| Autor |
Zpráva |
pajinka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 15:20
- Nahlásit
Muj pes je hysterik, strihat drapy by si nenechal. On se straslive boji vseho, jeste na nej ani nesahnete a uz sili. Treba u veta se zmita, pak ho deset minut premlouvam, uklidni se a injekci uz ani neciti ))
Ted nedavno mel vytok z oci, zelenozlutej, tak jsem si rekla, to bude teda sila. No taky ze jo, drzim mu hlavu, chci mu ta kapnout a horor. Zmital se, tak jsem mu zas hodila nekolik minut domlouvaka, jakoze vse o.k. a hodny Benik no a po deeti minutach si tam enchal kapnout. Druhej den znova des, zase domlouvak, talhle je to u nas porad.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 17:37
- Nahlásit
Když k nám před dvěma lety ovčanda přišla a chodila po drápech, musela jsem na ní ležet a brácha stříhal. Teď to vyhledává-pěkně jsem jí vynadala, když se nenechala, žádné chlácholení. Teď ví, že stříhání drápů znamená tělesný kontakt a to ona ráda. Drápy jí stříhat musím, sice je hodně venku, ale má porušenou motoriku končetin.
Cizí psi, které stříháme a nenechají se, taky dlouho nepřemlouváme. Prostě mi dej nohu a drž, žádné kakání s nima, oni by nám potom přerostli přes hlavu a sežrali by nás i s chlupama
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 17:41
- Nahlásit
Když se náhodou nepovede a střihneme víc, halvně u černých drápů, neypalujeme to cigaretou (my nejsme prasata a proto nkouříme), ale používáme starou kulmu. U většiny psů stačí chvilku počkat a opláchnout, za chvilku to přestane samo. Ale u psů s vrozenou poruchou stavění krve nebo s léky, které lidově "ředí krev" to právě tou kulmou stavíme. Stačí přiložit a je po všem.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 17:54
- Nahlásit
Mucholabka
Máš pravdu.Nejhorší je,když pejsek moc vyvádí,na chvíli přestat a "nechat ho odpočinout".To si moc dobře pamatuje a o to víc vyvádí.U nás veterinář přerostlé už nestříhatelné drápy ucvakne a zataví pájkou.Málokterý majitel toho je však schopen,proto je nejschůdnějším řešením Gelaspon(už jsem o něm psala).Je to bílá houbička,kus se odstřihne a vmáčkne do rány.Používá se i do krvácejících pooperačních ran.
Štěněti ostříhám drápky hned po přivezení domů(mělo by je mít už ostříhané několikrát od chovatele).Potom stačí pravidelně každé dva týdny ustříhnout konečky,štěně si zvykne a nervy v drápu se nestačí prodloužit.Čím je štěně starší,tím pomaleji drápky rostou.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 12:59
- Nahlásit
Jdou stříhat i drápky něčím jiným, než těma kleštičkama? Potřebovala bych ostříhat padrápky, normální se mu obrušuju, takže ty nemusim, ale ty padrapky jo, jenže k vetovi se mi nechce, minule nam za 4 padrápky naučtoval 80kaček, nevím, kolik to teda stojí jinde, ale připadá mi to dost za 4 cvaknutí...navíc ty vztahy s ním
Samozřejmě se bojim, abych neporušila lužko nebo tak něco, ale co dělat....
sim sím radu
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 13:01 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Azoracek
no nedovedu si představit kudlat to něčím jiným, zvlášť když nemáš zkušenost.
Co takhle nechat ostříhat v rámci např. očkování, to by snad nemusel účtovat.
Škoda, že si tak z ruky, já bych mu to klidně ucvakla.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 07:50
- Nahlásit
fromeli
To by ses bohužel divila, loni nebo předloni jsme to tak udělali a pěkná přirážka i s očkováním Tak snad to ale ještě vydrží, vypravíme se teda v září spolu s očkováním...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:44
- Nahlásit
Azoracek
no my to doma s přítelem moc nehrotíme a používáme úplně normální kleště - štípačky. Zajdi za taťkou a on určitě bude doma v nářadí něco vhodného mít...
Já se také bojím, abych nestříhla moc daleko, tak raději stříháme míň a častěji - jo a drápek pak ještě vždycky zapiliju vlastním pilníčkem na nehty -a jednou jsem je místo stříhání prostě upilovala...
|