| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:25
- Nahlásit
Nevím, jak si se stříháním poradíte vy (teda pokud nechodíte na drápky k vetovi), ale my vždycky stříháme sami a včera to byl opravdu horor. Usoudili jsme, že je čas ostříhat, ale jen jsme se objevili s kleštičkama, Tessinka zdrhla pod gauč a to jsme jí nikdy nic neudělali a nestříháme vůbec často! Po asi desetiminutým zápase, kdy s sebou mlela neskutečným způsobem a kdy jsme na ni mluvili jak konejšivě tak výhružně, rezignovala a probíhalo to asi takto: já držela Tesinku, pusinkovala ji čámáček, oňufávala hlavu, říkala hodná hodná a páneček rychle stříhal...opravdu šílený cavyky, ale nakonec jsme vyhráli....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:26
- Nahlásit
Oprava: čumáček...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:29
- Nahlásit
Syska
My jednoducho, prideme k leziacemu Hugovi a ostihame pazure (aj ked teraz uz len piaty prst)
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:30 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
my stříháme jen palce, ale i tak mi ji musí manžel držet
někdy se mi podaří jí je ostříhat ve spánku
a přitom jsme ji nikdy nestříhli
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:32
- Nahlásit
Syska
no já nevím, ale já bych jí hodná neříkala, tedy pochvalu po akci, pokud by fakt byla hodná budiž, ale nic přehnanýho, jen konstatovat, jaká je to šikula.
Prostě je to normální věc, kterou musí podstoupit stejně jako čištění ušisek, zubů, česání, očkování apod.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:32
- Nahlásit
Syska
já jsem si právě nechtěla s tím poradit a šla jsem k vetovi a ten mu jeden drápek vzal tak, že z něj šla krev a ten bolestivý sten, co vydal. Měla jsem chuť ho kopnout. Navíc mi vet říkal, že prý cévky v drápku prorůstají dál do drápku. To se mi nezdá, je to pravda?
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:36
- Nahlásit
My je stříháme také doma. Přítel Jerdu drží a já mu je proti světlu stříhám. Jerda z toho není také vůbec nadšený, ze začátku jsme po každé ostříhané nožičce jásali a dávali piškotek, teď už mu většinou ostříháme všechny a pak piškot
Mám ale docela strach, abych ho nestřihla Zatím naštěstí v pohodě.
Také jsem přemýšlela, že by to možná vet zvládl lépe než já, ale asi si nevybereš....
Jedné známé stříhal pesoňovi drápky vet, střihl ho, pak mu to začalo hnisat a měl z toho takové trauma, že ho teď při střihání uspávají...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:40
- Nahlásit
Syska
U nás je to taky horor a někdy doslova krvák. Navíc jsem zjistila, že Sára má potom drápky ještě ostřejší, než před zastříhnutím. Kamarádka mi radila, ať nestříhám, ale piluji. Ale to si neumím představit ji udržet v klidu déle než 10 sekund. Taky mi někdo tvrdil, že čím častěji stříháš, tím rychleji rostou a tak jsem přistoupila k metodě nestříhat, nechat přirozeně obrušovat. No uvidíme, jak dlouho to vydržím.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:41
- Nahlásit
Jinak já stříhám tak, že si sednu na židli, jezevčandu hodím na záda sobě na klín a kleštičkama to zmáknu během minutky. Prvně mi to ukázal vet, poradil jaké kleštičky a jsme profíci. Ale moc často nestříháme, jen když začne klapat na dlažbě. pravidelně jí stříhám jen "palec" páč jí roste křivě.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:42
- Nahlásit
fromeli
Ono s tím chválením není tak valný, neboj, spíš takový to No vidíš, už to bude...prostě chlácholení a vypadá to že tofunguje! Sice s námi pak tak půl hodiny nemluví, zaleze do pelechu a odmítá se s námi bavit, ale...brzy ji to přejde.
JERDA
Právě...mám takovu zkušenost, že vetoš se s tím nes....a prostě jede a jede až někdy stříhne.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:43
- Nahlásit
Syska
no právě, já bych nechlácholila, to bych řekla, že to podporuje. Tak jako se nemá chlácholit pes, když se něčeho bojí, tak bych to nedělala ani teď.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:44
- Nahlásit
No já jednou dostala tím právě ostřihnutým drápem do brady...opravdu jsem vypadala úžasně, krvavej drápanec přesně uprostřed brady. Jindy by to bylo jen takový drápnutí.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:45
- Nahlásit
fromeli
Ok...tak příště žádný ťuťu ňuňu, ale rovnou ji čapnu, zařvu a bude...to je fakt, že to může brát spíš jako že je to opravdu něco strašnýho a nepříjemnýho, když ji musím chlácholit..to mě teda nenapadlo..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:48
- Nahlásit
Syska
Ja som Huga vsetko ucila za piskotu, proste teraz mu mozem sama davat framykoin do oci, cistit usi, strihat pazure, vsetko je velmi prijemne, lebo pride piskotka! A ked nahodou zabudnem, tak on nezabudne si ju vypytat!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:49
- Nahlásit
Sára má potom drápky ještě ostřejší, než před zastříhnutím
já stříhám před hlavní prochajdou, to si pak ty zastřižený obrousí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:51
- Nahlásit
Já to dělám jako pigie, prostě ostříhám a je to. A to ještě když stříhám jednu, tak druhá se vnucuje a cpe se mi pod ruce, protože si asi myslí že se mazlíme a ona je o něco ochuzená...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:51
- Nahlásit
My střihali jen ze začátku, teď už se mu obrušují, tak občas zastřihneme jen ten boční dráp. Většinou jsem na něj šla když ležel a spal, protože jinak si taky nechce nechat nic udělat. Chce to trpělivost a jeden po druhym pomalu brát. Náš pes je má světlý takže je krásně vidět ten přechod z masa do drápu, tak se mi ještě nestalo že bych střihla nějak blbě.
Jinak myslim že chlácholení je lepší než na něj zvyšovat hlas. Vidim to třeba když mu kapeme do uší, tak když moc cuká a manžel se začne rozčilovat, tak je s toho souboj že nakonec uteče. No a když na něj mluvíme chlácholivě, já mu dávám pusinky a pomalu kapu tak už se to dá.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:53
- Nahlásit
Jinak myslim že chlácholení je lepší než na něj zvyšovat hlas
Já nezvyšuju hlas, prostě je to normální věc a neřešíme, jestli si dá nebo nedá ostříhat, vyčistit...... Přivolám, hodím na klín a jedem.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:59
- Nahlásit
fromeli
jenže v tu chvíli Viky sebou začne tak mrskat že ho neudržíš
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:04
- Nahlásit
Syska
já si myslím, že pejsek všechno vnímá tak trochu i přes nás. To znamená neadekvátní reakce psa na náš čin je vždy tak trochu vyvolána naším neadekvátním projevem.To znamená, že čím větší vědu v oněm zákroku vidí páníček, tím víc obavy ve svém psu vyvolá. Já mám plemeno,kterému se upravuje srst takže manipulace se psem a jeho spolupráce je žádoucí několikrát do roka. Ke každému psovi jsem vždy přistupovala s přesvědčení, že to co se bude teď s ním dít je naprostá samozřejmost.Tzn. žádné držení od dalších osob, žádné chválení, prostě to samé jako když ho chci třeba učesat a na to taky nereagují se strachem či nevolí. Na stříhání drápků mi samy podávají packu, a při trimování spí a já je převaluji z boku na bok jak potřebuji. Pokud má pejsek vrozenou silnou psychiku, a já v něm zbytečně nevyvolám špatnou zkušeností (stříhnutí) negativní zážitek není problém.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:07
- Nahlásit
dorfa
Asi je to pravda s tím, že se z toho nemá dělat věda, což my opravdu až doposud dělali a ona to asi vycítila. Uši už si nechá čistit v pohodě, takže to bude určitě ono...
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:18
- Nahlásit
Tak zrovna včera jsme stříhali. Protože jsou unás tuny sněhu, tak nemá kde obrušovat, tak stříháme a stříháme. Jednou se nám podařilo ji střihnou do nervu - takový malý místečko a tolik krve. Veterinářka nám radila, když ji střihneme, a krev nejde zastavit, vypálit to místečko cigaretou. Je to dost drastický, ale pomáhá to. Za chvilku to přestane. A zrovna včera s enám stalo, že Tequilla kvikla jak prasátko, ale nestřihli jsme ji, žádná krev.....tak možná jen simulovala, aby už jsme jí konečně dali pokoj
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:22
- Nahlásit
MORIE
taky pomáhá zastavovač krve, muži to používají po holení, je to taková tyčinka...
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:23
- Nahlásit
Ono taky záleží na plemeni - já ke všem třem "druhům" svých psů přistupuju stejně a přesto - grifonka se zkouší cukat a hraje na mě neštěstí (já jí na to neskočím, udělat se to musí, tak co). Boxerky drží a jen tiše a útrpně "pocukávají nožičkou" . A bordík? Ta ani neví, že se něco děje. Jednou jsem jí vzala dráp až do krve, ona ani necukla a já jsem to zjistila až podle krvavých šmouh po bytě.... oni ti lovci jsou fakt asi odolnější...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:23
- Nahlásit
Syska
Ber to z té lepší stránky.Každý pejsek je jiný, má své zvyky a moresy a právě pro ně je máme rádi. .
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:27
- Nahlásit
Markét
s tím naprosto souhlasím.Ona malá plemena (trpasličí) bývají hysterický a někdy se nechtějí na nohy nechat ani sáhnout, s špatná zkušenost tu jejich hysterii ještě utvrdí a zhorší. Někteří lidi mají problém právě u plemen, které se upravují (třeba pudl) a musí to dělat v narkóze. Potkala jsem takové lidi u veta. Plemeno dělá hodně právě v té vrozené psychické odolnosti.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:36
- Nahlásit
Gája
a to se kupuje v lékárně?
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:41
- Nahlásit
MORIE
Vždy se to prodávalo v drogerii, ale jestli ještě dnes, to nevím, zkus se zeptat, ještě se tomu říkalo "kamenec" nebo zastavovač krve po holení.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:45
- Nahlásit
Já už taky jednou střihla, koukala jsem u toho na telku a vzala omylem jeden drápek 2x, krve jak z vola. Ale jezevčíková to nesla statečně, nekníkla nic.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:52
- Nahlásit
S drápkama je lepší jít na stříhání do salonu než k vetovi.Tam je stříhají několikrát denně,vet jen občas.Malá plemena si je nestačí obrousit,tam je třeba stříhat pravidelně jednou za měsíc až dva.Ten nerv v drápku opravdu roste dál a pak už se toho moc ustřihnout nedá.Pokud se vám podaří drápek zastřihnout,zase taková hrůza to není.Psa to sice zabolí,ale reaguje na vás,že něco není v pořádku.Na zastavení krvácení je dobrý Gelaspon z lékárný.Kousek nalepíte na drápek a za chvíli je klid.
|