| Autor |
Zpráva |
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 18:59 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit
Dneska jsem měla v lese docela otřesnej zážitek.Byli jsme v lese u řeky.Už jsme šli směrem z lesa,Azorek ale najednou změnil směr a šel si do prud.kopce do boku...ani mě to nijak nevyvedlo z míry, dělá to často..jenže když jsem přišla na hl. cestu vedoucí bud dál do lesa, nebo z lesa, byla tam přes celou cestu krvavá stopa..sice zaschlá v tom sněhu,ale stejně.jak když někdo jel na kole a přesně kde jel,kapala krev..no hnus.Horší bylo, že Azor běžel přesně k té hl. cestě,tak volám, pak se objeví, ale vidím jak stojí u velké skvrny krve a čuchá..naštěstí pak přišel,ALE s mírně staženým ocasem, což on nikdy takto nemá, když přijde...Kdoví co tam dál byl .Tak jsem si ho dala nakrátký vodítko,vrátila se tam, kde zdrhl a sledovala jeho stopu..došli jsme opravdu k té cestě, ale o něco dál, a asi 15m od nás vedle cesty u křoví velká krvavá stopa..bylo to za zatáčkou, radši jsem tam nešla, nevím, jak by mi to vzal žaludek, co bych tam třeba uviděla..snad až tam Aza nešel a něco tam nežral..prohlídla jsem dásně, ale žádná krev.tak jsme šli směrem z lesa,ale celou cestu až před les se táhl ten krvavý proužek, občas větší skvrna...pes musel tapkat chtě nechtě u namáčknutý u nohy..Až před lesem byla opět vetší skvrna a tam to končilo..připadá mi, jak když někdo tam něco srazil ( ač to byla lesní cesta,jezdí tam občas nákladák, v blízkosti stavějí čističku) a táhl to snad až tam daleko do lesa..Ale fakt nevím, co to mohlo být a jak se tam ta krev vzala.no každopádně to bylo otřesný a hnus!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:19
- Nahlásit
Azoracek
mě napadlo, jestli tam třeba neměl někdo připravenou podbarvenou stopu pro nějakýho loveckýho psa, ale nevim jestli se s nima chodí na stopy i v zimě
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:39
- Nahlásit
Azoracek
a ze tam muze byt nekdo, kdo potreboval pomoc, to te nenapadlo a staras se tu o to, jestli se tvemu psovi nemohlo neco stat od krve? To se mi snad zda!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:45
- Nahlásit
dejavu
Ty bys měla odvahu tam ve 14 (nebo 15?) jít? Myslim, že takováhle reakce vubec není na místě :-/
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:47
- Nahlásit
dejavu
stejný názor! co kdyby tam byl nějaký pes sražený od auta? nebo jakékoliv jiné zvíře? evidentně bylo ještě dlouhonaživu, mohlo být ještě pořád naživu a potřebovalo pomoc! nevadí ti, že si možná nechala v lese umírat zvíře?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:48
- Nahlásit
Eimy ale zavolat cajty bych odvahu měla
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:50 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit
Eimy
já bych tam třeba šla, už se mi to stalo(měla jsem doma nalezeného psa s těžkým zraněním nohy pd želez)
a bylo mi 14 když jsem ho našla v lese
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:52
- Nahlásit
Eimy
Nepripada mi, ze by to byl nejaky odvazny kousek, ale jako naprostou samozrejmost pomoci nekomu, kdo mozna trpi, stejne jsem reagovala jako dite i pozdeji v podobnych situacich a pokud bych mela pocit, ze je neco, ceho se tam mam obavat, tak bych zavolala pomoc.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:53
- Nahlásit
Ta obava o zdraví pejska mi taky přijde postavená na hlavu...já bych svojeho psa asi nechala dostopovat. Každopádně bych volala.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:57
- Nahlásit
já bych našla zdroj krvácení, v první řadě. záchranka by to stejně chtěla vědět, aby náhodou nevyjížděla kvůli zraněnému zvířeti
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:01
- Nahlásit
grendel
ale prece i o zranene zvire je povinen se postarat myslivec, tak bych zavolala poldy, kdybych se bala nebo jakoukoliv pomoc, ale ta sebestrednost a necitlivost, kdy je tu slecne uplne jedno a stara se tu o to, aby jeji pejsanek se nenakazil, jestli je ti tech 14-15, tak o to hure, protoze jestli nema soucit s jinym zviretem ted, tak co bude citit ve 30 a pozdeji?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:06
- Nahlásit
dejavu
Je povinen, ale nedozví se to hned...
sama Azoracku neznám, takže nemůžu posoudit, možná to byl jenom strach a nedošlo jí to..snad to bylo naposledy
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:06
- Nahlásit
no nevím podle popisu to barvená stopa nebyla. Hlavně by nebyla na cestě ale po lese. I v zimě se stopuje ale barví se jen trochu. Bohužel musím pisatele taky docela odsoudit a to hlavně za bezcitnost. Co kdyby tam byl člověk? když třeba zvíře by mu za to nestálo.....
Nebo že by někdo pěkně kecánkoval??????
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:12
- Nahlásit
Takže, tady je link, co dělat, když najdete zraněné zvíře, tak snad příště už budete moudřejší vy, kdož byste utekli a budete vědět, koho poprosit o pomoc, když to nechcete řešit sami.
http://www.psoz.org/Co_delat.html
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:22
- Nahlásit
Nikoho neodsuzuju a jak se rika po bitve je kazdy general... Kazdy clovek ve strachu jedna jinak.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:23
- Nahlásit
dejavu
Zvíře ani nic takového to být v žádném případě nemohlo, to by byly krvavé stopy v té podobě, že by byly jen někde skvrnky.Tohle byla táhlá! stopa od začátku lesa až tam. Jak říkám, vypadalo to tak, jak když někdo něco dal do pytle, a táhl to ten kus a ta krev prosákla, a kde se zastavil, tam to prosáklo víc...
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:27
- Nahlásit
a jen ještě jedna zmínka. Cestou z lesa jsem potkala pár lidí, kteří se normálně vesele bavili, nějakej páreček vedl za ruku, rodinka s dětma, ale nikoho to z míry nevyvedlo...
Jo a myslivci tu žádní nejsou, veterinář jakby smet...
Měla jsem strach, nevím, ale sama v lese ( nikde nikdo, ti lidi byli až uplně na kraji) mě to hlavně vyděsilo..
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:29
- Nahlásit
A snad naposled, muselo se to stát už dřív, krev byla pěkně zaschlá, stopa ještě rozježděná od nějakýho traktoru či co....
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:32
- Nahlásit
Mek
Zvíře by mi opravdu za to stálo, natož člověk...když jsem to říkala mamce, nic mi na to neřekla, že s tím stejně nic neudělám. Asi jsem se fakt zachovala blbě, ale já měla strach, co tam najdu...Z dálky to vypadalo, že na té " konečné" je jen ta krev, bylo to na takové stráňce a nic jiného jsem tam neviděla..ale blíž jsem nešla, to ne
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:34
- Nahlásit
Azoracek
a nesla ta stopa obracene? Od rosti k silnici? Mozna tam neco zastrelil pytlak nebo myslivec a pak to odtahl do auta.
Pokud nekdy najdes postreleny zvire nebo se budes bat, vytas mobil a volej, volej, volej.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:38
- Nahlásit
dejavu
Mobil byl právě vybit Kupodivu jsem ho s sebou měla, ale baterka kaput
Fakt nevím, jak to vedlo, ale když byl nějakej kámen, kořen či tak něco, tak ta krev byla na straně k silnici ( nedá s emluvit o silnici, je to polní kamenitá cesta), a kdyby to šlo obráceně, muselo by to být asi na druhé straně...V utery se tam mohu jít podívat, už to, co jsme zkazila nezachráním,ale aspon zjistím, koho jsem třeba nechala umřít Zítra bohužel nemužu.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:38
- Nahlásit
Azoracek
jeste tedy k tomu tvemu puvodnimu dotazu, ja myslim, ze se o pejska nijak bat nemusis
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:40
- Nahlásit
nejvic krve musi bejt tam, kde to zvire bylo zasazeno, takze ja myslim, ze tam ho nekdo picnul a odtahnul k autu, co mel na ceste, ze tam nic nenajdes.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:41 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit
dejavu
To už je stejně fuk, byl to dotaz uplně přiblblej
V souvislosti s tímto mým činem jsem si vzpomněla na jedno přísloví, co sme měli v jedný knížce ve škole, všichni se mi kvuli tomu smáli, že to platí na mě, a ono asi jo.......zní to. " někdo má v hlavě celé encyklopedie, a stejně je k ničemu"........
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:45 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit
ještě na něco jsem si vzpomněla..asi 20m od toho místa, kde bylo nejvíce krve na stráňce, byl uprostřed cesty ještě jeden větší flek a kousek před ním, asi 15m od roští bylo vidět, jak něco bylo tažený z cesty pryč( opět jak když se táhne pytel, nebo i boby),tam malej flek a dál už teda nevím kam to vedlo..ale bylo to mimo cestu
Je mi ted hnusně z toho, jak jsem se zachovala, co se tam třeba mohlo stát a já nepomohla.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:54
- Nahlásit
Azoracek
Je pravda, ze clovek ve stresu jedna vselijak a casto neracionalne, je z toho jen pouceni pro priste, srazenych zvirat u silnice nebo postrelenych uvidis mozna jeste vic, ted uz vis, co delat, volej vzdy fizly, ti maji kontakty na myslivce a na utulky, jsem rada, ze ti to neni jedno.
Jinak ja zas v primem stresu taky jednala neucelne, taky vim, ze mam brzdit prerusovane pri smyku a uplne jsem ztuhla jako solny sloup a tiskla nohu na brzdu k podlaze az do narazu. Od te havarky jsem uz smyk nemela, nevim, jestli bych se vzmohla na ucelnou reakci podruhe, ale pri zasahovani pri urazech jinych uz jsem se poucila, treba ted vim, ze kdyz se kuli nekdo po jezdicich schodech, tak muzu okamzite priskocit dole nebo nahore a tim knoflikem ty schody vypnout a uz se mi to podruhe podarilo misto ztuhleho zdeseneho cumeni. Proste na nektery situace uz budes pripravena pro priste.
Promin, ze jsem byla na tebe zla, nesnasim necitlivost, jsem rada, ze jsem se v tobe mylila.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:00 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit
dejavu
Nic se neděje, chápu tvou rozzlobenost.
My sme měli nehodu před 14 dni, naštěstí se nic nestalo, dostali jsme smyk a odráželi se jak míček od těch postranních ledových bariér kolem silnice...málem jsme skončili na střeše....no šok děsnej.
Sražených zvířat je opravdu hodně, když někam jedem, je toho na silnici čímdál víc.... Vždycky vyjeknu na tatku, at šlápne na brzdu..a i když už je zvířátko jak placka na silnici, sotva znatelná, tak tatku upozorním už dávno předem, a nedej bože aby to přejel.
Tohle ale bylo přes 1 km od kraje lesa, od hlavní lesní cesty, u které je chata, stará barabizna s trochu poblázněným dědou, kterej má spoustu koček a kousek dál podél lesa se staví čistička...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:03
- Nahlásit
Azoracek
vem si nekoho s sebou na tu cestu, at se nebojis. nemam rada takove zahady, pak mne to nuti cely zivot na to myslet, taky jich mam par, u kterych se to nikdy nedovim, o co slo
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:05 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit
dejavu
Nápodobně, nejradši bych se tam rozběhla hned a zjistila to, i když strach by mě asi přemohl a možná i alespon ty 3 km, který tam od bytu mám.
Chtěla bychse tam podívat, zítrta mužu akorát o hodině volna ve škole, ale pochybuju, že tam nakou holku dotáhnu.
A bohužel ven s nikým nechodím, nikdo se mnou nechce chodit
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:06
- Nahlásit
Já se teda musím Azoráčka zastat...asi první co by mě napadlo by bylo,že si tam nějaký gang vyřizoval účty a já se k něčemu ještě nachomítnu.Člověk je prostě zblblý z televize!Pokud by byl zraněný člověk,tak by se snažil dostat k silnici.U silnice ho někdo objeví.Aby lezl do lesa by bylo trošku nelogické i když může být v šoku.Ale pokud někdo něco táhl,tak se spíš domnívám,že šlo o pytláky.A ty překvapit,nemusí být taky příjemné!Příště to má Azoráček raději říci dospělým a určitě si nehrát na detektiva.
|