| Autor |
Zpráva |
airin
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:02
- Nahlásit
Dáváte svým hafanům kuřecí kosti ?Já mám strach ,aby jí neublížily (RR).
|
aki
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:07
- Nahlásit
airin
NIKDY!!!!!
Kdysi jsme měli v rodině NO, kterému dávali (na vesnici) jenom různé zbytky a psovi kost propíchla žaludek.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:08
- Nahlásit
Já když dávám, tak jen klouby a žebra - tj krátké měkké kosti. Dlouhé lomové nedávám nikdy.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:09
- Nahlásit
Ja davam kureci kosti, takovy ty silnejsi s oblejma koncema. Dam vzdy psovi jednu, dve...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:33
- Nahlásit
Kuřecí kosti dávám všechny , ta dnešní rychlená kuřata mají "prd" kosti. Dávám všechny kosti kromě zvěřinových , z ostatní drůbeže dávám jen krk a křídla (ale husičku máme tak 2x do roka ) a nedávám vepřové z pečeně, takové ty co mají jakoby to kladívko (nebo jak to nazvat) na konci . Samozřejmě nemají kosti každý den a navíc nejsou na granulích, takže přeci jen mají výkonnější trávicí soustavu,problémy nikdy ( klepu na dřevo) zatím žádné nebyly. Na "staročeské" hostině dokonce každý dostal celé kuře ( nenaporcované) - včetně kostí to zblajzli za chvilinku a byli móóóc spokojení , ale to byla výjimka ,pečená kuřátka jim přeci jen do tlamy normálně nepadají .
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:39
- Nahlásit
Dávám konce z kurecích kosticek.Ale nikdy ne na lacný zaludek.Vzdy se zradlem a nebo jako lahudku po zradle.Mam malé pejsky do 10 kg, a nikdy nebyl zadny problem.Ale taky nejsou na granulých jako u maca1, takze mají to tráveni prece jen odolnejsi.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 12:35
- Nahlásit
Já dávám kosti ze stehýnek, ty mužou byt ne?A taky když mamka koupí v masně kuřecí skelety na vývar tak potom dostane téměř celé ty skelety ( to znamená hrudník, chrupavčité kosti atak )
|
monika
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 12:44
- Nahlásit
Babičce loni umřel pejsek na zacpání střev kuřecíma kostma.Veterinář ji seřval, že kuřecí kosti jsou pro psa nebezpečné.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:05
- Nahlásit
ne nedávám. jenom chrupavky
Azoracek
nedávala bych je, štěpí se jako každá jiná...mexině z takovýdle kostí nechávám užužlat jenom ty konce
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:08
- Nahlásit
grendel
Tak muj to nežužlá právě, ten se s tím nemazlí Takže radši asi přestanu dávat...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:09
- Nahlásit
Azoracek
radši jo, je to risk...ale chrupavky jim fakt jedou
nebo mexině chutná kost, co jí kupuju ve zverimexu-uzená vepřová obrovská...fuj:-D
|
kája
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:03
- Nahlásit
hmm, každý má jiný názor. já dávám kuřecí kosti, prý se nemají dávat vepřové, protože mají ostré odštěpky
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:17
- Nahlásit
já jen chrupavky...kuřecí kosti bych psovi dala leda v případě,že bych se ho chtěla zbavit!Což samozřejmě nechci ale znala jsem pejska kterému to propíchalo střeva a žádnému dalšímu pejskovi bych to nepřála!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 17:25
- Nahlásit
Kosti by se snad vůbec v takovém stavu, aby mohly propíchat střeva neměly dostat ze žaludku , ne ? Myslím že psí žaludeční šťávy by měly i případně zhltnutý nerozkousaný kus kosti ( zejména kuřecí kostičky ) zpracovat ,takže když trávení funguje dobře, tak by to problém podle mě nemělo dělat . Samozřejmě výjimka je možná vždy a ve všem ,ale kdybych měla psy na granulích, asi bych jim kosti nedávala .
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 17:50
- Nahlásit
Ja mu davam konce kosti a chrupavky. A komplet kridla. Ty ostrejsi ne. Ale co znam lidi v okoli, tak svym hafanum davaji kostru celou a zadny problem tam nebyl. Nevim, jestli se rozlisuje kostra uvarena a syrova, treba syrovou bych mu nedala vubec.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 18:09
- Nahlásit
Já dávám jen chrupavky, drůbeží kosti vůbec. Kdysi jsem zkoušela krky (vím, že spousta psů to má moc ráda). Chutnalo mu to moc, ale pak se parádně poblil, protože to shltal bez kousání. Velmi rád má vepřové kosti s kloubem (z plecka), jen mírně ovařené, hobluje ten kloub jako bobr.
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 18:44
- Nahlásit
jenom syrový ,vařený nebo pečený vůbec ztvrdnou a štípou se mohly by propíchnout střeva, někdy dřív už to tady Sali dobře vysvětlila
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 18:55
- Nahlásit
syrovy davam, to treba celou slepici...
ale tepelne zpracovany nee, ty se prave stipou.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:00
- Nahlásit
i o těch granulích a kostech tu byla řeč. že by se právě psům na granulích měly kosti čas od času dát, právě proto, aby se trávící trakt zaměstnal a neochaboval.
já mám psa převážně na granulích, občas uvařím, občas kosti a žádné problémy.
a k těm kuřecím, opravdu to už není jako dřív. u těch "průmyslových" kuřat by kosti nemly být nebezpečné. ale přiznám se, že mám pravidlo "kuřrcí kosti ne" tak zakořeněné, že si to také nerisknu.
|
Lojzo
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 06:30
- Nahlásit
Nevidel by som to tak čierne,tisícky rokov pes jedol zbytky od stola človeka a hlavne "kosti" .Ako už bolo napísané,že kuracie kosti z kuriat odchovaných za jeden mesiac,ani nemôžu byť ostré.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 06:38 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Já dávám z kuřecích jen ty chrupavčitý a klouby, to většinou dostane z uvařenýho nebo upečenýho kuřete, semtam jí hodím kuřecí krk - syrový, občas dostane morkovou kost a nebo kost s kloubem, někdy to mají u nás v masně, za pár kaček
Jinak je taky na granulích a problém s tím nemá, podle mě je to dost individuální.
Jinak raděj vidím, když jezevčanda dlabe syrové masíčko.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 08:50
- Nahlásit
Nedávám žádné štěpivé kosti, tady ani králičí.Tuhle k nám přišel zazvonit pán a přinesl mi pakl kostí z kuřete, že viděl co tu pobíhá pejsků a hrozně se divil, že jsem mu sice poděkovala, ale kosti odmítla.Oni je prý doma psům dávají běžně.
|
rony
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:39
- Nahlásit
Tak jak už jsem psala na téma ZAŽÍVACÍ POTÍŽE. Opatrně s kostmi. Můj pesan se dávil dneska celou noc a můžu být ráda, že se nestalo něco horšího. Teď konečně v klidu chrní, kosti před málou chvíli teprve ze sebe dostal.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:48
- Nahlásit
rony
No jo, ale tvůj pesan není zdravotně v pořádku,to je trochu něco jiného, já předpokládám, že tady se hovořilo o zdravých psech.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:54
- Nahlásit
Pravda je, že svému předchozímu psovi jsem také dávala kosti běžně a zhruba v 15 letech jsem to musela omezit a dávat jen sem tam kostičku pro chuť , protože když jich dostal víc,začínal mít po nich průjem , zřejmě ve stáří ani to trávení nefunguje tak jako dříve . Ale jiné problémy s nimi nikdy neměl a nebylo mu cítit z tlamy ani v 16 .
|
rony
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:55 - Změnil/a: rony
- Nahlásit
jo to máš pravdu, že ta slinivka tam hraje velkou roli
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:28
- Nahlásit
já vesměs souhlasím s mac1....současná kuřata, jak je rychle vykrmí, kosti nestačí pořádně osifikovat, takže je malé riziko, že by pejskům ublížily....Přesto se raději vyhýbám těm dlouhým kostem - z nich dávám jen ty konce - prostě co sama ukousnu Staříkovi (skoro 15 let) už kosti vůbec nedávám - jen chrupavky, protože ten má po kostech zas prozměnu zácpu...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 20:45
- Nahlásit
kosti ano, ale ty dlouhé , štípavé nikdy
Ja som z toho jelen. Ja som myslela, ze prave tie dlhe kuracie kosti sa stiepia...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:35
- Nahlásit
Kosti dávám zásadně syrové, tepelnou úpravou se mění jejich struktura, pak se štěpí na ostré kousky. Kuřecí úplně v klidu, občas koupím kuřecí skelety i se zbytky masa a kůží, po každém psu hodím jeden skelet a to je mlaskačka!
Jen to chce dát pozor na množství, psa kostmi nepřecpat, pak hrozí právě to ucpání střev. Stará fena má po větším množství kostí zácpu, tam už musím opatrně.
|
lili
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 14:03
- Nahlásit
já dávám jenom chrupavky a kosti jen tak ožužlat. krky rozvařím , že sou úplně rozpadající se a ty pak pejse dávam s těstovinama+přeliju vývarem. A moc to šmakuje..
|