Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 09:54
- Nahlásit

gabifi
já kdybych chovala, tak bych konkrétně mluvila pouze o nedostatcích konkurence

a musíš dodat relativní příklady nedostatků

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 09:56 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Biluška

typické čecháčctví, úspěšná sice můžeš být, ale k tomu musíš být přiměřeně chudá, kdepak nějaký prachy!!! ne ne, to sepřeci nedělá

Nechápu, proč lidi normálně nepřiznají, že většina z nich má chov i pro nějaký ten výdělek, je to normální.
Určitě není nic snadnýho vychovat pěkný vrh potomků a i několikrát po sobě. Takže i výdělek je normální.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 12:50 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Jimmi
Nechápu, proč lidi normálně nepřiznají, že většina z nich má chov i pro nějaký ten výdělek, je to normální.
Samozřejmě. Počítám s tím, že klidně můžu jít i do mínusu. Něco se podělá, fena bude muset na císař, štěňata chytnou parvu...a mám mínus jako Brno. Ale při normálním průběhu odchovu jdu do plusu a ani si na to nemusím brát tři měsíce neplaceného volna

Edit: jo a u bezpapíráků je to pochopitelně lepší, u těch je plusový příjem zaručen

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 13:10 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Ajsí
Já být zájímající se o štěně KK a pročítat si internetová fora, asi se zaleknu a jdu si koupit plyšovýho psa do hračkárny
ja na forum Mujpes narazila pri vyhledavani infa o KK nekdy v roce 2002. Tenkrat dle fora o kratkosrstkach byl Kendy mrtvej, hnusnej a blbej pes jeste kdyz byl u taty v pytliku. Ted je hnusnej a blbej taky a ja jsem k tomu krava

Biluška
Jimmi
rozdil mezi majitelem feny z utulku a majitelem feny KK s PP po 4 vrzich je bajvoko asi 200 litru.
Taky si myslim, ze chovatel ma za svoji praci dostat zaplaceno. Priznat v Cechach poctivej vejdelek se furt nenosi

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 13:43
- Nahlásit

gabifi
rozdil mezi majitelem feny z utulku a majitelem feny KK s PP po 4 vrzich je bajvoko asi 200 litru.
ještě, že mám ty šoltyje, jinak bych si musela vzít půjčku, abych vůbec ještěrky odchovala

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 14:51
- Nahlásit

du se koupat a čumáky beru s sebou, budu tiše doufat, že uloví něco k véči, páč mě jejich bytí finančně vyčerpává

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 16:12
- Nahlásit

Biluška
ta Hanka nemluví o KK, tam se ty částky pohybují jinde - níž, chová nějaký větší plemeno, já myslím nějakou xxx dogu nebo tak něco.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 17:06
- Nahlásit

Dasha
ta Hanka nemluví o KK, tam se ty částky pohybují jinde - níž, chová nějaký větší plemeno, já myslím nějakou xxx dogu nebo tak něco.

ale stejně je to legrace

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 17:14
- Nahlásit

Jimmi
to každopádně

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 17:47
- Nahlásit

Jimmi
páč mě jejich bytí finančně vyčerpává
jim kup Acanu bez jablek a na japka je pošli k sousedum do zahrady

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 17:52
- Nahlásit

Dasha
No i tak jsou ty výpočty dost vedle . Krom těch výstav za 30 táců - ty tak nějak asi vyjdou. O pořizovací ceně a ceně za krytí bysme mohli polemizovat, ale budiž, uznávám, že takhle drahá plemena jsou. Pokud je to teda vysloveně obří plemeno tak jsem ochotná uznat i náklady na krmení 2000,- měsíčně a trošku dráž ji teda vyjde odčervení. Ale 60 táců ušlý zisk a tak dál už je fakt ve sféře pohádek

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 17:57 - Změnil/a: Dasha
- Nahlásit

Biluška
právěže mi ty částky nepřišly až tak mimo mísu, ono pak všechno je dražší, čím většího máš psa...kdyby šlo o KK, tak cena za štěně 15 - 20 tisíc je praxe, řekla bych, kdyžtak mě opravte. Teď jsem viděla inzerát na podzimní štěňata - myslím letošní podzim - za 10000,-.
ovšem 3 měsíce dovolená a částka 60000,-, to je vtipné, to jo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 18:14
- Nahlásit

Dasha
ono pak všechno je dražší, čím většího máš psa..
Co může být dražší? Akorát žrádlo. No a cokoliv co se dávkuje na váhu - čili odčervovadlo a někdy spot. Nic jiného mě nenapadá. Veterinu, očkování, výstavní poplatky a podobné věci mají stejně drahé jako všichni ostatní, ne?

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 18:29
- Nahlásit

Biluška
to jsem myslela, očkování a odčervení matky a štěňat třeba. Pokud má vrh 8 mamlasů a mamlase matku, tak to vyjde dráž než tvůj 3-členný vrh šeltiček. Totéž žrádlo pro matku a štěňata.
A když už do detailů, tak oboječiček pro šeltinku stojí 50,-, obojek pro mamlase třeba 150,- Ale to už jsou drobný položky.
Já to vidím u nás doma - KK a labrador vs. dva šelťáci, velkej rozdíl. I v blbostech, jako šeltí boudička za 800,- a KK za 2000,-. Za očkování dám na jednoho cca 500,-, Vendula 300,- a tak...Aspoň takhle ten rozdíl vnímám.
Samozřejmě, jak píšeš, výstavný a spol maj všichni stejný. Každopádně se shodnem na tom, že to má Hanka asi trochu jinak

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 18:31
- Nahlásit

Ale podstatné je, že ty prodáš šeltii za 7000,- a ona mamlase za 20000,-, takže se to někde kompenzuje

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 18:40
- Nahlásit

Dasha

, tak oboječiček pro šeltinku stojí 50,-, obojek pro mamlase třeba 150,-
Jo, to je fakt. Malý věci jsou levnější, připouštím.

Za očkování dám na jednoho cca 500,-, Vendula 300,-
Fakt? Já mám všechny za jednu cenu, malej jako velkej. Na druhou stranu - dneska jsem zjistila, že náš vet nemá na razítku rok 2010 takže neustále razítkuje 2009 a pak to tužkou přepisuje Mě málem omývali když jsem na to přišla, je to ve všech očkovácích včetně europasů Jsem fakt zvědavá jak to budu celý rok při všech přejímkách vysvětlovat Docela váhám essi mi to za tu jeho levnou cenu stojí.

Ale podstatné je, že ty prodáš šeltii za 7000,- a ona mamlase za 20000,-, takže se to někde kompenzuje
Jo a taky se to kompenzuje tím, že mamlas slušně v pěti letech zemře na torzi, nebo na zástavu srdce, gdežto šeltice tu straší do patnácti a tím pádem za svůj život sežere prakticky tolik co ten mamlas

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 18:44
- Nahlásit

Biluška
nesežere, to néééééé

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 19:45
- Nahlásit

Dasha
nesežere, to néééééé
Tsss, jako bys nevěděla jak jsou šeltice žravé

grooggy
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 22:45
- Nahlásit

Borderáci jedete někdo zejtra strašit na klubovku KCHMPP??

gabifi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 13:04
- Nahlásit

je mi zima, kam se mam jit ohrat?

gabifi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 13:31
- Nahlásit

budou stenatka KK. Basta byla prihlasena na klubovku v Repci, ale nedorazila.
URL

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 13:50
- Nahlásit

Dasha
Biluška

.... a proto mám čokli, nemusí mě po nocích budit hrůza, kolik že to letos prodělám na štěndech

gabifi
soused nemá japka, ale hrozno, a na to chodím já!

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 13:53
- Nahlásit

tak já musim v tomhle vedru na předváděčku do Ctěnic, že se na ten sport nevyseru

příští týden budou závody v Letňanech v sobotu i v neděli, hezky se to tluče s agiliťákama, páč mají nějaký běhání v Kyjích. To to zasejc agility neuvidim.

gabifi
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 15:15
- Nahlásit

Jimmi
tak já musim v tomhle vedru na předváděčku do Ctěnic, že se na ten sport nevyseru
hm, my jsme v tom vedru jeli na Slovensko do Trenčína. Zrovna tam byli závody agility, tak si neteř aktivně pučila na jeden den štěňátko šeltie. Kendy a Zamba se o něj málem porvali. Byl hezkej, čistotnej a šikovnej a že bydlí jeden den bez paničky u úplně cizích lidí a čoklůch si vůbec nevšim. Dnes ráno jsme ho neradi vrátili a odjuchali zpět do Čech

Jimmi
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 19:55
- Nahlásit

gabifi
Dneska jsem viděla na vlastní oči Ivanu se Skipem, Týnu s Grace, Pavla s Audim a jiný na závodech v Březiněvsi, Moc hezky jim to běhalo, Ivana byla snad dokonce druhá, jinak tomu samo moc nerozumím, ale hezký to bylo to jo. Vypadá to celkem jednoduše, ale je za tím hodně dřiny

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 15:15
- Nahlásit

Jimmi
Vypadá to celkem jednoduše, ale je za tím hodně dřiny
ne ne, žádná dřina, je to úplně jednoduchý

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 19:10
- Nahlásit

Lajenka

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 06:46 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

tahle fotka mne dostala. Tři vrhy najednou

technicky vzato, paní bude mít 9 měsíců neplacenýho volna

Jimmi
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 11:40
- Nahlásit

gabifi
to je mazec

Gerda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:51
- Nahlásit

gabifi
Tři vrhy najednou
tak to je mazec! A proč je to všecko takové merlaté? Copak už dneska nenajdu nikde čokla, co vypadá jako Dusty od Hirundovejch? Pani, ste mi sem dávala link na stránky severskejch golyjí klasickecj typůch, nemohla byste zase eště jednou simvás?

<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání