Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nový domov pro labradorku
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Břetislava
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:39
- Nahlásit

Ježiš neházím všechny mini psíky do stejnýho pytle. Třeba bišonek se mi moc líbí a věřím tomu, že i malí psi dokážou být naprosto v pohodě bez nějakýho napoleonskýho komplexu. Ale vedle sousedi mají bišonka a ten třeba vydrží 4 hodiny v kuse výt, pokud je sama doma. A hned vedle ve dveřích mají papylon motýlka a to je to samý, takže tady máme o koncert přes den postaráno.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:44
- Nahlásit

Verca
Já jsem věděla, že se hned někdo ozve Ale musíš uznat, že ve většine případů to tak je. Většina malých psíků jsou takoví malí neurotici a jsou daleko víc uštěkaní než velcí psi. Samozřejmě že jsou vyjímky a i mezi velkými psy se najdou neurotici

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:46
- Nahlásit

Břetislava
nono, já to nemyslela jako útok. ;) já mám něco podobnýho bišonkovi, akorát to má jinou srst. No zatím je to štěně, takže doufám, že u ní žádné neduhy nevzniknou.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:47 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Břetislava
aha, takže já byla vztahovačná a přiřadila jsem si tvůj příspěvek nahoře ke mně.
Ale máš pravdu. Taky jsem se bála, aby moje prďola nebyla ten klasický neurotik, které potkávám venku a jak už jsem napsala, měla jsem štěstí. je neskutečně odvážná a napoleonský komplex nás snad mine. Ale kdo ví, jestli nepřijde nějaká špatná zkušenost s velkými pejsky a na ní to přijde. Nejsem takový ten klasický majitel mini pejska, které tu vídávám... Nechám ji, ať si to s každým psem vyřídí sama a netahám ji od nich pryč. Je pravda, že když potkám nějakou obludu bez majitele, tak celkem trnu, ale zakročit jsem ještě naštěstí nemusela.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:59
- Nahlásit

No já bohužel mám asi 4 špatné zkušenosti s malými psy. Našemu labroušovi už byl zakousnutý v náprsence westík a jeho majitel se smál. Taky ho do nohy kousla čivava, do břicha ho kousl jezevčík ... ale ten můj méďa točí hlavu zprava doleva a neví co se to děje. Vždycky se mi ale líbí, jak ti majitelé malých psů automaticky berou toho svýho plyšáka do náruče jen uvidí většího psa, i když ho mám na vodítku a když potom zaútočí jejich pes na toho mýho, tak je to strašná sranda, protože malý pes mu není přece nebezpečný. Ale máme i pár kamarádů mezi malými pesky.

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 20:00
- Nahlásit

Michelle a jorci v parku

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 20:07
- Nahlásit

fromeli
No...ehm... Michelle je určitě nejkrásnější. A to nepíšu jen proto, že tam jsou mí neoblíbení yorci.
Břetislava
jj, takové neurotiky mám taky ráda. Moje prďola si chce spíš s každým hrát a skáče po něm a kouše ho, ale vše jen ve hře. Občas trnu, když ta dotyčná oběť na ní vrčí a už je připraven k útoku a ta moje to nechápe a chce si hrát dál. v tu chvíli ji ztahuji raději z pole, hlavně když je to "obluda". Ale většinou zareaguje i majitel. Ale když je to nějaký malý, třeba york, s těmi nemám moc dobré zkušenosti, tak je nechám, ať si to vyříkají a někdy ještě říkám tomu yorkovi: no nenech si to líbit! Už jí jeden kousl, ale žádná rána z toho nebyla. Ale stejně se nepoučila.Přeci jen, kdyby po ní rafnul nějaký velký, tak by to asi mělo horší následky než york.

pajinka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 20:30
- Nahlásit

Vsichni jorci co potkavame jsou hystericti psici, co jen vrci na vsechyn psy okoli a nekdy podnikaji sebevrazedne utoky na velke psy... Ale castejsi je ze je panicek veme do naruce a konejsi je jak jsou statecni... Neni to jediny jork co by se choval normalne

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 20:38
- Nahlásit

pajinka
V baráku máme jednoho yorka, který je strašně neurotický a nesnáší žádného psa. Jeho majitelka se mi onehda strašně chvástala, že ten její se nezalekne ani velkého vlčáka. Tak jsem si v mysli představila tu komedii. Většinou se ale takový mrňousové (nemyslím tím yorki) spíš bojí a štěkají z dostatečné vzdálenosti. Ale yorci jdou většinou do útoku. Jednou jsem potkala paní, které se strašně můj haf líbil a měla s sebou yorka, takovou malinkou fenečku, a jak ta se rozčilovala a prskala, když si její panička hladila moji prďolu. Dokonce ji i skoro kousla, protože jí plácla přes čumák,aby přestala a ona v tom neurotickém záchvatu se ohnala i po ní.
Nevím, ale je to i u vás, že všichni yorci chodí na vodítku? Čím to asi bude...
Neházím ale všechny yorki do jednoho pytle. Jak už jsem tu psala, tak známá má yorka a ten je ukázkově vychovaný!!!

pajinka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 20:46
- Nahlásit

Verco souhlas, majitele je v tom podporujou... Coz je dosti kratkozraky...
Jojo, chodi na voditkach, vetsinou na flexine. Pokud jsou navolno, podnikaj ty sebevrazedny nalety na ostatni psy nebo je panickove berou do ruky... Porad vrci nebo stekaj... Tak takhle znam jorky...
Ale verim, ze to muze byt i jine, ale jeste jsem zadneho takoveho nevidela...

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 20:52
- Nahlásit

pajinka
znám slepého yorka, který chodí na volno (viz výše). Místo aby si je vycvičili, tak je tahají na vodítku, aby někoho neporafali. Nemám nic proti těm, kteří mají psy na vodítku, ale vcelku hodně psů tu je navolno, ale yorka jsem ještě nezažila.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání