Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pracujete, pomáháte nebo byste chtěli v útulku?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:18
- Nahlásit

Kam ta diskuze zmizela? :O

pospa-eva
# Zasláno: 30 Led 2006 15:22
- Nahlásit

Eimy
No to by mě tedy taky zajímalo!
Jsem to neměla ani dočtené do konce
a chtěla jsem se zapojit a nic

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:26
- Nahlásit

pospa-eva
Pochopila bych smazání některých příspěvků, ale celé diskuze bez jakýhokoliv vysvětlení... Hlavně by mě zajimalo objasnění, jestli někteří přispívající byli jeden člověk a nebo to byli opravdu lidi různí...

To se ted už asi nedozvíme...

sharlin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:30
- Nahlásit

Teda, ja to měla taky rozečtený, teprve 37 stránka... Jak to teda dopadlo v sobotu? Dorazila pomoc?

Břetislava
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:37
- Nahlásit

Zmizla i diskuze Labrador retriever. Proč??

pospa-eva
# Zasláno: 30 Led 2006 15:38
- Nahlásit

Eimy
No já právě abych věděla,o co šlo od začátku,tak jsem to četla
celé a byla jsem teprve na straně 7,protože jsem v práci a bohužel jsem se nedočetla do konce,jak to vlastně je aktuálně s těma pejskama z Dětmarovic.Já sama jsem na tu akci přispěla a docela mě šokovalo zjištění o paní Šíblové!

pospa-eva
# Zasláno: 30 Led 2006 15:39
- Nahlásit

sharlin
No pomoc v sobotu dorazila.Já osobně mluvila s Klárou a Natálií a předávala jsem jim nějaké věci v Olomouci.Už měli objetý ten útulek v Ostravě,kde bylo umístěno taky pár pejsků z Dětmarovic a pokračovali do útulku ve Šternberku a pak do Vrbátek.

sharlin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:52
- Nahlásit

pospa-eva
A co ses dozvěděla o paní Šíblové?
Já jsem z Prostějova a dneska dopoledne jsem tam byla, vezla jsem tam nějaký granule a deky a tak...

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 15:59
- Nahlásit

prosim, muzete sem hodit nekdo odkaz na ten web o pomoci pejskum z Ostravy a od pani Siblove? bylo to nejak "d-i-mont" nebo tak nejak, nemuzu to najit pres vyhledavace... diky moc

M.

pospa-eva
# Zasláno: 30 Led 2006 15:59
- Nahlásit

sharlin
No nebudu to tady šířit veřejně a navíc je to hodně dlouhé,takže ti přepošlu mail,co mi přišel od organizátorů akce,kteří v útulku ve Vrbátkách byli osobně a s paní Šíblovou jednali.Kdyžtak mi prosím napiš ten mail.

pospa-eva
# Zasláno: 30 Led 2006 16:01
- Nahlásit

Anonymní
je to http://www.psi.d-i-mont.cz/ ale mě stránka nelze zobrazit

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:02
- Nahlásit

stránku holky stáhly, když někdo vyhrožoval žalobou....
pospa-eva
přepošleš mi ten mail taky? (mail pod jménem..)

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 16:03
- Nahlásit

stejný forum zmizlo i z ifauny....

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:07
- Nahlásit

Ja k cele akci Vrbatky dodam jen to, ze sponzorsky dar, ktery mel jit do Olomouce a ktery jsem sehnala, slo o velke mnozstvi konzerv, byl presmerovan na jiny utulek v Cechach. Nepruhledne jednani p. Siblove vedlo k tomu, ze pejsci i v jinych utulcich prisli o krmeni. Je mi to lito, ale nemohla jsem jinak.

tosca
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:09
- Nahlásit

Fifi

Jenom Olomouc, nebo se to týká celé dodávky, tzn i část pro Ostravu?

Biluška
# Zasláno: 30 Led 2006 16:09
- Nahlásit

pospa-eva a sharlin
holky, ozvěte se mi prosím na mail Libuse.Kotkova@seznam.cz

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:10
- Nahlásit

tosca
z toho, ajk to Fifi napsala, tak se jedná o celou du dodávku konzerv, tudíž i ta část pro Ostravu

pospa-eva
# Zasláno: 30 Led 2006 16:11
- Nahlásit

birma
Mailíka ti pošlu,ale reagovat na další diskuzi budu až zítra,dneska už jdu domů a doma bohužel PC nemám.
Tak kdyžtak zítra.

sharlin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:13
- Nahlásit

pospa-eva
Mail je sharlin@centrum.cz
Děkuju moc.

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:15
- Nahlásit

tosca
Cela dodavka. Bohuzel. Kdyz si nekdo, kdo na to dal penize, cetl dnes ty hnusy, zmenil nazor. Je mi nejvice lito utulku, ktere za nic nemohou a hlavne tech pesjku...

tosca
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:21
- Nahlásit

Fifi

Dobrý, sponzora chápu. Díky za informaci. Možná by bylo dobré to do Ostravy zavolat, aby na to krmivo nečekali. Já si zařazuji informaci, že krmení je v Ostravě méně a tudíž dříve dojde a zařídím se podle toho.
A dodávám, že proti Vrbátkám nic nemám. Nebyla jsem tam, nemohu a nechci soudit. V Heřmanicích jsem byla, mám je blízko, takže se budu angažovat tady.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:23
- Nahlásit

chvd
podle mě to Víťa nesmazal - byl výpadek (pokud sis všimnul) a tohle nebylo jediný fórum co zmizelo
určitě nám to vysvětlí, až se objeví....

tosca
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:30
- Nahlásit

chvd

Hledám hledám diskuzi o Dětmarovicích na mujpes a nacházím pouze kratičkou (mírně ujetou). Kam zmizela ta sáhodlouhá?

Že by se admini domluvili?

A upřímně, majitel stránek může odstranit co chce a kdy chce. On je totiž zodpovědný za zveřejněný obsah. Takže mám obavy, že trestní oznámení za omezování osobní svobody, při odstranění diskuze, by neprošlo. Ale můžeš to zkusit. Pokud někdo na mých stránkách založí diskuzi, která bude odporovat mému přesvědčení o dobrých mravech, taky ji odstraním a nebudu se nikoho ptát. Počkám, zda se k tomu vyjádří admin.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 16:51
- Nahlásit

Mě to přijde trochu ujetý - za co žaloba? Vždyť všechno, co se řešilo na diskuzi, bylo pravdivé, nikoho jmenovitě jsme neobviňovali, nikoho neuráželi, že stav Dětmarovického útulku byl takový, jaký byl je dokázáno i veterináři - tak proč ten strach? Kdyby to bylo za totáče, tak ještě pochopím - ale dnes??? Já nevím, když člověk bojuje za dobrou věc, tak se přece nenechá zastrašit? Nebo ano? Stejně se vždy jedná o nějakého připitomělého nafoukaného úředníka státní správy, nic víc... ? Ale nevidím do toho, takže jen moje zamyšlení... a nepovolená sbírka? Si děláte srandu - sbírku konzerv a všeho potřebného, kterou dávají dohromady FYZICKÉ osoby - si musíte nechávat schvalovat? V tom případě jsme zase o dvacet let zpátky!

tosca
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:57
- Nahlásit

chvd
Dík za tip. Přidám na své stránky upozornění, že nepřebírám zodpovědnost za žádnou škodu, která bude komukoliv způsobena tím, že bude ostraněna jeho diskuze z mých stránek.
Upozornění, že není zálohovaná a že tam nemá nikdo dávat nic životně důležitého, už tam mám.

Biluška
# Zasláno: 30 Led 2006 17:10
- Nahlásit

Anonymní
To víš, že si to nemusíme nechat schvalovat. V tomto případě se nejedná o nic víc, než že se asi deset lidí domluvilo a něco darovalo. Tohle nemá s veřejnou sbírkou, kterou by muselo povolovat Min. financní společného ani jméno. Akorát Šíblová už neví kudy kam by tak nás zkouší zastrašit. Má docela smůlu, že pro mě je toto spíše výzva

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 17:16
- Nahlásit

chvd
prosim, máš někde uložený všechno? Nemohl bys mi to prosim poslat na mail?

corin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 17:46
- Nahlásit

Chvd, mohla bych tě poprosit také o zaslání na corin666@seznam.cz ?

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 18:06
- Nahlásit

Dobrý den,

rád bych se vyjádřil k problému, respektive kauze tzv. Dětmarovických psů z právnického hlediska. Předem upozorňuji, že píšu pod nickem svojí přítelkyně a jsem na straně dárců.

1) Paní Matouková nemůže na nikoho podat žalobu, neboť dopusud nespicifikovala konkrétní osobu, na kterou má být žaloba podána a náš trestní zákona a trestní řád neuznává kolektivní vinu.

2) Rovněž nikdo z druhé strany vás nemůže už vůbe žalovat za trestný čin podvodu (mj. dle § 250 tr. zákona), neboť všichni jste věděli za jakým účelem přispíváte, nikdo z vás nebyl oklamán, či okraden na majetku, věci jste každý vydal dobrovolně a každý věděl jak s tímto majetkem bude naloženo.

3) Každá fyzická nebo právnícká osoba má právo se svým účtem disponovat dle svého vlastního uvážení (ovšem musí počítat s následky jeho zneužiti). FO i PO si tedy může zveřejnit jak chce, kdy chce a z důvodu, jež nemusí žádné třeti osobě sdělovat.

4) Co se týče pokuty. I kdyby se jendalo o sbírku, jakožto se o sbírku v jistém slova smyslu nejedná, protože minimálně v jednom případě byl sepsán seznám věcí, který byly předávány do útulků. V tomto okamžiku z právního hlediska tyto vámi vybrané věci se staly darem pro útulky, navíc příjemce tím, že dar převezme do užívání dar, vejde v právní moc darovací smlouva. (Nikdo nemůže oponovat, že tato darovací smlouva nebyla sepsána písemně, protože toto by se týkalo pouze nemovitosti). V jiném případě, byly-li tyto dary převezeny a předány ať už slovně, nebo hmotně na vlastnictví (pozemek) majitele, vešla darovací v platnost (tudíž nabyla i právní moci).

Je tedy zcela nelogické, aby někdo podával trestní oznámení na někoho za podvod, za to, že přijal dar získaný podvodem (ač tomu tak nebylo), neboť by se tak sám šel přiznat k trestnému činu a byl by v tomto případě spolupachatelem trestného činu, neboť od někoho přezval věci nabyté nelegální cestou, získané neprávem na cizím majetku. (mj. § 9 tr. zákona)¨

5) Rovněž je zcela nelogické, jestliže někdo tvrdí, že se radil s právníky a pak napíše, cituji "pokuta je tuším do výše 1.000.000,- Kč". Po poradě s právníky bych měl jednozačně vědět kolik činí ta, či ona pokuta. Jak vyplývá ze Zákona č. 28/2001 Sb. Zákona o veřejných sbírkách, maximálně výše pokuty, pokud by se jednalo o sbírku, což se v tomto případě nejednalo, by mohla činit a to max. 500.000,- Kč.

6) Za jistých okolností by mohli mít protistrana pravdu, to bohužel v tomto případě. Mohla by leda podat žalobu, že jste neoprávněně pořádali veřejnou sbírku, ovšem žádná veřejná sbírka ani neproběhla. Za veřejnou sbírku se má taková sbírka, kterou vyhlásí PO a schválí ji obec, popřípadě Kraj.

7) Naše zákony nepovažřují Internet za sdělovací prostředek (tzn. co je psáno je v právu dáno), pokud nikde místě veřejně přístupném nebylo vystaveno oznámení, že se sbírka pořádá (je myšleno veřejná tabule ve vlastnictví státního majetku), není nijak napadnutelná. V této kauze se vyskytl pouze tzv. "létačky" ke je uvedna samotná příjemkyně darů (ad bod 4)¨

8) Většina z vás je jistě členem nějaké organizce, nebo se sdružujete. Takovéto sdružení je z obliga a je dokonce vyjímkou v již konstatovém zákoně o veřejných sbírkách. Kdy tyto sdružení si mohou dát např. za úkol letos pomoc psům v útulcích apod. Tyto jsou pak nepostihnutelné. ¨

Pokud by měl někdo zájem o další radu nebo pomoc, jsem ochotem vyjít vstříc. Kontaktujte mě prosím prostřednictvím e-mail na Archinek@centrum.cz nebo ICQ: 142-765-795.

Ještě rád bych dnes večer prošel všechna fakta, ohledně psích útulků, zda by se dalo přikročit v nejhorším případě na křížovou žalobu (trestní oznámení v procesu), o které nepředpokládám, že by k ní došlo.

beruska
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 18:18
- Nahlásit

Možná by bylo ještě dobré napsat, že veřejná sbírka je pouze a výlučně shromažďování finančních prostředků a věcné dary se za veřejnou sbírku nepovažují V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ! Takže nikdo nemusí mít obavy, že by měl jakýkoli problém, pokud něco daroval. A pokud někdo poslal peníze, tak většinou za sebe, jako soukromá osoba soukromé osobě a do toho je každýmu prd, proč někomu posílám peníze. Já jsem taky věnovala pár věcí a doufám, že pejskům pomohly. A moc mě mrzí, že se to tak nepěkně zvrtlo. Ale jistě všichni víte, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán, takže se to vlastně dalo čekat. Za sebe můžu jen říct, že jsem obrovský optimista a kdyby bylo někdy v budoucnu znovu třeba pomoci, šla bych do toho zase.

CHvd teď namítne, že to není řešení a já s ním plně souhlasím. Ale člověk má svobodnou volbu, jak bude žít. jestli z něj bude bezdomovec nebo se sebere a zařídí si život líp. Psi bohužel ne. Ti jsou odkázaní na nás.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání