Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / V Želivci někdo tráví psy...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 20:07
- Nahlásit

Právě před chvílí jsem shlédla na Nově otřesné zážitky obyvatel z Želivce, kde jim neznámý pachatel tráví pejsky přímo na jejich pozemcích. Je to děsivé a zajímalo by mě jestli se dá nějak předejít tomu, aby nějaká zrůda ohrozila život našeho čtyřnohého přítele. Mám pouštět svého psa na zahradu s košíkem?? Možná ano, je to asi jediný způsob jak předejít takové hrůze. Co si o tom myslíte. Dost mě to vyděsilo. Máte nějaké podobné zkušenosti? Pokud ano poraďte co dělat preventivně.

Pupy
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 20:13
- Nahlásit

Jo taky jsem to slišela u nás se stalo skoro to samé. Otrávili tu jednoho malamuta a majitelé si pořídili nového aĺe nechali ho normálně na zahradě.
Musí to dělat prostě ten kdo psy nesnáší je to fakt smutné.

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 21:03
- Nahlásit

Je mi těch psů strašně líto. Já se z bytu před pár lety přestěhovala a celou smečku jsme zvládla naučit, že si nesmí nic vzít ze země, ani od člověka. To je naprostá samozřejmost, když mám psy na zahradě. Ale ne každý si to uvědomuje

Rejpalka
# Zasláno: 29 Led 2006 22:49
- Nahlásit

Anonymní
Tak to jsi fakt dobrá,že jsi naučila smečku nevzít nic ze země.Tam,kde vládne potravní konkurence je téměř nemožné,aby pes bez dozoru pána odolal pohozené slanině.Já bych na to nespoléhala.

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 22:52
- Nahlásit

Rejpalka
Já na to spoléhám. Mám 3 feny a jednoho psa a byl to boj strašný. Ale zvládla jsem to. A každé nové zvíře to umí

aren
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 23:08
- Nahlásit

Tady jsem našla něco, jak se to učí:
http://www.vycvikpsa.cz/articles/000055.shtml

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 23:08
- Nahlásit

V reportazi se hlavne mluvilo o strychninu. To psy zabijelo. Myslim, ze by nasi policiste meli predevsim zjistit, kde si nekdo muze tento jed opatrit...
Anonymní
Ja proste neverim tomu, ze bez tve pritomnosti clen smecky nezblajzne kus slaniny...
Pokud ano, napis metody, diky.

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 23:28
- Nahlásit

Fifi
Šlo to přes elektriku. Ač to zavrhuji, tak tady je to jediná možnost, protože když si myslí, že se nedívám tak to zblajznou. Ale to neseženeš. Vyrobeno na zakázku a už to nefunguje

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 23:37 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Anonymní
Elektriku shanet nehodlam. Vice me zajima konkretni postup, abys ve smecce treba 3 fen zabranil /a tomu, aby ti nezraly pohozene zradlo na zahradu. Ze smecky budes mit starou cubu, odrostlejsi fenu a stene - treba pulrocni... To vsem nasadis elektriku? Fakt nechapu postup. Opet prosim o navod, jak psy naucit nesbirat zradlo po zahrade.
Mám 3 feny a jednoho psa a byl to boj strašný. Ale zvládla jsem to.Muzes definovat strasny boj? trosku tapu...

Rejpalka
# Zasláno: 29 Led 2006 23:38
- Nahlásit

Anonymní
Ale ne každý si to uvědomuje

On každý normální majitel psa nemá přístup k takovým výcvikovým metodám,jako Ty.

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 23:41
- Nahlásit

Boj byl. Zkoušela jsem všechno možné, ale pořád to nebylo 100%. Když jsem tam něco pohodila (samozřejmně aby to psi neviděla a nedotkla jsem se toho) a nechala to tam přes noc, tak to prostě zmizelo. Vím, že elektrika je zvěrstvo, ale radši chvíli psa potrápím, než aby mi ho v budoucnu nějaký krypl otrávil. Byl to takový malinký přístroječek, který se zabalil do masa a jak do toho pes kousl, dostal ránu. Ne moc velkou, ale dost nepříjemnou, aby to pochopil. Stačilo párkrát zopakovat. Ta pár měsíců budem pořizovat další prtě, takže to zase budu muset zprovoznit

Janysek
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 23:45
- Nahlásit

U nás loni taky někdo trávil psy.Otrávil jich prý 5.Pohazoval do houští otrávené maso.Nemůžu psa odnaučit,aby pohozené žrádlo nebral.Když se dívám,tak ho nechá ležet,ale stačí chvilička a vrátí se pro něj.Taky bych potřebovala nějakou vychytávku.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 23:47
- Nahlásit

Anonymní
Mohla bys mi navod na podobny pristrojek poslat na maila, je pod clenem? Jak je velky? Moje cuby nejsou blby, z kupy pastiky dovedou vyklepat i tabletku na odcerveni... Tak si je neumim predstavit, ze si berou do tlamy neco neprozkoumanyho... Diky za navod, fakt to nemyslim ironicky, jen me to zajima!

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 23:53
- Nahlásit

Fifi
V tom ti nepomůžu. Já jsem příšerný laik. Dělal mi to jeden starší pán, taky kynolog. Vpodstatě je to taková malá věcička s baternou a holými drátky

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 07:09
- Nahlásit

Anonymní
Holky, já osobně si myslím, že pokud pes, který je na granulích (třeba i na těch nejkvalitnějších a nejdražších) celé dny, týdny a potom někde najde voňavou slaninu, tak neodolá. Je to přirozené a myslím, že nikdo nemůže mít stoprocentní jistotu, že naučil psa nic nesebrat ze země. To se totiž ani dokázat nedá. Jen bohužel v těch smutných případech, kdy je jídlo otrávené. Potom poznáš, že pes něco sežral. Já osobně si myslím, že pokud žiješ v místě, kde se něco podobného stalo a třeba i několikrát, tak opravdu použít ten košík. Pokud Ti jde o život Tvého miláčka. Je fakt, že jsou lidé, kteří si řeknou, když umře tenhle pes, tak si holt pořídím nového. Pokud však beru svého přítele, tak, že právě jeho miluji a nechci ho ztratit, tak udělám maximum, abych ho chránila. Zbytek záleží na osudu. Zachráním ho před otravou a přejede ho auto. Nebo zemře na zástavu srdce. I to se může stát. Je to ironie osudu. Ale budu se snažit udělat maximum. Je fakt, že i v té reportáži jsem si všimla, že fenka, kterou zachránili měla náhubek. A tak nám zbývá jen doufat, že není zas tolik zlých lidí, kteří by chtěli našim kamarádům ubližovat (sama tomu nevěřím).

arsiela
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 07:29
- Nahlásit

Po zkušenosti kdy mi tu dement soused hrozil vyvražděním psů a celé rodiny mám jedinou metodu,která zatím neselhala.Na zahradě jsem psům oplotila výběh,dostatečně daleko od plotu,aby tam nemohl nic hodit.Prostě zahrada v zahradě.Používám to jen na ranní a večerní venčení,jinak chodíme na procházky.Ale je to o nervy,v době,dy mě začal soused vyhrožovat jsem měla dvouleté dítě,takže jsem nevěděla jestli mám víc hlídat psa,nebo děcko,aby mi neuteklo v nestřežené chvíli na zahradu(bylo to v létě).Tak jsem nechala udělat ten plot a je klid.Velkýmu psovi bach dala koš,ale čivavě,nebo papillonovi,to moc nejde.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 07:46
- Nahlásit

arsiela
Díky moc, za ten příspěvek. Přesně tohle jsem měla na mysli, když jsem viděla tu reportáž na Nově. Co když kousek salámu, nebo slaniny najde dvouleté dítě a ochutná. Nemělo by se skutečně pátrat po té bestii, jako po potencionálním vrahovi nejen psů. Vždyť všichni víme, že děti strkají do pusinky vše co najdou a nejraději to, co nemají stačí jen okamžik nepozornosti a může být malér. Mají maminky dávat svým dětem taky náhubky?? Víte mě strašně vadí, že když pes ublíží člověku, tak hned každý ví jak ho ztrestat, když člověk ublíží psovi tak je to téměř beztrestné. Jinak ten nápad udělat zahradu v zahradě je fakt dobrý. Budu o tom přemýšlet.

arsiela
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 08:33
- Nahlásit

Mě tenkrát nic lepšího nenapadlo,navíc to bylo v době,kdy jsem tu kámošce hlídala psa-chovného a ještě málopočetné plemeno.Tomu,kdyby se něco stalo tak se dodnes nedoplatím.Lidi jsou hrozný,dokážou ze msty,nebo prostě z principu záměrně ubližovat čemukoli.Občas mám radši víc své psy,než některý lidi.

joli
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 18:43
- Nahlásit

Je to fakt děs !!!!! Já bydlím 5km od Želivce, snad sem ten úchyl nedorazí............

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 21:02
- Nahlásit

Každý by si měl nejdřív ujasnit jak hodně a proti čemu chce psa nebo i sebe chránit. 100% ochrana proti čemukoliv je samozřejmě nemožná. Známý viděl jak náklaďáku upadla rezerva a zabila chodce na chodníku - přestanete proto chodit ven ? A co na zahradě - tam vás třeba může zabít blesk, tak půjdete do domu ale tam vás může zabít třeba porucha elektroinstalace, atd...

Pokud jde o odnaučování nejíst cokoli ze země elektřinou - absolutně nechápu lidi kteří to ze zásady odmítají - znamená to že život psa pro ně nemá žádnou cenu ? Člověm musí dělat kompromisy nebo něco obětovat když musí něčeho dosáhnout - je pes příliš svatý na to aby i on něco obětoval ve svém zájmu ?

Velmi dobrou ochranou (samozřejmě ne 100%, jako obvykle) je začít tím že se každý nejdřív zamysí sám nad sebou - což je pro mnoho lidí úkol nadlidský, vždy je jednodušší prostě říct že za vše můžou ostatní. Takže - opravdu jste přesvědčeni že psy tráví lidé jenom ze zábavy nebo protože jsou to šílenci ? Určitě takoví jsou také, ale na druhou stanu příliš mnoho majitelů psů jsou lidé velmi bezohlední (mluvím z vlastní zkušenosti, ne z pouhého přesvědčení) - ohrožování cizích dětí, venčení na cizí zahradě nebo na dětském hřišti, neposkytnutí pomoci člověku kterého jejich pes napadl, nepřiměřené celonoční štěkání - to všechno bohužel považují za zcela normální. A bohužel možnosti obrany ostatních lidí jsou asi stejné jako možnosti obyvatel Matiční ulice, to znamená nulové. Jakkoli trápení či přímo zabíjení zvířat odsuzuji, vůbec se nedivím (tím myslím že statisticky se to dá občas čekat) že někomu prostě totálně rupnou nervy.
----
Když jsem našel toto fórum, byl jsem naprosto šokován že můžou existovat i naprosto normální majitelé psů, ale - bohužel - musíte si uvědomit že takových je menšina. A stejně si nejsem jistý - existujete vůbec, nebo vaše příspěvky jenom generuje počítač ?

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 21:06
- Nahlásit

Anonymní
A stejně si nejsem jistý - existujete vůbec, nebo vaše příspěvky jenom generuje počítač ?
Teď jsem se pobavila. Asi tě potěším - nemám pocit, že bych byla počítač a znám odsud pár lidí osobvně - nejsou to moje klony a ani oni nevypadají jako počítače a ani jsem si nevšimla, že by byli počítačem řízeni

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 21:12
- Nahlásit

Já taky existuju... a dokonce znám mnohem víc normálních majitelů psů než těch ostatních...

Gája
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:36
- Nahlásit

Anonymní
Já také znám většinu normální majitelů a řadím se mezi ně. Pokud máš zkušenosti o kterých píšeš, tak je to smutné. Fakt je ten, že kdo páchá podobné zločiny, je nebezpečný spíše pro lidi. Znám dost zlých a bezcitných lidí a psa nemají. Jsou ovšem i výjimky. Určitě nelze lidi tímto způsobem škatulkovat. Za většinu nevhodného chování psů mohou jejich majitelé a s těmi je nutno daný problém řešit. Není řešením když někomu "rupnou nervy" jít někoho trávit. Je to o sebeovládání. Kam by svět s tímto postojem dospěl?? Ve jmenované vesnici došlo k hromadnému trávení psů. Nevěřím, že by ti psy byli zabijáci, celonoční štěkači, nebo znečišťovači dětského hřiště. Některé poruchy jsou zakódovány geneticky jak u psů tak u lidí, ale většinou je na vině výchova, prostředí ve kterém žijí a vnější podněty.

Ardi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:44
- Nahlásit

Kdyby to někdo z těch co mu psa otrávili udal, dalo by se to přece brát jako obecný ohrožení ne?

Gromit
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:42
- Nahlásit

... a dokonce znám mnohem víc normálních majitelů psů než těch ostatních...
No, když se podívám na výsledky voleb, tak taky nikdy nechápu jak je to možné, nikdo z lidí které znám by takhle nevolil , přesto ti lidé pravděpodobně někde existují.

Gromit
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:51
- Nahlásit

Za většinu nevhodného chování psů mohou jejich majitelé a s těmi je nutno daný problém řešit.
S normálními lidmi je zbytečné něco řešit - ti se chovají normálně normálně.
S bezohlednými je bohužel také zbytečné něco řešit - v lepším případě se nestane nic, v horším se začnou mstít. Např. známý se o to pokusil, a z jeho poštovní schránky se od té doby stala popelnice, i h...o už tam našel. Máte někdo pro něj nějakou radu ?

Gája
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:59
- Nahlásit

Gromit
Já tvrdím, že domluvit se dá skoro s každým, jen musíš zvolit správnou taktiku. Někdy ale platí "na hrubý pytel, hrubá záplata". Rozhodně si však nemyslím, že za hloupost lidí mají platit psy. Radu, jak se někomu mstít, hledej někde jinde. Tady řešíme naše pesany.

Gromit
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 13:22
- Nahlásit

ale většinou je na vině výchova, prostředí ve kterém žijí a vnější podněty.
"Prostředí" - Přesně tak - když je blbců někde větší koncentrace, veškerá diskuze vždy skončí jejich konstatováním že "ostatní to dělají také".
"Výchova" - bohužel často jde o "státní výchovu" - stát příliš často předvádí lidem že je ochotný chránit lumpy, ale slušným lidem maximálně poradí "poraď si sám"

Gája
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 13:36
- Nahlásit

Gromit
Určitě máš v něčem pravdu, ale já si fakt myslím, že jsi na špatném fóru. A co takhle psi??? Kolik jich máš a jak to zvládáš???

Gromit
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 13:48
- Nahlásit

Radu, jak se někomu mstít, hledej někde jinde. Tady řešíme naše pesany

Žádnou takovou radu nehledám, jen odpovídám na dotaz z prvního příspěvku:

neznámý pachatel tráví pejsky přímo na jejich pozemcích. Je to děsivé a zajímalo by mě jestli se dá nějak předejít tomu

Když chcete něčemu předcházet, musíte si přece nejdřív ujasnit proč se to stává - pouhé konstatování že to udělal úchyl je k ničemu - i kdyby to opravdu udělal úchyl, je dost možné že byl vyprovokován, takže jakkoli je takový čin hrozný, OBĚ strany by se měly zamyslet kde udělaly chybu.
Přece kdyby to bylo opačně - někdo by dráždil psa a ten by ho třeba pokousal, všem by bylo hned jasné že pes za nic nemůže a ten člověk si to způsobil sám. Proč si někdo myslí že naopak to neplatí ?
Vy jste na tomto fóru příliš normální, takže si třeba neuvědomujete že takoví nejsou všichni (a nezáleží na tom jestli mají nebo nemají psa).

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání