Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bezpečnostní pásy
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:24
- Nahlásit

suesie
to už jsem teď taky pochopila

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:26
- Nahlásit

Jinak tu spojovačku mám v autě, takže jí teď nezměřím, ale řekla bych, že je v našem nastavení tak 30cm dlouhá. Jinak mám praktickou zkušenost, bohužel, a zatímco já skončila s pořádnou boulí a modřinou připásaná, tak špageta naprosto OK.

nefer
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:27
- Nahlásit

Zapínání mi přijde stejný,

podívejte se na ty obrázky pořádně. na prvním se kšíry fixují do auta spojovačkou,, která ma na jednom konci karabinu a druhým se zapne do "toho něčeho", kam zapínáte bezpečnostní pás. ta spjovačka vypadá takhle:

pes podle mě při nárazu stejně poletí. samozřejmě nevylítne předním sklem, ale trhne to s ním pořádně.

u druhého obrázku je ale spojovačka na jiném proncipu. naprázdno zapnete bezpečností pás a na ten díl, který byste vy měli přes hrudník, připnete tu spojovačku:

takže při nárazu funguje brzda bezpečnostního pásu a pes tak nelítá.

už si rozumimě?

suesie
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:34
- Nahlásit

nefer
To jo, ale stejně mi přijde zbytečný dát za pás o 1500Kč víc jen proto, že má jiný zapínání.

nefer
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:36
- Nahlásit

vždyť říkám, že používám kšíry od manmatu a tu spojovačku jsem si nechala ušít zbytečné to je do doby, než ti pes skonči s hlavou zabořenou v přední sedačce. u máleho se to nejspíš nestane, ale u větších psů už to riziko vidím docela reálně.
ten druhý způsom mi prostě přijde bezpečnější a o tom se přeci bavíme.

nefer
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:38
- Nahlásit

krom toho, pokud už kšíry máš. dá se ta první spojovačka koupit třeba tady: http://www.easy-shop.cz/zerodc/scripts/zbozi.php?K ID=9

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:38
- Nahlásit

No mě by spíš zajímalo, jak sepne ta brzda v lidském pásu v závislosti na váze psa.
Třeba u toho prvního způsobu uchycení mám jistotu, že to psici dává možnost pohybu dejme tomu těch 30 cm, ale když se u toho druhýho způsobu bude chtít dostat dopředu a půjde pomalu, tak to asi hned nezareaguje, co? My to máme i z tohoto důvodu, jezdím hlavně sama a potřebuju jistotu, že naše závislačka nepoleze dopředu.

suesie
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:46
- Nahlásit

No asi stejně zůstanu u Trixie. Ono za 250Kč mi to přijde celkem rozumný.
Náš prcek taky totiž přechází pořád z jedný strany na druhou a to i když s ním někdo sedí vzadu.

zuzka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 20:36
- Nahlásit

suesie
já osobně používám kšíry od manmatu a spojovačku, co se zaklapne jako pás, plus máme autodeku, aby nezapadla mezi sedačky

já to beru jako dobrou variantu vzhledem k mým finančním možnostem

na trhu jsou i lepší varianty, ale beru to tak, že aspoň něco jsem pro ni udělala, já taky v autě nenám air-bagy, možná časem to budeme obě vylepšovat

Frog
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 11:10
- Nahlásit

nefer
Mohu se zeptat, kde sis nechala spojovačku ušít?

zuzka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 11:50
- Nahlásit

Frog
nejsem nefer, ale snad to neva
spojovačku může ušít každý, kdo má šicí stroj, jen u větších (těžších) psů je potřeba to trochu víc "pojistit" - popřehýbat to a sešít na více místech
případně by ti to mohli sešít v brašnářství, možná i opravně obuvi

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 11:55
- Nahlásit

spojovačku mám od známé, která dřív šila na zakázku batohy, surfové plachty apod. Mám RR, takže bych si ji opravdu netroufla ušít sama na našem domácím šicím stroji.
Pokud nikoho takového neznáš, volila bych stejně jako zuzka brašnářství nebo opravnu obuvi, popř. nějaké dobré krejčovství.

moll
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 11:58
- Nahlásit

Frog
a místo šití stačí normální uzel - suk. jen je potřeba dávat pozor na vedení lana v uzlu - aby se zbytečně nekřížilo (smyčku umí dobře vázat horolezci) . zauzlovanému lanu bych věřila víc než šití, křu kterém může dojít k narušení vláken popruhu.
další varianta pro bezpečné uložení psa v autě (ale jen 4-dvéřovém) je PET-TUBE. prodává se ve větších zverácích, je to doopravdy síťovinová trouba (na délku skládací) s uzaviratelnými čely, která má oka na připevnění k bezpečnostním pásům auta. pes v tom vidí a dýchá bez problémů, nelozí po autě a navíc ho ani nezachlupí. problém je naučit ho v tom být. moll

Zdenka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 12:30
- Nahlásit

Já jsem si pupinku naučila na deku, takže sedí vždycky na místě, kde je deka a odtamtud se nehne a jezdíme skoro denně.Ale asi pro ty větší pesany jsou lepší nějaký ty kšíry.

moll
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 12:52
- Nahlásit

Zdenka
pejsa se sama od sebe nepohne, ale setrvačné síly při brždění nebo při havárce udělají své - já bych jistila psa z tohoto důvodu, ne aby nešmejdil po autě. moll

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 12:52
- Nahlásit

ono ani nejde jen o to ,aby se pes sám od sebe nepohyboval. tvoje pupika může být naučená na deku jak chce. při nárazu to stejně neustojí.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání