| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 12:48
- Nahlásit
Ahojky, dostali jsme při očkování proti vzteklině známku...je povinností, aby pes tuto známku nosil?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 12:49
- Nahlásit
řekla bych že ne, my ji nedostali a když jsem se na ni ptala tak mi veta řekl, že je nemá
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 12:52 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
Nevím jak to mají jiní, ale já mám na známce - očkování proti vzteklině i číslo podle kterého by psa /kdyby se mi zaběhl/ identifikovali, donesli na veterinu a veterinář by věděl, že sem majitelem já. Když mám i známku od města /taky samozřejmě s číslem/, tak vlastně nosí dvojí "pojistku".
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 12:52
- Nahlásit
monika
Tak to asi povinností není...připadá mi to moc, aby pejsovi cinkaly dvě známky... Hlavně na tom našem drobkovi.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 12:54
- Nahlásit
Ano, na to je to určitě dobrý, na tu identifikaci. To nám taky vetoš říkal, že se tím hodně usnadní práce, když se pejsa zaběhne...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:00
- Nahlásit
Syska
Povinný to není, ale někde policajti tou známkou kontrolují, jestli je hafík očkovanej proti vzteklině.
My máme pro případ stracení hafíka identifikační známku s jeho jménem a tel. číslem, to si myslím, že případnýmu nálezci pomůže nejvíc a hafík se dostane zpátky k nám rychleji, než kdyby se nálezci měli ještě pídit po tom, kde najít veta.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:02
- Nahlásit
suesie
To jo, to je dobrý....Clifíkovi jsi ji nechávala vyrobit u Red Dinga viď? Mají tam hezký..pamatuju si, že jedna moje známá měla vyrytý jméno pejska a adresu z druhé strany té známky, jakože za pejsu platíš městu...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Led 2006 13:05
- Nahlásit
Zdravím Sysku,
já si taky myslím, že není povinné nosit známku od očkování. Jiné je to u známky od obecního úřadu. Ale Sylvi to cinkání u obojku je docela dobré, zvláštˇpotmě - máš aspoň orientaci, kde je pesana.:lol:
Eva
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:05
- Nahlásit
Syska
Jj, mám ji od red dinga, je malinká, takže pejsovi ani nijak nepřekáží a navíc je i hezoučká.
Taky jsem uvazovala jestli tam mám dát adresu nebo tel. ale když má město napaný už na jedný známce, tak jsme tam dali telefon. To je stejně kdyžatk rychlejsí zavolat než nás hledat.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:06
- Nahlásit
Anonymní
Evi, moje řeč, taky se vždycky takhle aspoň ujišťuji, že jde Cllif za mnou. Teď když je sníh ho naštěstí jde vidět, ale jakmile to ztaje, zase budu hafíka hledat podle cinkání.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:08
- Nahlásit
suesie
To určitě, ten telefon je vždycky lepší. Ale snad to nikdy nebude potřeba!!!
Evi, to máš pravdu, to vlastně není k zahození, když slyšíš, kde se rarášci pohybují...
Holky, Tesinka už je zase fit! Ani nezakulhá a běhá zas jako ďas...tak jsem šťastná, že to nebylo nic vážnýho..
|
Endy
|
# Zasláno: 25 Led 2006 13:14
- Nahlásit
Jak vet podle známky o vakcinaci pozná,kdo je majitelem?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:17
- Nahlásit
Endy
Na známce je číslo a vet má seznam těchto čísel a adresami majitelů.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:20
- Nahlásit
no ale když si nechám psa naočkovat ve Frýdku a bydlím třeba ve Frýdlantě, tak je každému to číslo prd platné.Nebo je tam i číslo veterináře?Jak se pozná od kterého veta je naočkovaný?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:21
- Nahlásit
monika
My na tý známce máme od jakého veterináře byla naočkovaná, tzn. je tam jméno vetoše a adresa kliniky....
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:23
- Nahlásit
Syska
Oni někdy hafíci kulhají jen tak, aby na sebe upoutali pozornost. Na to byl profík náš boxer. Ten třeba dělal, že ani ze schodů nesejde, ale když chtěl, tak byla najednou všechna bolest pryč.
|
Endy
|
# Zasláno: 25 Led 2006 13:24
- Nahlásit
No to jsem si nikdy nevšimla,že by si vet u nás psal ke každému číslu majitele.Nemá ani počítač.A když se holce ta známka líbila,dal jí hned tři.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:25
- Nahlásit
Endy
??? To je teda dost divný.....
suesie
Možná to fakt na nás trošku hrála....potvůrka jedna.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:28
- Nahlásit
no já ty vzteklinové známky taky viděla v různých exemplářích,ale se jménem veta nebo číslem ani jednu.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:29
- Nahlásit
Endy
Ono není známka jako známka. Jsou takový, který dostávají vetoši k daným vakcínám a pak takové (tzv. lyssetky), které si nechá vet vyrobit, na těch je napsaný jméno veta, rok očkování a číslo, které přísluší danému majiteli a jeho psovi.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:29
- Nahlásit
Na známce od našeho veta je adresa ordinace a číslo, číslo si zapisuje vet při očkování do karty v počítači.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:31
- Nahlásit
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:31
- Nahlásit
fromeli
Ano přesně tak jako u naší....
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:32
- Nahlásit
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:33
- Nahlásit
suesie
jééé, my máme tu červenou, co je na tom obrázku
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:33
- Nahlásit
My máme tu žlutou oválnou....
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:34
- Nahlásit
Navíc každý rok mají lysetky jiný tvar, pro rok 2006 je to zlatý ovál.
To jen tak pro info
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:34
- Nahlásit
My jdem až v srpnu, tak uvidíme
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 13:35
- Nahlásit