Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jak zvládnout výchovu čtyřech psů
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2005 15:59
- Nahlásit

Možná by bylo nejlepší řešení sehnat zájemce o štěně, poslat ho tam, aby jí přemluvil ať mu nějaké nechá, a takhle jí je postupně odebrat.

Tohle mě přesně taky napadlo. Právě, že z principu nikoho neposlechne, aby dokázala, že se všichni mýlí a že to zvládne. S těma štěňatama to nebylo tak,že by skončili u veterináře, to ani náhodou, problém byl, že ta fena je jejich známých, takže víš jak to je....chtěli 4, dostali 4.....

Pomohlo by, kdybys k sestře přivedla nějakého odborníka, který by jí to jednoznačně vysvětlil a její úmysl, nechat si štěníky jí rozmluvil?

Nepomohlo, neví, kdo pan Desenský je a nenechala by si poradit od cizího člověka....to by musela mít někoho známýho(hlavně to nesmím být já), kterej je nadšenej pejskař, a o Desenským by jí povyprávěl...pak možná....ode mě to nevezme....

Myslím že to co by bylo nejlepší přesně vystihla Anna. Prostě náhodný zájemce z pejsků hotovej, a musel by umět přemlouvat....no jo, teď si ale říkám, že problém je, že majitelé feny mají ještě 3, takže by je nejspíš poslala k nim....ach jo....

handula
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2005 16:02
- Nahlásit

Sendy
já jsem z Prahy, sestra z Krkonoš...

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2005 16:03
- Nahlásit

Sendy

štěnda skončí u Rudy Desenského, když budou mít fakt štěstí - zatím jsou snad malá a nepovraždí se mezi sebou, ale jestli to ta handuly sestra nechá přerůst dál, za chvíli se jí začnou rvát na nože a pochybuju silně, že by byla pro ně superalfa, aby byla schopna takovou smečku ukočírovat....Nepochybuju, že pan Desenský by je zvládnul, ale může sám živit tolik dalších krků???

Sendy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2005 18:14
- Nahlásit

handula
já jsem z Prahy, sestra z Krkonoš ....tím hůř pro pesy
To by fakt musel být maniak, že chce jen a jen toto štěně.... a to hned minimálně 3x (ti maniaci).
A co zkusit, pokud jsi to už neudělala, přímo tento problém, tak jak jsi ho napsala sem, napsat i na stránky Desenského. Je tam hodně i ČVčkářů. Nebo některá fóra z oné stránky vytisknout a poslat sestře, když sama na net nechodí (nebo až po odpovědích).
Vůbec Ti to nezávidím, ale držím palce, ať sestra dostane rozum. Víc se asi opravdu nedá dělat...bohužel. Jen přesvědčovat a předkládat důkazy nebezpečnosti jejího rozhodnutí.

kure25
# Zasláno: 16 Úno 2005 19:54
- Nahlásit

No,tak to vazne nechapu...A to v tom nic nevidi treba ani jeji manzel,aby ji to rozmluvil?Hotova katastrofa! A ja myslela,ze se pro neco takhle mohou nadchnout jen maly decka! No,myslim,ze to nedopadne dobre-prece jen mela by byt trochu soudna,ne?!Jeste kdyz nemaji ani oplocenou zahradu,tezko pak bude tahat na voditku 5velkych hafanu,kdyz ani jeden z nich nebude poradne vycvicenej! A s tim souzitim psu ve smecce-babicka mela 2kokry-tatu a syna a to byli nekdy rvacky do krve,ze se ten mensi pak bal a musel i zrat v garazi...Nevidim to jako dobrou partii,protoze at jsou to kluci ci holky,casem to bude pekna smecka,nekdo vudce a budou agresivni...Myslim,ze to je taky i na plemeni-my mame dve fenky RR a ty si spolu hrajou,uplna pohodka,zato treba ty kokri...

Jo a ten pristup tvoji segry-ja mam taky kamosky (dvojcata),odmalicka meli psa,kraliky,kocky,fretku-maji sice zvirata radi,muckaji se s nima,ale to je asi tak vsechno...Oni k nim maj taky takovej JINEJ vztah,maj staryho psa (zahradniho) a i kdybvy mely stene,nechodili by s nim ven,nevenovali by se mu,neposlouchal by,proste jen mazlit a neposlouchat.Tuhle jsme zrovna byli s mou ctyrmesicni stendou na prochazce a prepadl nas volne pusteny belgicak,nikde nikdo a byl hrozne nadrzenej a Nica se ho bala,tak jsem tech 15 kilo nesl asi pul kilaku a pak uz jsem vazne nemohla,ale oni mi ji proste nemohli pomoct vzit,i kdyz na me ten cokl furt skakal-co kdyby mela spinavej zadek?! Tohle me fakt docela dostava,ja co se tyce psa bych pro nej udelala prvni posledni.Toho psa jsme se nakonec zbavili tim,ze jsem ho proste razne chnapla za obojek a oni s Nikcou zdrhli z dohledu...Pak jsem mu domluvila a myslim,ze jsem v ty chvili mela fakt odvahu za 2-chnapnout ciziho velkyho cokla (prece jen nikdy nevis,ze?!)

Takze ji zkus jeste nak presvedcit,to je to takovej parez?!

handula
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2005 08:22
- Nahlásit

Díky Sendy, zkusím na ten net kouknout. O přístupu jejího manžela ani nemluvim, pokud někdo nemá vztah ke zvířatům, tak je to právě on. Je mu ukradený, jestli kolem něj bude poletovat 5 psů, hlavně když se o ně nebude muset starat a nebude ho to stát moc peněz. Tenhle úlet bude financovat sestra...

argosek2
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 02:43
- Nahlásit

handula

jak to dopadlo?

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 03:07 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

argosek2
ty seš fáááákt zvědavej

argosek2
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 03:23
- Nahlásit

sarax

tebe to nezajima? mi se ta stara temata velice libi (nektera) a libi se mi i to vedomi, ze uz ted to nejak dopadlo - a pokud budeme mit stesti, takse dozvime jak

handula
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 11:07
- Nahlásit

argosek2

všechno nějak dopadne...
Ale teď vážně, psy mají. Zatím ještě všechny čtyři. Pátý (otec) už zemřel. Mezi sebou se nesnáší. Jsou na řetězu u boudy tak, aby k sobě nemohli. Každý má svoji boudu.Venčí je moje máma. Když mají štěstí, zajde si každý na 15 minut denně na procházku na blízké pole. Sestra na ně nemá čas, neboť ma doma novorozeně. Já tam nejezdím, nemám na to nervy.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 11:31
- Nahlásit

handula
já chtěla happy end
njn všechno to nějak dopadlo....

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 11:59
- Nahlásit

sarax
snad si to fčera viděla na vostro,tak hepáč máš!!!
OT:Jak a gdyste fčera dojeli???Doufám,že kolo vydrželo!?!?!

overgod
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 13:32 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit

vy si tu ze mne delate srandu!!!!! ze ja se nepodival na to datum!!!!!! argosku ty parchaaaaa!!!!!!

overgod
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 13:36
- Nahlásit

handula
Sestra na ně nemá čas, neboť ma doma novorozeně
a má již pro něj taky boudu, až omrzí?

handula
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 14:25
- Nahlásit

sarax

od samého začátku bylo jasné, že happyend nebude. Naopak se bojim, ze se stane maler, nebot chteji udelat vysoky plot kolem domu a tam psy vypustit (jakoze si psy casem zvyknout na sebe) a do toho to decko. TAkze to bude jeste hodne zajimavy... A už konec, nechci to dal rozebirat je mi do breku.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 14:47
- Nahlásit

handula
jakoze si psy casem zvyknout na sebe
Těžko, když byli od sebe na čas už oddělený. Jsem si to tady se zájmem přečetla, protože mám doma psa otce a jeho dvě štěňata (ale malé pejsky), ono to šlo, samozřejmě nemůžu mít velké ambice na výcvik. Ale snášenlivost celkem dobrá, hlavně štěňata mezi sebou. Větší kluk s tátou se svého času prali, dnes už si to jen vyříkávají pózováním. Nikdy ale nebyli odděleni. Já myslím, že pes je smečkové zvíře, a když si vyřeší hierarchii, mohli by fungovat, mohlo by to být možné, ne však jisté.

handula
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 15:17
- Nahlásit

Těžko, když byli od sebe na čas už oddělený

oni sice na sebe koukaj, ale k sobě jít nemůžou, zabili by se...

overgod
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 17:06
- Nahlásit

handula
se ti nedivim, ze je ti do breku, vubec jsi ale moc sikovna, ze tohle o svy rodine tady napises....uprimny obdiv za tohle...na to bych byl asi sragora .....

jen at je vypustej aji s deckem...tomuhle se rika prirozena selekce...je to drsny, ale je to tak....

overgod
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 17:11
- Nahlásit

aren
jj zvirata si to umej mezi sebou nazorne a jednoznacne vysvetlit, otazka, jestli je to stylem, ktery jsme schopni akceptovat

http://video.google.com/videoplay?docid=7531531679 102946078&q=hyena++lion&total=869&start=0&num=10&s o=0&type=search&plindex=2

handula
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 09:31
- Nahlásit

overgod
to neni o šikovnosti, spis o zoufalstvi, když jsem to před těma 2,5roky řešila, tak jsem chtěla aby pochopili, že dělají blbost. A to jsem netusila ze budou mit decko. Nechala jsem to byt, kazdy sveho stesti strujce, stejne by si rict nedali, tak je to tak, jak to je. Jen proste nechci nic vedet radsi, nechci to resit, protoze bych se zbytecne nervovala a mam svych starosti dost..takze asi tak...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání