| Autor |
Zpráva |
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:58
- Nahlásit
Jéé,ty se máš. Ty moje mrchy jsou na tohle ještě moc malý,ale hned jak vyrostou a vyřešíme problém s osteochondrózou a další rekonvalescencí,tak taky budou takhle makat. Chtěla jsem s nima zkusit i dogtrekung,tak snad nám to jejich zdravotní stav umožní.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:16 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
pigie, kejta
On ten vetsi (na fotce vpravo) ma ted cerstve od vanoc rok, takze taky neni nejakej matador. A ten starsi, vlevo, neni moc tahaci...
Ale obcas, kdyz se do toho daji, tak to stoji za to!!!
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:19
- Nahlásit
Fakt jsi šťastnej človíček.Já musim ještě počkat,až jim budou oběma aspoň dva roky kvůli kloubům. A i pak se ještě uvidí,jak to bude.Malá je má v háji už teď,tak snad se jí to po operaci upraví a budeme moct taky řádit.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:21
- Nahlásit
wami
kejta
A ja si to s mojim DBK 4/4 neuzijem vobeeeec
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:49
- Nahlásit
Ještě nebul a počkej na mě.Já se obávám,že nás to s malou taky čeká, takže možná že pak taky budu mít po ptákách. Stejně si teď ještě minimálně rok a půl neštrejchnu a pak se uvidí.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:51
- Nahlásit
kejta, pigie
Zalezi na pristupu...
Ja chtela mit mladyho nasvalenyho a v kondici odmala. Netvrdim, ze mel nejaky extra zahul, ale gaucak to teda rozhodne neni (i kdyz bytak). Starej rentgen nema, ale taky v osmi letech nema jediny pohybovy problem. Mladeho nafotit nejspis necham, ale jen kvuli prevenci.
A podle mne je stejne nejlepsi prevence nasvaleni. A kdyz uz jsme u toho tahani - asi by to nebylo na longove musherske zavody, s vysokou dysplazkou, ale do tech by jste se nejspis stejne nepoustely. A jak jsem psala jinde v jinem klubu - cesky multisampion ve weight pullingu Bering Chinook of Alaska ma DKK 3/4... Je to v klubu o psich sportech...
Takze - pokud ma pes dysplazku, je dobry to vedet, ze clovek muze podavat chondroprotektiva. Ale jinak si myslim, ze i pes by si zvolil zivot kratsi, ale aktivnejsi, nez delsi, ale s omezovanim pohybu. Tak rozum do hrsti a jestli je tahani bavi, pustte se do toho!!!
(Mimochodem - ja malyho ucila tahat od pul roku. Nejprve navyk na postroj, navyk na taznou snuru, pak pomalu pridavani zateze, aby se naucil udrzovat snuru v tahu - klaciky, retez... Ted pomalu zkousime bezky, na behani nejsem ja, takze mimo bezky na jare pribude kolobrnda... A samozrejme chozeni, vandry, vejlety, vychazky, cvicaky... )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:57 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
wami
Vsak my postupne nasvalujeme, ale plavanim Tahat by ho podla mna nebavilo, on ani na voditku netaha
jinak si myslim, ze i pes by si zvolil zivot kratsi, ale aktivnejsi, nez delsi, ale s omezovanim pohybu
Moja rec. Preto neobmedzujem, ale do vyslovene "svalovych" sportov ho neberiem, je len kost a koza. Jemu to trocha trva nez sa osvali, asi tak v 3 rokoch, snad...
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:57
- Nahlásit
Taky se snažim nasvalovat,ale jde mi to dost blbě,když jí musim šetřit před operací na osteochondrozu kolene. Navíc má ještě částečně zkostnatělý klubní pouzdro v lokti pravý přední,takže musim moc opatrně,abych jí to úplně neodrovnala. To se odoperovat nedá,takže to musíme mít v patrnosti nafurt a dávat majzla. Ale i tak to zkusíme,pokud to půjde.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:02
- Nahlásit
pigie
nikdy nerikej nikdy... Treba bys dala Hugiskovi postroj, jemu by se rozsvitilo... a... Vidis, ted jsem si vzpomnela - fundlaci se ouzivaji jako vodni zachranari, a pokud vim, tak tam tahaj topici se prave tahem - clovek se jich muze chytit kdekoliv, nebo maji specialni postroje treba i s plovakem...
kejta
ach jo, tak zdravotni problemy - to je uplne jina pisnicka... Ja akorat neprikladam tak velky vyznam DKK. Protoze - driv se nerentgenovalo a pajdalo stejne procento psu jako ted, kdyz se rentgenuje a chovy se na to kontroluji. Takze to nebude jen v te DKK...
Jenze to je dysplazka a ne problemy s kolenama. To panence nezavidim, ja mam bolavy kolena taky, sice s tim pajdam dogtreky, ale taky mi slibujou, ze ve 40 prestanu chodit...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:05 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
A vubec, nejaky fotky taky... Tyhle sice delal pritul, ale myslim, ze je semka muzu dat...
Variace na tema "na tenkem lede"...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:06
- Nahlásit
wami
To hej, ale je to vo vode!!! Musela by si vidiet mojho psa na susi a vo vode, by si videla ten rozdiel v pohybe. Na suchu troska vlecuca sa za mnou (hlavne ked ideme smerom od vody) a vo vode mrstna velryba S tymi sankami by som skoncila asi vo vode
A okrem toho, Hugo ma v pr... aj predne nohy, takze, co uz. Vlastne nema ani jednu nohu OK, raz koleno, raz rameno, raz bedra. Proste dokonaly kripel
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:07
- Nahlásit
wami
Jeee, s tou fotkou na lade si mi pripomenula ako sa nam Hugo minulu zimu prepadol do okrasneho jazierka A ako sa tesil, ze ten lad tak praska... Lietal hore dolu, az na stvrty prebeh lad proste nevydrzal
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:08
- Nahlásit
To koleno by se mělo snad vyřešit tou operací,pokud se to bude dobře hojit,tak by to mělo být bez následků,ale taky nemusí,že. Horší je ten loket,ten se operativně řešit nedá a zůstane jí to určitě už na furt.Jen kdyby jí to hodně bolelo,tak se ten kloub dá operativně úplně znehybnit,což je extrém. Navíc je jí teprve šest měsíců.Pohyb nechávám na ní,když chce a může,tak ať si užívá a lítá,určujě si to sama. Ty dogtreky chceme začít chodit taky.Nevíš jak to tam funguje?Co je potřeba a tak?
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:10
- Nahlásit
Taky bych vám sem prskla foto,jenže nemám moc šajn,jak se to dělá,jsem technickej netyp.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:11 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
pigie
No co uz, tak misto mushingu budete delat rafting. Ty na clunu na vode a Hugo pred tebou a tahne...
Jo jo, oni byla oba tak krasne opatrni, nez pochopili, ze tam neni hloubka a s ohromnou radosti litali sem a tam, nez vsechen led popraskali a cvachali se mezi tenkyma ledovyma krama...
kejta
Baze toho o trekach vim spoustu, ceka me ctvrta sezona... A co a jak? To je na dlouhy povidani - po novem roce ti napisu treba mejlik... A neco by melo byt i tady v auditku "Wandry se psem v lete v zime"...
A kdybys chtela vedet, jak to prozivam ja, tak na mych strankach ( www.skorovlci.tombru.com )...
Hm, ja to nejak nepostrehla, co mas za stenisko, ze ma tak sileny problemy v pul roce...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:14
- Nahlásit
wami
Anoooo, presne tak, to by bavilo aj mna aj psa Cez leto ma uz tahal (chytam ho okolo krku, ked plava, ani nevie, ze ma tam ma), ale ma to chybu, taha len k brehu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:16
- Nahlásit
pigie
Ja Lumpika chytala za ocas a taky jsem mu byla jedno, ale neplaval jen ke brehu... Holt nema ty zachranarske instinkty jako Hugisek...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:17
- Nahlásit
A takhle pak odpocivaji...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:18
- Nahlásit
wami
My sme sa bavili s priatelom o tom. On nie je zachranar, on je topic. On totiz dotiahne cloveka do plytkej vody, nie na breh a zase si odplava Cize ZIADNE zachranarske instinkty nema, on ma instinkt nosenia do plytkej vody
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:20
- Nahlásit
wami
Pekne odpocivaju. Nas Hugo aj v zime sa vyvali na chrbat a roztiahne nohy, tomu zima bola len raz, ked ho nasi vyvreli omylom na zahrade, vtedy som ho prvy krat videla spat takto schuleneho
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:20
- Nahlásit
pigie
Neupirej mu ale inteligenci. Co by se s vama tahal az na breh, kdyz vi. ze v plytke vode uz stacite! A kdyz se ho drzite, jste pri vedomi, takze na breh se muzete vyskrabat sami!!!
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:21
- Nahlásit
Mám dva bandogy. To koleno i ten loket má prý nejspíš od nějakého úrazu.Od čeho má to koleno,to nejspíš i tušim.Honily se s tou starší na listí a tý to uklouzlo a spadla na tu malou a vezla se setrvačností po ní asi dva metry. Od čeho má ale ten loket,tak to nemám vůbec šajn,to jen špekuluju. Dala bych vám sem ty fotky ráda,ale fakt to neumim. O to dogtreku si určitě počtu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:24
- Nahlásit
wami
Tak to ma fakt dostalo
wami
kejta
Vecer s vami a ani neviem ako pol nocnej mam za sebou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:25
- Nahlásit
kejta
Fotky musis mat na nete, mas? To je zaklad.
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:27
- Nahlásit
A jo,to je hodin.
Fotky mám uložený v PC,nějaký nový mi posílal otěcko mejlem.Tak který z toho by šly?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:30
- Nahlásit
pigie
Tak at ti utece i ta druha pulka - ja jedu zitra rano pryc, tak jdu haji, at jsem na to rizeni fit... (Ve felicii kombi nas pojede 4 lidi, 2 skorovlci, bagly a kamna )
kejta
Je tu nekde cele forum o fotkach...
A jinak me to mrzi, urazy jsou hloupa vec a neda se jim predejit...
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:32
- Nahlásit
Holky,já už se jdu taky vecpat k berunám do postele.Snad se tam ještě někam vměstnám.A,starší už si pro mě došla,tak mažu.Dobrou.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:34 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
wami
Tak dobru noc a nech sa namackate
kejta
Zaloz si tu na strankach fotogaleriu, potom to bude v pohode a fotky budes moct davat do fora. A dobru noc aj tebe
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:39
- Nahlásit
dobrou.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 11:02
- Nahlásit
Z týhle fotky mám děsnou radost, konečně jedna trochu ze strany a v mezích nerozmazaná
A ještě jedna - vzácná chvíle, pes si hraje s hračkou!! To u nás je něco jako druhé Vánoce
|