| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2012 19:09
- Nahlásit
Nemáte někdo doma parní hrnec? Nepoužíváte, nemáte zkušenosti? Mám možnost si ho výhodně pořídit, ale nechci domů zbytečnost.
A ještě dotaz na koloidní stříbro, nemá někdo odzkoušeno na sobě? Že by mu to na něco konkrétně doopravdy pomohlo?
dík za případné zkušenosti.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2012 22:43
- Nahlásit
PetraK
Jako hrnec na vaření v páře?
Mám jakýsi masivní hrnec, na který se dá nasadit skleněná nástavba na vaření v páře. Jako - funguje to, je to rychle, je to paráda... Jen ta lenost to potom umývat...
A taky, radši si tu zeleninku osmahnu na oliváku, zasypu bylinkama a podusím, přece jen na té páře máš čistou zeleninu (nebo maso) bez omáčky a to je už takový dietní vyšší level.. ne že by to nebylo dobrý, to jo, ale chce to k tomu ještě něco dalšího udělat a to už přesahuje moje nároky na rychlovaření.
Takže záleží na tom, co od toho čekáš...
Stříbro nevím, ale kamarádka si to nemůže vynachválit, cpala to psům do ucha při zánětu (jestli si to s něčím nepletu, ale snad ne).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 09:21
- Nahlásit
parni hrnec je jeden z mych prani do budoucna az budu mit kuchyn, vyhoda je, ze tam muzes treba zeleninu s rybou udelat zaraz, nebo s ryzi nebo nevim cim... nemusis mit treba 2hrnce zvlast, ale to umyvani, to su taky zvedava
jinak ja miluju zeleninu jen tak v pare s korenim, nicmene jak psala LucieS, asi takovej vyssi dietni level a kazdej den jist by to asi taky nebylo ono, ale muzes v tom treba i rozmrazovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 09:29
- Nahlásit
LucieS
cernej caj
holky dík. No ještě podumám. ono jde taky o místo- je to asi dost velkej krám, co? A se bojím, že by mi to nechutnalo třebas - páč přesně - zelenina na oliváči s bylinkama.... to je žrádlo. a navíc zelenina bez oleje vlastně jsem si uvědomila, že nefachá tak , jak by měla, potřebuje ten olej.
To stříbro - já taky něco zaslechla, ale právě jen tak povšechně, nevím jestli to někdo využil třeba sám na sobě a pokud jo, tak jakou značku, páč se toho po trhu asi potuluje hodně.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 09:45
- Nahlásit
Parní hrnce jsem v jednom vánočním záchvatu koupila tři všem příbuznejm a ani jeden ho nepoužívá kámoška ho měla a jak dítě dospelo do3let taky ho má ve sklepě,krom prvotního záchvatu z nové věci neznám nikoho kdo u toho zůstal teda
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 09:54
- Nahlásit
PetraK
teta má parní hrnec a když jsem viděla jak blbě se umývá ( ne vše jde do myčky), tak mně chuť na koupi skoro přešla... no a když jsem ochutnala zeleninu, tak mi přešla úplně. Jediná výhoda, co jsem viděla, tak bylo společné vaření, ale nic jinýho... Nějak jsem mu nepřišla na chuť a i díky nedostatku prostoru si ho ráda odpustím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 09:59
- Nahlásit
PetraK
velikostne asi - segra ma tripatrovej, alektrickej - je to asi jak vetsi hrnec, vysokej na vysku, ale segra zeleninu moc nee, takze ho taky asi jen vyzkouseli, a nic...
a jakej hrnec za jakou cenu mas moznost?
ja bych mozna zvazila i ten elektrickej proto, ze kdyz nemam kuchyn, v elektrickym bych varit mohla. jenze ja mam rada upravu prave jen parni, lehkou, zadny tezky vareni...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 10:49
- Nahlásit
PetraK
Koloidní stříbro údajně pomáhá, nevím sice konkrétně jak (to se mi jaksi nepodařilo zjistit, pouze mi bylo řečeno, že pomáhá ...).
Akorát by si člověk měl dát pozor při užívání a nepřehánět to, pokud se to přepískne, zůstává takový nepěkný našedlý nádech kůže v obličeji třeba. Jinak nevím.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 10:53
- Nahlásit
Eldoguero
nevím sice konkrétně jak
osobní zkušenost nemám,jen zprostředkovanou..třeba na jakýkoli rány ,štípance ,ale i na střevní potíže třá..docela si to lidi chválej
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:10
- Nahlásit
Brajence jsme na chronické hnisající rány dávali mastičku s koloidním zlatem a byla to bomba, hojila se doslova před očima. Název už si nepamatuju, ale kdyby ho někdo potřeboval tak zjistím, mamka si ho určitě pamatuje.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:15
- Nahlásit
Parní hrnec má kolega, ten si ho pochvaluje, ale on je magor do cvičení a výživy, tak akorát básní jak je to dietní, přinesl nám jednou ochutnat rybu s něčím, byl to hnus, prostě jídlo bez chutí a bez zápachu. Ale dietní vono to asi bude.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:38
- Nahlásit
davidkova renata
osobní zkušenost nemám,jen zprostředkovanou..
já právě taky, známá to dost dlouho pila a jak to přehnala tak vypadala divně, pokožka v obličeji vyloženě našedlá, nic moc no
Jinak na hojení je to fakt zázračný a to i tam, kde je potřeba tvorba nový tkáně, třeba kůže po rozsáhlých úrazech, operacích nebo popáleninách.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:40
- Nahlásit
Mayaprostě jídlo bez chutí a bez zápachu. Tak vono v podstatě když dáš do hrnce z vodu takový ten napařovač na knedlíky a mýsto nich dáš rybu zeleninu přiklopíš pokličkou a výsledek je teda zhola totožný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:52
- Nahlásit
danajasa
Jo, to je přesný, akorát ten parní hrnec je víc těch napařovačů nad sebou za větší prachy. Ale jo chápu, je to teďkonc spolu se sifonem hit jako byly svého času friťáky a pak pekárny a pak presa atd. atd., ale co znám, kdo si tyhle výmysly koupil, tak to používá tak jeden člověk ze sta.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:55
- Nahlásit
Eldoguero
známá to dost dlouho pila a jak to přehnala tak vypadala divně, pokožka v obličeji vyloženě našedlá, nic moc no
kámoška to zas kdysi dávno přehnala se samovopalovací Saharou vsadim se že vypadala hůř než ta tvoje
Jinak na hojení je to fakt zázračný
jj to právě řikaj.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:22
- Nahlásit
hm tak s hrncem mám tedy již celkem jasno. Pokud nebude nutná beztuková dieta někdy, tak to doma asi mít nebudu.
teď už jen vybádat to stříbro. Bych právě potřebovala vědět jestli někdo kdo to za nějakým konkrétním účelem užíval vnitřně zjistil, že mu to pomohlo.
a toho šedivění bych se teda bála.
Eldoguero
vyloženě našedlá
vodšedla potom?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:23
- Nahlásit
Maya
doufam, ze budu ten jeden ze sta. Ono i jidlo v pare kdyz nakorenis, bude dobry. Ale ono prej koreneny podporuje chut k jidlu, tak to asi nekteri ty lidi nepouzivaj, aby se nahodou nenajedli vic
tady pisou, ze je to dobre i proti lupence... to bych skoro i zkusila koupit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:29
- Nahlásit
cernej caj
A ekzémům, to bych taky potřebovala a není to ani tak drahý, když člověk dodrží tu doporučovanou dávku, tak by neměl zešednout ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:36
- Nahlásit
cernej caj
Maya
no já jsem na to narazila v souvislosti s tou blbou borelkou, že by to s ní mělo zacvičit. jenže jsem ve svém okolí nenašla nikoho, kdo by to už měl osobně na něčem konkrétně vyzkoušený. A taky se právě bojim, abych nevypadala pak jako marťan
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:39 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
PetraK
já ti mám pocit že datlová psala že to používá, tak až jí tu někde uvidíš zkus přímo na ní
edit: to stříbro myslím
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:39
- Nahlásit
Tak jsem ještě pohledala na netu, my máme tohle:
Ten hrnec pod tím je naopak k nezaplacení, na dušení i jako pánev, má to tlustou stěnu, nic se ti nepřipeče (ani bez tuku), zeleninu máš za pár minut krásně podušenou, palačinky, fakt v tom dělám všechno, a ten nástavec na páru je takový "bonus" k tomu. Je fakt, že přítel nemá rád dušenou zeleninu a tu pevnou, nerozblemclou z páry má rád, je to všechno individuální.
Ale je fakt, že zrovna tenhle nástavec je tak velkej, že když vařím v páře pár kousků zeleniny pro prťavku, dělám to na tom pařáčku na knedlíky, jak píše danajasa .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:41
- Nahlásit
PetraK
ja myslim, ze neprekroceni povolenyho davkovani by mohlo byt dostatecny a navic to urco nebrat dlouhodobe... podle me pak taky odsednes kdyz se ti premira te latky z organismu dostane
jak psala eldoquero
já právě taky, známá to dost dlouho pila a jak to přehnala tak vypadala divně, pokožka v obličeji vyloženě našedlá, nic moc no -> z toho plyne, ze to asi nebylo v norme doporuceneho davkovani
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:42
- Nahlásit
Alexa
datlová
kdo je datlová?
LucieS
ta pánev se mi líbi, to jo,
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:42
- Nahlásit
PetraK
kdo je datlová?
Datli - většinou je na šeltiích
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:43
- Nahlásit
cernej caj
podle me pak taky odsednes
jenom aby. víš. abych pak nevypadala jako kandidát na prezidenta. Jako já mám ráda extrémy, ale vodcama podcama,
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:43
- Nahlásit
Alexa
Datli
aha, děkuju, tak zkusím někdy odlapit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:54
- Nahlásit
LucieS
ten hrnec pod tema nastavcama vypada fakt dost dobre. takze mozna zvazim, ze elektrickej nebudu chtit a budu chtit na sporak
(nechcou se ti tvoji pribuzny toho levne zbavit?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 13:14
- Nahlásit
PetraK
vodšedla potom?
Hele, zatím je našedlá furt a už ho někde od léta nepije, nevím jak dlouho to trvá než odšene.
Maya
když člověk dodrží tu doporučovanou dávku, tak by neměl zešednout ne?
To asi ne, ale musí jí právě dodržet, jsem psala, že to přeháněla.
cernej caj
to asi nebylo v norme doporuceneho davkovani
Nevím kolik toho pila, ale určitě víc než měla
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 13:46
- Nahlásit
cernej caj
(nechcou se ti tvoji pribuzny toho levne zbavit?
Je to přímo naše a nechcem .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 14:00
- Nahlásit
LucieS
jezis, ja si te spletla s danajasa, ktera to koupila tem pribuznym, promin ten tvuj vypada prave fakt moc pekne
|