Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kde najdu vyhlášené hony?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:40
- Nahlásit

jana33
Je, ale na vesnici máš jednu nástěnku, v Praze na každém rohu.

PetraK
Tak mne to přijde automatický, že se dívám na nástěnku, co se děje ve město, ale chápu, že to pro každého nemusí být automatické.

Jak říkám, my cedule dáváme a stejně lidé nadávají, takže já už jsem k tomuhle skeptická.

Jinak výjimky mohou být, prasata jsou přemnožená, takže se stane, že se střílí v těsné blízkosti obydlí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:45
- Nahlásit

bilksa

ale chápu, že to pro každého nemusí být automatické.

no fakt to pro hodně lidí není automatický, navíc sídlák je fakt veliký, takže ne každý ví, kde ta nástěnka i stojí a že by tam mohl takovou informaci taky hledat.
Mně přijde bezpečnější, tam ty cedule s takovou tou červeno-bílou páskou dát - už jen pro svůj vlastní klid. Není to někde v přírodě, je to opravdu v blízkosti civilizace. Je to o ohleduplnosti /o bezpečnosti vůbec nemluvím, to nechápu, že je samotný nenapadne, ani po té zkušenosti/ k ostatním. Nemusím svým koníčkem ohrožovat ostatní. A to nemluvím o tom, že by se pak na myslivce lidi taky dívali kapek jinak.

, prasata jsou přemnožená

u nás se na prasata vymlouvat nemůžou, těch tam mnoho není. U nás je hlavně drobná zvěř, pár srnek, liška, nějakej ten puštík, káňata.

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:45
- Nahlásit

PetraK
Tak do těch zelenejch ploch směrem od domů samozřejmě můžou a dělat tam hony taky,ale každopádně by se měli aspoň trochu snažit o upozornění lidí,protože co si budeme povídat v Praze každá volná plocha slouží pejskařům i ostatním k procházkám a tak. Čůza byla prostě čůza...

Jinak ad nástěnka anébrž úřední deska-ta je v dnešní době nejčastěji v elektronické podobě,každopádně běžně se lidi na stránky úřadu nedívají a ani je to nenapadne,že by tam takové info mohlo být,s tím souhlasím

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:50 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

jana33

Tak do těch zelenejch ploch směrem od domů samozřejmě můžou

ale jo, jasně, nicméně - jak jsme se shodli - teda shodly,

y se měli aspoň trochu snažit o upozornění lidí

chápu, že třeba je averze vůči pejskařům, takže kvůli nim by se nesnažili, ale u nás tam fakt chodí lidi jen tak se projít a nejen jeptišky z kláštera.

ani je to nenapadne,že by tam takové info mohlo být,

no přesně, Já dokud nezačala bádat, tak jsem to taky netušila. jako člověk mimo město - jo si může říct, je podzim, teď někdy něco může být, ale tohle je fakt ještě v Prahé, to nikoho nenapadne, že to vůbec může být natož že by se to někde mělo hlídat. A ta debilita mi řekne, že jí to nezajímá Měla štěstí, že jsem se nemohla prosoukat drátama na druhej konec sluchátka. Řičela jsem do toho telefonu tak, že jsem vyděsila půlku kolegů na patře.

nástěnka anébrž úřední deska

vobojí zní děsně, tak je to fuck

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 11:02
- Nahlásit

PetraK
vobojí zní děsně, tak je to fuck
Není, biksa si pak představuje klasický nástěnky,co na vsích vážně ještě jsou. Btw u nás na nástěnku lepí ČEZ,že vypne elektřinu. Já to vždycky zjistím až když přestaneme svítit

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 11:19 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

bilksa
My dáváme cedule jako blbec a stejně tam lidé lezou, nemůžeme dát ceduli na každý strom, takže myslím, že opravdu nejlepší je, se dojít podívat na nástěnku a vím.

Nojo, u nás nejsou žádné cedule a ani oznámení na úřední desce webu města.
Okresní myslivecké sdružení mi dalo jméno pána, který vede místní myslivecké sdružení, ale bez dalších kontaktů a oddělení místní policie postoupilo můj dotaz dále do okresního města na Odbor služby pro zbraně,střelivo a bezpečnostní materiál...

Takže docela zdlouhavý pátrání a zatím bez výsledku... Vzhledem k tomu, že může dojít ke zdraví či život ohrožující situaci, to považuju za docela blbý...

bilksa
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 11:27
- Nahlásit

jana33
Jj, my máme tyhle nástěnky normoš ještě ve městě. A samo i tu elektronickou. Já to právě kontroluju, bo jak píšeš se tam objevují zprávy o nefunkční elektřině, o tom, že neteče voda, o zavřených silnicích, tak si to prostě hlídám.

PetraK

My se tedy snažíme upozorňovat, že máme hony, cedule dáváme i na silnice. To já vždycky doufám, že lidé budou ohleduplní i na druhé straně a alespoň zpomalí, když vidí třicet lidí, kolem psy... A co myslíš?? Zpomalí tak jeden z dvaceti, takže já už jsem prostě taky dost nakrklá.

bilksa
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 11:29
- Nahlásit

No tohle je otrava, no. U nás je tohle jednodušší - kdo to chce vědět, tak si zjistí číslo telefonu na hospodáře sdružení a ten mu to bez problému řekne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 11:39
- Nahlásit

jana33
Není, biksa si pak představuje klasický nástěnky

jak tam je napsáno, kdy přijede výkup kožek?

ešče taky vývěsní deska se tomu myslim řiká, ne?

Já to vždycky zjistím až když přestaneme svít

a nadáváš, jak to, že to nedali vědět? a proč vám prosím Tě vypínaj életriku?

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 11:40
- Nahlásit

postoupilo můj dotaz dále do okresního města na Odbor služby pro zbraně,střelivo a bezpečnostní materiál

takže se, vzhledem k tomu, že jsme v ČR, dozvíš, že dodáváme zbraně a střelivo do Sýrie, ale ne, kdy bude hon

Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 11:48 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

bilksa
kdo to chce vědět, tak si zjistí číslo telefonu na hospodáře sdružení a ten mu to bez problému řekne

Jenže to podle mne nestačí, a tenhle přístup se mi jeví jako arogantní.
Na kdejakou kravinu se vztahuje oznamovací povinnost a kvůli kdejaký blbosti je třeba hromada papírování a povolení.

Tady nejde o to, aby se ten "koho to zajímá" pídil po osobě, která má informace a volal, ale aby to bylo předem zveřejněné, např. na webu města.
Ono to totiž ani někoho nemusí napadnout...

Edit: a i když se ti to asi nezdá, nejsem obecně zaujatá proti myslivcům, potkala jsem i takové, kteří jsou fajn.
Když se odstřihneš od toho, že jde o myslivce, jedná se o situaci, kdy se na veřejně přístupném místě pohybují ozbrojení lidé a střílí ostrýma... a tak by snad místo, datum a čas takovýho počínání mělo být kruci důrazně zveřejňováno!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 11:59
- Nahlásit

a i když se ti to asi nezdá, nejsem obecně zaujatá proti myslivcům, potkala jsem i takové, kteří jsou fajn.
Když se odstřihneš od toho, že jde o myslivce, jedná se o situaci, kdy se na veřejně přístupném místě pohybují ozbrojení lidé a střílí ostrýma... a tak by snad místo, datum a čas takovýho počínání snad měl být kruci důrazně zveřejňován!!

zarámovat, pozlatit a poslat to na všechn myslivecký sdružení. Vystihla jsi to naprosto přesně. Obojí - jak ten vztah k myslivcům, tak hlavně ten pohyb se střelnýma zbraněma.

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 12:08
- Nahlásit

PetraK
a proč vám prosím Tě vypínaj életriku?
Já nevím,asi abychom šetřili

Jo a jinak co se týká úřední desky jako takové,tam je spíš problém s úředníky,protože myslivci jim to oznamují na sto procent,ale oni to už nevyvěsí.
Jinak myslím,že primárně je problém tohleto asi ve městě,jak píše Petra,tam by to určitě mělo být vyvěšeno aspoň z těch stran,co chodí "vycházkáři", na vesnicích to tak nějak ti lidi vědí,aspoň mě přijde.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 12:30
- Nahlásit

jana33
,protože myslivci jim to oznamují na sto procent,

to určitě jo, páč navíc voni myslím i ze zákona musí. A třebas to tam možná i visí, já to nestudovala, ale to prostě fakt nestačí , myslím, že se tam dívá málokdo. A jak píše Hipík - je vidět, že nejen ve městě je to problém. Já si fakt myslím, že krom toho, by se to prostě mělo nějak označit i v místě konání honu, kvůli bezpečnosti lidí - sem - tam pár červenobílých pásů a cedule. Už takhle je na mysliveckým kontě pár záseků , tak proč se pokusit tomu nepředcházet.

bilksa
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 12:37 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit

Ne, já to myslím tak, že buď je to na té úřední desce (na internetu, nebo na té nástěnce), nebo, kdo má známé, tak stačí brnknout. My jsme malí, takže všichni ví, kdo je předseda sdružení a všichni se víceméně známe, takže u nás je tohle prostě v pohodě.

Myslím, že vyvěšení na úřední desce je dostatečná ohlašovací povinnost. A jestliže u vás není nástěnka, tak to je problém obce, nebo města. To musí tohle zveřejňovat! Není to tudíž věc mysliveckého sdružení a vlítla bych na obec.

Chápu, že nejste zaujaté proti myslivcům Já si prostě myslím, že zveřejnění na úřední desce je dostačující. Cedule jsou fajn a rozhodně by byly fajn a my je dáváme, ale bohužel ne všude to tak funguje.

Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 13:09 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

bilksa
Chápu, že nejste zaujaté proti myslivcům Já si prostě myslím, že zveřejnění na úřední desce je dostačující. Cedule jsou fajn a rozhodně by byly fajn a my je dáváme, ale bohužel ne všude to tak funguje.

hech... na městské úřední desce není vůbec nic, ale paní z městského úřadu, které jsem psala, mi poslala tel. číslo na myslivce, který zastupuje jedno myslivecké sdružení, dotýkající se hranic mého pozemku. Je to příjemnej a ochotnej pán a dal mi spoustu informací.

Nicméně je v tom z mého úhlu pohledu docela hokej.

Okolo našeho městečka je 5 mysliveckých sdružení, nahlásit termíny lovů mají všichni za povinnost na Odbor životního prostředí, který není v naší obci, ale v krajském městě, a ten to má vyvěsit (což neučinil). Je zvykem nahlásit víc termínů, než se ve skutečnosti využije...

Pan L. mi sdělil své termíny, zná i moje psy a ujistil mne, že by je nezastřelil ani kdyby je viděl nahánět zvěř.
Varoval mne ale před sousedním mysliveckým sdružením, kde se pořádají hony pro zájemce (jak jste popisovala...), kteří si zaplatí a loví třeba v rojnici 100 chlapů, kde se může stát ledacos...

Tak jěště musím zjistit, kdy se konají ty "nájemný" hony, to je taky kousek od nás... ach jo... Napsala jsem také na kraj na Odbor živ. prostředí - ufff, to je kafkárna...

Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 10:56 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

bilksa
jana33

Ahoj, jak se snažím dopídit informací o termínech honů, tak jsem narazila na pojem "Honební společenstvo", v čem je to jiné než "Myslivecké sdružení"?

Jinak teda jestli si někdo myslí, že se před procházkou podívá, jestli se náhodou někde v okolí nekonají hony a lovy, tak má nejspíš smůlu...

Zatím jsem nedostala všechny potřebné informace od Obecního ani Krajského úřadu a ani od policie a myslivců...
Jedinej, kdo normálně komunikoval a poskytl relevantní info, je starší myslivec, se kterým jsem mluvila, ale který pochopitelně nezná termíny těch druhých (bohužel...)
...halali

worick
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 13:11
- Nahlásit

Díky holky, koukám, že některé jste se do toho vrhly s vervou
Ale přesně:Jinak teda jestli si někdo myslí, že se před procházkou podívá, jestli se náhodou někde v okolí nekonají hony a lovy, tak má nejspíš smůlu... - takhle to je
A je mi prd platné podívat se na naši úřední desku, když hon můžou pořádat další tři myslivecká združení z obcí kolem. A to nemluvím o výletu někam 50km daleko

Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 14:24 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

worick
A je mi prd platné podívat se na naši úřední desku, když hon můžou pořádat další tři myslivecká sdružení z obcí kolem.

Jestli jsem to pochopila správně, tak všechny hony se musí hlásit na Odboru živ. prostředí na městském úřadě, čili všechna myslivecká s. obcí, které pod tento městský úřad spadají, mají povinnost to na příslušný městský úřad ohlásit a ten má za povinnost to vyvěsit na úřední desku...
Nicméně na úřední desce Kolína, kam spadáme, ani ťuk. A na můj dotaz a urgenci mi jěště nikdo neodpověděl.

Jsem docela nasraná, protože jsem se od toho "svýho" hodnýho myslice dozvěděla, že na hranici mého pozemku pořádá hony za úplatu jisté "Honební společenstvo".
Probíhá to tak, že se sejde třeba 100 pošuků, který si koupěj od společenstva místo na honu, aby si mohli zastřílet a viděli krev, a dohlíží na ně asi 5 myslivců...

Jestli jsou mezi myslivcema magoři, tak mezi takovýma svátečníma krvelačnýma střelcema jich bude tuplem, a já se do prdele nemůžu dopídit termínu, kdy u nás budou řádit. Fakt mě to točí...

Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 14:37 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

worick

...mimochodem.. v létě na nádraží v Kolíně Žofka sbalila myslivce od vás...

Vracely jsme se z veteriny kvůli nějaký drobný lapálii a krátily jsme si čekání na autobus svačinkou.. . Jednou jsem si kousla bagety já, jednou dostala Žofi... Jak to někdy umí, vzorně seděla a tvářila se jako velmi delikátní a dobře vychovaný pejsek . Z dálky nás pozoroval pán, teda spíš Žofku pozoroval, a zamilovaně se na ní usmíval.
Pak k nám přišel a vyprávěl, že má doma u Buchlova 3 foxíky a potichounku špitnul, že je od myslivců, a přikrčil se, jak by čekal, že ho po tom přiznání vezmu latí přes hlavu...
Byl to moc příjemnej a hodnej pán... Vůbec neodhadnu kolik mu bylo, jak byl větrem ošlehanej a krabatej, možná 60, ale klidně taky 40...
Tak kdybys tam u vás někdy narazila na chlapíka v zeleným s foxema, nemlať ho, možná to bude ten žofčin...

worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 00:10
- Nahlásit

a vyprávěl, že má doma u Buchlova 3 foxíky a potichounku špitnul, že je od myslivců, a přikrčil se, jak by čekal, že ho po tom přiznání vezmu latí přes hlavu.. - správná reakce
Tak kdybys tam u vás někdy narazila na chlapíka v zeleným s foxema, nemlať ho, možná to bude ten žofčin... -
Buchlov je od nás cca 40km u nás znám jen jednoho, co má 2 foxe ale ten je celkem ,,divnej" ten to nebude

pořádá hony za úplatu jisté "Honební společenstvo".
Probíhá to tak, že se sejde třeba 100 pošuků, který si koupěj od společenstva místo na honu, aby si mohli zastřílet a viděli krev, a dohlíží na ně asi 5 myslivců...
- myslím, že tohle se děje i u nás v okolí jisté hájovny, kde se pořádají chlastačky pro ,,důležité" lidi, se o víkendu ozývá střelba a není to vysloveně hon... V tu dobu tam nechodím, radši jen ve všední dny

Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 09:55 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

worick

tohle mi přišlo z městského úřadu z Odboru životního prostředí...

Dobrý den,

Vaše informace o povinnosti uživatelů honiteb je správná. Plány honů jsou uživateli jednotlivých honiteb hlášeny odboru ŽPZ pro kontrolní potřeby státní správy myslivosti a případně dalších kontrolních orgánů (např. i Policie ČR). Orgán státní správy myslivosti není oprávněn dle zákona č. 449/2001Sb., o myslivosti k jejich dalšímu šíření. Ke zjištění termínů honů, předpokládám, že se jedná o honitbu xxxx, se obraťte na uživatele této honitby a to Honební společenstvo xxxx, honebního starostu xxxxx tel.: xxxxxxx nebo na mysliveckého hospodáře xxxxx tel.: xxxxxxx či na email: xxxxxxxx. Pokud jste členem Honebního společenstva xxxxxxx, a to z titulu vlastnictví některého pozemku v honitbě, měla by jste být informována dle předem stanovených pravidel uvedených ve stanovách tohoto honebního společenstva.

V případě jakýchkoliv dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat.

Takže tak...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 09:58
- Nahlásit

No týbláho... takže ovčan si má před každým výletem do lesa telefonovat po všech čertech, aby se ujistil, že ho nikdo nezastřelí? Hele, a co to poslat do Novy nebo tak něco, to by je mohlo zajímat. Bohužel mám dojem, že v tomhle státě se věci změní často až tehdy, pokud je někdo řádně rozmázne v médiích...

Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 10:10
- Nahlásit

lamalucni
No týbláho... takže ovčan si má před každým výletem do lesa telefonovat po všech čertech, aby se ujistil, že ho nikdo nezastřelí?

Přesně tak, a to jěště docela složitě zjišťuješ kontakty na jednotlivá sdružení... Mého pozemku se dotýkají 2 honební území, ale po trase naší oblíbené procházky jsou další 3, kurvadrát...

Hele, a co to poslat do Novy nebo tak něco, to by je mohlo zajímat. Bohužel mám dojem, že v tomhle státě se věci změní často až tehdy, pokud je někdo řádně rozmázne v médiích...

Tohle by se rozmáznout určitě mělo, poradím se se známou novinářkou a příbuzným, který dělá ve státní správě, abych si to ověřila...

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 10:17
- Nahlásit

Takže tak...

tak to je brutus , ještě větší než jsme doufali

lamalucni

až tehdy, pokud je někdo řádně rozmázne v médiích...

a věci se začnou hýbat až v momentě, kdy nejprve zemře kolem dvaceti lidí

Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 11:13
- Nahlásit

lamalucni
takže ovčan si má před každým výletem do lesa

jen pro upřesnění - netýká se to jen lesů, ale i luk a polí...

PetraK
lamalucni

až tehdy, pokud je někdo řádně rozmázne v médiích...

a věci se začnou hýbat až v momentě, kdy nejprve zemře kolem dvaceti lidí

... spíš za b) ...

worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 11:56
- Nahlásit

Už jsem to sem psala i na jiná fóra: zkuste si zjistit, kolik našich poslanců chodí v zeleném a bude vám jasno, proč s tím nikdo, nikdy, nic neudělá!

Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 13:55 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

worick
zkuste si zjistit, kolik našich poslanců chodí v zeleném a bude vám jasno, proč s tím nikdo, nikdy, nic neudělá!

jj... i když bych se asi neměla divit, stejně mě dostalo, jak mi z Odboru životního prostředí napsali, že oni a další instituce sice ví, ale nepoví, protože nemají oprávnění...
A že různá myslivecká sdružení mohou, ale nemusí termíny honů sdělit širší veřejnosti.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání