| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 11:16
- Nahlásit
Zdravím, chci se dneska vydat se psy pod Buchlov (Chřiby) a nerada bych padla do honu jako vloni na Slovensku Kde najdu nějaký seznam ohlášených honů v okolí? Už to hledám hodinu...
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 11:36
- Nahlásit
worick
Jo, to je docela aktuální... Napadlo mne kontaktovat příslušnej Okresní mysliveckej spolek
http://www.myslivost.cz/Rozcestnik/Seznam-OMS.aspx
|
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 12:31
- Nahlásit
a taky by to asi měli vědět na Odboru životního prostředí a policajti...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 13:51
- Nahlásit
Zrovna dneska nám přešla rojnice zelenejch mužíků ozbrojenejch v půlce zkoušek přes plac,střeby bylo habaděj psi z reakcí na střelbu němelí šanci,nad cvičákem lítali bažanti po place běžel zajíc a dvě srnky a za nima prostě přešli myslivci a pokračovalo se vesele dál,páč plac je prostě v honitbě.Pakůn paradoksně podal svůj nejleší životní výkon páč moudře usoudil,že hrozí reálné nebezpečí že ho předhodím myslivcům
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 07:25
- Nahlásit
danajasa
Zrovna dneska nám přešla rojnice zelenejch mužíků ozbrojenejch... - hmmm, moc pěkné to bych byla nejspíš vzteky zelená stejně jako oni
My naštěstí na začátku kopce potkali jen jednoho byť zeleného, ale neozbrojeného dědka, spíš snad hledal houby. V lese klid Hledala jsem podle všech instrukcí na netu a nic. Bylo by dobré, kdyby všechna mys.sdružení měla povinnost, nahlásit to na jednu centrální stránku...Ale to by jsme po nich chtěli asi moc
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 09:03
- Nahlásit
worickvšechna mys.sdružení měla povinnost, nahlásit to na jednu centrální stránku..tak ale valná věčina se domluvá na hon v hospodě u šípkový se zelím,pochybuju,že druhej den bé někdo schopnej psát něco někam né vážně prostě napodzim musíš asi aktivně zjistit kritické dny-sv.Hubert(tam snad i v hřebčíně by mohli vědít) na Martina a jiné záludné dny a prostě si dávat majzla i když jak moudře píše Hipík a Tonička a Rozinkapolicajti jim chodí dávat dýchnout takže by mohli být v obraze asi nejlíp
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 10:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
danajasa
tak majzla by si člověk dal, u nás slyším střelbu v horách dobře - když je, to tam samozřejmě nepolezu ale když jedu 40km daleko na výlet, potřebuju zjistit právě předem, jestli neplánuju trasy a hlavně se tam netáhnu zbytečně (a jede nás víc) Vloni jsem někde četla, že to musí dát předem na Úřední desku dotčených obcí, ale to je mi prd platné a i když by se to snad dalo najít na netu, nevím přesně, které obce kolem by se to zrovna týkalo a pročítat desky 5 obcí....ne, že by se to nedalo, ale zase tolik času na to nemám
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 10:58 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
woricknaše obec má i internetové stránky,ale o honu se teda nikdy ani nezmínily to už bych fakt brnkla místím policajtům esli je vzuch čistý (mimó to dneska můžou honit i soukromníci někomu k narozeninám kdy se jim zachce taky totiž hele http://www.firemniakce.cz/clanek/parforsni-hony/
|
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 12:29 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
worick
danajasa
....mimó to dneska můžou honit i soukromníci někomu k narozeninám kdy se jim zachce...
heh... tak asi fakt nejspíš ti policajti...
Jinak Buchlov/ Chřiby spadá snad pod http://www.myslivost.cz/omsuherskehradiste/Home.as px
...a pod (??)
http://www.myslivcikvasice.estranky.cz/clanky/hony /hony-ms-k-vasice-2012.html
http://www.myslivcikvasice.estranky.cz/fotoalbum/a kce/silvestrovsky-pochod-chriby-2010.html
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:33
- Nahlásit
danajasa
Prosím tě,víš,co to jsou parforsní hony?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:40
- Nahlásit
jana33
|
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:52 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jana33
Prosím tě,víš,co to jsou parforsní hony?
já to nevím, resp. nevěděla, ...ale to asi nic nemění na tom, že mohou být i jiné termíny, než uvedené mysliveckým sdružením, kdy po lese pobíhají lidi s kvérem, nebo ne?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 17:00
- Nahlásit
Parforsní hon je sport,"liška" není liška,ale atrapa,nic se nestřílí. A v lese jako takovém se parforsní hony určitě nedělají,vzhledem k tomu,že jde o hony na koních,doprovod kočárů atd.....takhle vznikají fámy
|
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 17:05 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jana33
Parforsní hon je sport,"liška" není liška,ale atrapa,nic se nestřílí. A v lese jako takovém se parforsní hony určitě nedělají,vzhledem k tomu,že jde o hony na koních,doprovod kočárů atd....
jj, to jsem si po tvým dotazu danajase vygooglila...
ale to asi nic nemění na tom, že mohou být i jiné termíny, než uvedené mysliveckým sdružením, kdy po lese pobíhají lidi s kvérem, nebo ne? - Jak to je, nevíš?
Jinak naprosto souhlasím s Worick, že by měla být nějaká centrální evidence termínů honů na netu, aby se člověk podíval, kam raději nechodit...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 17:08
- Nahlásit
Honitba náleží určitému mysliveckému sdružení a jen to na něm pořádá hony,nikdo jiný,takže v lese lidi s kvérem jen tam pobíhat určitě nemůžou (např. narozdíl od jiných zemí není u nás povolen individuální lov na drobnou zvěř). Takže co se týká honů např. v místě bydliště,je nejlepší se informovat u místního MS (kontakt přes OMS pokud nikoho neznáte)
Že by byla centrální evidence honů fajná,o tom žádná
|
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 17:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jana33
Honitba náleží určitému mysliveckému sdružení a jen to na něm pořádá hony,nikdo jiný,takže v lese lidi s kvérem jen tam pobíhat určitě nemůžou (např. narozdíl od jiných zemí není u nás povolen individuální lov na drobnou zvěř). Takže co se týká honů např. v místě bydliště,je nejlepší se informovat u místního MS (kontakt přes OMS pokud nikoho neznáte)
Díky , já právě nevěděla, jak je to s tím individuálním lovem... Našemu OMS jsem už napsala dotaz, abych kdyžtak pozměnila naší oblíbenou trasu...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 17:34
- Nahlásit
Téměř individuálně se střílí z drobné jen kachny tzv "na tahu",tedy ráno a večer u vody, ve středu a v sobotu, od září do konce listopadu,ale i tak musí být mi. tři lovci,ale není to "hon",jak si ho každý představí. Jinak se individuálně loví spárkatá a pak bývala "škodná",tj. liška (ta jediná celoročně) a v době lovu třeba kuna,jezevec,straky,holubi atd
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 17:41 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
jana33Prosím tě,víš,co to jsou parforsní hony?Šíš tendle vodkaz byl po ruce pointa měla bejt,že na tom vodkazu si jako můžeš vobědnt třá normální hon k narozeninám kdykoliv (jinak věřím tomu,že Svéráz národního lovu-u nás jaksi neprobíhá)
|
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 17:47 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jana33
dík ...když byl Hipík malej, zdrhnul mi na Šumavě v lese, když jsme si udělali při cestě autem přestávku.
Byl to děs, všude se ozývaly rány z pušek a Hipík nikde. Pak jsem uslyšela štěkot a našla jsem ho uvázanýho na dvoře hájenky. Hodnej hajnej ho odchytil, aby ho nezastřelili... nechci už pokoušet štěstí...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 17:48
- Nahlásit
si jako můžeš vobědnt třá normální hon k narozeninám kdykoliv
No,jenže o to jde,že tohle není pravda
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 18:07
- Nahlásit
jana33No,jenže o to jde,že tohle není pravTak já sem tomu tudle uvěřila že si to jako můžeš vobědnat tak ted s mě dostala a voni teda taky http://www.prohunting.cz/hony.php
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 18:42
- Nahlásit
danajasa
Vždycky to musí být pod mysliveckým sdružením - když třeba bude dejme tomu skupina patnácti myslivců bez členství v MS a povolenky (tudíž nemají,kde střílet) a dohodnou se,tak si přes takovouhle firmu můžou objednat hon,ale ta firma zase musí jít za konkrétním MS a říct,mám tady tolik a tolik lidí, chtějí hon např. na bažanty,jakej termín jim můžu nabídnout - a pak je ten hon normálně v režiji MS, ta ho taky zašťiťuje,hlásí na příslušný místa atd., akorát místní členové nestřílí nebo jen výjimečně a střelci jsou ti,kdo si to zaplatí...takže ty zvenku nepoznáš,jestli je to "jen" hon místního MS (kam si každej člen ale taky zve hosty) nebo je to hon s platícími hosty
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 19:15
- Nahlásit
jana33takže ty zvenku nepoznáš,jestli je to "jen" hon místního MS (kam si každej člen ale taky zve hosty) nebo je to hon s platícími hosty No já jako lajka podle toho odkazu pochopila,že si prostě koupíš hon k nějakýmu vybranýmu datu a vybereš si les podle toho co chceš zrovna k večeři a jeto vono to tam totiž tak jako vyznělo pro neznalýho jedince terminus technikus.Tak sme zas vo cosi chytřejší i když to ůplně nechápu,ale beru na vědomí pokud nejsem pytlák nelze si uspořádat svéráz národního lovu na vlastní pěst
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 19:18
- Nahlásit
danajasa
Taaak,to bude stačit
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 19:28
- Nahlásit
danajasa
Myslivecké sdružení si takovýmhle honem přivydělá peníze - lidé, co jsou tam členy nestřílí, ale dělají jen takový personál pro bohaté, často cizince, kteří většinou nejsou nikde členy a opravdu se baví jen tím, že jezdí a střílí na takto objednaných honech. Já tomu neříkám myslivost... Myslivost je o péči o zvěř, o lásce k ní, o lásce k celé přírodě a hlavně o práci, což tihle opravdu nemají...
Ovšem abychom zvěři mohli dořád krmivo a dostatečnou péči na zimu, jsou tyhle objednané hony nutnost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 09:32
- Nahlásit
Když jsem se v roce 2006 - na základě toho, že u nás za sídlištěm!!! páč o honech nikdo neví, vlezla při honu do leče paní na procházce, snažila dopátrat, jestli nemají myslivci povinnost nějak označit prostor, kde budou střílet (což by spešl u nás bylo dost vhodné, když je to v těsné blízkosti sídliště, de facto mezi klášterem Boromejek a zahrádkářskou kolonií a lidé tam často chodí na procházky) , tak jsem se dozvěděla, že jediné co musí zajistit je, aby to viselo na jakési obecní nástěnce. To je všechno. což tedy u nás je dost tristní, vzhledem k velikosti sídliště a k tomu, že nikdo pořádně neví, kde ta obecní nástěnka je. Když jsem je moc prosila, aby, když je hon, tak to aspoň na dvou místech, kudy se do prostoru chodí, oznámili nějakou cedulkou, aby lidem vyšli vstříc, tak mě poslali tak leda pro kliku
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 09:59
- Nahlásit
PetraK
Tak já tedy nevím, jaký je problém zajít se podívat na nástěnku. POkud to opravdu chcete vědět, tak mi za to stojí projít sídliště, ne? Hony bývají jen v sobotu, tak to není zas taková otrava....
My dáváme cedule jako blbec a stejně tam lidé lezou, nemůžeme dát ceduli na každý strom, takže myslím, že opravdu nejlepší je, se dojít podívat na nástěnku a vím.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:07
- Nahlásit
PetraK
Hele,to nebude nástěnka,ale úřední deska,ne
Ale jinak se v Praze divím,protože střílet se smí min. 200m od hranice pozemku poslední obydlené nemovitosti a třeba na osmičce,kde lezou prasata až na zahrady je právě ten problém,že je to v obydlené části,takže myslivci nechtějí střílet,i když mají výjimku. Každopádně pro svoje vlastní dobro by to tam někde lípnout měli,ale bohužel je to na jejich libovůli
bilksa
Tak vesnice a Praha je ale přeci jen něco jiného....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:12
- Nahlásit
bilksa
Tak já tedy nevím, jaký je problém zajít se podívat na nástěnk
hele, já nemluvím o sobě - já už to teď vím. Ale taky až teď. Ale hlavně ostatní lidi to nevědí. Nikdo nepředpokládá, že v blízkosti sídliště - v takovém místě mezi zahr. kolonií, frekfentovanou dálnicí a klášterem, v místech, kde vede cyklostezka - slušně používaná, bude probíhat hon. A rozhodně to nevědí děti, který si tam chodí hrát.
Nechtěla jsem nic moc - jen je prosila, i kvůli nim, aby se předešlo opravdovýmu neštěstí - protože oni o tý paní nevěděli, že tam je! - aby dali na dvě nejdůležitější přístpový místa pitomý cedule. Jednání tý čůzy, bylo dost nehorázný. Hůř než nehorázný.
se dojít podívat na nástěnku a vím.
no to jde ten, kdo o tom bude vědět, že to na té nástěnce je, ale chápej, že lidi to nevědí. Odkud by to měli vědět, že se mají někde pídit ? To je nefunkční.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
jana33
,ale úřední deska,n
jo, tadle věc, nemohla jsem si vzpomenout jak se to jmenuje
Ale jinak se v Praze divím
no já se taky divila - hele:
http://www.mapy.cz/#q=kl%25C3%25A1%25C5%25A1ter%25 20Karla%2520boromejsk%25C3%25A9ho%2520%25C5%2599ep y&x=14.297742&y=50.073329&z=14&d=base_1716305_1&t= s&qp=11.807639_48.658958_16.252117_50.925367_6&l=1 5
Každopádně pro svoje vlastní dobro by to tam někde lípnout měli,ale bohužel je to na jejich libovůli
no , přesně o to jsem je prosila, než tam dojde k neštěstí. Jak říkám, poslala mě ta čůza pro kliky argument o dětech a ženskejch s kočárkama jí jaksi nedoputoval z hlavy do paty a zpět
|