Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Opravdový bezpečnostní pás do auta?
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 15:06
- Nahlásit

Nevíte někdo prosím o opravdovém bezpečnostním psím páse do auta, která by nebyl jen tohle? Používám něco na tenhle způsob a přijde mi, že by se karabina při větším nárazu auta jistě utrhla a potvrdil mi to i vet, že je to spíš ochrana, aby vám v autě pes nelezl po hlavě než ochrana jeho bezpečí.

http://www.mall.cz/autovybava/trixie-bezpecnostni- postroj-do-auta

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 17:18
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_1382_0.html

tu je nějaká diskuze a je jich tu víc na czpsu, dej si to do vyhledávače

Martinna
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 19:07
- Nahlásit

Mám pro své psy tyto pásy http://www.spokojenypes.cz/auto-postroje-mrize-pot ahy/autopas-greendog-vel.-m?id=62005
přijdou mi hodně bytelné, když jsem si je pořizovala, trošku jsem hledala info a někde jsem našla, že tyto mají dokonce i nějaký atest, ale je to dlouho, tak už nevím, kde jsem to přesně četla.
K pásům jsem si, ještě dokoupila toto http://www.spokojenypes.cz/auto-postroje-mrize-pot ahy/bezpecnostni-spojka-k-autopasu-45-70cm-25mm?id =68110 abych pásy nemusela složitě poutat k pásům v autě, ale klasicky zacvaknout, jako normální pás.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 19:17
- Nahlásit

Martinna

ty postroje mám taky, ale tady jde spíš právě o tu spojku, co se zacvakává do pásu, myslíš, že je bytelná?

Martinna
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 19:26
- Nahlásit

No já mám malé psy a koupila jsem si tu spojku na větší váhu, takže si myslím, že mé psy to udrží.
Ale když bych nevěřila té spojce, správně se ty naše pásy připevní šroubovací karabinou k normálnímu pasu v autě a ta tedy bytelná opravdu je a myslím si, že udrží, popř. kdybych měla pochybnosti vyměnila bych jí za nějakou bytelnější karabinu, v nějakém obchodě s horolezeckými potřebami určitě poradí co udrží i velkého psa.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 08:39
- Nahlásit

Sízra Milanová
Já mám postroj a pás od http://www.canis-bull.cz/ - v e-shopu mají sice u toho autopásu vyobrazený nějaký čínský shit, ale to jen proto, že paní nějak nestíhá shop aktualizovat. V reále je to hodně bytelně šitý a ještě pro jistotu snýtovaný popruh s bytelnou litou karabinou. Paní šije postroje, obojky i pásy na zakázku a jsou fakt kvalitní.

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:24
- Nahlásit

Někde na nějakých atestovaných pásech (bohužel už nevím přesně jakých) jsem četla, že jsou stejně maximálně do 35 kg váhy psa. I ty největší velikosti.
Navíc jsem někde slyšela, že se pes zabil jak sletěl pod sedačky a zároveň ho ten pás držel.
Asi úplně bezpečné nebude nic . (ale taky jsem takhle psy vozila..., Almaz si dokonce často šlápl na to místo, kde se to přicvakává do pásu, a vycvakl se...)

Ala zaujaly mě dvě věci, jednak existuje jakási nafukovací výplň, která se dá dát právě pod zadní sedačky, takže pes tam má rovnou plochu a nikam nesletí (dá se pohledat na netu).
A k tomu bych dala mříž mezi přední a zadní sedačky, viděla jsem to v jednom zaparkovaném autě na ulici - pak jsem to hledala na netu, nenašla, ale asi by to šlo udělat nějak na míru.
A pak nebudeš potřebovat pásy.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:24
- Nahlásit

když už jsme u toho auta teda, jak se dá pes nejlíp zabezpečit v kufru?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:33
- Nahlásit

Adiddaska
Podle mě je v kufru nejbezpečnější klec/kenelka. Myslím si, že v případě nárazu je pes víc chráněný než navolno v kufru s mříží například...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:34
- Nahlásit

LucieS
nafukovací výplň, která se dá dát právě pod zadní sedačky, takže pes tam má rovnou plochu a nikam nesletí
Lepší je podle mě "deka" - něco na tenhle způsob: URL
Občas je vídám v Lidlu v akcích nějak kolem dvou-tří stovek, ty lepší mají i otvory právě v místech upínání pásu, aby se pes dal i upoutat. A prostor před sedačkami zůstane pod dekou volný - můžeš si tam dát nějaké menší zavazadlo.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:35
- Nahlásit

pawLINka

a ta klec musí bejt v tom kufru ještě nějak upevněná, ne? Nebo by měly bejt dvě na dva psy?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:41
- Nahlásit

Adiddaska
No podle mého názoru je bezpečnější, když má každý pes svou (nemůžou si případně ublížit navzájem při nárazu). Já vozím v autě v kufru jednu kenelku dělanou na míru (je těžká - z "plovoucí" desky) a tu upevněnou nemám - drží v kufru sama a nehýbe se...
Otázkou je, zda by klec nebo cokoliv jiného pomohlo při silném nárazu zezadu, že jo...
Ale co se týká např. prudkého brždění, čelního nárazu... tak tam si myslím, že tak klec ochrání nejlíp (pes není např. ohrožen žádnými předměty, co jsou volně v autě/kufru).

Martinna
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:47
- Nahlásit

lamalucni
Taky to tak mám, deka z Lídlu a psy na pásech.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:50
- Nahlásit

pawLINka

při nárazu zezadu podle mě nepomůže nic. Možná by bylo v tu chvíli naopak lepší, kdyby psi "odlítli dopředu na zadní sedačku" než aby se sešrotovali v kufru i s kenelkou a pak nešli vyndat ven... plánuju změnu auta a buď si nechám udělat ty kenely na míru do kufru nebo budou jezdit na zadním sedale, furt jsem se ještě nerozhodla, co je lepší. Zas když budou na sedadle, už si tam nemůže sednou žádnej člověk a časem tam budu potřebovat přemístit haranta se sedačkou ze předu. Nevim, budu si asi muset pořídit Hummra

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 11:53
- Nahlásit

díky všem moc,prostuduju!!!!!!!!

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 21:26
- Nahlásit

lamalucni
Lepší je podle mě "deka" - něco na tenhle způsob: URL
Na menšího psa asi jo, ale jednak to v dobách mého ježdění s nekombíkem ještě asi nebylo (nebo jsem o tom nevěděla), a jednak fena byla velká a když měl vzadu ještě někdo sedět, dala jsem pod sedačku schválně nějaký ten kufr, přikryla dekou, takže mohla ležet jakoby na celé ploše až k zádům přední sedačky, a ten další člověk se tam vešel. To ti deka neumožní.

Kufr je v případě nárazu zezadu průser (.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 23:02
- Nahlásit

LucieS
takže mohla ležet jakoby na celé ploše až k zádům přední sedačky, a ten další člověk se tam vešel. To ti deka neumožní.
Jsou i deky dělené, které se dají použít jen na část zadních sedaček, takže další člověk si může sednout vedle... je fakt, že to už asi nejsou ty laciné z Lidlu URL

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 08:27
- Nahlásit

LucieS
Kufr je v případě nárazu zezadu průser

právě a takovej náraz je ve městě celkej častá věc....

Monty
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 08:45
- Nahlásit

já se bojím vozit ty svoje v kufru, bohužel, když nás někdo veze, tak nic nenadělám, sedím v zadu a ještě si je přidržuju vodítky a pořád čumím jak pako, zda se nám někdo nelepí na zadek.... kámoška má velké auto a vozíme naše psy vzadu na sedadle, ona má jednoho a má v zadu 4 zapínátka na pásy, takže se tam vlezou, ale naposledy jak nás vezla (dala jsem jim ty pásy na nejdelší vzdálenost, aby se tam pak nezaplantali a neškrtili) před náma někdo prudce zabrzdil, kámoška musela taky a malý nám málem vletěl mezi nás, jako zastavilo ho to mezi sedadly, blbé je, že když jsem je chtěla dát na nejkratší variantu, tak stejně to bylo dlouhé a při nárazu by se stejně bouchli o sedačky... kdyby ty pásy dělali kratší, tak aby se tam pes posadil nebo lehl, ale nemohl moc cestovat po sedačce, tak by to bylo fajn

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 09:43
- Nahlásit

Monty

tak nyxa moc necestuje když je zaplá, nepustí jí to dopředu moc, může se tak akorát pohybovat po sedačce, je to teda o délce tý části se zapínánim, nevim jestli je pro všechny velikosti stejně dlouhej...ale myslim že každej jde zkrátit, problém je že v rychlosti by se stejně urval....

Monty
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 09:55
- Nahlásit

my máme tenhle, jak už tady někdo dával
http://www.spokojenypes.cz/auto-postroje-mrize-pot ahy/autopas-greendog-vel.-m?id=62005
a příjde mi to teda i na to nejkratší dost dlouhé, než jsem je všechny zapla, tak byl každý na jiném místě... u té karabiny se zase nebojím toho nárazu, že by nepřežila, ta se mi zdá pevná, dobrá, jen teda ta délka....
jinak s postroji jsem moc spokojená

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 09:59
- Nahlásit

Monty

jo ty postroje jsou dobrý, já mám takový pevný kšíry hodně, ale myslim že by se ta spona při většim nárazu vypojila,nebo by se to celý utrhlo, řikal mi to vet, ale zase možná s malym psem by to vydrželo, to je asi podle váhy, která se tim nárazem příšerně znásobuje při tom pohybu.

Monty
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 10:09
- Nahlásit

Sízra Milanová
já si myslím, že ty moje by to udrželo... je rozdíl 9 kg a třeba 30 kg...
no snad žádný náraz nebude....

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 10:12
- Nahlásit

Monty
je rozdíl 9 kg a třeba 30 kg...

no právě

no snad žádný náraz nebude....

tak v to taky doufám a věřim, že se snad nic nestane!

jfi
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 12:14
- Nahlásit

Do kufru raději nedávat - kufr je deformační zóna, musí pohltit náraz zezadu za cenu toho že se zbortí.

Monty
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 12:40
- Nahlásit

jfi
no právě, navíc se třeba bojím, že by vyskočili, a pak by zběšeně poletovali po silnici

Monischka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2012 17:01
- Nahlásit

Máme od ZeroDc...i s postrojem a další výbavou... Firma je z Děčína, hodně kvalitní a vyrábí především postroje pro psí sporty... postroj si nemůžu vynachválit a autopasu taky věřím http://www.zerodc.cz/

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání