| Autor |
Zpráva |
Serifus
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2005 23:11
- Nahlásit
Dobrý den! Chtěl bych se zeptat, zda existují nějaké bezpečnostní prvky pro převoz psa v autě. Jako mají například lidé bezpečnostní pásy, tak něco obdobného... pro maximální bezpečí v případě autonehody. Před časem jsem tyto věci viděl v zahraničí, avšak v ČR zatím ne. Nevíte prosím o něčem? Předem děkuji.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Říj 2005 23:15
- Nahlásit
http://www.baron.cz/
|
moll
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 08:23
- Nahlásit
a nebo - bezvadná je pet tube, ale jen do auta se 4 až 5 dveřmi:
http://shop.internetshopping.cz/index.php?node=20040877&id=320&PHPSESS ID=7ad02ae05f4eccac52cd867a4f664b00
taky se dostanou poutací pásy pro psy - je to něco jako tažný postroj, ale připevní se to k bezpečnostním pásům v autě.Pes hezky sedí nebo leží na sedadle a je přivázán k opěradlu. moll
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 08:23
- Nahlásit
Používáme bezpečnostní pásy od TRIXIE, je to vlastně postroj (něco jako kšíry) a k tomu je pás, který se zapne na zadní sedačce do přezky jako lidský pás. Při ježdění po Praze a občasném prudkém brždění se nám osvědčil.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 17:18
- Nahlásit
No samo že existují takové věci=) některým pejskům vyhovuje cestovní postroj, jiným zase lépe prospívá klec, ale to ovšem záleží jaké máte auto. Pak je ještě ohledně cestování v autě mnoho rad. Jenom hlavně jezděte opatrně (prudké zatáčky atd.)aby pejsek neměl z jízdy špatný zážitek. No tak to je asi tak všechno zkráceně=)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 17:39
- Nahlásit
http://vycvik.zde.cz/ ..... internetobchod
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 18:37
- Nahlásit
FiSt
Ten pás se může napnout asi na 30 cm, delší prostě není. Pás je připevněn k postroji, který vypadá jako takžný apod.
Přepravka je sice možná hezká věc, ale do mého auta se vejde tak přepravka na velikost kočky, navíc hafana by v ní rozhodně nebyla nadšená a do kufru bych jí nikdy nedala, už jsme o něj při bouračce přišli.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 19:25 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Podle mne jediny co je trochu bezpecny v pripade narazu jsou pevne ocelove klece pevne pridrlane ke karoseri vozu. sily pusobici v pripade narazu jsou ohromne a klasickou plastovou kenelku to v pohode rozbije v tech pasech se pes zase docela snadno uskrti. Dalsi vec je ze pokud bude pes v soku po bouraccce ohrozovat zachranare tak ho bez reci zastreli. Proste pri castejsim prevozu psu je docela dobry na to upravit auto.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 19:30
- Nahlásit
Ja svoje teliatko celkom nezodpovedne mam vedla seba na zadnom sedadle. Uz viackrat som rozmyslala, ako ho najlepsie "upevnit", ale klietka jeho velkosti sa do auta nezmesti a v pasoch sa potrebuje hybat zo strany na stranu (otaca sa pocas cesty). Otec vyhodil jedno zadne sedadlo, takze pes je zpola v kufri a spola vedla mna Nie je to dobry sposob ako prepravovat psa, to viem, ale auto je otcove a ten v zivote psa nechcel
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 20:10
- Nahlásit
FiSt
Pri podobnejch bourackach nepopmuze vubec nic tam bud mas stesti nebo nemas. Volnej pes je ale hodne nebezpecnej i pri narazu v pomerne male rychlosti a to jak pro posadku auta tak pro sebe.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 20:27
- Nahlásit
My jezdíme v aute 4 osoby, takze minimalne jeden pes musi v kufru byt, druhy je bud take v kufru nebo vepredu pod nohami spolujezdce. Nevim, co je bezpecnejsi, jestli pes na zadnich sedadlech, kde ho to pri narazu vymrsti dopredu nebo v kufru, kde to ma spocitany, kdyz to do vas nekdo napere zezadu. Nebezpecne je vse a teoreticky bychom nemohli delat nic, jen psa doma zavrit do klece, aby se mu nahodou neco nestalo.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 20:33
- Nahlásit
FiSt
Nebo proletí mezi sedadlama dopredu...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 20:37
- Nahlásit
FiSt
Uplne nejbeznejsi je bourani nekdo do nekoho ze zadu. a tam prave jde o to ze je to v pomerne malych rychlostech. Nabourala do mne zenska s oktavkou rychlost do 20km/h, ja stal na cerveny na krizovatce. vysledky narazu - ctyri nabourany auta a u mne krome pomuchlany kastle urtzeny obe sedacky (4 pevnostni M8 srouby ustrizeny) takze ty sily jsou fakt veliky.
Dokud jsem nemel klece na tvrdo prisroubo vany ke kastli, ale jen privazany nekolika stahovacima paskama (kazdej pevnost cca 25kg v tahu) tak jsem ty klece urval i pri brzdeni kdyz mi do cesty vlitla srna.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 20:38
- Nahlásit
FiSt
Ten rozdil poznas kdyz ti letici pes zlomi vaz.
|
haha
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 21:41
- Nahlásit
já jsem ty kšíry pro psa taky měla,dala jsem za to dost peněz, v tu dobu se to u nás běžně koupit nedalo,ale nemůžu říct že by to bylo dobrý,možná na to aby mi pes za jízdy nepřelézal ze zadu dopředu ale při bouračce by to asi moc platný nebylo.někdy se mi do toho i dost blbě zamotával když se chtěl v leže třeba zatočit, nakonec jsem to stejně nepoužívala,pes se mnou trávil v autě 8 i víc hodin a nebylo to pro něj zrovna pohodlný,jinak do kufru bych psa nikdy nedala ani u kombíka,nejlepší jsou asi mříže mezi sedačky a vozit psa na zadní sedačce. dobrý místo je i vpředu na zemi u spolujezdce , pokud se tam pes vejde,můj pes tam lehal a byl spokojenej
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 21:48
- Nahlásit
Problemom u mna je, ze pes pri trochu silnejsom pribrzdeni leti zo zadneho sedadla do priestoru medzi prednymi a zadnymi sedadlami... Takze som vzdy v strehu a psa musim pridrziavat.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 21:52 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit
Do tohoto prostoru (mezi přední a zadní sedadla) se nechá koupit taková nafukovací matrace. Koukala jsem na ni na baron - v autě - lávky, výplně a jiné.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 21:57
- Nahlásit
Bora
Na to som pozerala uz aj ja, lenze prave to nafukovanie ma stve, pichnes mas po tom. Uz som poprosila kamarata o vyrobenie takej tehly z tvrdeho molitanu. To jedine mozem pre hafana spravit.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 22:04
- Nahlásit
A este k tej bezpecnosti, pes hoci ma 50kg najcastejsie liha prednymi na moje nohy. V pripade narazu nam hrozi vacsie nebezpecenstvo, kedze ja sa "oprem" do psa a pes do prednej sedacky v prvom momente (co je dobre) a v druhom mam uz 50kg psa na svojom hrudniku (co uz take dobre nie je)
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 22:18
- Nahlásit
FiSt
Ty sedacky byli predni a utrhli se proto ze jsme na nich sedeli, srouby tam byli od vyrobce, nebylo to sice nejnovesi vozidlo, ale ty sroby se strihly niloliv vyrvaly ze schnilyho zavitu.
|
Serifus
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 22:25
- Nahlásit
bourackach nepopmuze vubec nic tam
Trochu nekápu...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 22:28
- Nahlásit
Serifus
To byla reakce na ty predesle fotky. Pri takovehle bourackach je to fakt jenom o tom stesti jestli prezijes nebo ne. pri stretu s kamionem uz ti nejaky bezpecnostni prvky v aute nepomuzou.
|
Serifus
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 22:29
- Nahlásit
A este k tej bezpecnosti, pes hoci ma 50kg najcastejsie liha prednymi na moje nohy. V pripade narazu nam hrozi vacsie nebezpecenstvo, kedze ja sa "oprem" do psa a pes do prednej sedacky v prvom momente (co je dobre) a v druhom mam uz 50kg psa na svojom hrudniku (co uz take dobre nie je
Teda tohle nechápu...
|
Serifus
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 22:31
- Nahlásit
Jinak díky. Asi půjdu do těch autodek. Jezdim v tanku, takže v poho
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 06:48
- Nahlásit
Já mám kšíry, pes (12 kg) jezdí na zadní sedačce mezi dětma, jsou tam 3 pásy, takže jedno dítě, druhý dítě a pes ve svým speciál kšírách upevněných do zbývající přezky mezi ně.
I při prudkém brždění v rychlosti 120km/h, když mi vlítnul náklaďák z vedlejší do křižovatky, to pes odnesl jen pádem mezi přední a zadní sedadlo.
Takže pásy jsou pro mě dobrá volba.
Navíc do kufru v třídvéřovém saxu bych toho moc nedala
Jiřka
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 07:03
- Nahlásit
Serifus
Nechapem comu nechapes, poloz si takeho psa na kolena a zabrzdi. Uvidis ako sa ti bude dychat
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 09:13
- Nahlásit
Před pár měsíci měl můj manžel stejnou nehodu jako Tchor
Stáli na červené a někdo to do nich zezadu našil, ovšem rychlost byla mnohem vyšší (přes 50km/h), ten člověk vůbec nebrzdil. Naštěstí má služební oktávku, takže to odnesly hlavně další dvě auta před nimi. Přímo před nimi byl favorit a ten byl "zrušený" z obou stran. Oktávka měla hnutý rám, nešly pořádně zavřít zadní dveře, v opravě byla přes měsíc, ale kufr zůstal nezdeformován!
Bohužel při nulové rychlosti vozidla se nezapnou airbagy, takže to manžel odnesl zlomeným nosem (i když měl pás).
Takže hodně záleží na autě a pokud se střetnete s kamionem, je úplně jedno jaké jste měli (osobní) auto.
Myslím, že je důležité se zabezpečit pro ty "malé" nehody a při těch velkých, pomáhej Bůh (jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě Pán Bůh potrestá )
Jinak u Barona mají kromě těch "obyčejných" psích pásů i crashtestované, takže to asi někdo zkoušel, jaké tlaky na psa v pásu působí.
|
haha
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 09:29
- Nahlásit
při těch menších nehodách se mě zdá asi nejlepší taková ta deka co se napne mezi zadní a přední sedadla aby pes nemohl spadnout dolů a sít nebo mříž za přední sedačky,při těch velkejch je to fakt asi jedno,jinak ty pásy jsou asi zkoušený ale myslím si že na psu sedícím,to asi vyhovují,ale málokterý pes vydrží sedět v autě několik hodin,alespoň mí psi ne,v kufru se psy bojím vozit, protože vím co udělá třeba jenom malý tuknutí zezadu na náledí,to že se u tý oktávky nic nestalo to je náhoda,kufr je od výrobce danej jako deformační zóna,jinak všechno je stejně asi o náhodě,já se taky v autě od jistý doby nepoutám a nikdo mě k tomu nedonutí,protože známej v autě kvůli pásům uhořel.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 09:44
- Nahlásit
Připásenej hafan si může taky lehnout
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 09:47
- Nahlásit
fromeli