| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 21:17
- Nahlásit
http://vimeo.com/40505892
hezké a zajímavé
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 07:09
- Nahlásit
Ano. Pesani jsou pozoruhodná zvířata, o kterých zdaleka nevíme vše. Teď nemám čas, později to určitě dokoukám.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 07:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Grin
Moc hezké díky, že jsi nám to sem hodila Zaujal mne poznatek, že pes sleduje pohyb očí a taky ta ruská studie genu agresivity..Bohužel ani nepotěšila. Myslím si, že u lidí to bude stejné a tohle bohužel dává za pravdu těm, kteří nechtějí dítě z děcáku s tím, že,,může mít bůhví jaké geny" a výchova, ať sebelepší to neovlivní...Já si to bohužel doteď myslela taky - že dobrou výchovou to jde...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:12
- Nahlásit
worick
e,,může mít bůhví jaké geny" a výchova, ať sebelepší to neovlivní...Já si to bohužel doteď myslela taky - že dobrou výchovou to
eště to nemám dokoukaný,ale je dost jasný,že geny klackem neumlátíš ,mě by teda nenapadlo,že dobrou výchovou lze vše,to je přece nesmysl,jen příklad..ty by sis vzala štěně po feně ,která je bez sebe strachy ze všeho,labilní jak prase,neurotická,celkově na nervy a psu podobných kvalit nebo agresivním tak,že ho krměj vidlema ?Proč se pořád volá po chovu psů na povahově vyrovnaných psech?Asi kvůli tý genetice myslim..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:19
- Nahlásit
davidkova renata
ty by sis vzala štěně po feně... - ne, jasně, v žádném případě... Jen jsem si myslela, že dítě jde prostě,,převychovat" Dobrým příkladem, vysvětlováním...no, že je to u lidí jednodušší (tím, že si rozumíme) než vychovat psa
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:46
- Nahlásit
worick
Jen jsem si myslela, že dítě jde prostě,,převychovat" Dobrým příkladem, vysvětlováním...
njn,na tohle si genetika nehraje
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 12:35
- Nahlásit
worick
no, že je to u lidí jednodušší (tím, že si rozumíme) než vychovat psa
Řekla bych, že lidi si často rozumí mnohem míň mezi sebou než se svými psi ... Tím, že si rozumíme, můžou snáz vzniknout různý bloky a "čtení mezi řádky" a dvojsmysly, které tam třeba v provopočátku ani nebyly, nebo naopak byly a zůstaly neodhaleny.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 12:52
- Nahlásit
worickJen jsem si myslela, že dítě jde prostě,,převychovat" Dobrým příkladem, vysvětlováním.. Tak podle mě z50% ano,ale u nás měla pani tři černoušky roztomilý fakt slušně vychovaný a přesto se diametrálně lišily od ostatních dětí hlavně temperamentem kdy drobeček ve dvou letech vyšplhal na pětimetrový plot rychlostí blesku a nešel sundat byli děsně akční oproti okolním dětem včetně přístupu k prolízačkám jinak strašně roztomilí děcka,ale prostě jiná nátura ůpa neutahatelný temperament
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 12:53
- Nahlásit
danajasa
ůpa neutahatelný temperament
takový maliny jako..pracovní linie
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 12:55
- Nahlásit
danajasa
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 13:05
- Nahlásit
davidkova renataakový maliny jako..pracovní linie Přesně pani
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 13:30
- Nahlásit
díky za sdílení, musela sem to hodit na FB teda nemám to ještě shlédnutý, ale vypadá to zajímavě
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 13:35
- Nahlásit
helps
já to právě dokoukala, je to hodně zajímavý
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 14:45
- Nahlásit
Mě nejvíc dostala ta info, že ty "hodný" vykřízený lišky pak začaly měnit i podobu a vypadaly víc jako pes - do teď mi nebylo jasný jak se z vlka (kojota, šakala hyeny....) stal třeba takovej pekinéz
Jsem ráda že se líbí, mě to taky zaujalo.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:32
- Nahlásit
worickdavidkova renata
hele učili jsme se v genetice, že duševní vlastnosti člověka mají heritabilitu 0,6-0,7, to znamená z 60ti% ovlivněný genama, ze 40% vnějším prostředím, tzn výchovou. To neni tak strašný, tou výchovou se dá celkem přispět teda...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:48
- Nahlásit
Adiddaska
noo mě přijde 60% dost teda.. jako u lidí je mi to úpa fuk bo adoptovat rumuně či afgánče nehodlám ,ale u psů bych se teda jakkoli divnejm psům v povaze vyhla obloukem..
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:04
- Nahlásit
Adiddaska
davidkova renata
To neni tak strašný, tou výchovou se dá celkem přispět teda...
Když si pořídíš psa s "genem agresivity", dobře ho vedeš a pes má kde se vybouřit, můžete spolu existovat docela v pohodě.
Stejně tak s neurotickým štěndem.
A myslím, že všechno má rub a líc, i agresivita nebo submisivnost...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:19
- Nahlásit
hele to je každýho věc,fakt nevidim důvod chovat následně si pořizovat takový psy,i tak jsou na tom celkově dost blbě tak proč jim to zhoršovat..neurotikovi se jistě žije hůř než pohodovýmu jedinci,osobně nevidim nic pozitivního na psu co je vyklepanej strachy ze všeho celej život..jako z jeho pohledu..
P.S. agresivní psi mě nevaděj ,ale neni nás mnoho ,společnost nemá v oblibě agresivní psy,maj to moc těžký a často na to doplácej
|
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:24
- Nahlásit
davidkova renata
hele to je každýho věc
Dyk jo , víš, že mám slabost pro vořechy, takže píšu z týhle pozice. Ale nikomu to samozřejmě nenutím...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:29
- Nahlásit
Když si pořídíš psa s "genem agresivity", dobře ho vedeš a pes má kde se vybouřit, můžete spolu existovat docela v pohodě.
Souhlas.
Ale u neuritika s tebou budu polemizovat. Agresora si zvladnes, do urcity miry, aby nebyl svymu okoli nebezpecnej. Neurotikovi budes celej zivot oporou, budes resit jeho stresy, necekany preskoky...
A co se tyka vrozenosti povahy - sama jsem si ozkousela, ze vychovou a prostredim ovlivnis naprosty minimum. Mela jsem groenku od malinkata, fakt pidi veku, vychovana byla rotvikem, perdelem, nedelala jsem rozdily, socializovala, venovala se ji vic. A stejne to bylo zvire plasive, s necekanyma reakcema, tezko se vyrovnavala s novym prostredim...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:29
- Nahlásit
víš, že mám slabost pro vořechy
ale vo to nejde de vo to,že pohodový a vyrovnaný psi maj daleko lepší a štastnější život,tak proč se aspon nesnažit aby jich bylo co nejvíc..
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:38
- Nahlásit
davidkova renata
de vo to,že pohodový a vyrovnaný psi maj daleko lepší a štastnější život,tak proč se aspon nesnažit aby jich bylo co nejvíc..
Souhlas, včetně vořechů o plemeno jde v tomto případě až na posledním místě.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:40
- Nahlásit
davidkova renata
de vo to,že pohodový a vyrovnaný psi maj daleko lepší a štastnější život,tak proč se aspon nesnažit aby jich bylo co nejvíc..
hezky psano.
|
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:41
- Nahlásit
davidkova renata
ale vo to nejde
Jde, protože u štěňat vořechů sice můžeš dost věcí odhadnout, ale v celku až budoucnost ukáže, co v nich opravdu vězí.
U papírovejch psů je míra pravděpodobnosti mnohem vyšší.
Jinak co se týče množení, s tebou naprosto souhlasím...
OT: dneska se možná trochu blesklo na časy ohledně Baka, je to zatím jen jiskřička, drž palce
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:44
- Nahlásit
dneska se možná trochu blesklo na časy ohledně Baka, je to zatím jen jiskřička, drž palce
jo???to by bylo fajné,si velmi aktivní udavač
Jde, protože u štěňat vořechů sice můžeš dost věcí odhadnout, ale v celku až budoucnost ukáže, co v nich opravdu vězí.
to sem sice nepochopila co tim chceš říct,ale to neva myslim..v zásadě se nakonec stejně shodnem
|
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:49
- Nahlásit
davidkova renata
aktivní udavač
Práskám, kudy chodím... ale až dneska jsem měla pocit, že by z toho něco dobrého mohlo vzejít. Je to v zárodku, tak to nechci zakřiknout...
davidkova renata
v zásadě se nakonec stejně shodnem
jj
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 10:32
- Nahlásit
Grin
super dokument! Fakty máš 5 bodů!
Jediný, s čím se ten dokument s mojím názorem neshoduje je to, že by mi psi připomínali děti... Ještě nikdy sem neporodila dítě s vousama
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 10:36
- Nahlásit
stetisek123
Ono se myslí proporce hlavy, zvlášť ti pidi psi je mají skoro stejné jako lidská mimina.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 10:51
- Nahlásit
stetisek123
Ještě nikdy sem neporodila dítě s vousama - no, radši to nepřivolávej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 13:22
- Nahlásit
worick
jo dopadnete jako ja, sem rekla ze nechci zadnou kocku, leda bez ocasu co neskace (bo takova samosebou neexistuje) a hned sem dostala kocku bez vocasu
cim to teda je, pokud maji podobne proporce hlavy, ze pes mi prijde hezkej a dite nikoli? pes s vouskama od vody je roztomilej, dite s opatlanou tvarickou nikoli?
se tesim, az to vecer zkouknu, sem si to stahla
|