Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / skrytý život psů - dokument
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 13:48 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

cernej caj
cim to teda je, pokud maji podobne proporce hlavy, ze pes mi prijde hezkej a dite nikoli

to bude tím, že to je s těma dětma pitomost... . Já mám k dětem vztah normálně kladný, ale když někdo říká, že pes je jako dítě, tak ho podezírám vyloženě z úchylnosti...

se chystám od včera podívat... ach ten čas kdyby nechyběl.

edit: proč nemluvit o podobnosti hlavy s kopacím míčem nebo hlávkou zelí?

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 14:14
- Nahlásit

cernej caj
Viděla jsem o tom kdysi dokument, nejde o to, co se komu líbí ale že člověk je podvědomě přitahovanej a chce ochraňovat tvory, co mají proporce hlavy jako lidský mimimo, je to v podstatě hodně zvířecích mláďat, proto je tak milánkujeme, ale u dospělců je to jen u psů, teda samo ne u všech.

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 14:23
- Nahlásit

Maya
možná sem četla něco podobnýho, tam právě proporce a tvar hlavy byl zdůvodněnej tím, že kulatá hlavička, velký oči daleko od sebe znamenaj pro dospělý jasnou informaci, že jde o mládě, že se tak k němu maj chovat a vzbuzovat ochranitelský pudy právě tou roztomilostí....tak nějak, už si to moc nepamatuju.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 14:57
- Nahlásit

Gerda
Jj, to platí i u ženskejch, velký oči, malej nosík, velká pusa, tzn miminkovský rysy u ženskejch přitahujou chlapy a chtěj je ochraňovat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 14:58
- Nahlásit

jj to mate pravdu, neco takoveho jsem taky cetla/videla.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 15:32
- Nahlásit

Gerda
JJ, jsem zkoušela něco o tom vygůglit, ale nic jsem nenašla, asi pokládám blbý otázky.

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 15:42
- Nahlásit

Maya
Zdej dětské schema - babyface:

"Ošklivost jako nezamýšlená „nehoda“
Určitě jste si jich už všimli. Plyšová nebo umělohmotná zvířátka, panenky nebo jiné figurky s velikýma, výraznýma očima, drobným nosíkem, malými ústy, malinkýma ušima. Hlavičku mají jakoby zakulacenou a v poměru k tělu neproporcionálně velkou. Že vám to něco připomíná? Samozřejmě, jde o známé dětské schéma neboli babyface. Tyto proporce hlavy a jednotlivých částí obličeje jsou typické pro mláďata nejen lidská, ale i mláďata ostatních savců. U starších dětí a dospělých spouští pohled na takto specificky tvarovanou postavu a tvář vzorce chování typické pro péči o mláďata. Proto nám nejen malé děti, ale i štěňátka, koťátka a vůbec všechna savčí mláďata připadají tak neodolatelná, proto máme potřebu je hladit, mazlit se s nimi a opečovávat je. A zjistili to samozřejmě i výrobci hraček. Trh nasytili nepřeberným množstvím zboží, které se předhání v roztomilosti a hebkosti, až má slabší nátura někdy skoro pocit, že by měla zachránit a adoptovat polovinu obchodu."

http://www.1teddy.cz/post/psoun-preriovy-cynomys-l udovicianus-nove-na-nasich-strankach-26/

je tam docela hodně odkazů na gůglu

stetisek123
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 19:12
- Nahlásit

cernej caj
přesně, lidi kolikrát maj psa, protože nechtěj dítě. já mám děti dvě, ale mám k nim jinej vztah, než ke psům. Není tam to souznění, to porozumění co u psů. K dětem sem zase ochranitelská,ale psi sou jako moji spolubojovníci...no, možná sem prostě jiná

worick
S dětma sem už skončila, tak snad nic už nedorazí. Nechtěla bych bejt jak od cimrmana Přenošený dítě, kdy se roděj s fousama a "přezubený" DD

Grin
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 20:21
- Nahlásit

mimochodem mě teď napadlo, že tenhle dokument celkem nepodporuje teorie třá Desenskýho, že se čék musí stavět do role vůdce smečky po psím způsobu, aby ho psi uznávali... psi jsou k tomu podle toho dokumentu geneticky připravení... co myslíte?

LucieS
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:35
- Nahlásit

Adiddaska
Jj, to platí i u ženskejch, velký oči, malej nosík, velká pusa, tzn miminkovský rysy u ženskejch přitahujou chlapy a chtěj je ochraňovat
Jsem četla "velká prsa", jsem pako

Marush
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:40
- Nahlásit

Grin
nepodporuje teorie třá Desenskýho

neber si Rudu do huby laskavě,díky

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:55
- Nahlásit

Marush

teda co ty s tím Rudkem pořád máš, že se ho tak zastáváš

Marush
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:59
- Nahlásit

Eninka
teda co ty s tím Rudkem pořád máš, že se ho tak zastáváš

mám ho ráda, je svůj a má vlka....

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 22:02
- Nahlásit

Marush

mám ho ráda

a tak to je od tebe hezký, to musím uznat... a vy se znáte osobně?

Marush
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 22:04
- Nahlásit

Eninka
a vy se znáte osobně

intimně....

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 22:06
- Nahlásit

Marush

intimně....

to jako doslova a do písmene? A to tak veřejně zveřejníš?

Marush
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 22:09
- Nahlásit

Eninka
to jako doslova a do písmene? A to tak veřejně zveřejníš?

tak určitě!

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 22:11
- Nahlásit

Marush

tak určitě!

tak to já, kdybych to měla intimně jako ty s nějakou veřejně známou osobou, bych mlčela jako hrob, jsi hrdina, postavíme ti pomník, co bys chtěla mít na podstavci za výjev?

Marush
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 22:16
- Nahlásit

Eninka

tak to já, kdybych to měla intimně jako ty s nějakou veřejně známou osobou

nebyl první ani poslední

co bys chtěla mít na podstavci za výjev?
srnky se všema nohama zadníma v páře....plus řvoucí NO bez PP..to musí bejt poznat..jinak jsme OT, dokument jsme neviděla, nebavěj mi pořady o psech, ale fakt ne navíc pořád všichni jak chytrá zvířata to jsou,ale v tv je nějakej jelen a pes jde štěkat na televizi, to mi nepřijde zas tak chytrý zvíře teda...

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 22:23
- Nahlásit

Marush

srnky se všema nohama zadníma v páře

předpokládm, že ta pára bude od projíždějící lokomotivy, jako ve filmu Sestřičky

řvoucí NO bez PP..to musí bejt poznat..

vyřídím sochaři, prostě vořech, chápu

nebyl první ani poslední

tak to je jasný, celebrita k celebritě sedá

Grin
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2012 15:39
- Nahlásit

Marush
jsem čekala, kdy se ozvěš

Kniga
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2012 23:00
- Nahlásit

mimochodem mě teď napadlo, že tenhle dokument celkem nepodporuje teorie třá Desenskýho, že se čék musí stavět do role vůdce smečky po psím způsobu, aby ho psi uznávali... psi jsou k tomu podle toho dokumentu geneticky připravení... co myslíte?

No a hlavně, že si pes uvědomuje, že člověk není pes (to s tím pozorováním obličeje, které aplikuje jen na člověka, ale ne na ostatni psiska).. tudíž dominance člověka je prostě opravdu jen o kontrole zdrojů (knížka Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost?) a nikoliv o to, zda mám psa převrátit na záda a kousat ho do čenichu...

Cesmina
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2012 23:22
- Nahlásit

Mě Ruda taky napadl, ale v jiné souvislosti.
Když tam říkali, že i liščata vychovaná krotkou liškou byla stejně agresivní a ty vychovaná agresivní liškou byla stejně krotká. Výchova nepřebila to vrozené...

Kniga
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 12:13
- Nahlásit

Když tam říkali, že i liščata vychovaná krotkou liškou byla stejně agresivní a ty vychovaná agresivní liškou byla stejně krotká. Výchova nepřebila to vrozené...

No podle mě tady v tomhle nejde srovnavat lisky a psiska

a) schopnost ovlivnit vychovou/vycvikem byla urcite selektivne vybirana stejne jako ta "pritulnost" a v omhle maji psi tisice let naskok... Takze zatim vyslechtili jen pritulne lisky se smesici barev a anatomickymi zmenami, mozna casem se i tam vyskytnou ovlivnitelnejsi prostredim nez jine... Nemluve o otm, ze by me zajimalo zda tam zkoumaji i frustraci prostredim (ty kelce jsou priserne) a ze nezminovali jak dopadla listata klidnych matek co byla dana "bestiim"....
b) Nebo taky ne, nebot logicky: liska je samotarska, vlk/pes jsou smeckovi, obodobne jak clovek, a tudiz predpokladam, ze zivocichove zijici ve smecce/tlupe musi byt aspon nejak ovlivneni vychovou a prostredim (jak receno u cloveka 40% coz je dost!) a krom toho pes se dokaze naucit respektovat zakazy nebo sebekontrolu.. samozrejme, ze do ruzne miry a hlavne do ruzne miry schopnosti psovoda...

jbat
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 15:15
- Nahlásit

cernej caj
odkud jsi to, simtě, stáhla? já to nenašla ke stažení nikde.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2012 07:38
- Nahlásit

jbat
ja sem to stahla z toho URL uvedenyho hned na zacatku pres firefox a doplnek net video hunter - vpravo dole se ti objevi ve FF takova modra ikonka a kazdy video na webu, ktery pres to pude stahnout kdyz vlezes na stranku, se ti tam prihodi (napr. videa z youtube, z iprima, atd.). To ale neznamena, ze kazdy video jde stahnout. Akorat stazene to ma obcas jinaci formaty (.mp4, flv atd, tak k tomu je pak dobry treba kmplayer, gom atd, ale to asi pak az v pripade ze by to nejelo ve vasich prehravacich).

mataterri
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 10:44
- Nahlásit

super,díky

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání