Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Doporučení rasy...
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
helps
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 16:38
- Nahlásit

je teda otázka co se přítelkyní líbí, ale vybírat jen podle toho co jí připadá hezké není zrovna nejlepší způsob..... taky je otázka, kdo z vás se psovi bude víc věnovat atd, ten by měl mít poslední slovo

Reznik
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 17:10
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

Jí se líbí Beagle a JRT což sou psi sice hezcí, ale myslim, že o tom má lehce skreslenou představu z puppy videí na youtube a výsledek by byl jinej...

Reznik
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 17:12
- Nahlásit

helps

No já budu hlavní trenér ...já vybírám 50/50, vzhled/povaha, ona tak 80/20

Monischka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 21:13
- Nahlásit

Reznik
My taky tehdy původně uvažovali o beaglovi, ale máme neoplocenou chatu u lesa a to by absolutně nešlo Tak jsme si nakonec pořídili Českého strakatého psa... taky tříbarevný, střední velikost,kolem 15kg, pohodář, snadno vycvičitelný, vhodný do bytu, ideální na sporty ale dokáže se pilně věnovat se stejnou vervou i gaučingu...

jinak pokud je přítelkyně alergická na psy, tak co takhle bišonek? taky fajn pesan

helps
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 21:30
- Nahlásit

Reznik

řeknu ti, že předsudky moc nemám, ale bígl je jedno z plemen, který bych nechtěla ani kdyby mě zaplatili ty co potkávám jsou absolutní katastrofa - respektive je to zvířátko šlechtěný k určitým účelům a podle toho se chová, nikdo jim to nemůže mít za zlé - ale rejdění s čumákem u země, nezájem, tvrdá palice.... no zabilo by mě to přítelkyně by brzo zjistila, že vzhled je až to poslední, ale musí si člověk s tím psem sednout. JRT se podle mě dá, ale je to zase taková akční nudle )) a někteří zase takoví zlatíčka nejsou, myslím že gábina si brala raslíka od nějaké rodiny, páč je šikanoval

no a dyž říkáš že budeš se psem pracovat hlavně ty a věnovat se mu, tak si stojím za tím, že ty bys měl mít hlavní slovo - pohladit doma v obejváku může přítelkyně jakýhokoliv..... rozhodující je ale taky co ta alergie co si zmínil... jestli si přítelkyně vymýšlí jen protože se jí nelíbí špic nebo jestli má vážné problémy se srstí

stetisek123
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 21:48
- Nahlásit

ještě mě napad ČSP

Reznik
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 22:03
- Nahlásit

Monischka a stetisek123
ČSP je fajnovej, nedávno sem ho viděl a hned mě zaujal...vzhled i povaha je fajn, otázka vycvičení je vždy jak si to každej udělá, ale je jasný, že u některých ras je to těžší a zrovna Beagle je jedna z nich...

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 22:22
- Nahlásit

Reznik
a ukázals jí vlkošpice jako štěně ?
Co kelpie?
helps
gábina si brala raslíka od nějaké rodiny, páč je šikanoval
on špic taky nemívá andělskou povahu šeltičí.

Reznik
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 22:26
- Nahlásit

kachna_
Se špicem sme si taky užili dokud byl štěně...než se vychoval, ale pak už to byla paráda bez problémů

helps
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 22:41
- Nahlásit

kachna_

Co kelpie?

nebráááát znám několik jedinců, mohla bych i třeba sdílet fotku jak naší trenérce kelpinka zdemolovala byt moc vynalézavé zvíře, ale podle mě je kelpie ještě horší než BOC, je to pracovní pes, samci můžou být i dost dominantní a hlavu potřebuje taky dost zaměstnat.... není to podle mě pes pro každýho jako každý plemeno má samozřejmě své klady, ale ty klady se asi vyzdvihou leckde, takže radši budu strašit

on špic taky nemívá andělskou povahu šeltičí.

jo tak určitě málokteré plemeno má šeltičí povahu, ale myslím že teriér je teriér i dyž neříkám, že se špicem je lehké pořízení, ale už ho jednou reznik měl, tak ví o čem to je

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 08:08
- Nahlásit

Reznik
Hele a když teda to má být něco strakatýho menšího a zvládnutelnějšího než bígl, tak pokud by nevadila trochu raritka, tak co koika?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 08:09
- Nahlásit

Reznik
Ale jinak teda upozorňuju, že existujou i strakatí špicové.

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 08:39
- Nahlásit

Maya
chce to fotky, fotky, fotky
helps
no vidíš a já znám takovou zdravě aktivní kelpii, tak jsem myslela, že to tak má být.

helps
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 08:43 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Maya

myslíš tohoto? http://www.kooikerhondjesuzy.cz/mainpage.html
no byla by to rozhodně lepčí volba než bígl tak to každopádně ale taky jich moc není, takže asi bude štěně dost mastný

kachna

jo je pravda, že ty kelpie co znám jsou asi vyloženě "pracovní", nicméně i tak bych si troufla říct že samci jsou ostřejší a není to zas tak "ohebné" jako třeba BOC.... ale asi máš pravdu, že to může být jedinec od jedince

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 09:41
- Nahlásit

kachna_
No jo, najdi pěknou fotku strakoše

helps
jj, to je ono, však jsem upozorňovala, že je to raritka

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání