| Autor |
Zpráva |
Reznik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 09:44
- Nahlásit
Zdravim, dlouhodobě sme v rodině měli špice (pro mě ideální pes), teď zas přemýšlim o psovi, ale přítelkyně je alergická na dlouhosrsté rasy, tak přemýšlíme, jaká by byla ideální...
Rozhodně musí být krátkosrstý, velikost ideálně +- 30 cm v kohoutku, ne Beagle ani JRT, společenská učenlivá povaha, ne bojová rasa...nějaké nápady a doporučení??
Dik
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 10:11
- Nahlásit
Reznik
V žádném případě bych nespoléhala na to, že na krátkosrstého psa nebude tvoje přítelkyně reagovat alergicky! Krátké chlupy víc lítají ve vzduchu, dostanou se všude... co vím, tak naopak mají alergici největší problémy se srstí typu bígl, labrador apod.
Jedině snad něco nelínajícího - co takhle střední pudl? Já vím, že tohle plemeno nemá nejlepší pověst (mašličky, nalakované drápky, voňavky atd...), ale když je ostříhaný normálně na sporťáka, tak to je fajn pes
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 10:11
- Nahlásit
Jsem si myslela, že ohledně alergie je spíš problém línající pes než dlouhosrstý. Nebo myslíš alergická ve smyslu nikoli zdravotním?
Kamarádka má německého pinče a vím, že lehký alergik s ním problém nemá, ale ten teda nesplňuje těch 30 cm no. Tak možná nějakého jiného pinče?
|
Reznik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 10:32
- Nahlásit
Alergická...něco jako astma (ale spíš se vymlouvá páč nechce špice ). My měli vlčí špice a ten mi povahově seděl maximálně, pudla bych nesnesl. Jí se líbí JRT, ale pro mě to je moc malinkatý...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 10:35
- Nahlásit
Reznik
myslím, že
lamalucni
V žádném případě bych nespoléhala na to, že na krátkosrstého psa nebude tvoje přítelkyně reagovat alergicky! Krátké chlupy víc lítají ve vzduchu, dostanou se všude... co vím, tak naopak mají alergici největší problémy se srstí typu bígl, labrador apod.
má pravdu. Máme krátkosrsté plemeno, měli jsme dlouhosrsťáka a je to opravdu nebetyčný rozdíl.nemluvě o tom, že se zcela překvapivě krátké chlupy dokážou zapíchnout do kůže což jsem donedávna vůbec netůchala.
Ten pudl není špatný nápad -ale než se rozhodnete, zajeďte s přítelkyní několikrát na výstavy, ať si tam mám možnost aspoň trochu ověřit, co by to s ní dělalo, pak pokud vyberete, konzultujte problém s chovatelem a během návštěv u něj také zjišťujte, jak na srst reaguje přítelkyně. protože vracet potom psa, protože to přítelkyně nebudu zdravotně zvládat, je pro toho psa hodně blbý.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 10:39
- Nahlásit
Reznik
Jí se líbí JRT, ale pro mě to je moc malinkatý...
Malinkatý, ale energie má za deset psůch. Pokud byste chtěli něco většího, tak PRTíka (parson russell teriér). Vyjde to nastejno, jen PRTíci maj o pět a víc cm nahoru.
|
Reznik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 10:50
- Nahlásit
To vím, že JRT je za 10, a toho se taky trošku obávám, abysme ho dostatečne utahali, práce a tak...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 10:52
- Nahlásit
osobně bych ani nespoléhala na to
, že dva psi od jednoho plemene nebudou alergikovi vadit ani jeden- opak je pravdou (
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 11:01
- Nahlásit
Reznik
hele a co westík nebo skoťák?
Jinak souhlasím s Petrou, abyste se před pořízením štěnda domluvili s některým chovatelem plemene, který má psů víc, vysvětlili mu vaši situaci a strávili u něj doma se psy nějakou dobu (ideálně několik hodin, pokud k tomu bude ochotný) - tak nejlíp zjistíte, jestli na psy daného plemene bude přítelkyně reagovat alergicky, nebo ne (i když ani to není nejspíš úplně stoprocentní, jak píše žanda )
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 11:08
- Nahlásit
Reznik
To vím, že JRT je za 10, a toho se taky trošku obávám, abysme ho dostatečne utahali, práce a tak...
Jaký si to uděláš, takový tom máš.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 11:12
- Nahlásit
A co knírač - podle požadavků buď trpaslík nebo střeďák? Když budete trimovat , chlupy doma nebudou. Nejsou to "šílení pracanti", ale aktivní jsou dost a dost a dá se s nimi dělat skoro cokoli. Na výběr je i ze 4 barev.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 11:23
- Nahlásit
lamalucni
není to 100%- ) na svého psa jsem někdy alergická( většinou když je mokrej) ale většinu našeho společného života ne.
alergik si musí hodit korunou, zda to ustojí a je ochotnej to snášet- nebo ne........
|
Reznik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 11:43
- Nahlásit
Ten PRT vypadá pěkně, máte někdo zkušenost s Beaglama a jejich výchovou? Sou tvrdohlaví, chytří...? Ideální pes je asi vzhledově beagle s povahou špice ale toho asi nenajdem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 11:50
- Nahlásit
Reznik
zkušenost s Beaglama a jejich výchovou
jsou zatr chytří, jsou to lovečáci, jsou to honiči, takže jejich přirozenost je - stopa = raťafák dolů a jedu. Jsou schopni se vrátit zpět na místo odkud se po stopě vydali, ale chce se vám třebas tři hodiny čekat na místě a doufat, že ho nic nesrazí, nebo nepicne myslivec? Bígl je fajn sporťák, ale nesmí vám vadit, že s ním s největší pravděpodobností - myslím, že velké zkušenosti asi nemáte - budete chodit v přírodě na stopovačce. a upřímně - tohle není pro bígla ideál. Mám ve svém okolí pár bíglů, ale bohužel jen jeden chodí navolno.
|
Reznik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 12:03
- Nahlásit
No s Bíglama zkušenosti nemam, se špicem sme chodili i do lesa a na volno, ale to neni takovej lovec a hlavne byl extra vychovanej Ja sem z města, pes by byl do bytu a procházky v parku, i kdyz les je pobliz, ale tam je to bez voditka risk...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 12:05
- Nahlásit
Já bych se přidala k Atice, mám teriéry a díky trimování neznám doma problém s chlupama. U knírů by se Vám mohla víc líbit povaha a taky se trimujou.
Ale na chlupy jako taková alergie asi není, spíš na psa, takže si nemyslím, že z hlediska zdravotního si pomůžete. Mohu jen dodat, že sem taky alergik, občas mám kožní menší problémy, ale jinak mi moji psi nevadej. Švagr byl silný alergik na kočky, a přesto přijeli k nám a v depozitu mi otekl. No nicméně si domů odvezli dvě koťata. A on si postupně zvykl! Pravda, kočky nesmí do ložnice,ale většinu dne tráví s nimi a už neotýká, jen občas zasmrká
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 12:28
- Nahlásit
Reznik
Pokud je přítelkyně alergická na srst, tak bych do krátkosrstého nešla. Když už náhodou nebude fyzicky alergická na chlupy, tak psychicky jistě po pár týdnech jo. Doporučuji jednobarevného psa a nakoupit oblečení v té barvě - krátké chlupy jsou za trest - všude - v koberci, v pohovce, ve skříni, v lednici....čerstvě otevřeném jogurtu....
Já bych doma nemohla mít běžně línající plemeno.
Mám dva pudly královské - žádné bambule a lakování chlupů. Jsou to super parťáci s fajn povahou a skoro bezúdržboví (až na pravidelné střihání pětkrát ročně)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 12:35
- Nahlásit
Reznik
A co šiperka?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 12:37
- Nahlásit
Dines
to se právě prokáže, jak psychicky odolná slečna je ) jestli je to holka do nepohody...
někdy si myslím, že ten chlup mám i v zavřených jogurtech......
jo ale super se tím vytříbí návštěvy )
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 12:40
- Nahlásit
žanda
někdy si myslím, že ten chlup mám i v zavřených jogurtech......
Já si myslím že jsem holka do nepohody, ale mým životním posláním není každodenní úklid
jo ale super se tím vytříbí návštěvy
No, to asi jo
|
Reznik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 12:43
- Nahlásit
Maya
Něco podobného, černého, jen většího sem měl, jenže jí se nelíběj...ja bych volil většího špice hned
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 13:16 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit
.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 14:37
- Nahlásit
Reznik
Ja sem z města, pes by byl do bytu a procházky v parku, i kdyz les je pobliz, ale tam je to bez voditka risk.
víte - podle mýho názoru lovecký pes krom procházek v parku potřebuje být v terénu - už jen proto, abyste mu trochu "uvařil" hlavu, výcvikem a poslušností tam, aby se unavil, ale hlavně aby byl šťastný. Mám ohaře ( - právě proto, že tam ta ovladatelnost je lepší než u bígla, kterého jsem , ze svého seznamu kdysi vyškrtla, neb ty moje požadavky jsou :kdekoliv a kdykoliv jít se psem na volno), a i když čas od času dáváme sídlištní prochajdu, kdy je on nadšen z možnosti čtení psích tiskovin, tak ale možnost volnýho pohybu terénem je mu nad celý sídliště. Tam ať chcete nebo ne, musíte psa korigovat i přes veškerou vychovanost. Kdežto v polích, v lese - je-li ten pes správně vychovaný je to zvíře relativně volné. A lovečáci tu volnost potřebují. Potíž je, že v našich podmínkách jí bíglovi s průměrnou výchovou, asi moc dopřát nelze.
a vlčího špice jste přítelkyni ukazoval? to jsou nádherní psi. Jájsem tedy lenochod na česání, takže u mě vždy vyhraje krativlas, ale vlčí špic je nádherný stvoření,
|
Reznik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 15:38
- Nahlásit
PetraK
No samozřejmě, že ukazoval, mam fotky toho co sme měli Ale nějak se jí tyhle rasy nelíbej...proto hledám nějakou alternavitu...i když nerad
V prvním postu sem právě psal, že Beagle spíš ne...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 15:53
- Nahlásit
Reznik
V prvním postu sem právě psal, že Beagle spíš ne...
aha, jsem to nějako přehlídla . pardónes.
Ale nějak se jí tyhle rasy nelíbej
chápu, že to člověka mrzí. No tak si udělejte rovnou prostě výlet na výstavu, projděte to tam uvidíte co vás osloví, shánějte kontakty, rovnou třeba trošku uvidíte, jak moc alergicky bude přítelkyně reagovat. Pak si o vybraným plemeni najděte co nejvíce informací - i tak porůznu na psích diskuzích zaměřených na určité plemeno, když si to pročtete, uvidíte s čím se majitelé navzájem svěřují a co vás tak může čekat .
Ten pudl náhodou není špatný nápad, je to sporťák, chytrý stvoření, dá se vybrat z vícero velikostí i barev /nejlepší je stejně velkej černej královák /. Já ve výběru neporadím, jsem zapíchnutá čistě u ohařů
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 15:55
- Nahlásit
Reznik
A co se teda přítelkyni líbí?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 16:01 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
PetraK
Ten pudl náhodou není špatný nápad, je to sporťák, chytrý stvoření, dá se vybrat z vícero velikostí i barev /nejlepší je stejně velkej černej královák
Pani, pravdu díííš
Královák už je velkej pes a přitom super do panelákovýho bytu a na sídlištní peSeMeSky ideální. A přitom ten stejnej gaučovej sídlištní povaleč zvládne několikalilometrové tůry a veškeré aktivity agility počínaje a obranami a vůbec celým sportovním výcvikem konče. A k tomu všemu se snadno cvičí a když už té výchově nedáte tolik kolik by bylo vhodné, tak nehrozí že vás sežere
Pro mě je to prostě ideální pes
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 16:03
- Nahlásit
Dines
Královák už je velkej pes a přitom super do panelákovýho bytu a na sídlištní peSeMeSky ideální. A přitom ten stejnej gaučovej sídlištní povaleč zvládne několikalilometrové tůry a veškeré aktivity agility počínaje a obranami a vůbec celým sportovním výcvikem konče. A k tomu všemu se snadno cvičí a když už té výchově nedáte tolik kolik by bylo vhodné, tak nehrozí že vás sežere
mě by zabila ta úprava srsti jinak o ňom nepřestanu snít asi nikdy ))))))
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 16:05
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
mě by zabila ta úprava srsti jinak o ňom nepřestanu snít asi nikdy ))))))
Hele ta úprava....ona není nikterak těžká - kor když máš peníze aby sis to stříhání zaplatila
Když se rozhodneš stříhat sama tak to taky není nijak technicky náročné - jen teda nesmíš mít dva králováky To je pak zabijárna - každé dva měsíce bych je nejradši někomu darovala
Zase ale ten výsledek stojí za to a pak na ty psi další dva měsíce nehrábnu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 16:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Dines
Pani, pravdu díííš
mně ti psi přijdou povahou fakt fajn a optimální. Královák je teda asi pro zadavatele už asi velký , nicméně střeďák by mu vyhovovat mohl - po-cho-pi-telně černej
Pro mě je to prostě ideální pes
s výrazem........... dementa bože to je fotka
|