| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 15:48 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifi k/fotogalerie/2012/02/05/ztraceni-domaci-mazlicci- z-fukusimy/#utm_source=gallery-hint&utm_medium=ref erral
Dávám to sem proto, že při našich povodních byli taktéž lidi, kteří svého psa nechali UVÁZANÉHO u boudy a odešli. Byť nebyl až takový časový pres.
Kamarádka zná jednoho, který se vyjádřil o svém utopeném psu na řetězu, že to byl jen pes, tak si tedy pořídí nového...!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 16:02
- Nahlásit
Vlčáčková
jak píšeš o zvířatech a povodních u nás, tak to by mě fakt všichni čeri vzali (doufám, že mě nevyslyší), když plno lidí neodvázalo psa od boudy a nedalo mu šanci se zachránit. Dokonce někteří je nechali zavřený uvnitř - např. nějaká rodinka v garáži - a tam se pes taky utopil, ach jo. Když jsem viděla záběry, jak některé chudáky psiska odvazovali záchranáři, tak je mi z toho smutno, jak tohle může někdo udělat, jak přemýšlí, to je děs běs
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 16:17 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Ano. A teď jsou pro změnu mrazy. Na zahradě mám cizí zmrzlou kočičku, byla nalezená odhozená zmrzlá štěňátka (dokonce více vrhů) a pes zmrzl dokonce i v útulku Pavlínčina fauna http://www.facebook.com/media/set/?set=a.298492886 875781.75140.118203354904736&type=3
Tak já už fakt nevím, čím ty lidi myslí!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 16:23
- Nahlásit
Vlčáčková
teda ty máš příspěvky, radši ani neotvírat, chudák psisko
brečícísmajlík
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 16:29
- Nahlásit
Eninka
Vlčáčková
Zažila jsem povodeň v roce 2002. U nás evakuovali až když byly dva metry vody a psy vzít odmítli, i když už se vědělo, kam až ta voda půjde. Ne všude jsou na záchranáře dobré vzpomínky
Nehledě na ty idioty, co tvrdili ještě hodinu před naším odjezdem, že voda bude do metru a byla pět. Budete se taky tvářit jací jsme barbaři, že jsme králíky nechali dva metry vysoko? A kdyby bylo o půl metru vody víc a utopili se i ti na půdě to by jsme byly zrůdy že jsme je nechali na půdě.
Jo a sousedi nechali doma kočku. Ze stejného důvodu, že uvěřili.
Ono se lehce soudí ex post.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 16:34
- Nahlásit
kachna_
já měla na mysli případy, kdy lidé odkráčeli v okamžiku, kdy měli vodu po kotníky a psiska tam nechali buď v kotcích nebo u boudy. I kdyby jim někdo řekl, že bude vody jen půl metru, psa bych tam takto samotnýho nenechala. Chápu tvůj argument, určitě to tak v mnoho případech bylo, jak píšeš, ale já právě viděla záběry těch záchranářů, kdy sami chodili a psiska vypouštěli a odvazovali a majitelé byli dávno v háji.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 16:34
- Nahlásit
kachna_
Budete se taky tvářit jací jsme barbaři
Však já se nijak netvářím, já jen doufám, že se tu vyjádří každý, kdo k tomu má co říct.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 16:48
- Nahlásit
Eninka
Chápu tvůj argument, určitě to tak v mnoho případech bylo, jak píšeš, ale já právě viděla záběry těch záchranářů, kdy sami chodili a psiska vypouštěli a odvazovali a majitelé byli dávno v háji.
a ty víš jestli jim to neslíbili? ať jdou, že je odvážou? Teda pominu-li, že vázat psy je z mýho pohledu odsuzeníhodný samo o sobě
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 18:14
- Nahlásit
Vlčáčková
já jen doufám, že se tu vyjádří každý, kdo k tomu má co říct.
sem nějak nepochopila kdo by se měl k čemu vyjadřovat..že jsou lidi hovada to víme snad všichni a že jsou i ti druzí to víme taky..btw je to asi 10 dní co šel dokument o těch lidech z Fukušimy..tedy o těch ,co odmítli opustit území,protože tam měli svá zvířata...prostě tam zůstali s nimi než by odešli bez nich..takže i tam jsou hovada a ti druzí...ale dost pochybuju,že by se sem přišli vyjádřit teda
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 18:33
- Nahlásit
Sme tu taky měli povodně, evakuovalo se a byla jsem dost v prekérní situaci. Tehdy bylo doma asi sedmnáct psů (už nevím přesně), tři kočky, dva malokrálíci...Jak bych se s tímhle zvěřincem asi evakuovala? A kam? Nejbližší útulek kam bych je potencionálně mohla dát byl za vodou a taky jim hrozila evakuace (fakt nevím kam). Teď by to bylo ještě horší, je tu navíc kůň a koza. Jak se evakuuje s koněm? Naložím ho do člunu k hasičům?
Navíc u nás není moc času na rozmýšlení a plánování, tady bývají povodně zásadně bleskové, než se začne něco organizovat je všude vody po pás a vesnice odříznutá od světa páč potok je takticky umístěný mezi námi a zbytkem světa
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 18:42
- Nahlásit
Biluška
Jak se evakuuje s koněm?
Jak asi! Sedneš na koňa a pluješ si jako pán. Žanetu dáš do sedlové brašny a saň poplave za Tebou jako třá kachňátka.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 18:51
- Nahlásit
kinta
Sedneš na koňa a pluješ si jako pán.
Ehm... matně si vybavuju loňskou vyjížďku kdy jsme v parném srpnovém dni dojeli k brodu a Branislavovu hysterii když jsem po něm chtěla, aby přeplaval kanál La manč Přeloženo - měl přejít říčku, širokou cca pět metrů, hlubokou asi devět a půl centimetru Už ho vidím jak pluje se mnou na hřbetě
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 19:24
- Nahlásit
Vlčáčková
Eninka
Zajímalo by mě,která z vás tuhle situaci aspoň z minima zažila.......ve 12:30 hlásí povodňovou pohotovost,ve 12:45 je dům i pozemek do 1 m zaplavenej a jste rádi,když se zachráníte vy,než se to zvedne ještě víc?!?!?!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 19:29
- Nahlásit
kachna_
a ty víš jestli jim to neslíbili? ať jdou, že je odvážou?
to nevím, ale když odcházím z domu a voda skoro zatím žádná, tak to udělám sama, to nemusí nikdo další slibovat. Fakt mluvím jen o záběrech z telky, kdy tohle ukazovali s tím, že jsem zatím moc vody neviděla, zato psů zavřenejch a uvázanejch dost. Ale těžko soudit, já tam nebyla, jen vycházím z info z médií.
Biluška
Sme tu taky měli povodně, evakuovalo se a byla jsem dost v prekérní situaci
ono se to od počítače lehko píše, ale já bych asi všechny nahnala na půdu, zůstala, a doufala, že voda tam nenastoupá, ale těžko říct, spíš bych byla v šoku a kdoví, jak by se člověk zachoval.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 19:33
- Nahlásit
Jebloň
víš, co jsem zažila? Bleskovou povodeň před dvěma lety, kdy jsem s psiskama vyběhla na zahradu, po které se valila úděsná vlna bahna a vody směrem na barák, vlastně jsem nevěřila vlastním očím, a než jsem se vzpamatovala, tak se Eninka topila a vlna ji začala odnášet pryč, měla jsem vodu po kolena a měla takovou sílu, že jsem se nemohla udržet na nohách, doplácala jsem se k Enince, vyzvedla do náruče, ostatní do zvládli sami, myslím psiska, a zápasila jsem s tím živlem, abych nespadla, a schovaly jsme se doma a koukaly, jak se valí okolo řeka Orinoko. Jelikož mám plnej plot, voda neměla kam odtékat, tak nastoupala zpátky okolo domu a já stála za dveřma a děsila se okamžiku, kdy se to provalí dovnitř.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 19:47 - Změnil/a: Jebloň
- Nahlásit
Eninka
jenže ty si sama.....někteří z nás taky mají děti .
edit....aha,ty jsi neměla vodu v baráku.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 20:09
- Nahlásit
Jebloň
ty jsi se ptala, jestli jsme tohle někdy zažili aspoň z minima, tak jsem jen reagovala. Akorát jsem nepochopila ty děti, ale neva
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 20:46
- Nahlásit
Eninka
ale já bych asi všechny nahnala na půdu, zůstala, a doufala, že voda tam nenastoupá, ale těžko říct, spíš bych byla v šoku a kdoví, jak by se člověk zachoval.
Sem spíš přemýšlela, že bych je vyhnala někam na kopec. Otázka je kudy bych prošla páč máme potok před barákem i za barákem. A kopce pochopitelně za nima. Nevím no. Bylo by to hodně zajímavé
A morčata, králíci, slepice....promiň no. Kdybych měla čas tak pochopitelně zachraňuju co se dá. Nebo je alespoň pustím. Ale kdyby čas nebyl tak budu ráda když zachráním alespoň ty psy a koně. A kdybych si měla vybrat jestli budu zachraňovat děcka, nebo psy tak taky nemám nad čím váhat.
Mimochodem, stran toho času - minulý týden hořelo v paneláku kde bydlí Mášen. V sousedním bytě. Vzbudili ho hasiči něco po půlnoci mlácením na dveře. Otevřel rozespalý jenom v trenkách a jenom v těch trenkách byl během vteřiny evakuovaný před barák. Nenechali ho ani oblíct. Prostě se s ním nebavili, drapli ho, vytáhli ven a šlus. Kdyby měl doma já nevím...třebas morče...myslíš, že by se s ním zdržovali? V psa bych doufala, že snad jo. Asi by dost záleželo na tom jestli je dotyčný hasič pejskař, nebo zarytý zastánce názoru "je to jenom čokl, pak si koupí novýho, beztak jich je jak sra...k".
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 20:55
- Nahlásit
Biluška
já ti nevím, kdyby hořelo někde okolo mě, bez psa bych se evakuovat nenechala, dyť jde jen o vteřiny sbalit psisko, klidně vylezu v pyžamu vem, ale psa bych táhla ssebou, ale jak říkám, čistě teoretizuju, bůhví jak by to bylo v reálu. Každopádně bych tohle zažít nikdy nechtěla, jsou to situace na hovňajz, ale přináší je život, kdyby náhodou, spoléhám na dva hasičáky, co mám doma, možnost výskoku z balkónu a kopce za zádama , budiž mi aspoň tohle útěchou.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 20:57
- Nahlásit
kinta
Jak asi! Sedneš na koňa a pluješ si jako pán
ty vole
Jinak já bych psa nenechala nikdy nikde o samotě kdyby se dělo cokoli,kdyby řekli záchranáři,že ho nevemou udělala bych takovej hysterák že taky nepůjdu že by mě tam buď museli nechat nebo vzít čokla...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:00
- Nahlásit
Eninka
oni se ho neptali essi se chce nechat evakuovat, nebo ne. Normálně použili hrubého násilí. Asi jim to nedalo moc práce, páč Mášen když je rozespalý tak reaguje velmi pomalu. Jít samozřejmě nechtěl, tvrdil, že si vezme aspoň bundu...normálně ho nenechali, chytli ho za ruce a vytáhli z bytu. Co chceš v takové případě dělat? V jeho případě to bylo jedno, zvíře v bytě nemá tak prostě šel. Být tam já a mít tam ty zvířata tak asi řvu, dělám bordel, vyhrožuju...no a potom je žaluju. Ale otázka essi by mi to bylo co platný.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:01
- Nahlásit
Sízra Milanová
Jinak já bych psa nenechala nikdy nikde o samotě kdyby se dělo cokoli,kdyby řekli záchranáři,že ho nevemou udělala bych takovej hysterák že taky nepůjdu že by mě tam buď museli nechat nebo vzít čokla...
U nás tehdy psy normoš evakuovali. Prostě lidi nasedali na lodičky i se psama na klíně. Jenže to jsou všechno lidi co mají slušně jednoho psa. Co s mýma družstvama, který si ještě k tomu jdou vzájemně po krku?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:02
- Nahlásit
Biluška
Co chceš v takové případě dělat? V jeho případě to bylo jedno, zvíře v bytě nemá tak prostě šel
kdyby měl psa doma,tak je s nim první u dveří že jo...kdyby měl papouška nebo to morče,to by bylo horší no...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:04
- Nahlásit
Biluška
oni se ho neptali essi se chce nechat evakuovat, nebo ne. Normálně použili hrubého násilí
no a potom je žaluju
to by asi neprošlo
... to je drsný, s tou bundou a tak...asi šlo do tuhýho, ale aji tak, psiska by třeba vyběhly taky v té situaci, no, nechci radši ani pomyslet se do tohohle dostat
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:04
- Nahlásit
Sízra Milanová
kdyby měl psa doma,tak je s nim první u dveří že jo..
Jak kterej.....Cecila by se ani nenamáhala otevřít oči.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:05
- Nahlásit
Biluška
Co s mýma družstvama, který si ještě k tomu jdou vzájemně po krku?
no to je v prdeli,to se stane lehce eště když máš další zvířectvo! To je podle mě těžký je zachránit všecky...nebo někdy podle druhu katastrofy i nemožný...ale taky byses snažila toho minimálně co nejvíc pustit že jo aspoň...aby ty zviřátka nebyly zavřený aspoň
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:09
- Nahlásit
kinta
Sedneš na koňa a pluješ si jako pán. Žanetu dáš do sedlové brašny a saň poplave za Tebou jako třá kachňátka.
To je strašný. Upe ju vidim. ))))))))))))))))))
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:09
- Nahlásit
Jebloň
Jak kterej.....Cecila by se ani nenamáhala otevřít oči.
když by hořelo? Nyxa by asi kousla ty hasiče....nevim
all
Ale myslim, že snad větší část lidí se snaží svoje zvířata zachránit,.ale budou existovat i takoví co pro ně pes bude jen u boudy a neobtěžujou se ho ani pustit z řetězu..prostě imbecilové,ale to snad všichni víme že to tak je...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:36 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Omlouvám se, ale fakt mě to s Mášenkem pobavilo. Říkám si, že měli hasiči štěstí, že je během pár sekund za krky nevyevakuoval z baráku třeba nějaký kavkazák, nasraný, že ho budí a ještě se sápou na pánečka.
Ten průser, kdyby následkem jeho zásahu celý barák shořel...
A taky jsem si při čtení příspěvků vzpomněla, jak policajti zatkli v létě pána kvůli nějakému dopravnímu přestupku a i přes jeho opakované žádosti mu nechali venku v autě "uvařit" kokršpaněla.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:37
- Nahlásit
Sízra Milanová
ale taky byses snažila toho minimálně co nejvíc pustit že jo aspoň...aby ty zviřátka nebyly zavřený aspoň
to víš, že jo. Pokud bych měla čas aspoň na tohle tak jednoznačně. Na rozdíl od Semetriky Druhé, která s celou rodinkou pilně vynášela do podkroví mikrovlnku a televizi a když jsem na ni mlátila, že jim proud odnáší slepice tak pokrčila ramenama a řekla "škoda, dobře nesly"
když by hořelo? Nyxa by asi kousla ty hasiče....nevim
Ehm. To je nějaká trapná narážka na to jak Getka šlohla tu hasičskou rukavici a odmítla ji vrátit?
Gi a smečka
To je strašný. Upe ju vidim.
Chceš do dršky?
|