| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 10:03
- Nahlásit
Lucie od Arta
gaucovej povalec
fakt? to by mě vůbec nenapadlo (žádnýho neznám)
Eldoguero
Já bych šla do stafbulíka
ten mě taky napadl, ale nevěděla jsem, jestli nejsou až moc aktivní. Navíc bych řekla jestli se zadavateli líbí mops, tak by stafbul mohl být skvělá volba.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 10:53
- Nahlásit
kachna_
co znám chrty (vipety, greye) děsně rádi se válej v teple, nedělá jim problém den prospat )). normoš energii vybijou během aportování v parku (vipeti), ale vydržej hodně - jen to nevyžadujou denně.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 11:12
- Nahlásit
Lucie od Arta
kachna_
Kdysi hodně dávno jsem znala vipetíka, co dělal hlídacího psa na zahradě, v podstatě se z tý zahrady nedostal a ani nic neničil ani se z toho nezvoknul.
Jinak k dotazu - co pinč a nebo šiperka?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 12:25
- Nahlásit
Lusahu
ják jako, ridžbeci sou nejlepší na světě,to je snad jasný,ne? no jo, pro každýho asi ne, tak už držim tlamu..
Nejlepší jsou šelmyje, ale jak by to vypadalo gdyby je měl každej
Mimochodem, znala jsem afghánku, která se válela na gauči doslova celý život . Když se jednou po Vánocích její majitelka rozhodla, že bude hubnout, začala běhat tak fena stávkovala a odmítala běhat s ní . Byl to dost komický pohled - běžící paní, za ní špagátek od flexiny a na konci vzpírající se afghánka
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 12:30
- Nahlásit
kachna_
ten mě taky napadl, ale nevěděla jsem, jestli nejsou až moc aktivní
Nijak zvlášť, aby trpěl doma, resp. trpěla domácnost v době, kdy je panička v práci. Ale pak potřebuje dost vybití. Když je balonkovej, tak je to ideální, páč se panička moc nenalítá
A třeba naše stafbulka zvládá v zimě výlety na běžkách s argentinama, nebo jsme ji třeba brali i na naháňky, celý den lítání po lese - naprosto v pohodě, běhala i u koně.
Akorát to jsou příšerný bufeťáci, odpadky odnášíme na chotbu, když jdeme pryč
Gerda
Vůbec absolutně ričbeka bych nikdy nikomu nedoporučila.
Já taky ne ...
asi je to nejspíš jen osobní averzí vůči plemeni, ale neznám "normálního" ričbeka
Zřejmě známe stejný ričbeky naprostej souhlas.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 12:56
- Nahlásit
Eldoguero
tak já znám i dobré ričbeky, ale je jich míň, než těch nepokaženejch
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 13:00
- Nahlásit
makrel
Znám i nepokažený ričbeky, který jsou relativně normální, v rámci plemene a pořád mi přijdou dost divný Já bych stejně jako Gerda ričbeka nikomu nedoporučila, ale je to jen můj názor
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 13:03
- Nahlásit
Eldoguero
já bych ho doporučila akorát někomu, kdo by o nich něco věděl a byl si jistý, že takového psa chce
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 13:12
- Nahlásit
makrel
No jo, jenže problém je v tom, že doplatili (jako hodně jiných) na módnost a líbivost Třeba já znám jen jednoho člověka, který si pořídil ričbeka proto jaký je (povahově) a ne proto, že se mu líbí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 13:33
- Nahlásit
Nechte ji ať si pořídí ryčbega, my se jí pak s Makrel nebudeme smát až ji sežere
|
helps
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 16:05
- Nahlásit
Biluška
Nejlepší jsou šelmyje, ale jak by to vypadalo gdyby je měl každej
pravda pravda.... a gdyby se staly módním plemenem, tak by to bylo špatný. už takle je jich tady v ČB na sídlišti asi sedm
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 16:11
- Nahlásit
ŽÁDNÝMU psímu plemeni bych nepřála aby se stalo módním... myslim že vlastně ani neni horší věc co se může psímu plemeni stát než to že je módní a žiju v trvalym straxchu z toho že se to stane švýcarákům...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 16:16
- Nahlásit
Grin
Mám takovej dojem, že se jim to jaksi děje
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 16:22
- Nahlásit
Grin
žiju v trvalym straxchu z toho že se to stane švýcarákům
Nechci tě děsit, ale mám stejnej pocit, jako Lucie Kratochvílová
Hele, jedna paní si před lety, když frčel film 101 Dalmatinů, koupila dalmatinku, samozřejmě bez PP a samozřejmě na ní odchovala asi 2 vrhy, pak měla čuba nějaký zdravotní potíže a skončilo to kastrací. Po té si pořídila čubu bišonka, od ní si nechala fenku z prvního vrhu - vše bez PP a chová ... Přestože se o psy stará, má je ráda, mají vet. péči, vypadají dobře, to všechno ano, ale přesto si paní vždy pořídí jen to co je momentálně v módě, páč, když už toho psa máš, tak přece na něm musíš něco vydělat né ...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 16:42
- Nahlásit
Eldoguero
Kde jsou ty časy, kdy byly k nedostání Jack Russlové... co čék dneska vidí za pochybný miniaturní nudle je k zblití A to to má původně bejt loveckej pes a ke koním, pan pracák
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 17:42
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Kde jsou ty časy, kdy byly k nedostání Jack Russlové... co čék dneska vidí za pochybný miniaturní nudle je k zblití A to to má původně bejt loveckej pes a ke koním, pan pracák
To máš recht
Bych řekla, že klasický příklad jsou piťáci a amstafi ...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 18:03 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Eldoguero
Pani a co ti vaši gaučáci ty sou na tom taky bledě ) ale né, kecám
Mi ty džekoušové právě nepřestávaj udivovat, neni to přece tolika let, když byli k dostání za kolem 30 tisíc a teď jsou "krásně" vidět v útulcích a po sídlištích atd. atd. Lidi sou zmrdi zasraný a všecko zkurvěj akorát
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 18:44
- Nahlásit
Eldoguero
Lucie Kratochvílová
no právě no právě... u nás na zbraslavi je jich 6, 2 prakticky neopouštěj zahradu páč maj bejt hlídací psi a o dvou nevim jak se jim daří, viděla jsem je jen jednou... 1 čubička je naše kámoška ta se má dobře
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 18:48
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Pani a co ti vaši gaučáci
Ti bílí? Tak ti jsou naštěstí zatím v pohodě
Ti černí? No, tak těch je sice fakt hodně, ale krom bezkrkých zrůdiček, který byly in ještě před pár lety teď frčej naštěstí psi, co vypadaj fakt jako stafbulové
Nevím, jak to půjde dál, ale pevně doufám, že extra moderním se nikdy nestanou ani jedni
Pamatuju, když jedna chovatelka amstafů přivezla jacky jako děsnou novinku a kamarádka z nich byla úplně nadšená, hrozně je chtěla, ale cena (z kamarádství 30 000 ) byla trochu nad její síly
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:14
- Nahlásit
já pamatuju šarpeje za 65 tis... Ridže sem znala jen z obrázku a velše měla každá babka
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:20
- Nahlásit
stetisek123
Před časem jsem zase koukala na takovou tu malou knížečku Vyberte si pejska - a u argentiny tam je jako první věta, že toto plemeno u nás asi nikdy nepotkáte
Tak se s nima už 11 let potkávám přímo doma
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:22
- Nahlásit
Eldoguero
Z jakýho je roku ta knížečka?
stetisek123
Šarpeje bych zrušila.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:27
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Tak to nevím, nemám ji doma ale počítám někdy začátek 80. let možná.
Třá ji někdo odsud má, ideálně první vydání.
Šarpeje bych zrušila.
Taky to není zrovna můj šálek kávy
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:36
- Nahlásit
Z jakýho je roku ta knížečka?
Třeba o sao jsou bludy i ve Velké knize o psech od Bruce Fogla. Tím to chlapec u mě zazdil .
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:39
- Nahlásit
LucieS
Tak od Bruce Fogla to nebude asi jenom u SAO...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:46
- Nahlásit
LucieS
Lucie Kratochvílová
Mám takovej pocit, že Bruce Fogle napsal bludy skoro o všech plemenech
Taková americká klasika
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:59
- Nahlásit
Eldoguero
už chápu, že ji naši tenkrát sehnali tak levně v tom antikvariátu... ohmatané fikce se zásadně nemůžou zbavit
nicméně by mě zajímalo, jestli si zadavatel vytvořil nějaké favority už?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 21:06
- Nahlásit
cernej caj
už chápu, že ji naši tenkrát sehnali tak levně v tom antikvariátu...
To víš, o "odbornou literaturu" tohoto rázu není zrovna velkej zájem
nicméně by mě zajímalo, jestli si zadavatel vytvořil nějaké favority už?
Mě taky, jen nevím, jestli se tady v těch našich blbostech už neztratila
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 21:17
- Nahlásit
Eldoguero
Vyberte si pejska
to je ta malá obdélníková knížka kreslená co sem uměla jako děcko nazpamět?? ta byla výýýborná,nikdy na ní nezapomenu...moje první setkání s kynologií(vono tehdy stejně nic jinýho nebylo .-)) )
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2011 21:51
- Nahlásit
davidkova renata
Jooo, to je přesně ona
Kdysi jsem ji měla taky, na vrchu byl tuším kokr. Pak vyšla ještě jednou na vrchu se špicem
Při stěhování se mi někam ztratila, nebo mi ji nějakej čokl možná rozkousal, už nevím, ale byla výborná
Třá popis barzoje mi dodnes utkvěl v paměti
|