Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Výběr plemene psa
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Iserin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:12
- Nahlásit

Jaké plemeno by jste mi doporučili?

- Cca do 40 cm v kohoutku a míň
- do bytu,
- samo v bytě by bylo asi 9 hodin (doba práce) ve všední dny
- chodíme jednou týdně na "procházku" do hor 20 i 30 a víc kilometrů (aby to fyzicky zvládlo).
- nejlíp kratkosrsté

Díky za názory.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:19
- Nahlásit

Iserin
co tohle?
http://www.rozhlas.cz/atlaspsu/neuznana/_zprava/66 0098

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 19:30
- Nahlásit

Iserin
Chybí dost důležitý údaj, a to ten, jak moc jste ochotní se psovi věnovat během týdne. Protože aktivní plemeno, které zvládne ty tůry, bude potřebovat notně zabavit i v týdnu.
A jestli máte nějaké favority, tak je sem napište, přece jen by se vám ten pes měl aspoň trochu líbit.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 19:47
- Nahlásit

Tak možná by nebylo vod věci kolik chtěj do psa vrazit,jestli papíráka dražšího nebo bezpapíráka kde stejný peníz necháte na veterině,ale postupně takže nechce slevu zadarmo

Iserin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 19:48
- Nahlásit

Davídková Renata - Dík za tip, určo stojí za promyšlení

LucieS - Tady právě vidím trošku ten rozpor, aby to byl menší psík do bytu, který nepotřebuje extra zahradu vs. aby s námi mohl chodit do hor
a jak často věnovat? Takhle těžko říct, ale pokud myslíte pohybem, tak chodím takřka denně běhat ...

Mě třeba okouzlil Norský lundehund (přijde mi že splňuje takřka vše, co bych si přál), ale jen do chvíle než jsem zjistil, že v ČR jsou dva chovy, takže by asi nešel tak lehce získat. A taky si myslim, že když jich je tak málo, že jeho cena bude trochem větší než u ostatních plemen, co stoji kolem 15000 ... (a pro čerstvýho absolventa vejšky by vyšší částka byla asi nepřekonatelná)
Jinak se mi odjakživa líbili Mopsi, ale ty si nechám do důchodu Pže jsou podle mě víc připoutaní k člověku a navíc netouží po nějakém extrémním pohybu ...
Taky jsem koukal po kníračích, jenže to zas právě nevim, jestli se mi líbí ...

jinak budu všem rád za další tipy ...

vlk
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 19:51
- Nahlásit

Iserin
shiba inu.......

Jebloň
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 19:53
- Nahlásit

Iserin
Jinak se mi odjakživa líbili Mopsi, ale ty si nechám do důchodu Pže jsou podle mě víc připoutaní k člověku a navíc netouží po nějakém extrémním pohybu ...
Mohl bys to prosím přijet vysvětlit tomu našemu,který je v pohybu neustále,pořád a furt.....a to myslím vážně,ostatní psi se mi tu válí a on pořád pochoduje,tahá hračky a otravuje.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 20:09
- Nahlásit

Iserin
A co třeba střední pudl nebo šeltie?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 20:18
- Nahlásit

Iserin
myslím, že český strakatý pes by byla dobrá volba

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:29
- Nahlásit

Co tohle? URL

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 14:33
- Nahlásit

Denní běhání (zase to nehrotím a chodím jen na 6-7km) a tůry přes 30 i 40km zvládne i moje skorošeltie. Šla bych do šeltky. nebo malovořecha z outulku. Jako třeba půlročního nebo tak. Nebudete muset řešit čistotnost, čokl zvládne hned od startu těch 9hodin doma. V půl roce už budete i tušit, jak to naroste, pokud vůbec. No a protože jste chtěli nějaký plemeno, tak jdu vořechy cpát někomu jinému.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 14:38
- Nahlásit

Maky a Trix
Šla bych do šeltky.
no ale ta zas tak moc krátkochlupá není
A co velšteriér nebo borderteriér?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 15:31
- Nahlásit

kachna_
to je fakt. Taky mě to pak došlo. tak v tom případě bych nešla do šeltky, ale do vořecha, krátkochlupého, malovelikostního, hezky stavěného

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 19:45
- Nahlásit

vetsina neaktivnich plemen psu ti zvladne o vikendu ujit 20-30 km i bez toho, aby vyzadovali jeste hodne casu a vyblbnuti v tydnu, akorat je potreba ho trochu vytrenovat.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 19:56
- Nahlásit

Iserin

já bych z vlastní zkušenosti doporučila australskýho ovčáka.
Sice není krátkosrstej, ale ani nijak extra chlupatej a má výhodu, že nemění celou srst a jen vylínává, a oproti borderce a bílýmu švýcarskýmu ovčákovi, od kterých mám doma tunu chlupů, tak od AUO prostě nee. Je to aktivní pes, pohybu nemá nikdy dost, je vytrvalej, ale umí odpočívat. Když porovnám s všema mýma ostatníma, tak AUO je v době, kdy nikde nelítáme nejvíc v klidu.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 20:01
- Nahlásit

Iserin
(a Eninka )

Australák si myslím že není pro tebe, ten potřebuje spoustu pohybu ale hlavně zaměstnávat mozek, není to vůbec nenáročné plemeno...

Já bych šla být tebou do mladého a malého útuláčka

Baico
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 20:02
- Nahlásit

Grin
Australák si myslím že není pro tebe, ten potřebuje spoustu pohybu ale hlavně zaměstnávat mozek, není to vůbec nenáročné plemeno...

Ale prosím tě. Vždyť když ho dostatečně nezaměstnáš, tak ti jen začne napadat zbytek smečky

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 20:03
- Nahlásit

Grin

Já bych šla být tebou do mladého a malého útuláčka

taky dobrá volba

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 22:30
- Nahlásit

Iserin
Já bych šla do stafbulíka

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 01:14
- Nahlásit

Iserin
taky by vybrala něco mladého z útulku, když vám je jedno, jak to bude vypadat, jak někdo psal do těch 6 měsíců a pokud možno bez nějakých velkých traumat v minulosti, ať to nemusíte odbourávat

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 01:47
- Nahlásit

Iserin

mops třeba v létě spíš dostane zástavu srdce než by chodil běhat na 30ti km treky myslim....já bych volila fyziognomicky psa "maratonce" štíhlýho ne svalnatce sprintera...a povahou ne maniaka...bordera,austrálák... ne pracák prostě.

Lusahu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 12:20
- Nahlásit

Iserin
navrhuju ridžbeka, má krátký vlasy, rád se válí na gauči,ale ještě víc miluje běh a procházkování, možná radši fenku, bude klidnější... aha ted koukám,že ta velikost moc neodpovídá,ale oni sou takoví hubeňouři,zas tolik toho nespapaj,kor ta fenka...

naits
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 14:17
- Nahlásit

A co malý knírač? Je to super parťák, splňuje skoro věechny předpoklady . A při správné úpravě ani doma nepouští chlupy..

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 16:43
- Nahlásit

Lusahu
nééé jen ričbeka neeeee ))), asi je to nejspíš jen osobní averzí vůči plemeni, ale neznám "normálního" ričbeka, co by byl přátelskej ke psům, neproblémovej, navíc je to monstrózně velký a navíc, pokud je to fena, ještě ke všemu docela ošklivý pes )))))) A protože se často vybírá jako dekorativní zvíře, se kterým se jen procházkuje anebo válí na gauči, můžou problémy pramenit odsud. Má tělo atleta, měl by běhat a unavovat se "k smrti", aby neškodil. Vůbec absolutně ričbeka bych nikdy nikomu nedoporučila.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 17:31
- Nahlásit

šiš, jak může někdo doporučit ridže jako válecího psa na gauč! Proboha, to snad ne? Ufff

Lusahu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 18:14
- Nahlásit

Já třeba jednoho mám doma, sice kříženýho s irskym setrem,ale je to hlavně ridž. je to čuba a je úplně superkrásná. a u nás ve městě má ridže docela hodně lidí a až na jednu histerku sou všichni v pohodě, záleží na výchově,že. a pokud si koupí papíráka z pěkný linie, rozhodně to nebude ošklivej pes ( no mě se líbí prostě ty lovecký hlavy) . A rozhodně to neni pes do kotce,ale do bytu,válí se rád v teple, ale jak řikám, stejně tak miluje běh a tůry, prostě se ochotně přizpůsobí pánovi ve spoustě věcí. A o tom jestli je pro psa -jakýhokoliv -vhodný bejt sám doma 9 hodin se snad polemizuje jinde.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 18:50
- Nahlásit

Lusahu
no tak hlavně když má někdo požadavek do 40 cm v kohoutku tak je moc chytré mu radit ridgebacka, že.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 18:53
- Nahlásit

Lusahu
když nedokážeš být objektivní tak prosím tě neraď

Lusahu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 19:09
- Nahlásit

makrel no tak sem si tohodle požadavku všimla trochu pozdějc,no,někdo taky radil šeltii a australáka ikdyz chce krátkou srst... Biluška ják jako, ridžbeci sou nejlepší na světě,to je snad jasný,ne? no jo, pro každýho asi ne, tak už držim tlamu..

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2011 09:49
- Nahlásit

hele a co vipet? stredni, kratkosrstej, gaucovej povalec, co se mzikem zmeni ve sportsmana? podle me ideal-))). sva plemena necpu, jsou moc akcni a chlupata.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání