Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mamky Žumpa
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 1561 . 1562 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:39
- Nahlásit

Adiddaska
ježiš to je hrozný, mně ho bude děsně líto toho psa, že ho nemůžu ani pohladit, když něco udělá dobře
co blbneš? Ta poslušnost trvá tak 5-10 minut max, zas to nejsou retardi, aby nevydrželi něco dělat chvíli bez pochvaly, ne? Notabene po sérii cviků chválit smíš, někdy ti to ten rozhodec i velí, že už můžeš.

Mařena právě začala hárat teď.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:40
- Nahlásit

Gerda
Tak jo, sejdem se u Bajkonurky, najmem si jí jako trenérovitýho konzultanta a naučíme se jako slušný lidi vodit psa na vodítku )))))))

to bysme mohli, ale nevim kdy já dojedu.Ale tak já už nějaký zkouška mám za sebou, tak to nebude tak odlišný.

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

Alexa
chůze a obraty sou 1 cvik
jo?no vidiš..eště že ty fora sou,naštěstí já stejně nechválim tak se nemůžu splíst

Baico
Člen
- Nahlásit

Adiddaska
Gerda
Tak jo, sejdem se u Bajkonurky,
Hele viděla bych to na nějakou neděli na jedenáctou. Co nám Mates zmizel v Nirváně, tak tam v tuhle dobu už moc lidí není, přesněji tam jsem já, Michal, Honza s Terinou, Eva a občas Ráďa s prdlou Olinkou.

Grin
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:42 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Baico
Gerda

příští neděli jsem f práci takyyy
nemůže to bejt až za 14 dní????

kejtlin
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:43
- Nahlásit

Grin
já nemužu skoro žádnou neděli i v prosinci tak je to fuck

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:47
- Nahlásit

Baico
U nás se teď možná trošku mění situace, páč za dva týdny bude Mařena na pěst a každej mladej samec nevyjančenej, co s ní bude, tak taky. Mařka bude komplexně použitelná za měsíc, to myslim vážně, vona hárá strašně dlouho a čim je starší, tak i intenzivněji. Zřejmě byste s námi nikdo cvičit nechtěl asik si myslim.

Grin
Zvládneš nás zejtra na procházce první hárací mařkoden?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:49
- Nahlásit

Adiddaska
Jakej máš košík je jedno, ale neměl by to být takový ten fixační, jak mají třá na veterině, taková ta "trubka" na čumák.
Jinak při ZZO můžeš chválit skoro furt, po každý serii cviků (třá chůze), ale nekrmit. U ZOP zase můžeš na psa v podstatě furt mluvit, tedy chválit i během chůze třá, ale nehladit, jen slovně povzbuzovat. Pamlsek ani balonek na zkouškách u sebe mít nesmíš vůbec.
kejtlin
ZZO - je aport
ZOP - není aport, ale zase je tam chůze na volno a řadovka
Grin
hele a ty speciální cviky musíš taky absolvovat? Nebp stačí jen ta poslušnost??
Musíš, je to součást zkoušky, ale stačí, aby pes splnil dvě ze tří speciálek, ale nastoupit musíš na všechno, tedy i na všechny cviky, byŤ víš, že ti pes třá neaportuje, tak musíš nastoupit na cvik aport.
Body u toho nejsou, bo je to buďto splnil nebo nesplnil
davidkova renata
Hele nesmí se cvičit v koši na ZZO vůbec, pokud vím, tak na nároďáku vůbec nesmí pes cvičit v koši v žádný disciplíně. Výjimka jsou tyhle speciálky a pak ještě hlídání předmětu u zkoušek malých plemen.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:50
- Nahlásit

Baico

já bych mohla za tejden i za 14 dní. tak můžem nějak po skupinách, ne? eště ta Laguna chce taky na zzo, ne?

Crysa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:51
- Nahlásit

Gerda
tak Maryji, až teda nebé natelká, uklidni, že jídlo na stopě bylo, i na zkouškový. Dneska nám pískal zkoušky dobrej pan rozhočík a taxem se ptala (páč se ke mě donesly dvě varianty) esli se smí pes na stopě odměnit hned po posledním předmětu, nebo až po odhlášení. Tak prý po posledním předmětu, jak to čék zvedne nad hlavu toho předměta, tak si může psovod pochválit a odměnit žrádlem z kapsy co si nese se sebou si. Ne teda aby tam spolu vychylovali a váleli se radostí na louce či poli a debužírovali u celý kachny, ale nějakou ňaminu dostat může ještě klidně jak leží u posledního předmětu. Čehož jsem tedy dneska náležitě využila, čupku pochválila a odměnila a po ohlášení už jsme to dojedly a skákaly si do náruče

A Maryji pochval krz to hárání, dobře si to ta čupka naplánila, mohla na závod a aj bucde moci pařit na silvestra

ALL ještě jednou děkuji ke všem plácáním po ramenouch Dělá mi to asi dobře, asi si brzo půjdu zas to sebevědomí honit

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:54
- Nahlásit

Baico

a můžu tam k vám na ZZO a ZOP? A kdy to míváte?

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:58
- Nahlásit

Crysa
Aha, tak to je dobře, že to byl hodnej rozhodec! To je dobré vědět, že i tahle varianta se může přihodit, že ti dovolej odměnit ihned po poslednim předmětě! To je gůůůt! Takže fenky z tůně jsou prostě stopaříci specijální, že? A co je to šéháčko? To jsou taky stopace, ne? Co budete dělat, až si dojedete čuchací postupku? Teď se eště Cryšpín musí připravit na trojčičku, ale to už příští rok, ne? A pak? Co pak? Eště něco čuchátorskýho?

Jo, Mařka má štěstí, že jí totak vyšlo, už sem si řikala, že by ten silvouš nemusel klapnout, ale takhle pohoda, klapne a dá si i mlazičáka. Mohla by tam cvičit líp než v Jílu, kde už zažila hodně střílení a neni tam úpa v cajku krz očekávání střelby.
Pláci pláci pláci po ramenouch pořádně ještě hodně!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:58
- Nahlásit

Eldoguero
Hele nesmí se cvičit v koši na ZZO vůbec, pokud vím, tak na nároďáku vůbec nesmí pes cvičit v koši v žádný disciplíně. Výjimka jsou tyhle speciálky a pak ještě hlídání předmětu u zkoušek malých plemen.
jj koše už nejsou jen sem zas myslela rychlejc než psala))) vim že třá na tartu můžeš cvičit i s košem,ale furt ,ne jen část poslušnosti třá,ovšem nevim proč sem to psala adydasce dyš ta asi tartit nebé su asi vykojené jakési..

btw vo NO se mi přímo nezdálo,ale souvislost tam byla a přesně sem si jí uvědomovala,tagže

děcka du na to Stmívání,miluju upířííí

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:59
- Nahlásit

Adiddaska
My už teď budeme muset úplně jako mimoskupina, jen asik s fenama, min celý měsíc. Mě by to celkově bylo fuk, ale psové nebohý načuchaný by z toho byli dost v dyzgomfortě.

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:02
- Nahlásit

davidkova renata
děcka du na to Stmívání,miluju upířííí
hmm, tak to my dem ven s filátkama ))) to je taky dost upírská odysea krz ty zubiska vyčnívající.

Hele, kde je Jabloň?

Alexa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:02
- Nahlásit

Gerda
jo a fšimla sis že tě akyháky v jílu natáčela????? máš u ní videjko a bajkofka s fanóšem taky

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:03
- Nahlásit

Adiddaska
a můžu tam k vám na ZZO a ZOP? A kdy to míváte?

Jasně, ZOP budeme dělat určo na jaře a ZZO asi zase na podzim.

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:05
- Nahlásit

Alexa
natáčela ten náš první výkon? )) To možná ani nemusela, byl přííííšernej ))))) Doma si to nepřehraju, musim až v práci, aspoň kouknu, co všechno ělám blbě, řikal mi i o práci s vodítkem, tak se podivám, kde to je nejhorší, abychom to zkusili opravit pod vedením zdatného ošetřovatele Bajkofky

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:06
- Nahlásit

Alexa
a bajkofka s fanóšem taky
Kde? Chcu odkaz, prosím

Crysa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:10 - Změnil/a: Crysa
- Nahlásit

GerdaAha, tak to je dobře, že to byl hodnej rozhodec! To je dobré vědět, že i tahle varianta se může přihodit, že ti dovolej odměnit ihned po poslednim předmětě! To je gůůůt! Takže fenky z tůně jsou prostě stopaříci specijální, že? A co je to šéháčko? To jsou taky stopace, ne? Co budete dělat, až si dojedete čuchací postupku? Teď se eště Cryšpín musí připravit na trojčičku, ale to už příští rok, ne? A pak? Co pak? Eště něco čuchátorskýho?

Fenka z tůně je stopař speciál druhého stupně, trojka mě láká ještě letos, páč ten zkouškovej tvar na trojku Crysa neřeší, nikdy nepočítala úseky ani předměty jako její ctěná matinka. Jen se bojím, abych jí nenahnala do zkoušky a zbytečně jsme někde nevylítly.. i když bych to raději teď jak z jara, kdy se budem muset nejdříve prokousat BHčkem, aby jsme mohly skládat cokoliv dalšího co bé pod IPO.

šéháčka jsou zkoušky, tedy zkušední řát německýho vlčáka, zkouška šéhá á je vobranář podle šéhá, to co skládala Barunka z tůně na jaře. A řát šéhá od 1.1.2012 nebude!! zkouška BH a Fpr a FHčka(taky čuchací) budou pod IPO zkušebním řádem a na všecky bude vstupní zkouška BH, tedy aby čék mohl složit cokoliv z rozšířeného zkušebáku IPO, bude muset nejprve jednou absolvovat BHčka.. teda i kdybych třá Crysou chtěla Fpr3, tak mušíme nejdříf BH.. (((
Takže se už těším na klikací intenzífku o prosincovym vejkendě, páč v poslušnosti máme vééélkýýý mezery.. ((
No a po BH, bude Fpr3, pak bych jako chtěla IPO všestranou postupku a NZŘ, na jaře v Jílu ZMT a prostě si nahonit ego až bé jak vzducholoť a budeme moci s Asíčkem a Crysíčkem a Kamínkem lítat a cestovat a Ferdík bude běhat dole, aby doběhal co jako štěně nestích

Alexa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:11
- Nahlásit

Baico
tadýýýýý http://aime0akky.rajce.idnes.cz/o_Jilovsky_talir_2 011/

Grin
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:14
- Nahlásit

Gerda
Zvládneš nás zejtra na procházce první hárací mařkoden?

Já určitě a pan Grin taky, bo dostane do držtičky

f klidu, on eště úplně neví na co ho má... je ještě trubka

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:19
- Nahlásit

Crysa
šiš to je strašně složitý! BH je ale těžká zkouška, to jako zase jo, krz ty poslušnostě, ale halt muší bejt. Takže všechny ty stopy se budou pískat jako ipácký stopy, tzn bez ověřováních pachůch, s rypákem přímo v ťápotě? Či už se tak děje teď? Nech si trojku na pak, aspoň se budete mět čim bafčit a dělat BH a my třá s váma se pokusíme jako veselý prvek zájezdu )))

Jdem na to filátko.

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:22
- Nahlásit

Čučám na Edvóóóórda!

Alexa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:23 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

Gerda
tady jsou ty nový zkoušky http://kynolog.dogweb.cz/clanek/items/novy-zkusebn i-rad-ipo.html
já mám velký dylema páč jsou tam 2x3 obranářský zkoušky beze stop ale abych na ně mohla jít musela bych uďát béháčko a tak furt váhám kvůlivá těm čoklům okolo

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:26
- Nahlásit

Baico
Jasně, ZOP budeme dělat určo na jaře a ZZO asi zase na podzim.

jo tak na jaře bych určitě šla, asi s oběma, Zop bez aportu by měl dát i Kokosek

kejtlin
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:27
- Nahlásit

Baico
Čučám na Edvóóóórda!

já taky, sice mi do tpoho jezděj auta, ale co.
jinak edvórd neni vůbec pěknej

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:28
- Nahlásit

děcka to stmívání je divný, proč je to takový celkově šedý??? A ten Edvord je hnusnej

Crysa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:29
- Nahlásit

GerdaBH je ale těžká zkouška, to jako zase jo, krz ty poslušnostě
právě ((

akže všechny ty stopy se budou pískat jako ipácký stopy, tzn bez ověřováních pachůch, s rypákem přímo v ťápotě? Či už se tak děje teď?
no ideál je už teď aby pes šel pomalu že by stíhal cestou i posílat esemesky a přečíst rudý právo, páč pach do hodiny je pro psa čerstvej a tak se prostě učej stopy jako cvik - jdeš pomalu a ukazuješ že umíš vyťuknout každou ťápotu rypákem ty pse jeden domestikovaný, to máš za to!
Ale na složení zkoušky ti bohatě stačí i tryskem oběhnutá s +- metr lomama a jistejma předmětama. Hlavní je psa naučit jít až do konce a vysvětlit mu, že nikdy si nemůže bejt jistej, že tenhle předmět už je poslední, že to může bejt si 10tej, ale klidně může bejt třá ještě 5 předmětů nebo jen jeden za celou stopu.. Pořád je tam 70% bodů = úspěch tedy může člověk s jistejma předmětama a přemotivovanym psem na cílovou odměnu promrskat 30 bodů jen za sledování a ještě udělá samozřejmě pokud má 30 bodů jen za sledování, už se na to nehezky i kouká čéku co je na konci šňůry, ale dá se
A od toho se odvíjí jak člověk cvičí a jak se mu líbí že mu zvíře pracuje, může to bejt práce benevolentní k přesnosti sledování a vypracování lomů, může to bejt práce precizní a pomalá, ale zas o to dýl se pes unavuje, někdo třeba prdí na předměty a pohraje si se sledováním, nebo má precizní sledování pes asi fchovaný a předměty ho neberou a baguje je..
tak. A už nevím co jsem psala před půl hodinou, pálej mě voči, asi to dám vodeslat..

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 20:37
- Nahlásit

davidkova renata
jj koše už nejsou jen sem zas myslela rychlejc než psala
To se mi stává furt
su asi vykojené jakési
Pani, ale to je u vás jaksi dost na pováženou
Baico
ZOP budeme dělat určo na jaře
Prosím tě a myslíš, že bych si u vás mohla rezervovat jednu ZPU1 ? Možná, podle toho, kdy to budete mít a podle toho, jak na tom budem s rezavou čupkou, i jedno ZOP?
Máte ještě místo?
Crysa
kdybych třá Crysou chtěla Fpr3, tak mušíme nejdříf BH..
Tohle mi přijde dost postavený na hlavu, jako. FPr3 sice už máme a na FH stejnak bylo potřeba BH nebo IPO1 už dřív, takže v tomhle konkrétním případě mě to nesere, vadí mi to spíš z dlouhodobýho hlediska a rozhodně mi to přijde jako tahání peněz z lidí, přičemž smysl mi dost uniká. Třá u nás na podzim skládala BH ženská, která má s 4 čubou IPO3 a proto, aby mohla na mistrák musí mít složený BH je to divný řekla bych.

Jo a Edvoord mě neba, koukám radši na Harisóna Forda, jak mě hledá

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 1561 . 1562 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání