| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:07
- Nahlásit
Grin
model jeden ušatej, krásnej.....už má uši ke svý postavě, když byl menší, tak měl ušiska vůči tělu poměrně nepoměrný ...jako každej jinej, jemu podobnej běloušek. My jsme měli taky za mlada ušajdy jak satelity a už je máme dávno ja vy...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:12
- Nahlásit
Eninka
myslíš takhle uši ?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:14
- Nahlásit
Grin
ježiši nech toho, těch krásnejch fotek, nebo vezmu naše "uši" a do té Prahy dojedu....do háje, že já neumín dát fotky na rajče, abych mohla je dát sem...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:19
- Nahlásit
Eninka
mi je pošli mailem (viz na předchozí straně příspěvek pro Katku) a já ti je dám k sobě - založim ti vlastní album nebo ti vysvětlim jak to tam dát
ale až zejtra ted se jde spinkat
ps: grineček by byl nadšenej z dalšího známýho bělouše takže klidně dojeď
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:21
- Nahlásit
Grin
tak dobrou, vyšlu zítra poštovního holuba
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 16:30
- Nahlásit
hele, a lidi, když má pes náhubek, může si na mě někdo stěžovat že je navolno? myslím v Praze... ? nebo musí mít vodítko plus náhubek? víte to někdo?
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 16:36 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit
Grin
Tak to záleží na dané oblasti, ale v podstatě by pes měl být všude spíš na vodítku, záleží na konkrétních vyhláškách té konkrétní městské části, onoho v podstatě nejde pustit skoro nikde, aspoň co já mám zkušenost, ale jak říkám, to se liší lokality od lokality.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 16:42
- Nahlásit
Jo, a souhlasím s janikou, psa ber všude s sebou, aby se otrkal, já měla podobný problém, není tonic příjemnýho,když 40kg pes štěká na někoho,kdo na něj jen promluví, protože je logický, že ten člověk se ho bojí, i když ty nakrásno můžeš tvrdit, že nic neudělá. Navíc je tvoje povinnost mít psa zvládnutýho. Já mám psy odmala a taky se mi několikrát stalo, že na mě takhle reagoval cizí pes a sama musím říct, že to není nic příjemnýho. Každopádně já bych mu asi dávala košík, aby lidi aspoň neměli kecy (nevím,jak často se ti stává, že na někoho štěkne). Každopádně je ještě mladý a dá se to dobourat,když bude chodit hodně mezi lidi (měla bych ho nicméně zajištěnýho,kdžy by byla větší pravděpodobnost, že bdue štěkat) a do ruchu apod.Ono se to poddá, jen člověk musí být trpělivý v těchto případech.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 16:53
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
no te´d se mi to nestává vůbec pokud někdo sám k němu nejde a nedívá se na něj / nemluví na něj... ale taky je to hodně tim že jakmile někdo prochází kolem, psa beru k noze nebo ho aspoň nutim aby šel u mě. Právě proto že si říkám, aby náhodou neštěkal a nebyly kecy. Já se těm lidem nedivím, že se ho bojej, to vůbec, že se ho bojej, štvou mě lidi kteří nás tady obcházej 250m obloukem kvůli pomluvám
na tom vodítku štěká víc, na vodítku štěká i na psy. Tam si předáváme špatnou info, musím to nějak vychytat.
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 17:07
- Nahlásit
Grin
K cizím psům se nechodí, aspoň si to budou lidi pamatovat.. já bych to jeho štěkání fakt ignorovala.. ono mu to dojde, že když ty jsi v klidu, tak že se nic neděje.. hlavně bych ho za projití kolem bubáka neodměňovala, chytrej je na to dost, aby toho začal časem zneužívat.. a neboj, to se poddá.. nikdy z něj nebude pes na canisterapii, ale štěkání na okolo procházející lidi ho určitě přejde A určitě ho ber někam do ruchu, klidně můžu jít párkrát s tebou a vzít na jeho podporu i rozptýlení Táru (na lidi reaguje až když jí šlapou po nohách), ať vidí, že se opravdu nic neděje a časem to zvládnete i sami
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 17:16
- Nahlásit
Grin
A určitě ho ber někam do ruchu
je blbý, že máš velkýho psa (v tomhle), protože já to s šeltičkou dělala tak, že jsem jí v metru odepla a nechala vycházet do schodů samotnou, to nám pomohlo strašně moc, protože se musela naučit spoléhat sama na sebe.
A v září plánujeme historický vozidla, tak můžeme jít spolu.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 17:51
- Nahlásit
fidalka
asi jo.. prostě se taky musim naučit řešit nasraný lidi, jsem trošku srabík v tomhle.. ¨
kachna_
blbý, že máš velkýho psa (v tomhle)
tak ono je to blbý nejen v tom, podle mě kdyby ten pes nebyl velkej tak by ten problém neexistoval, protože by se ho nikdo nebál atd atd.
Já bych se ho bála takhle někde v praze mezi lidma pustit, mám pocit že by běžel prostě pryč a ani nevěděl kam... někdy přemejšlim že bych zkusila stopovačku, abych viděla jak se chová když je na volno a musí přemejšlet kam pude...
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 09:27
- Nahlásit
fidalka
Grin
My měli něco podobnýho, je fakt hrozně důležitý být v klidu, protože se to přenáší na toho psa, já to moc dobře znám tyhle situace, měli jsme to v belděmodrým a náš pes v identických situacích s mojí mámou štěkal a se mnou byl v klidu, protože jsem nevyšilovala (podle mě se to dá naučit, musíš fakt být v klidu, nota bene,když je pes na vodítku, protože nikoho neohrožuje, takže ty s enemusíš stresovat), tak když tohle zvládneš,tak to bude o dost lepší určitě.
Teď mám 15. měs. dlouhosrstou kolii, což někdy nejsou úplně jenpohodovější psi, co se psychiky týče, a taky jsem s ním musela překonat hodně věcí, z kterých měl strach (auta na silnici, eskalátory v metru, deštníky a já nevím,co ještě) a zvládla jsem to jen tím, že jsem ho těm situacím vystavovala, žádný vyhýbání se, prostě nezájem, měl smůlu, po eskalátoru musel jet, i když jsem mohla po normálních schodech. A světe div, te´d už je je ok a můžu s nímkamkoliv a pes není ve stresu. Takže věřím, že když s ním budeš chodit, tak to zvládneš, jen to bude chvíli trvat. I návštěva výstavy psů (jen tak, aniž bys vystavovala) je dobrý trénink.
fidalka
s tím odměnováním souhlasím, tak ybych neodměňovala, není za co koneckonců
Na druhou stranu si nemyslím, že pouhým ignorováním by pes pochopil, že nemá štěkat, ale můžu se samozřejmě mýlit.
Od září budu hodit na hafbo, tak se můžem někdy domluvit a vyrazit do ruchu velkoměsta
kachna_
Tak tohle kdybych udělala, tak by se mi pes šprajcnul a skončil na kolejích, úplně ho vidím.
Grin
tak ono je to blbý nejen v tom, podle mě kdyby ten pes nebyl velkej tak by ten problém neexistoval, protože by se ho nikdo nebál atd atd.
Mimochodem, ten náš hovawart poznal během vteřiny, že se ho někdo bojí a na toho štěkal hned, třeba jsme šli, kolem nás někdo prošel, nic se nedělo pes byl v pohodě, ale nějak vycítil, že se ho ten člověk bojí a hned startoval (nevím, jestli se Grina lidí bojí preventivně a on teda štěká z důvodu, že cítí, že se ho bojínebo jestli štěká a oni se ho bojí až následně), bylo to hrozně nepříjemný mít takovýho psa, člověk nikdy nevěděl, jak zareaguje, byl třeba v pohodě, dokud někdo na mě nezačal mluvit,takže ve chvíli,kdy se mě někdo zeptal na cestu nebo kolik je hodin, tak začal ječet. Blbý je, že dokonce života se nám to nepodařilo z něj "vymlátit", i když se´to s věkem lepšilo,tak spoleh na něj bohužel nebyl Ale tobě se to určitě povede
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 09:52
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Tak tohle kdybych udělala, tak by se mi pes šprajcnul a skončil na kolejích, úplně ho vidím.
no však my tu trasu měly před tím ixkrát projitou a stejně jsem odepínala až v mezipatře (Budějárna).
taky jsem s ním musela překonat hodně věcí, z kterých měl strach (auta na silnici, eskalátory v metru, deštníky
To Beska ne, ona se na mě prostě upla a tečka, vykřičník. I třeba socializace václavákem nám byla na houby, poněvač milá Besinka si řekla, když jsem na vodítku, má mě panička pod kontrolou a je to OK a nemůže se mi nic stát (jako důvěra super, ale
Ale jinak deštníky jsou strašně zákeřný, to ví přeci každej , rodičů pes se jich taky bál a bylo to roztomilý (i proto, že to přešlo).
Takže věřím, že když s ním budeš chodit, tak to zvládneš, jen to bude chvíli trvat
taky si myslim, že tohle je nejlepší cesta, že na to Grin jde dobře.
Grin
a nechceš zkusit ty historický vozidla v září na Zbraslavi?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 11:35
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
(nevím, jestli se Grina lidí bojí preventivně a on teda štěká z důvodu, že cítí, že se ho bojínebo jestli štěká a oni se ho bojí až následně
já ti nevim. U někoho mi to připadá tak a u někoho jinak, na někoho dokonce držkuje, to teda dostal asi 3x céres a od tý doby to nedělá. Takže ono to s nim neni moc lehký...
kachna_
nechceš zkusit ty historický vozidla v září na Zbraslavi?
no proč ne, ale otázka je kdy to v tom září bude, abych nebyla na dovolený nebo v práci.
víš termín?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 13:54
- Nahlásit
Sobota 3. září 2011 v městské části Praha 5 Zbraslav
Mamča by ti klidně taky dělala daf
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 14:23
- Nahlásit
Grin
Jak tak vzpomínám, tak jsem čubě, když na někoho takhle štěkala, řikala důrazně ne a jdeme. Jinak kolem lidí, když neni možnost vyhnutí, tak mám psa u nohy, to beru jako základní ohleduplnost..
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 15:12
- Nahlásit
kachna_
hele to mám ještě dovolenou ale už bych měla bejt nejen zpět ale dokonce mít i psa !!! takže to by rozhodně šlo... ! Ale přesně kdy a kde se sejdem bychom mohly dohodnout až 2., možná dokonce 3. ale spíš toho 2., protože dřív se z dofči nevrátím..
fidalka
no viděla jsi ho debila jak teď, co je v pubertě, zvládá u nohy leda na vodítku ... ale rozhodně začnem hned dnes na večerní prochajdě trénovat to "volné" k noze. To si myslim že mu půjde líp a využiju to i u kola. Jenom musím najít pěkný zvučný povel co má v sobě nějakou hezkou skupinu hlásek
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 16:08
- Nahlásit
Grin
No u kola nevim, tam je jinej povel, protože by ti pes měl běžet u pravé strany já začínala na pár kroků někde v klidu a postupně zvyšovala... teď to s nim asi ale moc nepůjde a možná bych pořádně začala až bude mít po pubertě, aby sis zbytečně nezkazila povel...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 16:46
- Nahlásit
fidalka
no dyť jo, začneme doma, jako s každym cvikem, až zvládne se zařadit a jít pár kroků tak pudeme na to pole za barákem... šak neboj, to my víme
jinak my v pubertě stejně cvičíme, spíš hovadiny ale cvičíme furt a nevidim důvod když mu to budu prezentovat jako hovadinu a povel na srandu tak proč by to nemohl zvládat s klilkrem to bude umět hned
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 16:53
- Nahlásit
Grin
No na mě čuba v pubertě úplně dlabala a ve chvíli, kdy bych s ní chtěla dělat něco dál, tak by se mi na to vybodla, a myslim si, že do budoucna by to nebylo dobré, protože by se mi na povel vybodla i potom, a tak jsme v pubertě cvičili snad jen sedni
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 17:15
- Nahlásit
fidalka
aha, tak to my zatím nemáme teda on takhle bere to "buzerační" prudění - sedni, lehni, ke mně, k noze. A jiný cviky, pac, pusu, popros, štěkni, překul se... to cvičí šťastně a rád ale uvidím jak se to bude vyvíjet...
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 17:43
- Nahlásit
Grin
Tak já v tom nejhoršim období vydala např. povel ke mně a do té doby 100% přibíhající pes najednou neměl uši a musela jsem si pro ni dojít...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:03
- Nahlásit
fidalka
jj to nás teda čeká, to je jasný... tim projde každej pes... a stejně to bude i s těma buzeračníma cvikama... to máš jako se školou, to je jasný že ty cviky co musí povinně splnit nebude chtít dělat, ale cviky který plní jen když chce, tak s těma ten blok asi nebude.. a já se budu snažit v něm vzbudit pocit že tenhle cvik plní protože chce ne protože musí
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 16:44
- Nahlásit
ahoj,
tak se musim pochlubit, byli jsme včera v hospodě, sice jen na zahrádce, ale Grineček byl moc hodný, nechal se pohladit i od mejch kámošů (i když nerad a pak když se radek oblík tak ho seřval) a řval jen trošku, chvíli i ležel, pak se zase začal nudit, ale bylo to docela v pohodě a servírku bral úplně jako samozřejmost, no velkej frajer
dala bych sem fotku ale nemůžu na rajče neb jsem f práci
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 23:22
- Nahlásit
Grin
S hafbem je potíž kvůli mý práci, už mě to napadlo, jenže oni trvaj na tom že každej tejkden ve stejněj čas...
Kdo na tom trvá??? Proč bys na individuálku musela chodit každej tejden ve stejnej čas? Proto je to individuálka, aby se čas i místo dali upřizpůsobit...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 00:37
- Nahlásit
younglady
Tak ze bych si to na webovkach blbe precetla? Tam zavolam a bude to.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 08:06
- Nahlásit
younglady
Tak je to ofiko, jsem idiot. Spletla jsem si individualky s intenzivnima kurzama
Takze po dofce do toho asi pudu.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 08:13
- Nahlásit
Katka Králová
Ahoj, desne chcije, doufam ze tu lekci nezrusej :-/
|
Katka Králová
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 09:52