Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Hledám lidi z prahy...
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 17:05
- Nahlásit

... kteří by byli ochotní ze sebe na chvíli v kolektivu udělat blázny vše pro dobrou věc.
Abych nějak začala: Mám pesana, kterej je krajně nedůvěřivej k lidem. Viz téma strach z cizích lidí třeba. V praxi a každodenním životě to vypadá takto: Pes se bez problémů pohybuje na předměstí mezi lidmi, k nikomu nechodí blíž, očuchat si ho nebo tak. (To je super, za to jsem fakt ráda, mimochodem, nechci z něj vychovat psa co se ke každýmu řítí a oblizuje a poráží dětičky, to upozorňuju.) Pejskaře dokonce neřeší vůbec, zabývá se jejich psím společníkem a ty dva lidi stojící a povídající si (mě a jiného pejskaře) absolutně nevnímá, dokud po něm něco nechci. Ale jakmile se k němu někdo skloní, nebo si dokonce dřepne na zem, tak pes uskočí a ze vzdálenosti tak 2 m začne na člověka štěkat, takovým tim štěkotem co ze začátku připomíná vytí a až potom čék rozezná jednotlivý štěky To samý se stane, když na něj někdo promluví.
Pokud má kolem někoho cizího projít v menší vzdálenosti, je nervózní, furt si toho člověka hlídá, nesoustředí se na mě. Když mám míček, dokáže se soustředit líp než na pamlsek ale samozřejmě to neni taky nic moc. To platí i když má k noze i když je na vodítku.
On má takovou bublinu, 2 m v průměru, a do tý smějí jen 1) páníčci 2) mírnější děti 3) známí lidé které má rád. Ty, co nemá rád tak i když je zná reaguje stejně. Viz například můj otec, děda nebo prarodiče z máminy strany.

Určitě se najde zase spousta lidí kteří mi řeknou ať to neřeším a tak, ale já se opravdu snažím a dneska už fakt nejsem nervózní když k něčemu takovýmu dojde, většinou to těm lidem řeknu, než někam jdu, že pes je asi seřve, když si ho budou moc všímat a pak jim suše sdělím, že jsem jim to říkala, když jsou tak blbí a stejně to zkoušej.. Žádnej stres, fakt
ale co mě mrzí je, že nemám možnost s ním trénovat třeba na výstavy, zkoušky, dokonce i na projížďku městem. To je tak: U nás na Zbraslavi se ho každej bojí, kdosi tady roznes že je kříženej s vlkem a už od 3 měsíců se mu lidi vyhejbaj obloukem. A když jedu někam do Prahy, je to pro něj stranej stres a šok, protože tam je najednou lidí děsná hromada a k tomu hluk, mhd... tam prostě něvnímá jenom táhne pryč. Ano, navázat pozornost na sebe, o to se snažím, ale myslím, že každý uzná, že to nejde najednou a že se to musí trénovat. Takže na Zbraslavi se ke mně nikdo (krom pejskařů který ale pes neřeší páč si všímá jejich psů) nepřiblíží abych mohla trénovat a ve městě kde mě nikdo nezná je to ještě moc vysokej level, moc těžká úroveň na to, aby to zvládnul. Mohla bycjh zkoušet jezdit do Radotína nebo prostě někam na okraj Prahy, snad by to šlo, ale mě už dlouho leží v hlavě taková myšlenka:

Co kdybych nahnala několik poučenejch lidí, pejskařů, ale v ten moment bez pejsků, a zkusila z nich udělat takovou překážkovou dráhu? Psa bych učila formou srandy, že lidi jsou fajn, level bychom mohli postupně zvyšovat, mohli bychom simulovat dav i osmělé chodce co si chtějí pesana pohladit, chodce co na mě nečekaně promluvěj... prostě ho takhle pomalu otrkat.
Nemůžu si samozřejmě dovolit lidi platit tak, aby se jim vyplatilo přijet, takže si nejsem jistá jestli je tenhle nápad vůbec realizovatelnej. Ale jestli máte třeba někdo v práci nebo ve třídě dobrej kolektiv lidí co se nebojej psů a máte u práce/školy větší park, tak já dojedu po praze kamkoli a můžete samo přijet i k nám na louku, tady se vždycky najde něco dobrýho k snědku a pití
Případně jezdím na Hafbo do Řeporyjí, tak tam na tom cvičáku se taky dá leccos podnikat.. prostě místo by bylo, lidi chyběj.

Nebo třeba někdo znáte lidi kteří takhle pomáhají deprivantům a útuláčkům dostat se do normálního života a zvyknout si na svět okolo.. prostě třeba se někdo najde.

Psala jsem to asi dvě hodiny protože jsem v práci tak doufám že to dává smysl...

fidalka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 17:22
- Nahlásit

Grin
A co zkusit na Hafbu individuálku? Případně až tu budu mít rodinu, tak by asi nebyl problém je zapojit. Mě už asi zná a ikdybych Táru někam odložila, tak by na mě reagoval pozitivně....

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 17:27
- Nahlásit

fidalka
hele nevim jestli by tě poznal, má dycky oči jen pro Taru

S hafbem je potíž kvůli mý práci, už mě to napadlo, jenže oni trvaj na tom že každej tejkden ve stejněj čas... ato je blbý když mám ob tejden do 8 večer práci ještě tam ale zkusim napsat nebo zavolat, třeba by se to dalo s nima nějak dohodnout za víc peněz..

fidalka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 17:43
- Nahlásit

Grin
Vypisujou i individuálky pro někoho přímo určený...myslim za 200? ale teď nevim, zeptej se... ok, tak můžu jí někdy někam zastrčit a když bude hodnej, tak mu ji za odměnu půjčím

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 17:49
- Nahlásit

fidalka
he he he to to by šlo, a mohly bychom zapojit klikr: klikla bych a šup - objevila by se Tara

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 18:31
- Nahlásit

Grin

Nebo třeba někdo znáte lidi kteří takhle pomáhají deprivantům a útuláčkům dostat se do normálního života a zvyknout si na svět okolo.. prostě třeba se někdo najde.

zajed za desenskym

stetisek123
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 18:37
- Nahlásit

Grinečková, netrap se tím. On je prostě jen příslušník labilnějšího plemene. Navíc je to štěndo a teprve si utváří pohled na svět a učí se určovat, co je nebezpečný. Štěká na lidi jen ze strachu a z leknutí. Prostě to není dominantní a vyrovnaný zviřátko
Cesta je asi v tom, aby ti začal důvěřovat, že to kdyžtak za něj vyřešíš a čekal na tvou reakci, ta musí bejt vždycky jednoznačně nenucená

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 18:54
- Nahlásit

argosek
Nigdy nebo navždy

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:01 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

stetisek123
Grinečková, netrap se tím
Tak jako to víš, trochu to nasere když ani po 3 hodinách co je s nim v 1 místnosti se nenechápohladit od mýho otce protože má vousy... jinak mě to moc netýrá někdy mi dokonce vyhovuje že někoho seřve
ale PRO NĚJ je to podle mě blbý, stresující, nedokáže se pak uvolnit... chtěla bych pomoct hlavně jemu, ne sobě.
aby ti začal důvěřovat, že to kdyžtak za něj vyřešíš
čéče v ostatních věcech mi věří, když mu řeknu že je to ok jde se podívat na cokoli jinýho čeho se lek nebo bojí, ale lidi... nevim kde to vzal- co ho mám nikdy mu nikdo nic neudělal .. (krom toho jednoho tlustýho chlapa co se ho lek a pak směrem k němu začal kopat a dupat na něj - to byly Gríňovi 4 měsíce.)
a u chovatelky o tom pochybuju. Já hlavně věřím tomu že kdyby ho měl někdo jinej, tak ho to za chvíli odnaučí, já prostě z nedostatku zkušenosí nevím jak na to. Musím se to taky naučit prostě, no.

edit: ale stále trvám na tom, že BŠO je prostě moje srdeční záležitost a tohle společný překonávání strachu je strašně fajn a šla bych do toho znova.

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:15
- Nahlásit

Grin

Nigdy nebo navždy

to je na me prilis hluboke . ale ja to myslel vazne - kdyz uz mas potrebu ten problem resit a hledas nekoho, kdo ti s tim pomuze, proc nezajedes za tim, kdo to umi nejlepe.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:21
- Nahlásit

argosek
protože nemám pocit, že by to byl nějakej extrémní problém, se kterým bych si nakonec neporadila, ale jestli se to nezlepší nebo se to naopak bude zhoršovat (zatím se to pomaloučku, opravdu pomalu zlepšuje, třeba v tom že dřív takhle reagoval na všechny, teď už mu nevaděj holky a ženský co jsou mu sympatický) tak určitě vyhledám pomoc někoho, kdo se takovými problémy zabývá. Nevím jestli zrovna Desenský, spíš asi někoho kdo se vyloženě specializuje na bojácný psy.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:27
- Nahlásit

Grin
Mám stejnýho psa, rok trvalo než se nechal pohladit od bráchy, kterej k nám chodí skoro denně. Já se teda zaměřila na to, aby si cizích nevšímal, teda neoštěkával je a nechal na sebe šahat od cizích, když já to chci kvůli vetovi a výstavám. Jinak je mi jedno, že na sebe nenechá sáhnout, alespoň ho nikdo neukradne a nikdo neotráví, od cizího si nevezme ani pečený kuře. Podle mě z takového psa přátelského ke všem neuděláš a nemá cenu to moc hrotit, i když pravda u nás se to dost zlepšilo věkem, teď je mu 5 a občas když je mu někdo sympatický, tak doma na zahradě se už pohladit nechá i sám od sebe.
Popravdě můj druhej pes je opačnej extrém, extra přátelskej a bojovali a bojujem s tím mnohem víc, tahle odtažitá povaha mě vyhovuje víc.

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:27
- Nahlásit

Grin

moc ti nerozumim. bud te to trapi, tak to res, nebo te to netrapi a neres. reagoval jsem jen na to, ze nekoho shanis, a jestli shanis nekoho, kdo ti pomuze s bojacnym psem, nejlepsi volba je desensky.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:33
- Nahlásit

argosek
nejlepsi volba je desensky
Ne pro každého.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:40
- Nahlásit

Grin
čéče v ostatních věcech mi věří

ale plastový kravičky velikosti kokra se taky bál. Já myslím, že je to o té důvěře k tobě. Holt máš labilnějšího pesana, tak tohle k tomu patří. Kdybys chtěla nějakýho vyrovnanějšího, tak si ho nepořídíš.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:41
- Nahlásit

Grin

Grinečková, víš, že jsme se spolu o tom tady bavily. Máš štěndo, máš BŠO, prostě oni to tak mají. Moje běloušice byla to stejný. Přešlo ji to až tak po roce a půl, ne-li dvou. Utíkala před lidma, které znala, nenechala se pohladit, prostě plašan. Jak dozrála, všechno se to změnilo. Jestli chceš využít služeb těch, kteří se nestandardním chováním pesů zaobírají, tak to zkus, ale nevěřím, že ti to nějak zvlášť pomůže. Chce to čas a dát Grinečkovi jistotu, že vedle tebe je v naprostým bezpečí. Nemyslím, že když to s ním budeš "trénovat" na pár lidech, že to bude co platný, chce to čas, věř mi.

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 19:54
- Nahlásit

Maya

to mate pravdu, slecno mayo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 21:18
- Nahlásit

Grin
hele já ti dám vědět, až budu u rodičů (Lahovice), určitě příští týden, celkej libovolnej den.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 21:31
- Nahlásit

Maya
inak je mi jedno, že na sebe nenechá sáhnout, alespoň ho nikdo neukradne a nikdo neotráví, od cizího si nevezme ani pečený kuře
jj tohle mi taky vyhovuje, klidně ať i před tě+ma lidma uhybá, ale vadí mi že je v takovym stresu a taky to štěkání mě sere a to pořádně
argosek
bud te to trapi, tak to res, nebo te to netrapi a neres. reagoval jsem jen na to, ze nekoho shanis, a jestli shanis nekoho, kdo ti pomuze s bojacnym psem, nejlepsi volba je desensky.
rozumim, proč mi to navrhuješ, a chápu že se ti zdá ode mě hloupý to odmítnout, kor když sama píšu že ten problém tam je, nicméně bohužel jsem o panu desenskym jsem slyšela dobrý i špatný, takže bych si to nejdřív musela všecko na vlastní kůži ověřit, mluvit s nim a zjistit jestli to neni jenom věhlasnej magor. Druhej můj argument proti je to, že problém, kterej mám, podle mě pana desenskýho ani moc tankovat nebude, protože to není nic závratnýho nebo opravdu náročnýho, tudíž nic zajímavýho.
Navíc jak říkám, mě baví tím procházet s tím psem, učím se i já. A když pes dosahuje pokroků (ačkoli asi pomaleji než s nějakým odborníkem) tak nemám důvod si myslet, že to nezvládnu.

stetisek123
plastový kravičky velikosti kokra se taky bál hele z tý měla nahnáno i čuba ta kráva je postrach

Eninka
víš, že jsme se spolu o tom tady bavily
Já vím. U něj mě trápí že on to tak prožívá, víš. A taky mě sejří to řvaní, ovšem to je můj problém. Jeho reakce je prostě taková. Alůe čím mírnější je strach tím míň štěká, takže když si začne trochu věřit (my oba, spolu, si začneme trochu věřit) bude to dobrý. Navíc tohle nemusí bejt trénink jen pro něj ale taky hodně pro mě, protože jak se jinak mám "otrkat" a nebejt nervózní než tím že si to vyzkouším v prostředí kde o nic nejde? a ta nervozita je vzájemně přenosná.

kachna_
To bude super, já mám příští tejden jenom v pondělí večer cvičák takže se můžem domluvit na kdykoli, dokonce mám volnej tejden takže fakt od rána do večera.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 21:48
- Nahlásit

Grin

to štěkání mě sere a to pořádně

mám obavu, že to moc nepřejde, Baruška bude mít osm a ještě ji to nepřešlo, oni prostě štěkaj nějak víc, než ostatní

panu desenskym jsem slyšela dobrý i špatný

víš, o každým, kdo se v tomto oboru pohybuje se říká dobré i špatné, to si asi člověk musí vyzkoušet sám. Já bych volila v tvém případě někoho jiného, ale zmiňovat jméno nechci, aby se nerozpoutala na jeho jméno jakákoliv diskusi právě o tom, jestli je dobrej, nebo špatnej. Já osobně mám dobrou zkušenost a moc mi pomohl, ale v něčem jiném. Věřím, že jméno si domyslíš, když budeš potřebovat pomoct (máš to tam stejně daleko jako
k RD.)

nervozita je vzájemně přenosná

to je přesně ono, přesně jsi to popsala. Vy dva spolu to společně překonáte, ale tvá nervozita musí zmizet, on ji cítí, pak zmizí i ta jeho, když to dokážeš, věř mi, mám stejnou zkušenost

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:03
- Nahlásit

Eninka
mám obavu, že to moc nepřejde
já taky

o každým, kdo se v tomto oboru pohybuje se říká dobré i špatné

no právě, proto všecko nejdřív ověřim.

Vy dva spolu to společně překonáte, ale tvá nervozita musí zmizet
to jo, ale nezmizí jen tak sama od sebe, právě si myslim, že to překonáme spolu, když se budeme spolu v tom cvičit... a o tom tohle celý "hledání lidí z prahy" taky je. Protože i když si 100x řeknu že nervózní nejsem a někdy si i dokonce myslim, že opravdu nejsem, tak stejně mi to nemůže uškodit když si to projdu nanečisto. To je jako s testama, taky když v 50 cvičnejch uspěješ, cejtíš se připravená na ten opravdovej.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:10
- Nahlásit

Grin

víš, ten, kdo mi tak pomohl mi dal jednu radu a i mi pomohl ji pochopit. Já měla drsnej problém ve smečce, z mýho úhlu pohledu neřešitelnej a je to přesně o tom, co píšeš. Být vnitřně nervózní je pro tyto situace velkej problém. To totiž nic nevyřešíš. A říct si: nebudu a nejsem nervózní - nefunguje. Musíš co i cítit a pak to vycítí i ten pes. Prostě až jsem sama přišla na to, že to tak i musí být - žádná nervozita, jen sebejistota - tak pes to právě vycítí - z tebe - a začne fungovat úplně jinak. Ty to určitě zvládneš, klidně si pomáhej tím, že ti k tomu pomůžou ti, které jsi oslovila tématem, ono totiž není důležité, jakou cestou dojdeš k cíli, ale jaká ta cesta byla, když správná, tak se výsledek dostaví a tím, že moc chceš, tak máš napůl už teď vyhráno.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:34
- Nahlásit

Eninka

asi vim jak to myslíš a podle mě to nakonec zvládnem

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:36
- Nahlásit

Grin

to si piš, že zvládnete

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:42
- Nahlásit

btw... abych Grina jenom nepomlouvala: tohle je kluk kterej se mnou občas chodí venčit, patří mu Grinova nejlepčí kámoška Agáta. Grin ho má moc rád Takhle se s Gríňou dělili o klacíček:

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:43
- Nahlásit

Grin

klacíček není vidět, spíš se pusinkujou kluci jedni...

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:45
- Nahlásit

Eninka
není vidět, ale je tam i když malej Grin mu ho podává do pusy aby se s ním přetahoval

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:48
- Nahlásit

Grin

nóóóó ON většinou není až tak vidět a přitom je tam
Grineček je nádhernej, mám slabost pro bělouše, já mám tři feňule ale nemůžu si pomoct, Baruška a tímpádem všichni běloušči jsou nejúžasnější na světě, pro mě pořád ano

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:50
- Nahlásit

Grin

kdybys chtěla, můžu vám po hodinách dělat kolemjdoucího a postupně zvyšovat level, na Hafbo to mám 15 min .

Kmrádka měla něco takovýho u svý čuby, akorát že ta to dělala i na vzdálenější lidi a postupně ji to přecházelo a teď ve 2,5 letech je relativně použitelná

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:03
- Nahlásit

Katka Králová

to by bylo perfektní!! Dáš mi na sebe maila? Kdyžtak mi napiš na myshotaurus@gmail.com .. Teď v pondělí budu mít asi poslední cvičák na delší dobu (pak jedu na 14 dní na dovolenou a potom jsem 14 dní v kuse v práci) tak kdybys měla čas v pondělí, tak se můžem rovnou domluvit, myslím, že mám hodinu od 19:30 tzn. že tak ve 20:30 bychom mohli bejt hotoví, ale jestli se ti to nehodí tak ti napíšu až budu někdy v půlce září mít další cvičák. Tak jako tak to bude bezvadná pomoc.

Eninka
já vim, on je děsnej modelka.. všichni co se ho nebojej jsou z něj úplně hotoví jakej je to krásnej pes

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání