| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 14:28
- Nahlásit
Jde to zvládat úplně levou zadní když má ženská alespoň trošku organizační talent.
Já si k dvěma starým psům pořídila mimino. První bábrdlinka umřela když holce byli tři dny (říjen). Vydržela jsem do dubna a koupila si štěně. V sestavě mimino+psí důchodkyně+štěně jsme normálně fungovali až do smrti druhé důchodkyně. Manželovi bylo zcela jedno co se doma děje, hlavně že měl ovladač od televize a dostatek žrádla. O psy se nestaral, o děcko se nestaral a o mě už vůbec ne. Když byli holce tři narodila se mladší holka. K jejím půlročním narozeninám jsem si nadělila Pumu .Zároveň s Pumou k nám nečekaně přišlo miminko kuny. Zvládala jsem batole, kojence, tříletou Hesinku, štěně Pumici a kuňátko. Vykopla jsem chlapa, páč mi s těma teplýma večeřema šel na nervy. A páč jsem se cítila nevytížená tak jsem začala podnikat
Praktické rady:
1)Vykašli se na pořádek, dětem musíš od malička budovat imunitu . Okna nemusí být průhledný, stačí když jsou průsvitný
2) 100% poslušnost psů je výhodou, ale není nezbytná. Viz štěně Puma.
3) Dobrý organizační talent výhodou je.
4) Nauč batole co nejdřív telefonovat a v případě nouze ti zavolat
5) První ranní venčení probíhá dřív než se dítě vzbudí
6) Poslední večerní venčení probíhá když už dítě spí
7) Potřebuje-li matka cvičit se psem musí děcko spát. Essi nespí je nutné donutit ho spát
7a) Není vhodné dávat pézetkám prášky na spaní, sociálka se na to dívá dost blbě
8) Je výhodné neposlouchat rady matek, babiček a vůbec starší generace a používat všechny vymoženosti moderní doby jako jsou pemprsky, konzervy pro mimina, terénní kočárky a tak podobně
9) Děcku je naprosto jedno jestli ho kojíš doma v ložnici,nebo na cvičáku v Horní Dolní. Čili s miminem jde bez problémů cestovat po celé republice (pochopitelně za účelem výstav, závodů a tak podobně. Nechápu za jakým jiným účelem by se kdo kam táhnul )
10) To nejdůležitější - JEN SPOKOJENÉ MATKY MAJÍ SPOKOJENÉ DĚTI
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 14:40
- Nahlásit
Psíček
) vyroste ti z toho Biluškaa
Blbost Biluška měla úplně nejmatkovatější matku na světě Matku co má už od svatby na hlavě kudrnatou trvalou, v neděli MUSÍ udělat sváteční oběd i kdyby bylo zemětřesení, peče bábovky, chodí na třídní schůzky a když pustí děti ven tak jedině "před barák,nebo za barák", aby měla přehled kde jsou
Moje matka když zjistila, že jedu na závody do Třebíče když děcku byl přesně jeden měsíc tak jí rupla céfka od tý doby tahá nohu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 14:46
- Nahlásit
zuzanarosakova
když škubnou a já poletim na držku, je to dobrý, dítě mám na zádech
hele ono si nějak dáváš pozor, jak padáš.
Záda nebolej, protože nosíš od nějakých tří, čtyř kilo (dle odvahy) a navíc dobrej úvaz tu váhu rozloží na obě ramena + záda. Máš to jako krosničku. A kolíbky (takový to, kdy je dítě v šátku naštorc) můžeš taky vázat na obě ramena a pak dítě vložíš do kapsičky a jenom přehazuješ na kterou stranu vážeš.
Dá se to zařídit tak, že ty jsi doma půl roku a manžel třeba zbytek dle libosti. Nebo se dá koupit nosítko (manduca třá), když se ti nechce vázat. Ale někdo říká, že to až od tří měsíců, kdy dobře drží hlavičku.
123helik
já myslim že to fakt zvládnete, nezvládají to hlavně holky, co nic moc nedělaly a najednou do toho dítě.
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 16:57
- Nahlásit
Biluška
super návod...
já si pořídila psa když bylo mladýmu 6 měsíců a super. Pak přišlo druhé těhotenství a u mě to bylo do 6 měsíce těhotenství na cvičáku - naprosto bez problémů, pak jsem začla krvácet, šla na týden do špitálu(zdrhla jsem na revers) a pak jsem do porodu strávila veškerý čas doma a na zahradě. Po porodu jsem věčně lítala venku - šátky na nošení nebyly, do 4. měsíce horor, pak jsem mladou v kočáru vypodložila polštářema a posadila aby viděla a byl klid. Mohla jsem cokoliv, kočár se osvědčil i jako uvazovací kolík.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 17:03
- Nahlásit
Hele u nás doma se to neřešilo... Na cvičák se chodilo furt, ale v těhotenskym ulejváckym režimu do tý doby dokud to šlo (tedka máme zas na cvičáku jednu těhuli )
po návratu s porodnice si jako první co sme udělali po příjezdu psi očuchali mimino pak už bylo jen nutný, aby nečuchali k spícímu miminu a neoblizovali ho, protože se vždycky probudil
Po narození se na cvičáku vždycky našla nějaká ta teta nebo strejda co ti ho pohoupe když zrovna "cvičíš"
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 17:54
- Nahlásit
zavrelka
Kočár se vůbec dá využít víceúčelově
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 18:11
- Nahlásit
Podle mě jsou hlavní dvě věci:
- naučit partnera trochu víc, než že pes má 4 nohy - začala bych etologií a zcela základními pravidly soužití se psy (tedy tím, čím se obvykle partneři moc nezatěžují, aby neprchli )
- naučit psy, že coby šéf smečky můžeš cokoliv kdykoliv a oni ti do toho nemají co kecat (jestli máš závislačky, tak honem pracuj na tom, aby s tebou nelezly všude a byly víc samostatné)
Máš na to 8 měsíců .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 19:19 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
LucieS
edit. napsala jsem nesmysl , zase
- naučit psy, že coby šéf smečky můžeš cokoliv kdykoliv a oni ti do toho nemají co kecat (jestli máš závislačky, tak honem pracuj na tom, aby s tebou nelezly všude a byly víc samostatné)
tohohle si třeba nejsem vědoma. Možná jsem to udělala, to nevím. Zajímavý.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 19:55
- Nahlásit
dobrý téma
já mám aktuálně 3 měsíční mimino a totálně prdlou boxerku, sice už jí bylo sedm, ale stále se chová jako štěně, kdo zná boxery tak ví co myslím... a už mám objednanou její vnučku (po její dceři štěně), měla by se štěňata narodit někdy příští rok, snad na jaře, v létě... na cvičák s touto už nechodím, ale děláme coursing s tou další chci samozřejmě opět chodit na cvičák a dělat obrany atd. a pak ji i uchovnit. Do jaké míry se mi to podaří... uvidím
v těhotenství jsem v pohodě dávala dlouhé prochajdy a lítačky se psama až do konce a na coursingu mi ji na start vodily kamošky, protože to tahá jak bejk anebo jsem používala haltinu projistotu, nechtěla jsem riskovat
měla jsem supr kondičku v těhotenství hlavně díky psici
zatím to zvládáme v pohodě a věřím, že to bude čím dál lepší
asi záleží taky dost na tom kde bydlíš, je rozdíl když někdo bydlí ve městě a aby psa vylítal, tak musí někam dojet autem třeba anebo bydlíš v baráku kde psa vyvenčíš i na zahradě v případě nutnosti a za barákem máš les a nemusíš se nikam vláčet
já bydlím ve městě, sice v baráku, ale se psem na pořádnou lítačku musím jet autem 10 minut, jinak pouze výběhy anebo u kočáru, ALE máme i zahrádku, takže třeba ráno ji nechám vyčurat jen na zahradě a nemusím balit děcko a jít hned okruh, ale třeba až nakojím atd. No a časem až nebudu kojit a nebude malá na mě tak moc závislá, tak třeba i pomůžou s hlídáním babičky a já samozřejmě využiju času pro psy
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 19:56
- Nahlásit
Biluška
tak takovéhle využití kočárku se mě netýkalo - vlastně to šlo jen první týden co jsme měli čubí doma - byla bernský salašnický pes.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 21:35
- Nahlásit
- naučit psy, že coby šéf smečky můžeš cokoliv kdykoliv a oni ti do toho nemají co kecat
Já to napsala malinko nepřesně... To "cokoliv, kdekoliv" samozřejmě musí mít smysl a být hodno kvalitního šéfa. Jak se někdo chová jako šéf psychouš, tak ho přestane časem brát i méně inteligentní pes.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 21:35
- Nahlásit
zavrelka
Kámoška má tři bernice. Když bylo dítě č.2 v kočárku tak mi jednou nechtěla na cvičáku spát. Drncala jsem s kočárkem o jakousi větev ležící na zemi a vydávala pokyny cvičícím (něco ve stylu "ku..wajaktoběžíšnebuďshniláaukažmutampořádně" a "ještějednounebudešutézónyvčasanepřejsimě" . Pak Pupy konečně usla, já chtěla kočárek odvézt do stínu za boudou a konečně jsem si všimla, že větev není větev, ale ocas vedle ležící berňačky Sáry Od té doby tvrdím, že berňáci mají mozek jak dinosaurus - nějaká bolest jim dojde cca po týdnu .Ale k dětem jsou evidentně vhodní, tohle je důkaz
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 23:08 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
123helik
zuzanarosakova
Já jsem si jednou tak nějak jako poblinkala psa, ale nebylo to z těhotenství ale z červenýho vína. Ráno v 18 hodin se probudím ... a koukám ... pes je fialovej.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 00:35
- Nahlásit
ja jsem jednou take poblinkal pana argoska, ale nebylo to z cerveneho vina, ale z kyseleho zeli a nebylo to v posteli, ale z okna druheho patra rodineho domu. velice mu to sluselo, a kdyby mi bliti nebylo tak neprijemne, delal bych to mnohem casteji.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 06:42
- Nahlásit
Biluška
tak tohle je dokonalej návod, díky
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 06:49
- Nahlásit
LucieS
na tom pracujeme - on je učenlivej - přirovnala bych tak k půlročnímu štěněti - blbý názory, ale když se mu to dobře vysvětlí, tak to chápe
Závislačky mám těžký... Psiska ale znají povel "ukliďte se", což znamená,že je u sebe momentálně nechci - musela jsem naučit právě pro případ, že jsme chtěli trénovat na to miminko
Denisa
my bydlíme v bytě se zahrádkou,takže v případě nouze se psi taky můžou vypustit jen na vyvenčení, ale naštěstí taky 200m od baráku je les a louka, kam chodíme lítat převážně a to by se snad dalo zmáknout...
a babičky by mi miminko nejradši zabavily a donosily už teď - prý co s těma psema uděláš, to nezvládneš, nemůžeš mít velkýho psa a mimino... no, radši to neposlouchám a neřeším...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 07:10
- Nahlásit
123helik
rý co s těma psema uděláš, to nezvládneš, nemůžeš mít velkýho psa a mimino... no, radši to neposlouchám a neřeším...
Neposlouchej je, neposlouchej je a neposlouchej je Samozřejmě, že můžeš mít mimino a třá deset psů a samozřejmě, že to zvládneš. Od jejich dob se časy dost podstatně změnili - netrávíme celé dny vyvařováním plínek na sporáku - máme pemprsky. Neohříváme po nocích flašky se sunarem - umíme kojit (by ses možná divila kolik ženských z generace našich matek to neumělo a krom toho byl sunar v módě ). S klidem jim řekni, že před stopadesáti lety ženský porodily na poli a ještě týž večer okopávaly brambory. Co je proti tomu nějaký pes
Jo a ještě rada číslo jedenáct - to kojení fakt nepodceňuj. Najdi si nějakou porodnici co se tomu hodně věnuje a nech se to naučit. Ono to zas tak úpa jednoduché není. Chce to nevzdat se a prostě se to naučit - jednak ti to ušetří spoustu peněz a za druhé spoustu starostí. Fakt si neumím představit cestu kamkoliv s iks flaškama sunaru, sháněním horké vody, ohříváním....fuj bek.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:13
- Nahlásit
Biluška
Od jejich dob se časy dost podstatně změnili - netrávíme celé dny vyvařováním plínek na sporáku - máme pemprsky. Neohříváme po nocích
hele teda já jsem ještě flašky vohřejvala a pemprsky ještě nemaje, pleny vyvařovala, a i přesto jsem to se dvěma ovčákama a dvěma pudlema zvládala. Není to o tom co všechno musíš udělat, ale jestli to chceš udělat. A některý babičky asi vždycky budou tvrdit že pes a mimino k sobě nepatří. Některý babičky jsou supr, jako třá ta moje, která úplně v pohodě vzala, když jsme z porodnice jeli rovnou do Holešovic pro maso pro psy. (Tak nakonec to z Bulovky bylo při cestě,žejo)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:37
- Nahlásit
Alexa
Není to o tom co všechno musíš udělat, ale jestli to chceš udělat.
jj, přesně tak.
A některý babičky asi vždycky budou tvrdit že pes a mimino k sobě nepatří.
Tak kdyby tvrdili jenom tohle, to by ještě bylo krásný . Třá podle naší rodiny jsem neskutečný hazardér páč PODNIKÁM. Nemám žádnou JISTOTU, že příští měsíc budu mít výplatu. Co gdyž mi to podnikání krachne....no co pak bude s děckama
Vždycky jim odpovídám, že potom nacpu děcka do bejbyboxu (jenom teda nevím essi se mi tam ještě vlezou ) a matce pokaždé rupne další cévka
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:41
- Nahlásit
Biluška
já je neřeším - reagovala jsem tak nějak - jako že dřív měla ženská dětí 10 a to byl určitě větší zápřah, než dva relativně dobře vychovaný psi...
v porodnici, kde budu rodit (teda mám to v plánu) mají speciální laktační poradkyni, která prý přijde i domů, takže to snad zvládnem...
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 12:09
- Nahlásit
Mám dvě děti a tři psi. Věk dětí 2 a 8 let,věk psů malej 6let, leon 5 let a leoní štěně 5 měsíců a jde to celkem pohodě.
|
Agáta
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2010 11:29
- Nahlásit
Biluška
Není Tvoje matka náhodou moje matka ??
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2010 12:28
- Nahlásit
že vám sem lezu,ale znám dost mamin co maj děcka a psiska a maj takové ty šátky a vodítka v ruce nebo psiska navolno a děti se jim houpou vzádu nebo ve předu,maj tedy i kočáry,ale spíš maj ty šátky nebo takové ty vaky
|
Keilor
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2010 22:53
- Nahlásit
Agáta
Ne, jeji matka je moje matka + babka + matka z druhe strany a babka jakbysmet
Jinak znam zensky co drandi kocar na cvicaku hned co jim to po porodu telo dovoli a pred porodem jakbysmet ...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 21:52 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Biluška
Když Tě tak čtu s tím babyboxem, lituju, že nebyly za mého mládí. Byla bych bývala ráda, kdyby mě tam matka šoupla. To by byl božskej klid najednou. Bych se tam nakrčila i za cenu nějaké té zlomeniny. No, škoda. Pokrok se prostě opozdil, no.
|