| Autor |
Zpráva |
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 12:47
- Nahlásit
ahoj,
mám takovej dotazík... trošku nečekaně jsem zjistila, že nám příští jako přibude domů miminko (tentokrát ale lidské, ne psí ) a tak mě zajímá, jak se to dá zvládnout? hyperaktivní psí puberťačka a miminko v jednom bytě? Samozřejmě nepadá v úvahu, abychom dali čubinu pryč!!! jen mě zajímá, jak to kdo řešil, nebo neřešil a do kdy třeba jste se psy chodily na cvičák?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 12:52 - Změnil/a: zuzanarosakova
- Nahlásit
já to právě řešim, dítě zatim nečekám, ale manžel hrozně chce a mám dva psy dvouletý. Nevim jak se to dá zvládnout, taky mě to zajímá, doufám, že sem někdo napíše nějakej dobrej návod!
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 12:54
- Nahlásit
zuzanarosakova
no a já ho čekám dost nečekaně takže za nějakou tu radu budu šťastná
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 12:58
- Nahlásit
123helik
podle mě je to strašně individuální, třeba s tim cvičákem. Já jednou na cvičáku omdlela, protože jsem se málo nasnídala takže fakt nevim, jak bzch to dala těhotná, to bych si asi poblinkala psa. Ale někdo zas v těhotenství zvládá všechno jak normálně. Jakýho máš psa?
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:01
- Nahlásit
zuzanarosakova
šestiměsíční černou ovčandu.... a poblinkat už se mi ji podařilo - když mi ráno skočila na žaludek ale jinak je mi dobře, na cvičák chodím pořád pravidelně, denní procházky taky v pohodě...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:04
- Nahlásit
123helik
jako s tim jednim psem je to myslim v klidu to těhotenství, horší to bude až se to narodí, to pak bude asi na pejska míň času...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:05
- Nahlásit
123helik
jako děti ještě nemám, ale někdy budou a doma mám taky dva psy. pokud o celkovou péči o psa nebudeš sama a pomůže chlap, tak se to zvládnout určitě dá. a v konečném důsledku to zvládneš i sama, nic jiného nezbývá kamarádka je sama s dítětem, má dvě fenky a s drobnou pomocí od rodičů to zvládá v pohodě.
s tím cvičákem v těhotenství je to určo individuální. pokud nebudeš mít zdravotní problémy, nebude ti permanentně blbě a tak, tak můžeš chodit až do porodu to asi poznáš sama, podle toho, jak se budeš cítit. těhotenství není nemoc, aby jsi kvůli tomu byla jen doma
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:11
- Nahlásit
123helik
Sama nemám a nehodlám mít osobní zkušenost, takže jen z pozorování - na cvičák opravdu chodívají i těhule s pěkným břichem, jedna nám tam poskakovala ještě týden před porodem. Majitelce dvou dominantních labíků se narodila dvojčata, zvládá to v pohodě s pomocí manžela. Jde asi o to zvykat psa, že není jediný na světě, aby se pak nedivil, až mimčo přijde, že se věnuješ najednou i něčemu jinému než psíkovi.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:12
- Nahlásit
PeKrato
no, novopečenej taťka pomoc slíbil, ale on je absolutní nekynolog, tak to asi bude veselý
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:16
- Nahlásit
123helik
hehe, to znám, ale jako vyvenčit zvládne, když ty se nebudeš moct utrhnout od mimina. ostatní zvládneš sama. přes den se psem a prckem vyrazíš na vycházku, mimino usne v kočáru a můžeš se věnovat psovi. takových mamin potkávám docela dost. nebo mají mimčo v manduce a frčí se psem na dlouhej výlet. fakt se to asi dá, když se chce
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:18
- Nahlásit
PeKrato
jo, tak nějak to mám v plánu dělat taky, tak jsem ráda, že to půjde a vyvenčit přítel naštěstí opravdu zvládne, to už máme vyzkoušený on by se rád staral víc, ale holky ho mají na háku - ještě totiž máme miniaturní fenku...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:22
- Nahlásit
PeKrato
nedokážu si teda představit tlačit kočár a vést u toho dva velký psi, pokud teda nejsou na 110% vycvičený a to ty moji teda nejsou. u nohy jdou, ale musim je sledovat, protože je klidně může něco vyrušit a můžou škubnout nebo cokoli. Na procházce je furt sleduju, přivolávám, schovávám se jim, měnim směr , vymejšlim jim nákou zábavu....a to teda v lese s kočárem fakt nevim... já teda upřímě se toho dost bojim...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:22
- Nahlásit
123helik
jasan, pokud je zdraví v pořádku, tak je to v pohodě.
on by se rád staral víc, ale holky ho mají na háku
tak víte na čem pracovat v době těhotenství ))
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:24
- Nahlásit
PeKrato
když ony jsou obě těžký závislačky, se kterýma nikdo a nic nehne... na jednu stranu je to super, ale občas se to nehodí...
ale zas je fakt, že jsem byla 4dny na služební cestě a přítel říkal, že byly až překvapivě v pohodě, tak snad to bude dobrý... třeba ho mají na háku jen když jsem u toho...
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:25
- Nahlásit
zuzanarosakova
já to musím zaťukat - čubina je na tohle zlato - pokud je na vodítku, netahá, nečumí okolo, prostě jde... a pokud na volno, tak na přivolání přijde... díky bohu...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:26
- Nahlásit
zuzanarosakova
no jako krizové momenty jistě budou, ale půjde to. určitě nezvládneš dělat kravinky jako teď, minimálně ne v takové míře jako to děláš. psiska se přizpůsobí, nic jiného jim nezbyde. a hlavně, pokud budete mimčo plánovat, můžeš psy v mezičase před mimčem naučit vše potřebné. štěstí přeje připraveným
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:28
- Nahlásit
123helik
když s nima začne chodit častěji sám, začne si s nima hrát a dovádět, začnou ho třá nějak vnímat. před tebou se určitě chovají jinak než s ním samotným
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:30
- Nahlásit
123helik
jako mě taky přijdou v 99% ale v tom jednom procentu jim hrábne a přijdou až na podesátý nebo pro ně musim dokonce dojít a vyřvat je a když velej každej na jinou stranu, tak běžet za nima s kočárem, to by asi fakt neklaplo já to vidim na jedinou možnost : s manželem nemůžu vůbec počítat, je to maximálně prací vytíženej workoholik, ale díky tomu mám druhou možnost -pani na hlídání doma s dítětem, já venku se psema - jinak to nevidim
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:34 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Tak sice je to už nějakej pátek, ale s vrčákem v kruhovce jsem stála ještě týden před porodem, procházky taky v poho, jen je třeba dát pozor na pád, třá po kluzký lesní cestě, to je lepší pustit vodítko, potom aby pes neskákal na břicho. S kočárem sem chodila se dvěma vrčandama, ale teda byly uposlušněný a chodily u nohy a na vodítku netahaly. Vtipnou vzpomínku mám, když jsem postavila kočár u pošty, vedle za sloupek uvázala čokle a když jsem z pošty vycházela tak mě pobavilo, že lidi před kočárem přecházeli na druhou stranu ulice a za kočárem se vraceli
A kluk byl od malička u psů, a překvapilo mě, když byl asi v 8 letech na alergologii kvůli alergii na kočku a zjistili mu že je alergickej na psy, nemá žádné projevy, jedině když ho moc pruděj tak je na ně na.ranej
Během mateřský jsem byla s čoklema tolik venku jak nikdy předtím, na cvičák s kočárem taky normálka. Kluka nevzbudilo ani když vedle kočáru řvali psi.
Takže asi tak zvládnout se to dá v pohodě, zvlášť když někdo pomůže
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:34
- Nahlásit
PeKrato
on si s nima hraje, doma ho i v pohodě poslechnou, ale venku je na volno prostě pustit nemůže... jinak říká, že jsou zlatý...
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:36
- Nahlásit
Alexa
to je přesně to, co jsem potřebovala vědět díky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:37
- Nahlásit
123helik
No tak gratuluju teda
Mám roční dítě, 4 psy, bydlíme v domku.
Na cvičák nechodim, ale vždycky jsme fakt hodně procházkovali, s tím jsem skončila někdy v 37. týdnu, protože gynekolog se na to tvářil dost jako že na něj leze infarkt. Říkal že po rovině jo, ale kopce už ne.
Ono je to fakt naštěstí všechno dost plynulý (je-li vše ok, samozřejmě), když tě začne víc zmáhat práce, přidáš třeba psovi práci na doma (otočky, rozlišovačky, hledání piškotů...).
Představovala jsem si to mnohem horší.
Když to ok nebude, tak psa přebere "spoluviník", ne?
Nedám dopustit na nošení v šátku, kočárek je děsná otrava.
No a odmalička učim, že miminko je malý, a že pejsci se netahaj, tahat že může mě
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:41 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Jo na problém jsem narazila včera.
Jdu s dítětem a psama, tři psy na vodítku, jeden navolno, dítě spí v šátku koukaj mu jen nožičky.
Najednou kolem projela holka v tmavym autě, elegance sama, vytřeštila voči spadla jí brada, kam se hrabe maska z vřískotu. No eště štěstí, že jela asi dvacet. Prostě lidi občas blbě čuměj. Je fakt, že ještě předloni bych asi taky koukala divně
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:47
- Nahlásit
123helik
tak to se poddá
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:58
- Nahlásit
kachna_
a proč čuměla?? jakože máš mimino v šátku? Hele a nebojíš se, že s tim miminem spadneš, kdyby psi škubli? a nebolej tě z toho záda?
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 14:03
- Nahlásit
kachna_
díky no, tak to zvládneme
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 14:08
- Nahlásit
My máme tři děti a 5 velkých psů a zvládám to úplně s přehledem. Manželka má děti a já psy, oba jsme spokojení.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 14:10
- Nahlásit
pajda222
no to je hezký, ale to asi nejde zařídit, abych já měla psy a manžel děti...i když ňákej chlap už těhotnej byl, ne? Jsem to myslim viděla v televiz i
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 14:15
- Nahlásit
helík123sama dítě nemám, ani nechci mít, ale k nám na cvičák chodila kamarádka acvičila ještě týden před porodem, výcvikář z toho měl infarktový stavy, pak tam chodila druhá kamarádka a ta přestala chodit, když byla těhotná asi měsíc, takže asi podle toho jak se budeš cítit sama.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 14:27
- Nahlásit
Psíček
no von už čeká, ale chce abych čekala taky asi, nevim, nechápu to.
|