Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Poraďte s výběrem
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:05
- Nahlásit

Mojí mamce s bráchou zemřel náš první společný pejsek. Byl to kříženec jezevčíka s bůhvíčím. U počátků jeho výchovy jsem stála já, pak jsem se odstěhovala a výchova zůstala na nich. Teď pro ně sháním "ideálního pejska", který by splňovala mnou stanovená náročná kritéria. Tak nějak vím, co mu můžou nabídnout - jak z hlediska výchovy, tak z hlediska pohybu. Určitě by chtěli štěně, aby si ho mohli vypiplat a také by chtěli zhruba vědět, co z toho štěňátka vyroste. Takže do útulku asi ne. Mělo by to být něco malého, ideálně chlupatého (nebo dle slov mamky něco, co se nebude muset oblíkat do svetrů), co se dá snadno vychovat (resp. co je v pubertě nesežere), co nevyžaduje denně 20 kiláků, jinak ničí na co přijde. Takže pokud máte nějaké tipy na ideálního rodinného psa, sem s tím.

Montik
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:24
- Nahlásit

allík
co třeba kavalírek??

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:26
- Nahlásit

Montik

co třeba kavalírek?? ten už mě taky napadl. Původně byl ve hře trpasličí pinč, ale o tom mamka prohlásila, že by ho musela oblíkat a to prý ne

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:28
- Nahlásit

šeltie - malá, skladná, nenáročná a hlavně dokonale přizpůsobivá. Chceš sedět doma u televize - bude sedět s tebou. Chceš jít na tůru padesát kiláků - půjde s tebou. Chceš pást ovce - bude pást ovce. Chceš běhat agility - bude běhat agility.... a cvičí se prakticky sama . Dokonalé plemeno

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:30
- Nahlásit

allík
Špic. Oblíkat se fakt nemusí, údržba je jednoduchá, občas pročesat a velikost si vyberou sami, je jich 5 od 20cm do 50 cm.
Lidi ani psi ani cokoliv jiného rozhodně nesežere, dlouhý procházky nevyžaduje, nic neničí, protože není až tak aktivka.
Pokud měli křížence s jezevcem, tak ideální by asi byl malý špic.
Barev je 10, teoreticky si můžou vybrat, ale prakticky by na některé museli dlouho čekat.

Montik
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:30
- Nahlásit

Biluška
no nevím, já, co znám šeltie, tak to jsou dost nerváci a bázlivky...:-/

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:31
- Nahlásit

allík

No jo! Přimlouvám se za šeltii to je fakt dobrý ))))

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:32
- Nahlásit

Biluška

no šeltie byla úplně v prvotním výběru, ale mě přijde, jestli pro ně nebude moc aktivní...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:32
- Nahlásit

Montik
Znáš špatné šeltie. Musíš se dívat po těch správných . Třá já mám čtyři dospělé a tři štěňata a bázlivka není ani jedna.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:33
- Nahlásit

allík
, ale mě přijde, jestli pro ně nebude moc aktivní...
Tak zase trošku pohnout by se museli, úplný povaleč šeltka není. Ale nevyžaduje sáhodlouhé procházky každý den. Ona chce spíš zaměstnat hlavu než nohy. Učit různé triky, kravinky a tak podobně.

Montik
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:34
- Nahlásit

Biluška
tak tím líp..

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:36
- Nahlásit

Biluška

jako mě se šeltynky moc líbí. Mamka má domek s poměrně velkou zahradou, takže vycházky by tam podle mě určitě každý den nebyly. Takže to zaprvé. Kraviny by s ní dělal brácha. Možná bych ho zlomila i na agility. Ale což, v nejhorším bych se šeltinky ujala já, kdyby se u nich nudila. Mám mít dva psy nebo tři. Vždyť je to šumáááááák

Rendy
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:39
- Nahlásit

Šeltička i špic jsou fajn, ale kavalírek mi přijde na údržbu jednodušší. Měla jsem špice, bylo to suprové zvířátko, ale pokud nebylo zrovna hezky, musel pokaždé po procházce do vany a umýt bříško. Taky těch chlupů z nich bude víc.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:40
- Nahlásit

allík
Mamka má domek s poměrně velkou zahradou, takže vycházky by tam podle mě určitě každý den nebyly
V poho. Já taky každý den nestíhám a šeltky to zvládají.

Mám mít dva psy nebo tři. Vždyť je to šumáááááák
To jsem si kdysi říkala taky. Pak jsem říkala....tak jestli osm, nebo devět to už je šumáááááák....teď jich je čtrnáct

Mimochodem, nechci se vtírat, ale mám na prodej šeltí štěně K odběru za dva týdny

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:43 - Změnil/a: allík
- Nahlásit

Biluška

Mimochodem, nechci se vtírat, ale mám na prodej šeltí štěně K odběru za dva týdny
noooooo To by tak zhruba odpovídalo době, kdy bysme chtěli štěndo pořízovat Že bysme si udělali vejlet na konec světa?

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:59
- Nahlásit

Šeltička,kavalír,ale třeba taky malej pudlík by nebyl úplně mimo.

makrel
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 16:01
- Nahlásit

allík
A proč ne ten útulek? Tam je taky přece hafo štěňat a jak si ho vychovají, takové bude.

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 16:08
- Nahlásit

makrel

No jasně, proč ne do útulku - ze dvou důvodů. Že mamka chce opravdu menšího psa a bojí se, že by jí krásný štěňátko z útulku vyrostlo do obřích rozměrů a za druhý z hlediska výchovy. Resp. u štěňátka z útulku většinou nevíš, co ti z něj vyroste. Pokud to bude třeba nějakej kříženeček teriéra s bulem, tak se obávám, že by ho nezvládli. Takže asi tak. Proto se dívám po nějakých čistokrevných. I když samozřejmě vždycky záleží až na daném pejskovi. Ale některá plemena mají takové dispozice a jiní zase takové.

makrel
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 16:09
- Nahlásit

allík
ok, vaše volba

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 16:47
- Nahlásit

allík
noooooo To by tak zhruba odpovídalo době, kdy bysme chtěli štěndo pořízovat Že bysme si udělali vejlet na konec světa?
Ti ho klidně přiblížím třá k Brnu, páč tam v té době budu na treku.
Kdybys měla vážný zájem tak se mi ozvi na mail, prosím, ať tě můžu prolustrovat, vyzpovídat, zjistit rodinné a majetkové poměry, předlož trestní rejstřík a takové ty věci, jo? Páč v dnešní době musí být člověk opatrný, co kdybys byla maskovaný překupník, nebo Bártů, nebo poslanec, nebo jiná pochybná existence

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 17:48
- Nahlásit

Biluška

co kdybys byla maskovaný překupník, nebo Bártů, nebo poslanec, nebo jiná pochybná existence no jasně a pod nickem allík se schovávala tady a obhlížela situaci Hele, proberu to s bráchou a ozvu se ti případně na emila

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 19:14
- Nahlásit

Co třeba bišonek, havaňák, brabantík? Nebo od Biluše jednoho ze tří mušketýrů , dyť si od ní nemusíš kupovat šoltyji, vem zadara mušketýra

gabifi
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 19:22
- Nahlásit

šeltie

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:04
- Nahlásit

VerčaZ

mušketýra?

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:17
- Nahlásit

allík
http://www.canisterapie.net/hd.php

Tohle jsou mušketýři

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:27
- Nahlásit

Biluška

jé, tak Aramisek se mi líbí Už se o něho někdo přihlásil?

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:32
- Nahlásit

allík
Ne. Jeden pán psal, že má zájem, ale pak se už neozval. Zatím jsou volní oba. Oba jsou naprosto nekonfliktní, snesou se s jiným psem, s kozou i s dětma . Aramis je takový lumpíček, Porťásek je moc hodný mazlíček

Atika
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:39
- Nahlásit

Biluška
Ahoj, když už jsem tu na Bedíka narazila, tak podám krátké hlásání.Mám o několik set tisíc šedivých vlasů víc, jinak je Bedy fajn. Máme docela slušný přivolání, ale jen bez rušivých vlivů. Jinak je v něm pořádnej kus teriéra a když něco prostě chce nebo naopak nechce, tak je to o nervy. Zákazový povely mu evidentně nejdou - nějak je "nechápe". Ale pomaličku (hodně pomaličku) pochopuje co jo a co ne. Venku jen se stopkou, na ulicích je na vodítku Ok. A je děsně uštěkanej, má úúúúžasnej pištivej hlásek. Strašně miluje vodu, prochajda okolo řeky je taky o nervy, protože mu najednou prdne v kouli a hupne ze dvou metrů ze strmýho břehu do řeky, aniž by pod sebe viděl. Zrovna tak už nemůžem v obýváku větrat, protože tam Bedy pozoruje z okna cvrkot na ulici a fakt se obávám, že má dost málo vyvinutej pud sebezáchovy (třeba když pod oknem vidí psa). Prostě náš život už není klidnej a nudnej, pokud chceme mít aspoň krok náskok, musíme být stále ve střehu. Jak se vybarvujou zbylí dva mušketýři?

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:50
- Nahlásit

Atika
Máme docela slušný přivolání, ale jen bez rušivých vlivů.
No jo, u nás rušivý vlivy žádný nejsou. Oni furt tak štěkaj, že všechny vyplaší

Jinak je v něm pořádnej kus teriéra
Tak toho bych v něm nehledala.

Zákazový povely mu evidentně nejdou - nějak je "nechápe"
Chudáček malinkej, ty mu něco zakazuješ? Jak k tomu přijde ubožátko moje malinký

že má dost málo vyvinutej pud sebezáchovy
U nás přežil fšechno, ale je fakt, že máme přízemní barák

Jak se vybarvujou zbylí dva mušketýři?
To nemůžu veřejně napsat, bych se jich ráda ještě někdy zbavila

Aramis je lumpík, ale hodnej. Neustále kope tunely, už má tři výstupní stanice (okurky, ořech a chlívek) a čtyři nástupní (brána, stodola,jahody a kosatce). Momentálně pracuje na jejich propojení. Přivolání má perfektní, ale pouze pokud chce. Nechce zásadně když vidí něco zajímavějšího než já (nejlépe jiného psa) a když má dojem, že bych ho chtěla zavřít. Ale když zařvu tak usoudí, že to přepískl a přijde.

Porťásek je zlatej, hodňoučkej mazlíček, fakt úžasnej. Ze začátku se jevil jako nezávislák, ale je to spíš naopak. Neutíká, pořád se drží na dohled a stará se, abych se mu neztratila. Ovšem vytáčí mě do běla tím, že jakmile se dostane dovnitř do baráku tak ochčí všechny rohy, dveře, nábytek...všechno k čemu se dostane Doufám, že to dělá kvůli té velké smečce co máme. Když zvýším hlas tak se podělá strachy a běží se schovat do svého pelechu. Ani ho nemusím zvyšovat na něj, stačí že na druhém konci zahrady vynadám koze a on je schovaný .

allík
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:52
- Nahlásit

Biluška

Byly by ještě nějaké fotečky Aramise?

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání