Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Převýchova agresivního psa
Autor Zpráva
Easy
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 10:54
- Nahlásit

Myslíte, že je možno převychovat psa, který byl používán na psí zápasy a teď je agresivní i na fenky? Mám zájem o ročního stafa, byl zmiňován v této diskuzi: http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_10816_0.html

Od začátku výše zmíněné diskuze se o psíka vážně zajímám, bohužel mi ale na úřadu řekli, jak se věci mají, čím pes prošel atd. Mám doma fenu staforda, myslela jsem, že s holkou problém mít nebude, ale jaksi mu vadí i ty feny
Hafovi je teprve rok, možná by se s ním dalo pracovat, ale nemám s agresory zkušenosti..

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 11:54
- Nahlásit

http://www.psi-polepsovna.estranky.cz/

mrkni sem

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 12:28
- Nahlásit

Roční pes byl používán na zápasy? Zajímavé ... .

NikisekX
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 12:38
- Nahlásit

ZdeNek_K

Co je na tom zajímavého? Po světě běhá takovech hovad hnusnejch co jsou schopni zk*urvit tak mladý zvíře !

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 12:43 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

Easy
Já tě teda nechci od ničeho zrazovat, ale asi bych zvolila psa s trochu jinou minulostí, v inzerátech jich je hodně....ale držím palce a snad tu někdo poradí. Ale jinak v tom odkazu se píše, že jsou neagresivní a ten pes vypadá, že je rád, že stojí, je to fakt pravda s těmi zápasy?

žanda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 13:00
- Nahlásit

Já bych do toho nešla, pokud bych ho chtěla jako druhého psa do smečky. Co si budeme povídat- stafíci a spol jsou chytlaví si to s jiným hafíkem rozdat většinou normálně, natož,když už zkušenosti se zápasem má. Bojím se, že mu to z hlavy nikdo už nevymaže natolik,aby byl smečkovým psem. A na psí polepšovnu v tomto ohledu moc nevěřím. Sama toto plemeno mám,nejsem ale odborník,jen vlastní pozorování.........

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 13:12
- Nahlásit

Kdyz vidi nejakeho psa nebo fenu tak vrci, steka nebo piska? A co dela s ocasem? Doporucovala bych aby jste si s sebou vzala nekoho kdo psum rozumi a psa proklepne. To ze je ted slaby muze byt vyhoda i nevyhoda - nelze ted delat zavery. Zkusit to muzete. Budte vsak opatrna - urcite to chce vice lidi se zkusenosti. Sance se mu vsak musi dat. Drzim pesti. Bacha jen na to, ze projevit se muze az za delsi dobu. Muze se chovat OK a najednou 'bum'. Kdyz bych se na Vasem miste rozhodovala ja, tak do toho nejdu - je to pro Vasi fenu nebezpecne.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 13:16
- Nahlásit

Easy
já bych se toho taky hodně bála. pokud si ten pes kousl a byl za to chválený, bude to z palice dostávat jen těžko. bulí krev v něm koluje a tvrdohlavosti mají SBT na rozdávání, takže to bude fakt těžký. možná budeš zbytečně riskovat svoji feňuli. jestli ho opravdu používali na zápasy, mohl by jí nehezky ublížit. věkově je opravdu ještě mlaďoch, ale byla jsem bohužel nechtěně svědkem jedné takové zapasnické výchovy a to bylo taky hodně mladý zvíře. rozhodně by mu to dostat z hlavy šlo dost těžko, pro něj byla vášeš se s ostatními servat. tady by to mohlo být stejné.

impact
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 13:26 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Kdo řekl, že ho používali na zápasy, hm? Zase nějaké místní dohady a nápady, že...

Jinak já osobně bych zvážila spoustu věcí. Především to, zda mám čas a prostor pracovat se dvěma psama zvlášť? Zda nebude druhý pes v domácnosti naskakovat bitkou na každé vrknutí? Zda svého psa dokážu při bitce odeřvat, zatímco budu držet toho nového? Zda mám doma dobré prostory na oddělení v mé nepřítomnosti? Zda jsem připravena na to a jak to budu celý život dělat, pokud se nesnesou?

Dále stojí za zvážení, jaký odborník řekl, že se rve i s fenama? nebo jsi to viděla na vastní oči? Jak se u toho chová? Je to z nesocializace, ze strachu, z agrese či prostě z neznalosti situace? Tato věc má spoustu variant a u každé z nich je jiné řešení a jiný výsledek...

PeKrato
ale byla jsem bohužel nechtěně svědkem jedné takové zapasnické výchovy a to bylo taky hodně mladý zvíře. rozhodně by mu to dostat z hlavy šlo dost těžko, pro něj byla vášeš se s ostatními servat
Takového psa nevychováš. Buď chce a nebo nechce. Nic mezi tím. Pokud nechce, něco s tím uděláš. Pokud chce, bude chtít celý život.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 13:30
- Nahlásit

impact
Takového psa nevychováš.
jo, pravda. buď to v sobě má nebo nemá. tenhle to měl a byl v tom masivně podporován. sežral by pro zábavu všechno v okruhu kilometru. jinej přístup by z něj asi nikdy neudělal nekonfliktního pejska, ale rozhodně by se dal ukecat na ignaraci ostatních. jak je to s tímhle psiskem, těžko říct. chtělo by to ho vidět, samozřejmě.

impact
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 13:34
- Nahlásit

PeKrato
Jj, máš pravdu. I v tom, že přes monitor ho nikdo neodhadnem.

Easy
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 14:24
- Nahlásit

makrel

ano, v odkazu se píše, že je nekonfliktní...to on je, ale pouze k lidem nechá si v pohodě sáhnout do misky, k lidem má prý opravdu báječný vztah i přesto, že s ním romský majitel zacházel dost nevybíravě. Od začátku co se tady psík zmínil, jsem v kontaktu s paní z úřadu, která řešila odebrání psa majiteli a ta mě odkazovala přímo na policejní kotce kde pes pobývá. Tam bylo vše v pohodě do té doby, než byl pes vypuštěn ještě s dalším do nějakého výběhu. Po chvilce tam do sebe skočili, nikdo nevěděl proč. Pár dnů na to si sám nějak otevřel kotec a zaůtočil na nějakou fenku, pro kterou si tam došli zájemci. Jakmile je prostě na volno, tak útočí. Z úřadu mi to hned psali, a také právě zmínili, že ten cigán svou zálibu v zápasech nepopíral...

Easy
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2010 14:35
- Nahlásit

impact

zda jsou to dohady nebo jen úvahy fakt nevím, bohužel je pes v Náchodě a já v Ostravě, takže komunikuji s těmi, co se s ním teď zabývají. Myslím, že se tam snaží, aby se pes dostal do lepší nové rodiny, proto nemají důvod si zápasy vymýšlet, spíše naopak. Úřednice byla z mého zájmu nadšená, pak mi ale bohužel napsala jak se pes začal projevovat. Co se týče mého prostoru pro dva psy, čas na to mám, prostory na oddělení taky...moje fenka je naprosto neagres, nechá se sebou dělat cokoliv, taková subinka. Ale samozřejmě nemám v plánu z ní udělat figuranta! Na vlastní oči jsem psa neviděla, mám tam jet příští týden, ale i to je naprd, páč z jedné návštěvy toho asi moc nevykoukám a z jakého důvodu je pes agresivní, v jakých situacích, to nevím, podávám takové info jaké jsem sama dostala

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání