| Autor |
Zpráva |
jablunka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 21:17
- Nahlásit
Dneska mi přišla mailem prosba o zveřejnění tady
Zkopírováno z web. stránek Města Náchod:
V současné době řeší Městský úřad Náchod dva případy.Jedná se o dva týrané psy z obce Bělý a města Police nad Metují.V obou těchto případech hrozilo nebezpečí z prodlení, a proto byli oba dva psi umístěni do kotců u služebny Městské policie Náchod.Nyní probíhá správní řízení o odebrání zvířat a jejich umístění do náhradní péče.Obracíme se touto cestou na zkušené chovatele, kteří by byli ochotni poskytnout těmto handicapovaným zvířatům nový domov.Pokud se nepodaří umístit psy do náhradní péče, budou po nabytí právní moci rozhodnutí odvezeni do útulku.
Jedná se o staršího křížence jezevčíka, krátkosrstého, střední velikosti, hnědé barvy.Pes byl držen dlouhodobě a opakovaně ve sklepní místnosti bez světla, zdroje vody a potravy.Díky péči sousedů se ho podařilo udržet v relativně dobrém výživném stavu.Druhý pes je mladý, pravděpodobně kříženec staffordšírského bulteriéra, černé barvy, který byl držen v krajně nevhodných podmínkách a je silně podvyživený.Oba dva psi jsou bezkonfliktní a neagresivní.
Pro bližší informace se obraťte na služebnu Městské policie Náchod, tel.491 426 186 nebo na Bc.Hanu Horákovou, vedoucí Odboru správního MěÚ Náchod, tel.491 405 224.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 21:45
- Nahlásit
aka zruda moze nechat vyhladovat psa az do takehoto stavu??? Sila... je fakt zazrak, ze sa ten cernej este drzi na nohach
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 07:19
- Nahlásit
hop
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 09:22
- Nahlásit
jablunka
opakovaně ve sklepní místnosti bez světla, zdroje vody a potravy
jako dítě jsme právě do Police jezdili..nevim už proč a jak ,ale občas jsme se stavili u jedněch debilů v chalupě,co přesně takhle drželi kolii..možná šmrnclou,už nevim..dodneška na ní myslim a kazí mi to radost ze života
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 09:25
- Nahlásit
davidkova renata
u jedněch debilů v chalupě,co přesně takhle drželi kolii.
Mě to pořád nějak nehodlá sepnout!!!Na co si lidi pořizujou psa,když ho pak strčí někam do sklepa!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 09:29
- Nahlásit
davidkova renata
jablunka
já tohle nikdy nepochopím od té doby co jsem měla Dárečka,ten taky prožil a všichni okolo koncentrák psí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 09:29
- Nahlásit
jablunka
Mě to pořád nějak nehodlá sepnout
to ti nemůže sepnout!! nemáš na to bunky,mozek,inteligenci a spoustu dalších věcí
a navíc si pamatuju,že na něj byli pěkně hnusný mám matnej dojem,že sme tam chodili proto,že ho kuli mě dycky na 1 minutu z toho sklepa vytáhli ,sralo mi to už tenkrát,ale fakt sem byla malá..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 09:30
- Nahlásit
ty lidi co si je urco neporizujou proto, aby ho meli jako mazla, hlidace, kamose... bud sou to nemocni na hlavu, kteri za to pak uplne nemuzou nebo tyrani co si musi neco vnitrne dokazovat
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 10:29
- Nahlásit
jablunka
jak dlouho to správní řízení probíhá? a do jakého utulku by byli pejsci pak převezení?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 10:37
- Nahlásit
Easy
Hele,já sem jen ten kdo sem měl dát info a fotky.Nejlepší by asi bylo,zavolat na ta dvě telefoní čísla,tam bude určo info lepší.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 10:38
- Nahlásit
davidkova renata
to ti nemůže sepnout!! nemáš na to bunky,mozek,inteligenci a spoustu dalších věcí
Aha,tak to potom jo.
|
Hofmanová Žaneta
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 12:50
- Nahlásit
To jsem byla já, kdo poprosil jablunku o vložení, tímto ji ještě jednou děkuju.
Psi z Náchoda se vozí do psího domova v Lukavici u Rychnova n. Kněžnou.
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 14:41
- Nahlásit
Hofmanová Žaneta
chtěla jsem se zeptat, zda nevíte, jak dlouho trvá to správní řízení o odebrání zvířete?
|
Hofmanová Žaneta
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 19:50
- Nahlásit
Pokusím se to zjistit zítra na MěÚ.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 19:57
- Nahlásit
kurva co to je ten cernej????
|
Hofmanová Žaneta
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 20:13
- Nahlásit
Jak ten černej by asi vypadal i ten jezevčík, kdyby nebylo sousedů
|
Hofmanová Žaneta
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 17:49
- Nahlásit
Odpověď z MěÚ:
Dobrý den vzhledem k tomu,že se jedná o příkazní řízení a po něm následuje rozhodnutí,tak můžete rámcově počítat s rozhodnutím cca do.30 dnů + nabytí právní moci .Ale je to skutečně orientační,záleží na možném podání odporu či odvolání ze strany majitelů. Samozřejmě z naší strany se to budeme snažit provést co nejrychleji, jak nám umožní zákon. Pejsky jsme zveřejnili na webu s předstihem, protože doufáme,že pokud se někdo bude ochoten o ně postarat, mohl by za nimi docházet už nyní, případně takového psa převzít do prozatimní péče do nabytí právni moci rozhodnutí - tento případ jsme zde již také měli. Doufám že Vám moje odpověd trošku problém osvětlila. Pokud budete mít další dotazy klidně se ptejte.
PS.co se týká prozatimní péče tam by šlo o toho menšího pejska ,u toho černého je zatím nutná celodenní péče a dohled vzhledem ke zdravotnímu stavu.
pěkný den Horáková, MěÚ Náchod
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 18:19
- Nahlásit
Hofmanová Žaneta
moc děkuji za info! Je možno se s Vámi Žanet nějak kontaktovat, třeba mailem? Ráda bych přímo s Vámi něco málo probrala, ohledně toho černého pejska.
|
Hofmanová Žaneta
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 18:39
- Nahlásit
Můj email
zaneta.hofmanova@seznam.cz
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 19:05
- Nahlásit