Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Granule - cca 1200,-/15kg
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Baico
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:10
- Nahlásit

Roxana
nevim, to mi az tak jako duvod ke spokojenosti neprijde .. taky ma dost vysoke % Ca
SLožení samo znám, proto je asi ta cena jaká je, že. Ale krmím s tím rok a pes je v super kondici se super srstí. Kamarád přes kterého to kupuju na tom má celou svojí chovnou smečku NO a žádný problém. Nebudu experimentovat, když jsem našla něco, co nám vyhovuje a občas to spestřím kuřecími krky, skelety nebo králičími hlavami, když zabíjíme.

Roxana
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:21
- Nahlásit

Baico
vzdyt to, jo presne tak to je - SLožení samo znám, proto je asi ta cena jaká je, že.
jinak - dost psu je v pohode a "prospiva" i na pedigree a tesco granulich, takze to bych zas az tak jako argument neuvadela .. ale samozrejme at si kazdej rozhoduje, cim bude krmit svojeho psa

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:35
- Nahlásit

Dobré granule jsou taky Calibra, moc se o nich nemluví ale jsou dobré. Přidávám jejich zátěžovku feně do royallu asi 1/3 a je v pohodě.
Jinak orijen, nebrat. Fena je černá a po něm byla totálně šedivá.

Roxana
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:44
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
no pokud budem brat royal jako kvalitni granule, tak si tim teda fakt nejsem jista

ankaras
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:47
- Nahlásit

Roxana
Už asi u tří akit, co nežerou granule funguje royal, vůbec netušim proč..

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:50
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
mým psům zas orijen vyhovoval, po calibře všichni zhubli, i když jsem jim dávala víc a byly obrovský hromady, co pes to individuální granule, každému sednou nějaké jiné, to nejde říct tyhle grancle jsou super a tyhle zas humus, to chce vyzkoušet

Roxana
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:51 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

ankaras
royal maji obecne psi celkem radi, protoze je "pekne" dochucenej

kejltin
ad humus vs. super - no jako voditko by mohlo slouzit aspon slozeni

ankaras
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:52
- Nahlásit

kejtlin
každému sednou nějaké jiné, to nejde říct tyhle grancle jsou super a tyhle zas humus, to chce vyzkoušet

souhlas

impact
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:54
- Nahlásit

Roxana dochucenej? A cimpak? Treba BHA a BHT?

Roxana
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:55
- Nahlásit

impact
ze by?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:08
- Nahlásit

Roxana
Tři roky jsem hledala granule, které budou feně vyhovovat a bude po nich vypadat dobře. Má citlivé zažívání a sklon k tmavnutí pálení a po royalu je živá, žažívání v pohodě, vybarvila se zase jak správný RTW a ten lesk srsti jako má ona se málokdy vidí. Neměnila bych ani náhodou.

kejtlin
Tak to bude asi ten důvod, proč ji poslední dobou nemůžu přibrat, dobrá rada díky.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:52
- Nahlásit

Roxana

aha, děkuji, nedočetla jsem to....

proč kokr zreznul po acaně a můj bílej pes ne?

grooggy
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 21:02
- Nahlásit

Pumpa
Psala jsem, že to byla ta stará acana... Tak ta nová má asi jiný složení... Je to nějakej pátek, co sme naši kokřici s acanou krmili (+- 6 let to bude)

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 21:12
- Nahlásit

Pumpa
proč kokr zreznul po acaně a můj bílej pes ne?
Páč každej pes na ten karoten reaguje jinak - už jsem to tady na diskuzi četla několikrát, mimo jiné jsem tu zmiňovala, že mně pes zrezne i když přidám denně jednu mrkev. Na to mi tehdy bylo odpovězeno, že některý pes by nezreznul ani po kilu mrkve denně...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 21:12
- Nahlásit

krmím nutra gold, a střídám s masem a jsem s nima spokojená.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 21:15
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
my jsme tenkrát někde vyhráli 2 pytle calibry, mám smečku takže jeden vydržel tak na 14 dní a i během tak krátký doby stihli zhubnout a s kondicí šli dolů, druhý jsem darovala útulku, zkus jí přidávat lžíci sádla jestli to snese, je zima potřebuje "nadupanější" krmivo.

Roxana
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 22:58
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
ja nerikam abys menila .. coz ale taky neznamena, ze je RC kvalitni krmivo - podivej se na slozeni a zpusob konzervace, nic vic

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 00:36
- Nahlásit

Dávala jsem mým veteránům Acanu, ta jim nesedla, chutnala jim, ale bobky obrovský a srst nic moc.

Přešli jsme na Brit Care – to už bylo mnohem lepší.

Teď už asi 1/2 roku dávám Orijen a jsem hodně spokojená. Je to znát na vitalitě, srsti...

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 06:41
- Nahlásit

kejtlin
Právě, že to sádlo nesnese. Myslím, že royal je na tom s výživností dobře. Má víc tuku a bílkovin, než jiná krmiva, co jsem dávala před tím. Já ji dávám sušenej chleba, po něm mi šla vždy dobře s váhou nahoru, jen teď co mám i tu malou bestii, tak s ní má mnohem víc pohybu a jen tak přibrat nechce. A když ji zvýším krmnou dávku granulí tak je vidět, že toho víc nezužitkuje, zvýší se o dost množství trusu a je řidký. Už dva měsíce ji vykrmuju jako prasátko a přibrala jen kilo.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 07:18
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
ani vepřový nesnese? nebo zkus dávat vemínko, po tom údajně přibírají vyzkoušený to nemám.
RC ož není co býval, asi bych do něj nešla, ale třeba bude tvý čubině sedět.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 07:43
- Nahlásit

kejtlin
Sedí ji výborně, jak jsem už psala, hledala jsem granule, které by ji seděli asi 3 roky a konečně jsem narazila na RC a jsem moc spokojená. Krmím s nimy asi 8 měsíců a je to super, hlavně to vybarvení, fena má totiž po otci dispozice k tmavému až černému pálení a na dvou a půl roku byla skoro celá černá. Po tom, co jsem začala krmit RC je zas krásně vybarvená, že i na bonitaci dostala do kódu, že pálení je ok.
Jinak to sádlo vážně nee, a vemeno jsme také zkusili a ona se po ňom po.....

Mám ještě mladou 6 měsíční bestii a až bude po rentgenech, tak chci u obou přejít na krmení masem, doufám, že to budu zvládat.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 07:46
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
pakliže jí sedí tak bych to dál neřešila a krmila RC, krmení masem taky převážně krmím masema a super

TomášW
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 07:58 - Změnil/a: TomášW
- Nahlásit

k té Calibře, dostali jsme ji od chovatele, měsíc mel srajdu, přešli jsme na Anku, zepšení během týdne, mám 5 a půl měsíce starého BŠO, trochu mu vyblednul čumák a sněhobílý taky není, ale hovna gút a zdravý je co se týče granulí. 20 kg 1100

brezen2008
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 08:07
- Nahlásit

já začnu zas přecházet na sportmix
ted mám zásobu jinde,ale pak přejdu zas na tohle krmení

Matejka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 09:31
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Proč až po rtg? Já měla malou na mase od 8 týdnů a rtg dkk 0/0

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 09:44 - Změnil/a: Pavlina Moravcova
- Nahlásit

Matejka
Jenže když jsem ji začla granulema, tak to chci dotáhnout, jelikož ještě nevím, co a jak se dává a tak nechci experimentovat, v nejdůležitější fázi růstu.
kejtlin
Také dost přidávám syrové maso, holkám chutná a snášejí ho dobře.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 10:44
- Nahlásit

grooggy

já krmila starou, s novou nemám zkušenost, začala jsem syrový.

Ten brit care vypadá dobře...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání