| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:12
- Nahlásit
Ahoj, krmím teď Chicopee - né že by nějak výrazně nevyhovovaly, ale když jsem viděla známé čubu po dvoutýdenním testování, a pak ten rozdíl po týdnu s jinými granulemi, tak mi nedá se nezamyslet zda by i moji psi nemohli vypadat líp
Poradili byste některé z kvalitnějších granuli, zhruba do těch 1200,- za velký pytel?
Zatím jsem koukala na Happy Dog (tam ale moc nevím z které řady vybírat), nebo na Bento Kronen (Verstere Laga - superprémiovku) - tam mě ale zaráží ten betakaroten - mám černé psy, a ráda bych aby takoví i zůstali
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:17
- Nahlásit
Dines
Zatím jsem koukala na Happy Dog
Já krmím už Happy dog Profi Linie 26/16 sportiv,kde mám 20 kg za 850,- a jsem moc spokojená. A navíc mám bělouše a nerezne po tom.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:26 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Baico
Pšenice, pšeničná mouka, hovězí škvarková moučka, kukuřice, drůbeží tuk, hovězí lůj, rybí moučka, drůbeží masová moučka, cukrovarské řízky, sušený hemoglobín, játrový hydrolyzát, ninerální látky, vitamíny.
nevim, to mi az tak jako duvod ke spokojenosti neprijde .. taky ma dost vysoke % Ca
Dines
co treba Acana Adult Large NEW
dehydratované kuřecí maso (40%), oves, čerstvé kuřecí maso, hrách, čerstvý losos, kuřecí tuk, kuřecí játra, čerstvá celá vejce, vojtěška setá, lososí olej, tykev, kuřecí chrupavky, jablka, mrkev, mladé listy tuřínu, brusinky, bobule oskeruše, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa Dulse), kořen lopuchu, kořen ibišku, bobule jalovce obecného, pískavice mořské seno, fenykl sladký, kořen anděliky lékařské, rakytník úzkolistý, kořen čekanky, kopřiva dvoudomá, listy maliníku obecného, ostropestřec mariánský, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium, vitamíny a minerály
ted krmis: (teda predpokladam - Chicopee Adult Large Breed 15kg)
drůbeží moučka, pšenice, kukuřice,zlomková pšenice, pšeničná mouka, živočišný tukt, řepná vláknina, bílkovinný hydrolyzát, lněné semeno, čekanka, kvasnice, glukosamin, chondroitin sulfát, vitamíny a minerály
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:31 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
Roxana
nedavno se zmínilo, že černé a bílé psy acanou nekrmit, já tím bělouše krmila a žádný problém. ale ta nová Acana je dražší, ne?
A co Brit Care?
losos, bramborová moučka, rýže, dehydrovaný losos, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby, sušené cukrovkové řízky, pivovarské kvasnice, sušená vejce, extrakt z juky, sušená jablka, minerální látky, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannan- oligosacharidy, frukto- oligosacharidy, síran měďnatý pentahydrát, niacin, pantotenan vápenatý, kyselina listová, cholinchlorid, biotin, vitamín A, vitamín D3, vitamín E (alfa-tokoferol).
jen přemýšlím, čím je to konzervované?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:32
- Nahlásit
Dines
zkoušelas Belcando? http://www.krmivo-pro-psy.com/krmivo-pro-psy/belca ndo/-/185.html
já teda moc granulema nekrmím, ale kámoška je s ním spokojená
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:36
- Nahlásit
Pumpa
nevim, ja mam taky bilou fenu, ale zmenu barvy teda az tak neresim ..
a cena - na mujpsovi 18kg za 1300,-
sama tim tedy nekrmim, ale v tyhle cenovy relaci mi to prijde jako velmi slusny
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:39 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Pumpa
jen přemýšlím, čím je to konzervované?
viz. vitamín E (alfa-tokoferol).
ale jinak se tvari dost slusne
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:44
- Nahlásit
Pokud vím, tak barvila stará Acana. Lidi to pořád říkají, ale že by barvila nová řada jsem teda neslyšela...
Jinak cena by odpovídala.
Krmila jsem Acanou spoustu let a byla jsem velmi spokojená. Naštěstí jsem ale přešla na maso a jsem ještě spokojenější. Dokonce natolik, že se ke granulím už nevrátím...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:45
- Nahlásit
Alexa
Nezkoušela jsem nic - Chicopee krmím už asi dva roky - pesan po něm celkem prospívá, tak jsem to tolik neřešila, ale prostě mám teď chuť a možnost investovat víc.
Dost zvažuju BARF, ale zatím nedokážu odhadnout kdy budu mít konečně podmínky na barfování, tak začínám změnou granulí
Roxana
ted krmis: (teda predpokladam - Chicopee Adult Large Breed 15kg)
Předpokládáš správně
Na novou Acanu kouknu, ale na první pohled nevypadá špatně - dík.
Pumpa
Na Brit jsem taky koukala - ale zase 12kg pytel je mi malý
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:47
- Nahlásit
Dines
Dost zvažuju BARF, ale zatím nedokážu odhadnout kdy budu mít konečně podmínky na barfování,
Jaké podmínky? Je třeba mít jen větší mrazák, případně (pokud bys objenávala Vetamix) mít někoho, s kým uděláš společný odběr a ani ten velký mrazák není tak třeba...
My jsme včera kvůli psíkům kupovali 290 litrový
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:47
- Nahlásit
Ahoj, mam doma 2x 15 kg za 1100, byla akce 1+1 před koncem roku - Calibry, granule už asi fena nevezme do huby, tak kdyby něco, tak vám hodin info a pytel klidně za nějakých 800 pošlu.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:49
- Nahlásit
ankaras
ivet, napis nazev + slozeni
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:54
- Nahlásit
pawLINka
Tak za prvý ten mrazák, nebo ho mít aspoň kam dát, a za druhý na podlaze něco jiného než béžové koberce
Mražák mám slíbený od babičky cca 120litrový, a zanedlouho se snad přestěhujeme, takže pak... ale kdy to bude....
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:57
- Nahlásit
Dines
To nemáš balkon?
Mám jednoho na mase doma. Taky mám koberec... Řeším to tak, že u jeho pelechu má na koberci ještě jeden koberec a při žrádle ho u pelechu prostě uvážu, aby s tím nezdrhal po baráku. Jako všechno jde...
Zvaž tu Acanu, protože je to docela dobrý krmení za docela dobrý prachy, ale maso je prostě maso.
A dej pak vědět až se přestěhuješ.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 16:03
- Nahlásit
pawLINka
Zvaž tu Acanu, protože je to docela dobrý krmení za docela dobrý prachy, ale maso je prostě maso.
Oki, zvažuju
A dej pak vědět až se přestěhuješ.
Jasný - to tu pak budu okupovat barfový témata
To nemáš balkon?
Mam, ale mam tam umělou trávu (takovej ten zelenej koberec) :
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 16:04
- Nahlásit
Dines
Mám takový špatný pocit, že jsi na koberce ouchyl.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 16:12
- Nahlásit
pawLINka
Jo, máš špatný pocit - já se do toho plně vybaveného bytu přistěhovala k příteli
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 17:09
- Nahlásit
Brit Care je taky dobrej (ted doporučená cena je asi 1200 za 12 Kg, ale já třeba ten pytel mám za necelých 750 jinak v eshopech je okolo 1000 za 12 kg
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 17:14
- Nahlásit
Roxana
Jsme dřív naši kokřici krmili acanou, ale bohužel nám začala reznout a tak jsem ji s ní přestala krmit-má hodně carotenu...
Jak tak na to koukám, tak jsem si nevšimla, že se tu brit už rozebíral... :-D
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 17:17
- Nahlásit
Hele,co je to "přírodní chuť" ve složení Brit care? To mě jako mooc zaujalo
Jinak ta Acana vypadá relativně dobře
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 17:17
- Nahlásit
grooggy
A byla to stará nebo nová Acana? Protože jak jsem psala, že by psi rezli po nové jsem neslyšela...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 17:29
- Nahlásit
grooggy
Jsme dřív naši kokřici krmili acanou, ale bohužel nám začala reznout a tak jsem ji s ní přestala krmit-má hodně carotenu...
jj, pry se to po te "stare" recepture stavalo, ta nova uz obsahuje min vit. A
"Brit Care" asi celkem OK, "Brit" myslim uz dost nic moc
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 17:51
- Nahlásit
pawLINka, Roxana
ještě ta stará Acana...
Ještě jsem koukala po Orijenu, že bych ho za toho vruta vyměnila, je pravda, že má orijen papírově lepší složení, ale zas je vyšší cena, ale zkusim ho...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 17:53
- Nahlásit
grooggy
me u orijenu vadi vysoky procento bilkovin + zamerny klamani zakaznika udajnymi 70% masa, ale jinak je to stejnej vyrobce jako Acana
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 18:00
- Nahlásit
Ještě otázečka - jak poznám jestli mám brát pro velký plemeno, nebo standart?
Mam pudly, v dospělosti cca 25kg, což je akorát ta hranice od který se píšou large breed
Koukam, že třeba zrovna u tý acany to dělá dvě stovky rozdíl...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 18:06
- Nahlásit
Dines
Nemyslím si,že by 25 kg bylo "large", já bych dávala normální
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 18:11
- Nahlásit
jana33
Jo? No, já odmalička dávala large breed a vlastně i teď mladou, ač štěně krmím už dospěláckýma large...
Ale tak jsem pro, ušetřit nějakej peníz
Btw, tušíte někdo velikost těch granulí? Nová Acana Adult?
Když občas někde zahlídnu velikost některých granulí pro standart velikost, tak bych to spíš nabila do vzduchovky, než nasypala psovi (to teda ty štěněčí)
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 18:27
- Nahlásit
Roxana
Myslím, že je to tahle - http://www.spokojenypes.cz/calibra/calibra-adult-1 5kg?id=17127
Žádnej zázrak to neni, ale něco špatnýho taky, ovšem nám je to tak jedno, máme doma "výhodných 30kg" a zatim jsme sežraly 4 granulky a od pátý to opět pliveme, takže at chci nebo ne, zkončíme jenom na masu
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 19:05
- Nahlásit
Dines
tak samozrejme je tam rozdil ve slozeni, ale Acana Adult je pro psy az do 50kg hmotnosti, takze tvi pudlici se tam vejdou urcite taky
ankaras
tak to dej aspon do utulku
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 19:08
- Nahlásit
ankaras
takže at chci nebo ne, zkončíme jenom na masu
Vítej, dobrá ženo
|