Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prosím, zahlasujte v anketě o poplatcích v útulku
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

dejavu
zahlasováno.

přijde mi normální, za psa/kočku v útulku zaplatit. dostal tam péči a oni další prachy potřebují. Ale je pravda, že většina lidí to vidí tak jak píše Biluška.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:19 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

PetraK
podle ty ankety to pravda neni, ze to vetsina takhle vidi, proto jsem ji udelala a oslovila i nekynology, protoze mne zajimalo, co na to vetsina. Co, co vy dve nazyvate vetsinou, jsou dva lidi z 90 a vsadim se, ze jedna z nich je Biluska osobne :-D

Pro mne je nejdulezitejsi nazor lidi z mistniho regionu, protoze ti si psa osvoji nejspise, proto jsem to zacilila na diskuze, kde se schazeji decinsti patrioti a tam tomu delala reklamu. Takze to rozhodne nejsou jen uvedomeli lide z cz-psa, kteri chapou, ze utulek z neceho poskytovat peci musi.

Tinta76
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:26
- Nahlásit

dejavu
dyš mě přijde, že lidi si to hlavně myslej lidi, co se vo útulky vůbec nezajímaj ... takže vlastně ani na ty útulkový stránky nepáchnou ...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:27
- Nahlásit

Tinta76
přesně, to sem já. no problémová byla, to zas jo, až vaše pýle a snaha z ní udělala "jen poněkud jinou", dotáhli jste do zdárného konce to, s čím jsme začali, ale my už dál pokročit nemohli, to čekalo až na nové majitele. teď máme obdobný kousek, jackii, vždycky když mám sto chutí mlátit hlavou o zeď kotce po tom, co čubě hrábne a opět začne jančit (den předtím ke mě normálně jde a málem olizuje) nebo začně bláznit na vycházce a tváří se na mě jak na cizí, vždycky si vzpomenu na "trmičáky", že to zvládli a vím, že ona to také časem zvládne... hrozně mi Kithulku připomíná, když je na vodítku, působí strašně klidný dojmem, pak se cítí ohrožená, udělá cvak a vodítko je na 2 kusy a ona upaluje buď za miláčkem Romíkem nebo do svého kotce.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:28 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Tinta76
Kdyz nepachnou na utulkovy stranky, tak pak je mi jedno, co si myslej, protoze ti stejne jen budou kafrat a zvire si nevezmou tak jak tak, i kdyby bylo zadarmo a melo pozlaceny drapky Leda tak cistokrevnaka, co by na nem mohli sekat stenata nebo ho mit do sbirky a na takovy se.e Bily Tesak.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:33
- Nahlásit

dejavu

ajo, to máš vlastně pravdu, že většině hlasujících co taky přijde normální, ale........ zas na druhou stranu, co vím, z kočičího depozita, tak se těm lidem pak nakonec platit nechce. Já sama si myslím, že by se platit mělo. věta..."měli by být rádi, že jim pomůžem" -myšleno , že si od nich vezmeme psa, to mi smrdí,moc smrdí. A pak určitě by se tím zamezilo tomu, že si šmejdi budou kupovat psi na maso.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:45
- Nahlásit

PetraK
Ja chapu, taky jsem se setkala hodne s takovymi nazory, proto i mne anketa prekvapila. Nedovedu si to vysvetlit jinak, ze proste takhle spis mluvi ti, co ve skutecnosti do utulku stejne pro zvire nezajdou. S temi depozity je to zajimave.
Rada bych, aby se to nastavilo s platbou k oboustranne spokojenosti. Chapu nazor, ze utulek by mel byt rad, ze si psa nekdo vezme, on je rad, o tom nepochybuji, ale pokud je ten clovek trochu empaticky, tak zas chape i situaci utulku. Klidne je mozne, ze to nekoho odradi, ale pak je otazkou, jestli to neni dobre, ja doufam, ze ano, i kdyz pokud si jde pro maso na kila, stale se mu to na rozdil od masny vyplati.

Tinta76
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:46 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

kokrvnouzi
no problémová byla, to zas jo, až vaše pýle a snaha z ní udělala "jen poněkud jinou", dotáhli jste do zdárného konce to, s čím jsme začali, ale my už dál pokročit nemohli, to čekalo až na nové majitele
ale my se až zas tak nesnažíme, ona si vedle nás prostě žije, ale je fakt, že narozdíl vod útulku máme víc možností ji "dosocializovat" (jestli se to teda vůbec tak dá nazvat)
teď máme obdobný kousek, jackii,
teda to mi nedělej, jsem se zařekla, že už takovýho psa nikdy
ale ta podoba je teda fakt šílená (až na to zbarvení), nemůže to bejt nějaká příbuzná? ale asi ne, když jí je teprv rok ...

dejavu
já jsem teda myslela, že Biluška má na mysli spíš tyhle lidi ... ty co se vo útulky zajímaj, si přece tohle myslet nemůžou
jinak mě se teda taky příčí za psa platit, ale platbu za útulkáče beru jako příspěvek tomu útulku ...

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:51
- Nahlásit

pro mne je to celkem dulezity, moc chci, aby se zkvalitnila pece vakcinaci kocek na infekcni choroby a plisne a kstrovali se i kocouri, ev. psi a pokud jsou v ceste penize a ukazuje se, ze par stovek prispevku lidi od adopci neodradi (a to i potvrzuji utulky, co platbu zavedly nebo zdrazovaly, dokonce i extremne drahy Lanskroun), je to pro mne moc dobra zprava. ovsem to vubec nezalezi na mne, jestli Decin bude nebo nebude neco vybirat a spis jsou nakloneni nic nevybirat.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:06
- Nahlásit

Tinta76
no právě, takové ty běžné věci co pes musí zvládat aby mohl žít vedle člověka, člověk si to ani neuvědomí, ale dělá hrozně moc. ono stačí jen nečekat, že pes bude od prvního dne báječný a úžasný, což bohužel spousta lidí stále nechápe.
nemůže to bejt nějaká příbuzná?
uvažuji o tom snad každý den, jackii přivedla starší paní na vodítku, že jí údajně našla, působila zcela klidně, jen za ní zaklapla závora u kotce, jako by jí švihlo... jeví se to jako zcela jiný případ, než Kithy, navíc jsme asi měli v útulku i jejího bráchu, ten byl však zcela normální.
mě se teda taky příčí za psa platit
ber to tak, že za psa neplatíš, platíš za očkování a u nás už i čip, pokud bychom ti dali psa zadarmo a měla si jít sama k veterináři, necháš tam mnohem víc...

Mimochodem brouzdala jsem po německých stránkách a jestli jsem to dobře pochopila, platí tam za psy z útulku i okolo 200 euro!!! oproti tomu je našich obvyklých "20 euro" směšných...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:08
- Nahlásit

dejavu
aby se zkvalitnila pece vakcinaci kocek na infekcni choroby a plisne a kstrovali se i kocouri, ev. psi
mluvíš mi z duše, ještě bych přidala zlepšení evidence zvířat a smlouvy o převzetí zvířete a byla bych spokojená

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:19
- Nahlásit

kokrvnouzi
tak to maj v Dc dobry, tomu se venujou roky, kez by to takhle delali i ostatni.

brut
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:29
- Nahlásit

odhlasováno.... přikláním se k platbě

Tinta76
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:34
- Nahlásit

kokrvnouzi
ber to tak, že za psa neplatíš, platíš za očkování a u nás už i čip, pokud bychom ti dali psa zadarmo a měla si jít sama k veterináři, necháš tam mnohem víc...
no však jo, taky to tak právě beru ...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání