Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prosím, zahlasujte v anketě o poplatcích v útulku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 16:03
- Nahlásit

na titulní stránce, díky

http://www.utulek-decin.estranky.cz/

impact
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 16:14
- Nahlásit

dejavu
No u toho mám psa mi tak nějak chybí mám psa z útulku a chci dalšího. Nebo tak něco. Mě to přijde, jakože odkliknu mám psa (z normálního chovu) a ne/chci dalšího z útulku.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 16:17
- Nahlásit

impact
u toho, co uz mas, jsem to nedelila, prislo mi to uz moc dlouhe. Chci hlavne presvedcit cinovniky radnice, aby za zvirata vybirali poplatky, aby bylo na ockovani dalsich, nejak s tim maj v Decine problem a bojej se, ze by to odradilo lidi od adopci.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 16:17
- Nahlásit

impact
Máš hlasovat o poplatcích a nemudrovat

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 16:19
- Nahlásit

ty dve ankety o kockach a psech, to mne zas zajima spis odpoved lidi, co tam dojdou normalne, kolik z nich se potencialne zajima o zvire, a proto tam je, coz nejsou lidi odtud

impact
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 16:22
- Nahlásit

jana33

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 16:39
- Nahlásit

Já si myslím, že ten poplatek může pomoci nejen, aby bylo na očkování dalších zvířat, speciálně u koček a pak na kastrace koček, ale taky funguje jako pojistka, že si psa nevezme nemajetný člověk, který by ho třeba chtěl zkonzumovat nebo by pak neměl třeba na ošetření či žrádlo pro zvíře.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 17:03
- Nahlásit

dejavu
Ono dost záleží na výši toho poplatku. 200-300,- jsou naprosto v pohodě a nejspíš se nad tím nikdo nepozastaví. 1000,- jako mají např. slovenské útulky už se mi zdá docela hodně. Mimochodem, poptávala jsem na tohle téma u mých známých nepejskařů a u rodiny. Ač všichni normálně majetně situovaní (žádné socky, ale taky ne nikdo z parlamentu) tak se všichni docela pozastavili nad tím, že by v útulku měli za psa zaplatit. Převažoval názor "můžou být rádi, že si ho vůbec někdo vezme".
Osobně taky preferuju útulky kde po mě nechtějí peníze. Vždycky tam něco nechám a většinou to mnohonásobně překračuje částku, kterou by si sami řekli. Ale mám z toho lepší pocit, než že jsem toho psa "zaplatila".

Gerda
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 17:11
- Nahlásit

Biluška
mě naopak překvapilo, že po mě v útulku za čokla žádný peníze nechtěli...Přišlo mi totiž tak ňák úplně normální, že budou potřebovat vrátit aspoň kousíček nákladů, co do psa vrazili za dobu jeho pobytu tam. Samo sem tam taky nechala peníze navíc, ale fakt sem myslela, že se v útulku za psy platí...

makrel
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 17:12
- Nahlásit

dejavu
Tak co si pamatuju, tak jeden pes mě stál 500, další 250 a ten poslední 200. Bylo to v jinou dobu a v různých 2 útulcích. A nějak mě nenapadlo nad tím přemýšlet. Provoz něco stojí tak proč ne. S tou pojistkou mi to taky připadá jako dobrý nápad, i když dneska jsou lidi schopní vyhodit i psa, co je stál tisíce a ne jen pár stovek.

Dáška
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:02
- Nahlásit

Odhlasováno.
No mně taky moc nenapadlo, že by měli chtít poplatek. U Molíse jsme neplatili nic, jen donesli pár obojků a grancle, u Ený taky nic, jen jsme donesli granule a pí Lišková taky nic nechtěla, jen jsme dovezli deky, konzervy a žrádlo pro opici , ale když jsem ji tam viděla, vnutila sem jí nějaké prachy... Takže vlastně v žádném útulku nic nechtěli...
V městském útulku pochopím, že nic nechtějí, měli by mít prachy od města ne? ale ty soukromé by mohli, to jo...

makrel
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:09
- Nahlásit

Dáška
V městském nechtějí? Já platila vždycky v městském.

Dáška
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:16
- Nahlásit

makrel
No z městského mám dva psy - 6 let po sobě zhruba a ani jednou nechtěli...

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:17
- Nahlásit

Mě přijde úplně normální,že by každý útulek a vždy měl nějaký poplatek chtít. I kdyby to mělo být jen za očkování. Jednak by se aspoň nějakej peníz vrátil a hlavně se tím eliminují individua,co si psa z útulku vezmou,protože je zadara

makrel
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:17
- Nahlásit

Dáška
já jsem platila před 7 lety i před rokem. Tak asi jak kde.

Ewina
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:38
- Nahlásit

Myslím si,že není útulek jako útulek.
Já jsem minulý týden našla u naší zahrady,u plotu uvázané štěně.Je to zřejmě nějaký kříženežek labradora a něčeho,co se nedá ještě poznat/možná se to ani nikdy nepozná/.Štěndo má možná 2,3 měsíce,ještě mléčné zuby.Bydlíme na samotě a z této strany,kde bylo uvázané moc často nechodíme-pozemek cca 2ha.Takže někdo vybral fakt dobré místo,ani psi do této části zahrady nelezou.Vymrzlé,mokré/v noci pršelo a značně vyhladovělé.Takže-nakrmit,vysušit,dát do tepla a co dál.Doma jsem si ji/je to fenka/ nechat nemohla jelikož už dva miláčky mám-kluky.I ona by se vešla,ale čekala by ji asi kastrace.S městkým úřadem,jsem měla již tu čest,kdy jsem tam vedla asi před měsícem volně pobíhajícího psa po ulici,měla jsem strach aby jej něco nepřejelo-úřednící neviděli zvíře-psa,který potřebuje pomoc,viděli 4 tisíce korun,které by za něj měli platit,když pes půjde umístit do útulku-nakonec se majitel našel-byl místní.Takže tam ne,volalajsem sama do nejbližšího útulku,že tam štěndo zavezu,chtěla jsem i finančně přispět na ošetření,očkování atd.Od soukromé osoby zvířata n e b e r o u-to mi bylo řečeno,ať prý jej odevzdám na město.Nakonec jsem našla hodné lidičky,kteří si ště'nátko vzali domů-jmenuje se Bělinka a už to jméno,které jídali zaručuje,že se bude mít dobře.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:51
- Nahlásit

dejavu
Jednoznačně jsem pro placení. U nás se platí nyní 300 za psa umístěného na území města UL a 400 mimo město (město hradí čip jen zvířeti, které jde do Ústí, proto ten rozdíl). Osobně bych to zvedla na 500,- pro všechny, prachy nejsou a odradilo by to "nepřizpůsobivé". I tak by to byla slušná cena, kde vám za tuhle cenu psa naočkují, odčerví a očipují (některé i vykastrují)? Za kočky se u nás nyní neplatí, ale také nejsou očkované, jen odčervené, dospělé kastrované a mají starý Trovan čip. Upřímně i zde bych zavedla poplatek a očkovala, na druhou stranu na kočky nemáme místo, takže čím dřív jsou pryč, tím lépe. Ovšem když pak má člověk dělat testy na FIPku je to celkem maso, jak to leze do peněz...

Dáška
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:52
- Nahlásit

Od soukromé osoby zvířata n e b e r o u-to mi bylo řečeno,ať prý jej odevzdám na město
Jo to je normální. Nám poradili tak, ať nalezence předáme policii, od těch berou. To byl taky zážitek. Našli jsme fenku kus za Přerovem, měšťáci v Přerově s tím nechtěli nic mít, že to není jejich starost. Tak jsme hledali starostu Moštěnic (nejbližší dědina), nenašli. Objeli jsme tedy okolní dědiny, nikdo psa neznal (ale ve třech hospodách by prej mohl na česnek - místní jsou velmi "vtipní). Nevěděli jsme co už, jeden místní volal kámošovi státnímu, co dělat, ten poradil jiné měšťáky. Tak jsme ji nakonec vezli do Kroměříže, měšťáci svolili, že napíšou, že ji našli ve městě v Kromclu.
Pak jsme si říkali, že nejjednodušší je psa si nechat Už se celkem ani nedivím, že lidem je jedno, když někde pobíhá pes. Stálo nás to asi 5 hodin nervů...

Dáška
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:55
- Nahlásit

kokrvnouzi
Osobně bych to zvedla na 500,- pro všechny, prachy nejsou a odradilo by to "nepřizpůsobivé".
Na toto jsem se ptala v útulku, kde jsme si brali oba psy - prej těm "opálenějším" ani neotvírají, když náhodou vlezou dovnitř, psi k adopci momentálně nejsou. Diskriminace :-D ale v tomto je podporuju... Prej jednu dobu jich pár chodilo často, chtěli velký psy...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:59
- Nahlásit

Dáška
no my s tím měli problém, těm vyloženě humus zrovna všichni koušou a jsou nemocní nebo zamluvení, ale problém je, že jako městskej útulek si musíš dávat pozor na hubu a oni hned řvou, že je diskriminuješ

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 19:32
- Nahlásit

kokrvnouzi
souhlas, je to jednak protisežrací pojistka a pak, ty kočky jsou fakt šíleně drahý a samá choroba, pokud tam nechceš mít dřív nebo pozdějí pandemii, mělo by se to naočkovat a taky vykastrovat. Jenže na to nejsou prachy.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 19:34
- Nahlásit

Já jsem za fenu z útulku neplatila, ale je fakt, že ona byla asi jiný případ, stejně jsem jim tam vezla granule a piškoty za částku, která byla vyšší než ta, co bych měla platit.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 19:38
- Nahlásit

kejtlin
jj, ti slušnější to takhle maj, ale takovej je jeden z dvaceti

Tinta76
# Zasláno: 11 Lis 2009 19:51
- Nahlásit

Teda já se přiznám, že dalšího (až někdy) psa bysme si chtěli vzít z děčínskýho útulku - právě kvůli tomu, že se tam za zvířata nic neplatí. Ale!!! Pokud bysme psa votamtaď už vezli, vím, že bysme tam určitě stoprocentně nějakou kačku nechali, právě kvůli těm vysokejm nákladům ... Rozhodně si teda ale nemyslim, že je špatně, že se za psy platí. Naopak, a ty důvody jsou naprosto jasný ...
Za Rexouše jsme platili tuším 400 (v roce 2000, soukromej útulek), za Kytí nic, ačkoli jsme chtěli a počítali s tim. V tý době (2006, městskej útulek) to bylo, jestli se dobře pamatuju, asi 200.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 20:08
- Nahlásit

Ewina
Dáška
Jestli máte dobrýho veta,je nejjednodušší se s ním domluvit, přivézt mu psa tam a on pak zavolá do útulku,že mu tam psa někdo nechal. Mě to takhle nabízeli i na vet v Praze, když jsem našla Ferdu. Že já je tehdááá neposlechla

malinka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 20:20
- Nahlásit

u nás se taky nic neplatilo. Jen tam byla kasička. A taky platí, že vod soukromníků psa nevemou. Tak jim lidi psa uvážou u vrat.

Atika
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 20:33
- Nahlásit

Taky jsem pro placení, přijde mi že 500,- je akorát, aby to trochu ochránilo psy.Kdo psa fakt chce, tak to dá a komu je líto pětistovky za psa, tak ten by ho radši mít neměl, co když mu omarodí? Já měla pejska z Plzně, tam tenkrát nic nechtěli (jak dnes nevím - je to 5 let), stejně jsem tam 500,- nechala pro ostatní a granulkami, případně penězi přispíváme každoročně.Spíš by bylo fajn, kdyby města podpořila výdej psů v útulcích osvobozením od daní, to slušným majitelům ušetří dost peněz (aspoň ve městech jo) a těm míň slušným to jako výhoda nepřijde, protože stejně psa nepřihlásí.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 20:50
- Nahlásit

Tinta76
jj to byl trošku jinej případ, Kithy byla "problémová" a byl to takový bonus za to, že jste do toho šli. rovněž za některé vyloženě muzejní kousky jsme si peníze nebrali (samozřejmě pokud to byl slušně vypadající člověk), teď je situace trošku jiná, když už nejsme přímo pod městem, ale pod ZOO a město nám ubralo kde mohlo...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 20:53
- Nahlásit

dejavu
no právě, ty kočky jsou šíleně drahý, my prakticky očkujem jen před výstavama, abychom mohli jet, jinak prostě nejsou prachy... 3/4 koček jsou nemocný, takže ještě se musí léčit, což taky není levná záležitost.

Tinta76
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:09
- Nahlásit

kokrvnouzi
jj to byl trošku jinej případ, Kithy byla "problémová" a byl to takový bonus za to, že jste do toho šli.
Ty budeš asi Eva, že jo?
No tak nějak jsme to brali, ačkoli jsme si doma pak řikali, proč jsme vám sakra ty peníze nevnutili. Je teda fakt, že z jistejch okolností doma jsme byli celkem vystreslí, takže jsme nevěděli, jestli neděláme blbost, když si toho "problémovýho" psa bereme Ale vona nejni problémová, jen je poněkud jiná. A doma to nakonec dopadlo taky dobře

teď je situace trošku jiná, když už nejsme přímo pod městem, ale pod ZOO a město nám ubralo kde mohlo.
to je smutný, no

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání