Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Potrestaní tyrani...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:41 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit

Že by paprsek naděje....?

České soudy loni potrestaly za týrání zvířat 17 lidí. Je to čtyřikrát více než v předešlém roce. Vyplývá to ze statistik ministerstva spravedlnosti (MSp). To nyní připravuje zpřísnění postihů za týrání zvířete, a to ze současných 2 let až na 5 roků vězení.

Lure
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:54
- Nahlásit

Taky jsem si říkala že by se konečně začlo blískat na lepší časy. Snad to vyjde.

Sijes
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 08:56
- Nahlásit

PetrC -na kockaapravo.cz je ke stažení petice za zvýšení trestních sazeb za týrání zvířat a za zavedení předmětu úcty k životu do osnov základních škol. Sbírejte podpisy, má to smysl.

Tohle napsal k případu fenky kterou někdo úmyslně uvázal v lese se svázanýma tlapkama a náhubkem aby pošla. NAštěstí ji našli v čas. Já si tu petici vytiskla a zkusím něco nasbírat. Jediný, co mi přijde trošku "mimo" je zavedení toho předmětu ve škole. Protože škola má vzdělávat ne vychovávat. Nemůže úplně nahradit, co chybí v rodině......

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:03
- Nahlásit

Sijes
Protože škola má vzdělávat ne vychovávat.
To si třeba nemyslím. Protože když vezmeš pracovní dny, tak jsou děti třeba čtvrtinu či třetinu času z toho dne ve škole...

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:10
- Nahlásit

Sijes
Protože škola má vzdělávat ne vychovávat. Nemůže úplně nahradit, co chybí v rodině......
hele máš děti????a znáš dnešní dobu??kolikrát poslouchají víc co jim řekne cizí než rodiče..myslím že pokud mají ekologicko-estetický semináře od 6 třídy je tenhle předmět na místě...
a nahrazovat nemůže..ale těch nefunkčních rodin,kde se s dětmi nemluví je celkem dost...to by bylo celkem dost maniaků...takže si myslím že je to na místě

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:13
- Nahlásit

sarax
Já teda osobně, když to sleduju z profesního hlediska, tak jsem všema deseti pro zmenšení počtu dětí ve třídách a zvýšení platů učitelům. Protože učitel hraje v životě dítěte hodně velkou roli...

Kde na to vzít peníze je druhá věc...

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:15
- Nahlásit

bullvnouzi
pro zmenšení počtu dětí ve třídách a zvýšení platů učitelům.
no já jak to sleduju 9 let jako matka tak zmenšení počtu ano a zvýšení platů dle zásluh...věř že vím vo čem mluvím...kolikrát myslím že maj až dost...páč takový zapšklý krá*y který na konzultacích potkávám mě točej...a fakt takový zkostnatělý osoby..a zas jich je pár kterejm bych přidala...takže platy dle zásluh

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:19
- Nahlásit

sarax
Jasně. Já to myslela třeba spíš tak, aby tam natáhli mladý lidi - vysokoškoláky. Protože jako tohle povolání se dá dělat jedině stejně jako moje - z lásky k lidem...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:25
- Nahlásit

sarax
OT - ICQ?

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:27
- Nahlásit

isdpch
17 táců měsíčně, tak bych byl taky zapšklej jak k*a
mno jejich problém..se koukni toho volna
a to co někteří vodváděj..je tak až dost...
bullvnouzi
jj by mejl

Sijes
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:38
- Nahlásit

no možná jsem to napsala špatně, chtěla jsem tím jen říct, že ano, škola má podpořit tohle všecko, učitel je pořádně důležitá osoba......ale asi jsem zdeformovaná zase tím, že táta učí a historky, kdy tam na něj přilítnou rodiče, jak si dovolujou jejich synáčka...dcerušku z něčeho obviňovat a že si na ně budou stěžovat apod. tak já osobně bych na to neměla nervy. Učí na střední teda. To jsou kolikrát story, kdy by se nad sebou měli zamyslet hlavně rodiče. Nebo když "zařizujou" dítěti ti movitější všecko penězma, tak myslím, že škola to pak vážně nevytrhne. ALe to je obrovsky složitá a rozsáhlá věc. Která se do pár řádků nedá vůbec napsat a samozřejmě se dá vidět z více stran. Když jsem byla v Anglii jako opérka, tak mi tam těch děcek bylo fakt líto a ani se nedivím, že z nich jsou pak sprťoši. Rodiče na ně ve směs dlabali...no, to by bylo zase nadlouho. Vím, že nejsme v UK ale příjde mi, že se to tady začíná měnit taky tím směrem.

Dasha
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 10:08
- Nahlásit

Já teda, taky z profesního hlediska bych šla učit hned! V podstatě doufám, že když nevyjde 1. varianta, tak vyjde školství. Kde jinde budu mít tolik volna, jak ve škole? A ono to s těma našema harantama zas až tak beznadějný není, zvlášť když vidí(cítí), že vás OPRAVDU zajímají a že nehrajete jenom na výkon. Ale to jsem zas speciální já, těma našema terapiema...
A ač nechci upírat pedagogům zásluhy, souhlasím se sarax, že některý "žaby na prameni", který zacpávaj místa nám mladým perspektivním nadšeným absolventům, víc škodí než prospívaj.

Dasha
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 10:11
- Nahlásit

Jo a k tomu předmětu, to je super věc,která by mohla mít skvělý výsledky(časem samozřejmě), ale ve správných rukou! A taky by musela mít v očích ředitelů a pedagogů stejnou váhu jako biologie a čeština a ne, aby to byl vedlejšák, kterej si teda někdo nedobrovolně vezme, jen aby se splnily "normy" či co.

Sijes
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 10:19
- Nahlásit

akorát jsem na té petici našla rok 2003, ale jak je stále aktuální problém, tak je snad i ta petice

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 11:28
- Nahlásit

Dasha

Já ze školství zdrhla, protože podmínky pro vysokoškoláka včetně peněz jsou fakt nic moc, buzerace zvrchu, buzerace občas od rodičů (naštěstí to se mi vyhlo), děti jsou skvělý, s těma mě to bavilo, ale je jich moc ve třídě, nestíháte se jim věnovat, ideály jdou do háje raz dva. Volno není všechno, teď mám o pár týdnů míň dovolený a kupodivu o něco víc času a hlavně čistou hlavu a klííídek.
Ale s platama je to jednoduchý - ty žáby na prameni jsou tam jednoduše proto, že schopný a perspektivní lidi zdrhnou tam, kde je ocení

Dasha
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 11:41
- Nahlásit

EngieB
jo, s těma ideálama to bude asi všude stejný Co se týče těch platů, vzhledem k oboru, kterej snad za 2 měsíce slavnostně opustím, jsou ty peníze na škole pořád víc než tam, kde bych ofiko měla být...

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 12:08
- Nahlásit

Dasha
Tak to gratuluju! Já jsem na tom teda momentálně o něco (o celkem dost) líp finančně, ale stýská se mi po parchantech

brut
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 12:17
- Nahlásit

Vzhledem k tomu, že problém školství znám z obou stran ( jak rodič, tak učitel- přes ségru, která učí na střední), tak souhlasím se sarax. Výše platu dle zásluh a ne plošně. Předmět bych taky nechala zavést, ale v rámci povinného a tak aby to učil někdo soudný a ne kravka, která jen naplní své hodiny a ničemu nerozumí.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 12:26
- Nahlásit

brut
Já bych taky byla pro výši platu dle zásluh, ale víš, jak to dopadne? Bude se zkoumat, jak proškrtáváš třídnici, ale jestli děti něco naučíš nebo ne, je většinou věc druhá. Byla bych spíš pro plošně, aby se učitelé mohli vybírat, ne aby se bral každý, kdo má aspoň zájem. Ale ono to je těžký. Český národ bohužel do dětí neinvestuje, naopak, většina má pocit, že školství akorát žere prachy.
Ale s tím předmětem je to dost dobrý nápad.

brut
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 13:11
- Nahlásit

EngieB
Víš, když vidím, jak se "učí" a co jsou schopné ( nebo spíš bych měla říct neschopné) učitelky/é učit a jakým způsobem, tak bych byla pro zásluhy... samozřejmě že ne podle proškrtávání třídnice, tam by se měly ty zapšklé fakt jak prasata v žitě.
Když slyším vyprávět ségru, jak se některé chovají, jsou otrávené, vše chtějí do písmenka tak, jak nadiktovaly atd. tak se mi akorát dělá zle.... zrovna tak to má momentálně holka ve škole, že tomu předmětu nikdo nerozumí, to je naprosto jedno, hlavně, když umí slovo od slova....a to nemluvím třeba o češtinářce, která se pokaždé kouká do slovníku, aby zjistila, jestli se slovo "bílá" ( myšleno barva) píše s tvrdým nebo měkkým "i" atd. A když se holky ozvou, tak jim řekne, že ona to musí vědět, když učí už 29 let...... to ti pak zůstává rozum stát.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 13:18
- Nahlásit

brut
To znám (i já měla podobné kolegyně). Ovšem u nás by se muselo reformovat kompletně školství, ty zásluhy prostě nezměříš. Když by došlo na lámání chleba, kdo by podle tebe víc uměl, ten, kdo odříká slovo od slova nebo ten, kdo to nějak sesmolí, protože zná základy a umí myslet? Já jsem pro číslo dvě, ale většina lidí je nadšená z jedničky.
Ale když budou (i paušálně) slušný prachy, půjdou do toho i fakt schopní lidi, kteří zatím vydělávají jinak, protože co si budeme povídat, poslání a ideály jsou hezká věc, ale psa nenakrmí, auto nerozjedou, nájem nezaplatí...

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 13:20
- Nahlásit

brut
Další věc jsou taky možnosti učitelů. Když máš v třídě 30 lidí, dojde ti, že na to prostě nemáš. Měla jsem vyzkoušeno, že naplno zvládnu za den maximálně tři až čtyři hodiny, zbytek prostě odflákneš, protože ti dojdou baterky. S třiceti lidma najednou zjistíš, že támhle z Pepy by mohl bejt celkem uvažující kluk, ale ty mu nepomůžeš, protože se musíš věnovat ještě dalším devětadvaceti jiným Pepíkům. To za chvílu zlomí každýho, bohužel.

brut
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 14:47
- Nahlásit

EngieB
Když by došlo na lámání chleba, kdo by podle tebe víc uměl, ten, kdo odříká slovo od slova nebo ten, kdo to nějak sesmolí, protože zná základy a umí myslet? Já jsem pro číslo dvě, ale většina lidí je nadšená z jedničky
já jsem nadšená z dvojky... jednička je ti k prdu, pokud k fenomenální paměti nemáš další bonus v podobě výborných kombinačních schopností, inteligence a v neposlední řadě i v "použitelnosti" ( to je ta vyjadřovací schopnost, schopnost vše si někde dohledat a vědět kde hledat....).
Máš pravdu, reformu by to chtělo a to komplet, zatím to spíš vypadá na zaplácávání nejhorších děr. To že zase zvedli počet dětí ve třídě tomu taky nepomůže...ale zase na druhou stranu v dnešní době by se fakt i s tou mizérií, dalo učit jinak a líp, jenže proč, když většině stačí poznámky, které si vytvořily/i před pětadvaceti lety a odmítají na sobě pracovat.
Já vím, že peněz je setsakra málo, proto tam mladí nevydrží, ovšem na druhou stranu znám i takový, kteří by vydrželi, ovšem ta stará "garnitura" je vyštípe... hlavně, když chtějí učit jinak
Prostě začarovaný kruh, kde to nejvíc odnesou děti....

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:27
- Nahlásit

brut
Já tam starou gardu měla, nijak mě vyštípat nechtěli, vycházeli jsme i přes rozdílný názory. Učit jinak jde, ale je to dřina. A počkej, až tam budeš, než začneš zatracovat Zjistíš, že i ta stará garda se učí a snaží se, ale někdy prostě nejsou podmínky ani možnosti, z debila inteligenta neuděláš a děti, ty nezajímají hlavně nás všechny. Mrkni na fora o zvyšování platů učitelů, občas ty názory stojí za to...
výborných kombinačních schopností, inteligence a v neposlední řadě i v "použitelnosti"
To vše jsou úžasný věci, ale děti jsou hloupý (pravidlo jedna) a průměrný (pravidlo dva). Nemáš-li čas na jednotlivce (což nemáš), nepomůžeš mu, jen ho něco naučíš. Nechci tě děsit před začátkem kariery, ale moc si to nemaluj, zjistíš, že spousta plánů nevyjde a spousta energie vyletí oknem. Školství není momentálně vedeno pro děti, ale pro papíry, ale za to fakt nemůžou učitelé, ti to odnášejí spolu s dětma nejvíc.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:30
- Nahlásit

brut
stará "garnitura" je vyštípe... hlavně, když chtějí učit jinak
Ale jedna dobrá věc - do učení a jak učíš ti nikdo neleze, ve třídě jsi sama a záleží na tobě, jak to povedeš. Nevím, kde někoho kvůli jinému učícímu stylu vyštípali, ale pokud děti umí, nikoho nezajímá, jak jsi je k tomu dovedla.
Já dost často učila trošku jinak a popravdě jsem byla naopak podporována ze strany kolegů a nadřízených, včetně staré garnitury. I když to občas ve třídě vypadalo jako v kleci s opicema
Ale pak se na tebe sesype spousta byrokracie...

brut
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 19:12
- Nahlásit

EngieB
já naštěstí nikdy učit nebudu , nemám na to ...ani školu ani nervíky
Učí ségra a to co tu píšu o garnitůře jsou její slova. Naštěstí není "klasická úča" ale externistka, takže se jí ty boje o přízeň či nepřízeň moc netýkají. Ale po třech letech učení je naprosto otrávená nejen přístupem mnohých kolegyň, ale i chováním ředitelky. No a moc jí nepřidá, že se nesmí "sahat" na dětičky jejichž rodiče občas škole poskytnou nějaký dar....takže pak odmaturuje i naprostý blbec.
Další zkušenost mám ze základky, kde učí moje kamarádka a kam chodila dřív holka a momentálně tam končí kluk....

Neházím všechny do jednoho pytle... i mezi staršíma se najdou takové, které se snaží a opravdu je to vidět jak na přístupu tak na systému, ale bohužel jich moc není.

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 00:33
- Nahlásit

takže pak odmaturuje i naprostý blbec.
kdyby jen odmaturoval... Já když teď na vejšce vidím lidi, tkeří jsou rozhodnutí ji udělat za každou cenu, před každým letním semestrem pro jistotu dávají přihlášku do prváku a když už to nepůjde, chtěj jít na celoživotní vzdělávání, je to to jediný, co mě kope k tomu tu vejšku dělat... Protože pokud bude mít titul i takovej člověk,tak já to musím nějak dát taky

Ale učit bych asi nešla... I když jsem přemýšlela o tom udělat si pedagogický minimum u nás na škole a pak jít učit na nějakou technickou školu... Ale nedokážu si dost dobře peřdstavit, jak bych přišla mezi 15 letý (asi většinou) kluky a snažila se je něco naučit

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 01:04
- Nahlásit

EngieB
ty zásluhy prostě nezměříš.
mno já myslím že rodiče a potažmo děti vědí kdo jak funguje..a není to o známkách...
si vzpomenu na pipku co měla mladou ve 2 třídě..sice mělo dítě samý 1 ale ta nechuť k jakýmukoliv vzdělávání se a docházení tam byla drsná a celkem trvalo než to povolilo..takže taková pizda nezaslouží ani vodu z pračky (sorry Tome
prostě bohužel učitelům nic plošnýho nepřeju neb třeba na naší základce je těch !dobrejch" jak šafránu..a teda jsou tam i ti kteří mým dětem za 1 vždy nedají

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 07:22
- Nahlásit

sarax
Rodiče a děti bohužel platy neschvalujou
A pokud to bude fungovat podle zásluh, zásluhy budou stanovovat tabulky a tabulky budou dělat lidi na ministerstvu, kteří vůbec netuší, o čem to je. A zásluhy budou: dobře proškrtaná třídnice, umytá tabule, uklizený židličky, počet ztracených dětí na výletě... A jsme tam, kde jsme byli. Pokud se platy upraví plošně, začne se do školství hlásit více lidí a bude tu možnost vybírat ty nejlepší, ty, který to baví a ty, kteří umí učit. Pokud s nějakým učitelem nebudou rodiče spokojení, budou si stěžovat, ředitel bude mít možnost jej nahradit, protože to nebude jediný zájemce o to místo.

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 07:58
- Nahlásit

EngieB
bude tu možnost vybírat ty nejlepší, ty, který to baví a ty, kteří umí učit.
nabídka nepokreje poptávku..tomu fakt nevěřím...
zkrátka bych fakt plošně nezvedala...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání