| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 10:17
- Nahlásit
EngieB
Pokud se platy upraví plošně, začne se do školství hlásit více lidí a bude tu možnost vybírat ty nejlepší, ty, který to baví a ty, kteří umí učit. Pokud s nějakým učitelem nebudou rodiče spokojení, budou si stěžovat, ředitel bude mít možnost jej nahradit, protože to nebude jediný zájemce o to místo.
tomu nevěřím.... už dneska si můžeš stěžovat s tím, že vše bude prošetřeno a ty obdržíš výsledek, ani se to prý neodrazí na výsledcích tvého dítěte. Jenže pravda je jiná.... jako první musíš k řediteli, ten by měl zahájit řízení ze kterého dostaneš výsledek, pak teprve můžeš výš.....šetření probíhá způsobem: stěžovala si na tebe paní xy, nic nenaučíš... ona si tak může stěžovat, její dítě nevydrží v klidu sedět, jak ho mám něco naučit? tak to jo, já jí to řeknu.... výsledek v písemné formě nedostaneš, tak max. ti ředitel zavolá s tím, že učitel učí správně a ty si máš doma zkrotit nepokojný dítko. Od té dobymá dítě u daného učitele peklo....
Pokud jde o mladýho učitele, tak celkem pohoda, ale u těch garnitůr děs, běs. Bohužel vím o čem mluvím, s jednou učitelkou jsem bojovala tři roky.... povedlo se, ale mladej je ocejchovanej jako nepozorný rebel ( a samozřejmě se to odráží na výsledcích ve škole, jeho naprostou nechutí se učit- vždyť je to zbytečný, stejně mně vždycky potopí )
Ne plošně ne.... podle výsledků!!! Jinak se těch zapšklejch bab nikdy nezbavíme a zůstane to stejný
|
Majdalenka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:06
- Nahlásit
Já bych chtěla poprosit o více chlapů ve školství. Když k nám přišel na základku mladý fyzikář, tak jsme se červenaly ještě v říjnu. Do té doby jsme měli jen učitelky, samé extrémy - buď mladou zjašenou rádobycvičitelku aerobiku (1. st.), nebo starší bábinky. Na dějepravu možná dobré, ale když se díváte už pošesté za poslední dva roky na stejný přírodopisný film, protože si dotyčná už nepamatuje, že ho známe nazpaměť...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:37
- Nahlásit
sarax
Za prachy, co jsou teď, fakt ne. Pokud jsou lidi trošku schopní, raději jdou makat tam, kde prachy jsou Jsou tam plošně lepší a pak za ty zásluhy. Pokud bude plošně ve školství málo a zásluhy budou určovány kdoví jak a kdoví komu, bude to, milé mámy, pořád na úkor vašich dětí
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:44 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit
brut
Nemyslím, že když se támhle šikovné učitelce přidá podle zásluh, ale támhle té staré krávě ne, že se něco změní. Ne, průměr bude furt stejný a bude to tím pádem lákat pořád stejné lidi a to stejně průměrné. To je bohužel trh práce a takto funguje. Je-li určité povolání hodnoceno plošně nízko, půjdou tam lidé, kteří nemají na nic lepšího. Bude-li plošně hodnoceno výše, budou mít zájem lidé, kteří mají na něco lepšího a to lepší je školství. Důležitá je prestiž zaměstnání a prestiž se měří platem.
Pokud se bude platit dle zásluh, nic nebude jistý a budete se stále otravovat se zapšklýma babama A bude tam pár dobrých Já naštěstí děti nemám, ale řeknu vám, že bych fakt nevěděla, kam je dát, jenže to je věc nás všech, většina je právě proto, aby plošně zůstali platy tam kde jsou a pak se diví
Popravdě jsem asi nebyla úplně mizerná úča, vezmu-li v potaz reakce dětí, ale pokud by se plošně platy nezvedly, nesnížil počet dětí ve třídě a nezlepšily pracovní podmínky, do školství se nevrátím. Ale vím o hodně mizerných učitelkách, kterým to, co mají stačí a zůstanou tam
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:48
- Nahlásit
brut
Ne plošně ne.... podle výsledků!!! Jinak se těch zapšklejch bab nikdy nezbavíme a zůstane to stejný
Ono je to totiž fakt spíš naopak, hodnocení podle výsledků v podstatě už funguje a líbí se vám to? Ee
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 12:50
- Nahlásit
Majdalenka
Já taky! Čím víc chlapů, tím větší sranda v kolektivu! Jenže chlap musí živit rodinu a z učitelskýho platu to dost dobře nejde... a jsem zase u učitelskýho průměru
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 13:19
- Nahlásit
EngieB
Ono je to totiž fakt spíš naopak, hodnocení podle výsledků v podstatě už funguje a líbí se vám to? Ee
Funguje? Možná někde, ale určitě ne všude....a kdo dostane většinou přidáno? Přesně jak už bylo psáno baba, která se stará o umytou tabuli, správně vyplněnou třídnici atd. .... ne takhle jsem to nemyslela ani já ani sarax.
Možná by stálo za zkoušku nechat učitele v pravidelných intervalech přezkoušet, tak aby museli "přizpůsobovat" učení a své vzdělávání..... ony ty staré učitelky většinou učí 20let stále dokola totéž a nemají snahu se zlepšovat.... pokud by jim hrozila sankce ve snížení platu, pak by se možná i snažily, ale takhle? Proč? Vždyť děti jsou čím dál blbější...... to že už ony dávno nemají učit ( u většiny je syndrom vyhoření) odmávnou rukou s tím, že ony to umí na rozdíl od těch mladých.
Ano, máš pravdu, platy jsou nízké, ale zase na druhou stranu, zase až tak nízké nejsou, je tam dost volna atd. ..... pokud zvednout platy plošně, podle čeho určit strop, kde vzít "výpočet" platu ....
A ještě jedna věc.... znám jednu školu, kde ředitel dělá vše pro to, aby si dobré učitele udržel, aby jim mohl přidat, drží si mladé učitele ( věkový průměr je až směšně nízký na rozdíl od ostatních škol) atd. Funguje to....
Pak znám školu, kde ředitelka opravdu jde po učitelích s prominutím jak slepice po flusu, neustále se samo vzdělávají, chodí do různých kurzů atd. Taky tam není věkový průměr až tak vysoký.....a hlavně v obou školách jsou i učitelé a ne jen učitelky.
Tak proč to někde jde a jinde ne? Samozřejmě, že by i oni byli rádi, kdyby dostali přidáno, ale když se s nima člověk baví, tak neslyší nic o blbých dětech, o šrocení "nesmyslů" , neztěžují si na nízké platy, spíš na nejednotnost učebnic, na házení klacků pod nohy z vyšších míst atd.
Takže chyba nebude v platech, ale v lidech .....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 13:23
- Nahlásit
EngieB
Jenže chlap musí živit rodinu a z učitelskýho platu to dost dobře nejde... a jsem zase u učitelskýho průměru
ale jde .... vezmi si, že průměrný učitelský plat je vyšší než v mnohých jiných zaměstnáních a tam ti chlapi jsou a rodinu živí...... možná bych zavedla systém, kdy každý, kdo vystuduje pedagogiku bude muset nějaký čas v tomto oboru dělat, vždyť proto šel studovat... ne?
|