| Autor |
Zpráva |
Eliii
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 18:39
- Nahlásit
Zdravim stala se nam takova vec, soused (myslivec) bydlici od nas asi 150 metru mel harajici fenu a nas pes za ni k nemu utekl na zahradu a on ho zastrelil.Sice nemame primy dukaz ale vypovedi svedku.Psa jsme meli 12 let byla to rasa maleho ,,orecha'', pes nebyl nijak agresivni nikdy nikoho nepokousal.Soused to sam vedel.Da se nekam obratit, aby byl soused potrestan?Takhle by se sousedi chovat nemeli a navic myslivci. Diky za info
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 18:43
- Nahlásit
Eliii
Jestliže namáte důkaz (mrtvého psa) tak asi nezmůžete nic
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 18:55
- Nahlásit
Eliii
Asi jedině na obecní úřad. Chyba ale asi nebude pouze na jeho stranš, když mi hárá fena, taky si majitelé nápadníků se mnou užívají (a ve velké většině už k nám moc psů nechodí).
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:02
- Nahlásit
Eliii
Bože, to je sviněěě
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:04
- Nahlásit
Mucholabka
To jo, ale předpokládám, že nápadníky nezabíjíš.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:05
- Nahlásit
aren
Jako to zas až tak ne. ALe nevím, jaké může mít dovolání, když byl její pes na cizím pozemku...jedině by si mohla najmout ukrajince a souseda nechat zmlátit, bo tady zákonná cesta nebude.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:05
- Nahlásit
Eliii
Máš svědky. Řekla bych, že se chlap porušil zákon - myslivec nesmí NIKDY zastřelit psa, jedině myslivecká stráž za podmínek přesně stanovených, což dolejzání za háravkou určitě není.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:07
- Nahlásit
Na škodu to bohužel neuhraješ, bo ořech=nulová cena=žádná škoda
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:08
- Nahlásit
Hele, a co takhle psychickou újmu, kdyby se někdo z rodiny z toho třeba sesypal.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:10
- Nahlásit
Mucholabka
její pes na cizím pozemku...jedině by si mohla najmout ukrajince a souseda nechat zmlátit, bo tady zákonná cesta nebude.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:12
- Nahlásit
Eliii
Ale aspoň bych napsala na ten obecní úřad a na to jejich myslivecké sdružení, či co to je, by mu mohli aspoň oficiálně vynadat, jinak nevím...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:48
- Nahlásit
Mucholabka
taky k nám lez jeden pes a milí jeho páníček mi platil veškeré veterinární vílohy a když jsem stím šla za ním podruhé tak rychle dělal kotec
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 22:58
- Nahlásit
Eliii
Rozhodně bych podal trestní oznámení - hlavně, pokud jsou ty svědci ochotni svědčit, to je ten nejlepší důkaz. Mimo zákon je totiž i to samotné střílení z pušky na zahradě.
Obecní úřad bych teď neřešil, pokud by se to policie rozhodla kvalifikovat, jako přestupek, který řeší přestupoková komise OÚ, tak to tam pak sama předá.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 23:04
- Nahlásit
jaké může mít dovolání, když byl její pes na cizím pozemku...
Mucholabka
Pokud budeme brát psa, jako věc, tak to, že se dostal na cizí pozemek neznamená, že majitel tohoto pozemku má právo ho zastřelit. Navíc pravděpodobně porušil i zákon na ochranu zvířat a zákon o zbraních a střelivu.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 23:06
- Nahlásit
myslivec nesmí NIKDY zastřelit psa
aren
Zastřelit psa může za určitých okolností kdokoliv a kdekoliv, tak jednoduché, jak si to napsala ty, to fakt není.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 09:38
- Nahlásit
Eliii
máte výpovědi svědků a nepochybně můžete dokázat, že Váš pes byl zastřelen , oznamte to tedy na policii. Že může psy zastřelit jen myslivecká stráž, to s tímto případem nemá vůbec nic společného, pes byl zastřelen na zahradě v obci a majitel zbraně ( je nepodstatné že zrovna myslivec, to se týká jakéhokoli majitele zbraně) ji takhle nesmí použít. Nicméně nemalý díl viny máte i Vy
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 10:37 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Filip
Díky za rady Jsi člověk na svém místě
Zastřelit psa může za určitých okolností kdokoliv a kdekoliv, tak jednoduché, jak si to napsala ty, to fakt není.
OK, jo, napadají mně takové okolnosti, ale tohle asi nebyla žádná z nich.
mac1
Ano, souhlasím
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 11:41
- Nahlásit
aren
Díky za rady Jsi člověk na svém místě
OK, jo, napadají mně takové okolnosti, ale tohle asi nebyla žádná z nich.
mac1
Hele,já se kloním k Filipovi,co když ten debil řekne,že ho pes napadl?Kdo mu co dokáže,co myslíš?Jinak ondy zastřelil tady magor pita na vodítku,který držela majitelka v ruce,jelikož jeho neovladatelný,věčně na volno běhající vořech napadal psy bez skrupulí už léta.Tentokrát si naběh,ten pit ho zakous.Řešilo se to po soudech asi 2 roky a co myslíš?Nepomohlo nic,ani střelba uprostřed sídliště,ani obecný ohrožení ani psychická újma majitelky podložená lékařskou zprávou,ani týrání zvířat bo ten pit měl vystřelený oko a prostřelený patro a došel ještě domů,volali záchranku a až pak ho na veterině pochopitelně utratili.nakonec ten debil ještě chce žalovat tu ženskou o náhradu škody bo toho vořecha nechali pohřbít a chtěj to zaplatit! Takže iluze bych si nedělala.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 11:48
- Nahlásit
davidkova renata
No, jako majitelka čtyř věčněnavolnoběhajících vořechů to čtu sice se smíšenými pocity (tu kauzu si pamatuju z tisku), ale máš pravdu, že to bude těžký.
Ale nevzdávala bych to.
Třá by mohla Elii pejska taky pochovat a chtít náhradu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 11:55
- Nahlásit
aren
No, jako majitelka čtyř věčněnavolnoběhajících vořechů to čtu sice se smíšenými pocity (tu kauzu si pamatuju z tisku),
Hele,to je moje sousedka a kámoška.Oba ty psy jsem znala.Ona ho měla pořád na vodítku,koš tedy neměl,a ten vořech pořád léta napadal psy.Dokonce i vbíhal lidem na zahradu a tam prudil.Byl na volno neustále,každou chvíli ho někde naháněli bo si dělal co chtěl.Jinak to dopadnout nemohlo a já teda stojím na straně toho pita.Nemám vůbec nic proti vořechům a ni psům na volno,moje čuba lítá aji bez obojku celej život,ale je OVLADATELNÁ a nenapadá psy.Přeci mi neříkej,že bys nechala vořechy na volno,kdyby ti šli po každám psu ,kterýho uviděj??
Ten čokl dostal o co si koledoval,dá-li se to tak říct,poněvadž dle mne ho nezabil ten pit,ale jeho majitelé.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 12:05
- Nahlásit
davidkova renata
Přeci mi neříkej,že bys nechala vořechy na volno,kdyby ti šli po každám psu ,kterýho uviděj?
Jasně, termiti jsou zaplaťpámbu celkem slušní, opravdu se nestalo, že by vyvolali konflikt.
dle mne ho nezabil ten pit,ale jeho majitelé.
To nechápu. Já myslela, že ho zabil pit.
Myslela jsem si tehdy, že smrt je fakt příliš tvrdý trest za napadení čtyřikrát menším psíkem, když se nedávno stalo, že nás napadl (už podruhé) pes velikostně asi jako Mercy, vzala jsem ho do náruče, aby mu smečka neublížila.
Tys je znala, tak Ti věřím.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 12:14
- Nahlásit
davidkova renata
dle mne ho nezabil ten pit,ale jeho majitelé.
Jóó, ty myslíš majitelé toho oříška! A jo.
Jsem dnes po ránu nějaká natvrdlá.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 12:28
- Nahlásit
aren
To nechápu. Já myslela, že ho zabil pit.
ahoj Aren, nám se TÉMĚŘ totéž stalo v rodině, matčin skorojezevčík kdysi napadl natvrdo Piškota, ten byl tenkrát jěště malej a všechny konflikty se psy řešil olíznutím čumáku "odpůrce" . S matčiným Jonášem vycházeli dobře. Až do dne, kdy si Jonatán řekl, že už Piškot nějak moc narostl a je třeba mu to zatrhnout. Zakousl se mu do ucha a přitom ječel jak siréna (jak to bylo možný do dneška nechápu). Nepomohlo nic, ruka, koště, ledová voda... visel jak vřískající náušnice... Pak se najednou pustil a Piškot ho v mžiku chytil pod krkem a zkousl....Jeli jsme s ním hned na veterinu, kde nám řekli, že být to o 0,5mm vedle, Jonáš už se rve ve psím nebi... Jonáše jsem vůbec nemohli pouštět mezi psy z vodítka, protože každého, kdo byl větší napadal (zvlášť ho iritovali staffové, rotvaileři a piti). Kdyby ho některý zakousl, byla by to naše vina, ne toho, na koho se Jonáš vrhnul. Jo, Jonatán vulgo psík prudík a poslední kamikadze, jak jsme mu říkali, letos o Vánocích zemřel ve 14ti letech na mozkovou příhodu...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 12:34
- Nahlásit
maixnerova
Jo, Jonatán je jasnej kamikadze.
Jenže někteří nazývají napadením i třeba štěkání z půl metru.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 12:47
- Nahlásit
aren
Jenže někteří nazývají napadením i třeba štěkání z půl metru.
To máš pravdu, takových magorů je bohužel dost... .
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 15:51
- Nahlásit
Filip
Pokud budeme brát psa, jako věc, tak to, že se dostal na cizí pozemek neznamená, že majitel tohoto pozemku má právo ho zastřelit.
zajimave souveti - mel jsem moc kopru, nebo opravdu nedava smysl?
Eliii
bud rada, ze ho zastrelil - aspon se netrapil. predstav si, ze by pribehl na zahradu k nekomu, kdo nema pusku a nema rad, kdyz mu nejaky ratlik obtezuje feny (jeste na vlastnim pozemku).
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 16:31
- Nahlásit
Eliii
Zdravim stala se nam takova vec, soused (myslivec) bydlici od nas asi 150 metru mel harajici fenu a nas pes za ni k nemu utekl na zahradu a on ho zastrelil.Sice nemame primy dukaz ale vypovedi svedku.Psa jsme meli 12 let byla to rasa maleho ,,orecha'', pes nebyl nijak agresivni nikdy nikoho nepokousal.Soused to sam vedel.Da se nekam obratit, aby byl soused potrestan?Takhle by se sousedi chovat nemeli a navic myslivci. Diky za info
Zkus se optat paní Dagmar Fišerové, ta má v tomhle neskutečný přehled.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 17:09 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Eliii
tvoj sused je radny hajzel
je mi luto vasho, a viem si asi predstavit, ako vam je .
nam polovnik pred rokom zastrelili psa a dost zle to na nas dolahlo. My sme to riesili cez policiu.
Podajte trestne oznamenie. sused nemal pravo psa zastrelit.
P.S. co znamena to, ze nemate dokaz?
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 17:21
- Nahlásit
Bela
a viem si asi predstavit, ako vam je .
já taky, kyby mi někdo zastřelil psa, v první řadě jdu na net zjistit, jak ho potrestat ... nic jinýho by mě ani nenapalo
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 17:22
- Nahlásit
overgod
teba mozno nie, niekoho ineho, ako vidis, ano...
|