| Autor |
Zpráva |
bartabart
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 18:19
- Nahlásit
Přátelé...chovatelé..mám dotaz: již 4 roky pes žere granule annamaet salcha super krmení, žádné problémy..na předních příčkách top dry dog food v usa kdo zná ví, že je kvalitní..nyní mi přišlo nové balení spolu s ním tedy ten samý den byl pes i očkován na vše krom vzteklinu tu má na 3 roky z min.roku. Takže hádej hádej..bud to nebo ono.Dal si granule a ouvej chtělo se mu za 3 hodky ven z ničeho nic dobrý venku ne průjem, jen takové velké bumbum jako, když je člověk nafouknutý a nic moc..ne voda, žádná krev. Další den to samé a další to samé po 3 hodinách zkrátka už se hrne ke dveřím..nikdy nic takového nedělal. Zná své časysmajlík pak dva dny bez granulí dostal tedy dietu a pak opět další tři dny granule a opět to samé. Tento týden počkám ještě tři dny a pak vyrazím směr vet, ale abych nedělal z komára velblouda...zjistil jsem, že naše granule změnily složení a nově do nich přibyl hrách, čočka a cizrna..pes udajně tráví 27 až 51 hodin, takže dnes je třetí den bez nich už mu je nedám to radši budu kupovat konzervy, ale je možné, aby měl takto podrážděný žaludek ještě pořád?Veselý, žádná apatie, chce žrát..jen zkrátka konzistence trusu a to časté venčení je divné..z očkování to snad být nemůže stejná vakcína nikdy žádný problém i vet. po telefonu říkala, že max.den dva zvracení, když je pes alergický jinak něco jako průjem ne..setkali jste se s tím třeba někdo?díky za info...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 18:35
- Nahlásit
bartabart
ne průjem, jen takové velké bumbum
naše granule změnily složení a nově do nich přibyl hrách, čočka a cizrna
Po tom bych měla bumbum i já...
Co takhle zkusit stejnou značku, ale jinou řadu? Pokud tedy nějaká řada bez těchhle věcí je.
|
bartabart
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 19:25
- Nahlásit
rád bych,ale do tohoto státu nejde jiná řada...bohužel...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 21:30
- Nahlásit
Aha, vy nejste v ČR? No, pro mě je v popisovaném případě podezřelým č. 1 krmivo, můžete zkusit podávat delší dobu probiotika, jestli se něco změní, ale obávám se, že vás čeká hledání nového krmení...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 07:26
- Nahlásit
tak hlavne hrach, cocka a cizrna, po tom by se nafoukl a behal na zachod, kdyby to mel jist clovek ke svy strave kazdej den, clovek taky...
mela sem totw cerveny, tak bylo hodne lustenin taky a psi prdeli a bobek byl taky horsi, celkem nechapu, proc to tam davaj v takovy mire...
a jina znacka pripada do uvahy? co se k vam vozi?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 08:33
- Nahlásit
bartabart
Drahý příteli. Pakliže víš, že ty granule jsou kvalitní, nemůže problém být přecinky v nich, no to dá rozum!
pes udajně tráví 27 až 51 hodin
To nevím, jak je myšleno, jestli tohle spíše není nějaký údaj, jak dlouho trvá, než se psův organismus zcela vyčistí poté, co jsme ho nakrmili kvalitními granulemi. Takhle dlouho netráví ani kráva, pes tráví potravu doslova chvíli, pokud je masitá, po pár hodinách může zhovínkovatělá -tedy její zbytky- opouštět tělo.
, aby měl takto podrážděný žaludek ještě pořád
Podle mě simuluje. Pokud mu totiž dáváte ty kvalitní granule, není jiná možnost. Pes nemá právo, aby mu bylo zle, pokud je krmen kvalitními granulemi a co si budeme povídat, skoro všechny granule jsou prostě kvalitní, prostě ňamka jak sfiňa.
No a hlavně když se změní složení granulí, to se zásadně nestává, aby se změnila i kvalita k horšímu. Naopak třeba vím, že když ANF se přestalo importovat z USA a začalo vyrábět v "anglii" složení se tak změnilo-teda spíše se změnily suroviny a mělo t tak ultimátní dopad na neskutečné zvýšení kvality ANF, že byl minimálně jeden pes, kterej z toho nárustu kvality byl tak v šoku, že to už prostě nerozchodil, byl všoku přes rok a pak šoku podlehl, taková ňamka to byla. Dovozce to první uznal, že kvalita šla těžce nahoru, ale posléze pochopil, že je třeba se s tím smířit a kašlal na řešení čehokoliv. Takže pokud máte granule nově z některé z těch velkogranuláren v EU nebo "anglii", rozhodně si můžete být jist, že kvalita je prostě úžasná a de facto je jedno, kterou značku tam balenou pořídíte, největší rozdíl jsou totiž ty pytle a ostatní rozdíly jsou víceméně náhodné.
----------------------
..z očkování to snad být nemůže stejná vakcína nikdy žádný problém i vet. po telefonu říkala, že max.den dva zvracení, když je pes alergický jinak něco jako průjem ne..setkali jste se s tím třeba někdo
může to být z čehokoliv a jakkoliv, pes není stroj a tak před první konzumaci nových granulí či před vakcinací nebyl prostě ve stavu "standby" ale klidně už třeba mohl mít nějaký problémek, který tělo zvládalo a třeba tou vakcinací či něčím z těch granulí se něco prostě spustilo...nemusí to být nic vážného, ale může
doporučil bych nelítat po vetech, pokud stav nebude vypadat vážně a zkusil bych na nějakou dobu dietu, třeba vařená krůtí prsa se zcela rozvařenou rýží - nejlépe z kvalitních zdrojů obojí po malých dávkách začít a až pokud by problémy neustávaly, tak k vetovi
a nejspíš bych nešel k vetce, ktera tvrdí, že to, co popisujete nemůže být nastartováno či i způsobeno vakcinací
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 08:35
- Nahlásit
corgi
Co takhle zkusit stejnou značku, ale jinou řadu? Pokud tedy nějaká řada bez těchhle věcí je.
fýborný nápad, pakliže mu není dobře, je fajn vyzkoušet nový druh granulí možná bych zkusil i elektronický fobojek
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 08:37
- Nahlásit
cernej caj
celkem nechapu, proc to tam davaj v takovy mire.
co na tom nechapes? proste je to kvalitka skoro jak lososi ploutve odlezely dva mesice v kafilerce, takze to tam patri ...
|
bartabart
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 10:47
- Nahlásit
No děkuji za rady,ale pes určitě nesimiluje,protože když dojdem ven hned to z něj "vyletne" kazdy zna sveho psa a tak vim kdy mu není dobře...problem muze byt v granulich i kdyz jsou kvalitni kdyz jsem psal, ze tam nove dali hrach,cizrnu a vločky a v tech puvodnich to nebylo a zadny problem jsme nemeli...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 10:58
- Nahlásit
bartabart
zbrnda potreba brat v mezich. Mate moznost koupit jine granule? i treba znacku? nebo mate moznost vyzkouset nejake vzorky? obcas nektere obchody posilaji.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 11:14 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
zbrnda potreba brat v mezic
to rozhodne, obzvlaste netreba veriti mu, ze by granule nemohly byti kvalitni ... ostatne vetsina psu v soucasnosti krmeni jimi prezije, tudiz to je jasny dukaz o tom, ze jsou kvalitni...chce to hlavne klid a byt asertivni, drzet krok a smer...takovy ovce jsou oblibeny a tak to ma bejt
bartabart
ale pes určitě nesimuluje
to byla ode mne pokracujici ironie, kterou jsem zacal tematem "kvalitni granule", protoze jsme presvedcen, ze v podstate zadne kvalitni nejsou... to jen na vysvetlenou neb chapu, ze jste to mohl jen tezko odhadnout, kdyz neznate me "nazory" Tak se omlouvam, ze jsem Vas zmatl
..problem muze byt v granulich i kdyz jsou kvalitni
no v tom bychom se neshodli, neverim na kvalitni granule, samozrejme je to relativni neb pro vyznam slova "kvalitni" muzeme mit kazdy trochu jinou definici ........
zcela vazne je mineno to pod tou carou v mem minulem prispevku
jinak myslim, ze jste zacal dobre tou hladovkou a dalsim krokem by pak mela byt ta co mozna "nejdietnejsi dieta", treba to kruti s ryzi jak jsem popisoval.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 11:17
- Nahlásit
cernej caj
zbrnda potreba brat v mezich. Mate moznost koupit jine granule? i treba znacku? nebo mate moznost vyzkouset nejake vzorky? obcas nektere obchody posilaji.
pes ma problemy a on bude >>zkouset<<? navic vzorky? k cemu to muze byt dobre? ze mu ty problemy jeste pripadne zvetsi? a co pozna z tech vyzkousenych vzorku?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 11:38
- Nahlásit
zbrnd
ale ja nerikam, ze netreba ti verit, ale ja myslim, ze pokud se nekdo rozhodne krmit zrovna granulema, tak asi neveri, ze v tom ma cistou svalovinu z biochovu atd atd a tvoje komentare dost casto novacky, kteri te neznaji, dost matou.
tak pokud ma evidentne problem z novyho slozeni (a s hromadou hrachu a cizrny ma problemy dost psu/lidi), tak snad najit vhodnou alternativu je lepsi, nez ho drzet hlady, ne?
pripadne se treba clovek taky muze rozhodnout plne zmenit druh stravy.
kdyz tady vidi behem dne, dvou, ze to psovi nesedi, tak kdyz po te dietce az bude pesan ok bude muset necim krmit, tak nevidim duvod, proc nevyzkouset neco blizsiho slozenim tomu, co zral doposud?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 13:23
- Nahlásit
cernej caj
ale ja nerikam, ze netreba ti verit, ale ja myslim, ze pokud se nekdo rozhodne krmit zrovna granulema, tak asi neveri, ze v tom ma cistou svalovinu z biochovu atd atd
nic takovyho nikdo nepsal, ale vetsina lidi bud veri, ze to neni az tak spatny nebo je jim to fuk ... stejne je jim fuk, cim krmej svyho fakana nebo sebe tak prece nad tim nebudu celozivotne plakat ne?
a tvoje komentare dost casto novacky, kteri te neznaji, dost matou.
to je mozny, ale nemyslim, ze je to horsi, nez kdyz se od jinych treba dozvi uplnej nesmysl, coz je taky pomerne dosti casty
tak pokud ma evidentne problem z novyho slozeni (a s hromadou hrachu a cizrny ma problemy dost psu/lidi), tak snad najit vhodnou alternativu je lepsi, nez ho drzet hlady, ne?
tak neco papat musi ze? nikdo nepsal o drzeni ho hlady, ale kdyz ma problem tak zkouset na nem dalsi granule je podle me nesmysl, mel by se nejdrive problem aspon uklidnit, na coz mi prijde logicka dieta a ne ten samej sajrajt jen v jinak pokreslenm pytli
pripadne se treba clovek taky muze rozhodnout plne zmenit druh stravy.
to muze, muze totiz cokoliv, nicmene mi prijde logicka ta dieta
kdyz tady vidi behem dne, dvou, ze to psovi nesedi, tak kdyz po te dietce az bude pesan ok bude muset necim krmit, tak nevidim duvod, proc nevyzkouset neco blizsiho slozenim tomu, co zral doposud?
tak tomu dokupy nejak nerozumim
no poku bude pejskovi dieta sedet, tak nevidim duvod proc to nejak zasadne menit, ale to je kazdyho vec stejne jako je kazdyho vec, jestli si necha svuj majetek vykastrovat nebo treba uspat nebo ho bude jen krmit grnulema a ockovat na vsechno mozny a nemozny, cpat preventivne antibiotikama ci necim jinym ci treba jestli si bude nekdo z lidi, kteri to takhle delaj, souvisle delat srandu....ni? mame tu svobodu preciz!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 14:31
- Nahlásit
zbrnd
mel by se nejdrive problem aspon uklidnit tak to urcite, to ja nemyslela patlat jedno na druhy, ale z dobryho stavu zkusit, at vidim co to dela proti normalu
jasne, tu dietu prece nerozmlouvam.
tak nekdo ma "dietu" jako dietni napraveni situace a ne jako celozivotni krmici dogmu. asi ne ze by pes celej zivot nemohl zrat kureci s ryzi, to by asi mohl...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 14:32
- Nahlásit
No kazdopadne pes zerouci 4 roky ty samy grancle ma takovy zazivani ze takovyhle prusvih je jen otazkou casu protoze receptury meni cas od casu kazdy vyrobce, takze hlavne to chce posilit zazivani a je jedno jestli suchym a nebo barfem a holt pocitat a tim ze ty problemy muzou trvat dlouho
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 16:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
cernej cajtak dieta nemusi byt vubec synonymem pro utrpeni si tak neco, ze jo .
to ja nemyslela patlat jedno na druhy, ale z dobryho stavu zkusit, at vidim co to dela proti normalu no tom jsem prave takto od Tebe fubec nepochopil, proto jsem reagoval
Maya takze hlavne to chce posilit zazivani a je jedno jestli suchym a nebo barfem
No to teda fakt nevim, jak se da granclemi posilovat zazivani . I kdyz jako je pravda, ze pod pojmem "posilit" si kazdej muze predstavit dost neco jinyho
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 20:02
- Nahlásit
zbrnd
No tak víš co, já nejsem striktní granulokrmič, ale slovem posílit bylo myšleno zvyknout na různorodou stravu, tudíž minimálně u granulí střídat a střídat. Pak se tohle nestane.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 07:25
- Nahlásit
zbrnd
ale to nemyslim, ze dieta je synonymum utrpeni, ale asi kdyby clovek chtel kazdej den varit kureci s ryzi, tak uz asi davno dava jinou stravu nez granule, pokud by to vyhovovalo i majiteli
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 08:32
- Nahlásit
cernej caj
ja verim, ze to tak nemyslis, ale jevilo se mi, ze by to tak mohlo vyznit a byti pochopeno
ale asi kdyby clovek chtel kazdej den varit kureci s ryzi, tak uz asi davno dava jinou stravu nez granule, pokud by to vyhovovalo i majiteli
to je mozny, nekdo jinej zas treba nechce vubec chodit s psekem ven a taky to jeste neznamena, ze je to fajn a ze mu budu doporucovat vylety do obyvaku prostridat s vyletama do kuchyne
Maya
No tak víš co,
Ja prave nevim..vubec ani co a ani trochu, vzdyt vis...
ale slovem posílit bylo myšleno zvyknout na různorodou stravu, tudíž minimálně u granulí střídat a střídat. Pak se tohle nestane.
To si nemyslim, ze je rozumny...ani trosku...ale vis, ze su dutéé a nic nevim a ziju v bludech, takze mas urcite plavdicku ty granulokrmicko nestriktni.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 09:34
- Nahlásit
zbrnd
Ja mam vzdycky pravdu, to uz bys mel vedet.
|
bartabart
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 10:42
- Nahlásit
Jsem už z toho trochu blbej..včera jsem jel na veterinu tam bezvadne doktorka aspon necosmajlík ke ktere chodime dala mu injekci ranital, teplotu nemel, bricho lehce nafoukle, vcera uplne bez jidla, dnes opet zacit davat kure s ryzi po malych davkach..zatimco do vcera jeste byl s chovanim o.k. celou noc ted uz nespal, sedi, kouka, dnes opet, nos studeny, ale tak uz nevim bud ma hlad a kouka vycitave a nebo lezi pouze na brise s hlavou natazenou dopredu..no myslel jsem, ze sveho psa znam, ale ted uz zacinam byt zmateny..kdyz to nebude lepsi pry udelaji rozbor z trusu zda tam neni nejaka bakterie na kterou nezabiraji bezne leky na odcerveni a antibiotika jsme zatim take nedali...babo rad
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 10:46
- Nahlásit
bartabart
tak asi nezbyva, nez ho sledovat, nasadit dietku a kdyz zabere, tak dobry, kdyz ne, tak pujdete jeste na vysetreni.
navic to jeste muze byt rekace na ockovani castecne, jak je to dlouho, co byl pes ockovan?
|
bartabart
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 12:15
- Nahlásit
ockovani uplne vyloucili..dostal nobivac klasiku jako vzdy a ockovani probehlo je to 12 dní. Blby je,ze nezere do vcera byl jeste plnej hladu a tak jsem varil to kure na dnes a dnes nechce nic..ani kure,ani jeho piskot nic...jedine kdy "pookral" bylo,kdyz jsem vzal do ruky voditko a sli jsme ven, venku o.k. cural, bobek nebyl,ale vratime se a znova jeho divne chovani..tak me napadlo, ze jeste krom krmiva do toho vseho by to mohla byt harajici fena...kdyz hara nekdo kolem nas tak takto obcas sedi a kouka do okna nebo ke dverim, den neji a je takovej mimo...to by byla blba nahoda vseho najednou...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 13:16
- Nahlásit
bartabart
tak z ockovani uz by to byt nemuselo. jinak nevim, kde v zahranici ste, ale u nas je uz teplo, uz to docela zacina harat ci nedavno doharalo...
tak hlavne, at je brzo OK a zjistite, cim to bylo
|
bartabart
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 13:24
- Nahlásit
ja nejsem v zahranici ja jsem v praze )) to asi divne vyznelo jak jsem psal..jako ze jine granule co bych chtel sem nedovazeji jsem myslel sem do CR..nekdy mi to psani nejde..stejne tak nejde mi vypozorovat co je se psem... )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 13:32
- Nahlásit
bartabart
aha, tak to sem spatne pochopila, mam za to, ze do cr se vozi i nejaky znacky srovnatelny s annameat, co stoji za to vyzkouset, az se jeho stav dostane do normalu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 15:22
- Nahlásit
bartabart
Nemohl neco sezrat? Kus hracky, drevo, ponozku a podobny nestravitelny veci.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2016 00:46
- Nahlásit
Vy velkokynologove si proste nikdy nepriznate, ze granule a ockovani jsou dost velkej sajrajt na jakykoliv problemy ...
bartabart
za dieta je rozumna v kazdym pripade, pravdepodobnost, ze by situaci zhorsovala je totiz dosti mala
MayaNemohl neco sezrat? Kus hracky, drevo, ponozku a podobny nestravitelny veci.jo nebo ho ozarili iluminati
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2016 09:02
- Nahlásit
zbrnd
Jasne mnohem lepsi nez granule je hodit psovi do misky salam s rohlikem
Sorry ale aktualni spici kauza me vede akorat k presvedceni ze nekterym lidem by se granule mely vtlouct di hlavy a ze nejvetsi sajrajt pro psy jsou nektery lidi
|