| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2016 21:49 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
edit, omyl ....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2016 21:50 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
edit... omyl
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2016 07:36
- Nahlásit
Walda
takhle mi to taky prijde logicky, ze by se to melo tykat maximalne prvni aplikace u mladych psu ale ne kdyz je pes preockovan v terminu a nema to propadly... to by meli uznat klidne i den predem. Ale chtela sem se vyhnout tomu, ze clovek vyhodi litr za akci, ze ktere ho vyrazi, protoze nesplnil podminku...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2016 10:39
- Nahlásit
Walda
Nejde, nálepky se teď nesmí přelepovat, při vystavení nového pasu se musí přeočkovávat.
To preci neni duvod, proc by nemel jit vystavit novy ockovak.
Verim, ze se musi znovu preockovat resp. kouit novou samolepku a mozna jsou i nahradni samolepky...neee proste pokud je vule, cesta se najde, otazka je, jake jsou pozadavky presne a jake priority.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2016 10:41
- Nahlásit
corgi
Přemýšlela, ale pak jsem viděla štěňata s parvou ve vedlejší vesnici
A? To je asi stejny jako bych tvrdil, ze nevezmu uzeny do huby, protoze jsem videl nekoho umirat na rakovinu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2016 11:28
- Nahlásit
hofikos
o věřím, že jsou veterináři, kteří si řeknou o trojnásobnou cenu, aby o něco nepřišli. Já platila dřív za tu kombinaci vztekliny a asi dalších pěti kolem 450 Kč, a za tu tříletou vzteklinu jsem teď platila 220 Kč, tak snad dobrý. Jako rozdíly mezi veterináři jsou. První fena jako štěně měla psincový kašel a já šla k nejbližší veterinářce, která to řešila tak, že jsem každý den chodila na injekci antibiotik - prý, aby si mohla dr. poslechnout, jak se to vyvíjí. Každá návštěva byla něco přes dvě stovky. Po pár dnech ždímání jsem si zajela přes město do jiné ordinace, dostala jsem prášky za stovku na týden (přibližně, už je to fakt skoro 9 let) a bylo to. Vlastně jsem se ke změně odhodlala až po tom, co mi ta vetka vynadala za krmení syrovým masem a cpala mi Eukanubu. Úplně jsem na to po těch letech zapomněla.
Tak ale ono ne vzdy levnejsi znamena lepsi. jste mi pripomnela tim psincovym kaslem zkusenost na toto tema z rodiny, kdy u psa byl dianostikovan "psinkovy kasel" od pohledu a vylecen pomoci ATB do druheho dne.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2016 11:31
- Nahlásit
Walda
Tohle jsme probírali několikrát s vetama na našich akcích, a mělo by se to týkat jen první aplikace určité vakcíny, né opakované aplikace (pokud je ve správném termínu), protože i po nové aplikaci je pes chráněn ještě minulou aplikací.
no chranen.... to je podle me relativni proste jak se to vezme.
Jestli tam neni tech 14 dni proto, kdyby to nahodou dostal?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2016 11:33
- Nahlásit
impact
edit... omyl
Nesouhlasím. Máš pro to nějaký relevantní argument?
cernej caj
akhle mi to taky prijde logicky, ze by se to melo tykat maximalne prvni aplikace
proc? z ty reaplikace to muze dostat taky ne?
|
hofikos
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 14:02 - Změnil/a: hofikos
- Nahlásit
Tak jsem slíbila dořešení...byla jsem na veterině znovu, ptala jsem se na tu nutnost přeočkování po roce (připomínám vakcína NOBIVAC RABIES). Hned dva veterináři mě tam přesvědčovali o tom, že ano, že je to nutné, že kdyby pes někoho pokousal, že si to nevezmou na triko atd. Ptala jsem se na zdroj těch informací, že v příbalovém letáku jsem to nenašla a že zkušenosti dalších klientů jsou takové, že se očkuje rovnou na tři roky. Byla jsem poučena, že v příbalovém letáku není všechno a oni to mají ze školení k té vakcíně....
Tak jsem napsala mail na "Ústav pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv" (tímto děkuji uživateli "zbrnd", který mi zde poradil, že se mám obrátit právě na ně). Odpověděli mi během asi dvou hodin a potvrdili, že účinek je na tři roky od první vakcinace (tedy i u štěňat). Zároveň připsali i informaci, kterou jste tady taky psali, že Rabisin je právě po první vakcinaci po roce přeočkován. Asi jako vysvětlení, jak si to mohli veterináři poplést.
Ten mail jsem přeposlala veterináři a večer mi od něj přišla omluva s tím, že samozřejmě můžeme přeočkovat až za tři roky a že to takhle bude tlumočit i dalším klientům.
Sama jsem si to v očkováku přepsala, mail schovala...hotovo. Děkuji všem diskutujícím za informace
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 14:11
- Nahlásit
hofikos
tak to je super, ze se to podarilo osvetlit a teda ze vet uznal chybu a nebude se pesan zbytecne preockovavat
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2016 16:40
- Nahlásit
hofikos
Sakra, to máte úspěch. Já už loni psala Biovetě, kdy jako hodlají do příbalového letáku infekcí u Novelu dopsat tříletou účinnost, a jaksi se mi odpovědi nedostalo ani na mail, ani na FB...
|