Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vakcína proti Aujeszkyho chorobě u psů
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Led 2016 12:43
- Nahlásit

birma
Tohle mi přijde trochu zvláštní. Kdyby to byla 1/3 divočáků a bylo to tak extrémně nakažlivý, tak psi používaní na dohledávky prasat by museli umírat ve velkém, ne?
Ono to "extremne nakazlivy" neni nejspis.
Co se tyce tech procent divocaku, kteri to maji v sobe, cetl jsem ruzne vysledky pozorovani/vyzkumu a bylo to vzdy 10-25% procent, takze to co psal Walda je sice vice nicmene zhruba radove podobne.
Priklady, kdy se to preneslo treba na domaci zvirectvo jsou mnohdy zavinene clovekem nedbalym, co jsem cetl, treba chytry clovek zpracovava divocaka na dvorku, "neuklidi" to a pak se mu od tama nakazi domaci zvirectvo
Navic, coz je pomerne dulezite, vakcinace se drive(dost davno neb nekdy od 90 let jsem oznaceni jako zeme teto nakazy prosta) provadela v chovech prasat tedy ne u psu nebo kocek apod.
neboli jinymi slovy to jsme asi zcela jinde. Nikde jsem necerl, jestli je to na psech vubec odzkousene a s jakymi vysledky apod. Pokud k tomu nejsou zadne relevantni informace, prijde mi tady ta nase debata opet jako kdyz se Hurvinek bavi s Manickou o tom, jak na klozetě jednoduše obohatit plutonium.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Led 2016 12:48 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

cernej caj
a ještě je otázka, podle čeho jsou ty statistiky? někdo psa utratí nebo mu umře doma a dá se nějak dohledat reálný počet těch psů, co se nakazí a umřou?
tak stejně je to se psy přejetými autem, znásilněnými dětmi či třeba volebními preferencemi či výzkumem spokojenosti občanů s finanční situací prostě statistika

tak to prave myslim, jestli vubec nejaky statistiky existuji nebo vime jen o tom, co se dostane do novin? jestli se tomu da verit, ze to je maximalne par kusu za rok (a to ani ne kazdej rok), nebo je to horsi ale jak to zjistit, ze
vis kolik je ruznych nemoci, na ktery umiraji desitky psu ci lidi u nas rocne a vubec se to neresi? ja nevim, ale logicky bych rekl, ze jich bude fakt dost

jen proste tady tohle je asi cool resit v odbornych internetovych velkokynologickych komunitach

a jestli se na to vede statistika? nekdo mozna jo

aren
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 18:49
- Nahlásit

birma
Tohle mi přijde trochu zvláštní. Kdyby to byla 1/3 divočáků a bylo to tak extrémně nakažlivý, tak psi používaní na dohledávky prasat by museli umírat ve velkém, ne?
Právě. A taky my bychom tady už nebyli, protože bydlíme u lesa, chodíme tam na procházky, potkali jsme divočáky mockrát a nerozryté louky tady ani nejsou. Jestli ona to není jen uměle vyvolaná panika kterou šíří myslivci aby jim pejskaři nelezli do lesa.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 22:48
- Nahlásit

No a vy jse nekde cetly o tom, ze to ma byt strasne moooc nakazlive? Asi zalezi taky na te forme prenosu. Paklize ulovite divocika, naporcujete ho a vas pes pak bude chodit lizat zbytky krve asi ta pravdepodobnost nakazeni bude "vyssi".
Tak my ovce obecne rady hledame zarucene metody, pilulky, vakcinym vodicky, ktere za nas vyresi ten ci onen problem...hlavne nemuset "nic udelat".

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání