| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2016 10:11
- Nahlásit
Existuje už? Četla jsem před rokem či dvěma že se na ní pracuje a teď ticho po pěšině.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2016 23:21
- Nahlásit
Nechcete si pani radeji udelat biopsii?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 00:20
- Nahlásit
zbrnd
Nebo ty pane lobotomii.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 09:35
- Nahlásit
Walda
Podruhý? To tě tak učil guru Ruda?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 10:36 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
zbrnd
Podruhý?
Pokaždý. Měl bys trochu brzdit, Psíčku.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 13:07
- Nahlásit
Walda
Dobrý ráno?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 13:24
- Nahlásit
aren
To je dobrák ten pan Walda, což?
Snaží se mě vychovávat, ale asi neví, že pokud řídím, zásadně nepřispívám do diskuzí na netu. To víme jen my dva !
|
Petr
Administrátor |
# Zasláno: 20 Led 2016 20:46
- Nahlásit
Panové, diskutujte k tématu Vakcina ... prosím. Na osobní pozdravy si založte nové téma.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 20:57 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Petr
OK, mate pravdu.
|
Rezavec
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 00:08 - Změnil/a: Rezavec
- Nahlásit
Co vím, ještě nedávno byla v rané testovací fázi, kdy to vypadalo špatně.
Ale nějak teď zpočátku roku se objevilo několik zkazků o tom
• že vakcína vůbec nebude
• že vykazovala vysokou úmrtnost
• že není ekonomicky zajímavá, tak se na to Bioveta vybodla a u nás vůbec kvůli licenci nebude
Prostě X možných scénářů typu "jedna paní povídala".
Poslední informace co se ke mě dostala, pár dnů stará, říká že vakcína je bezpečná pro psi, ovšem účinnost je 50%, tudíž se zatím registrovat nebude.
Jak si to kdo přebere...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 07:51
- Nahlásit
A vono tu hrozí nějaký velký nebezpečí, že by tím psi byli ohroženi?
Nebo je tím budeme píchat jen tak, aby měli tuhle vakcínu do série?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 08:55
- Nahlásit
zbrnd
hrozí . Už se to i stalo, vím o dvou psech. Při lovu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 10:39
- Nahlásit
PetraK
hrozí . Už se to i stalo, vím o dvou psech. Při lovu.
No to zas ano, samozrejme.
A to si jako nekdo mysli, ze se bude plosne resit vakcina kvuli tech par psu, co se motaji kolem lovu divocaku?
Proc si to neohlidaj ti "lovci"? Proč ty psy k tomu používají, když jim jde tak moc o jejich zdraví. A proč si tu vakcínu neseženou ze zahraničí teda, když už?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 10:52
- Nahlásit
zbrnd
A to si jako nekdo mysli, ze se bude plosne resit vakcina kvuli tech par psu, co se motaji kolem lovu divocaku?
jo , to já nevím. ale spíš mají pejskaří obavu tak jako obecně, aby při procházkách se jejich pes nenakazil. , když už to tady je. Tuhle se mě na to ptala kolegyně, mají kolem sebe hodně moc divočáků, ryje jim to všude kolem domu.
Proc si to neohlidaj ti "lovci"?
neohlídají co?
Proč ty psy k tomu používají, když jim jde tak moc o jejich zdraví.
protože je na tu dohledávku mají. Aby to zvíře dohledali, když je zraněné.
A proč si tu vakcínu neseženou ze zahraničí teda, když už?
já nevím - možná není ani tam?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 12:53
- Nahlásit
PetraK
jo , to já nevím. ale spíš mají pejskaří obavu tak jako obecně, aby při procházkách se jejich pes nenakazil. , když už to tady je.
To mi nějak neštimuje teda. Bude se teda očkovat třá i na zastřelení psa myslivcem nebo jeho přejetí autem či úmrtí při výkonu služby? Nebo existuje nějaká statistika, která by ukazovala, koliko pesanů se to třá v minulých letech prokazatelně týkalo?
neohlídají co?
tož ty psy, pokud nechtějí, aby se tím nakazili
protože je na tu dohledávku mají. Aby to zvíře dohledali, když je zraněné. Tak když je na to mají, vědí o tom riziku ne? stejně tak tam jsou i jiná rizika ne?
já nevím - možná není ani tam?
a možná je?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 13:19
- Nahlásit
zbrnd
Bude se teda očkovat třá i na zastřelení psa myslivcem nebo jeho přejetí autem či úmrtí při výkonu služby?
teď nerozumím. jako že by bylo špatně kdyby na to vakcína byla? To by pak nemusela být ani na tu vzteklinu
Nebo existuje nějaká statistika, která by ukazovala, koliko pesanů se to třá v minulých letech prokazatelně týkalo?
to nevím zda existuje. Jen vím, že se tu vysktla, a že to není hezká smrt, protože je to neléčitelný.
tož ty psy, pokud nechtějí, aby se tím nakazili
to při dohledávce myslím dost dobře nejde.
a možná je?
no, možná.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 15:23
- Nahlásit
PetraK
teď nerozumím. jako že by bylo špatně kdyby na to vakcína byla? To by pak nemusela být ani na tu vzteklinu
Kdyby nebyla k dispozici vakcina na vzteklinu, bylo by to nejspis poruseni nejake legislativy neb vakcinace na vzteklinu je ulozena zakonem jako povinna. Jinak ano, nebyt te legislativy, byt by nemusela.
to nevím zda existuje. Jen vím, že se tu vysktla, a že to není hezká smrt, protože je to neléčitelný.
Když v Praze přejede auto psa taky to není asi hezká smrt. Kolikrát více je přejetých psů v Praze než těch, co se infikují Aujezskýho nemocí? A místo toho, abyste si je tam naočkovali proti přejetí autem tak ještě velkokynologové odborníci milující psy brání přijetí legislativy, která by je chránila. Kupodivu velkokynologové, kteří se brání vodění neovladatelných psů na vodtku v ruchu velkoměsta prý proto, že pes na vodítku je spíše agresivní, jsou ochotni tvrdit, že když psa přivážeme na noc vodítkem k posteli, poskytneme mu bezpečí.
Máte to tam divný pražský Pepíky a Honzíky v tom Práglu paní Píp!
to při dohledávce myslím dost dobře nejde.
Tak jasný. A pokud nechám psa třá zapásit, tak taky nejde vyvarovat se možností zranění či úmrtí. Ale nemusím ho nechat zápasit. Divočáky si taky mohu dohledat sám, když jsem jemen a neumím střílet.
o, možná.
no právě, "možná" je toho spousta ... tak mi právě od začátku tohodle chytrýho vlákna nejde moc do hlavy, proč někdo jako Aren, která nejspíš ví, co je google a za ta staletí na netu a pejskařských diskuzích už něco zažila a snad i něco zapamatovala, neosloví s takovým dotazem kompetentní místo ... bo tady se můžeme bavit do nekonečna, co možná a nemožná a co by kdyby a co jedna paní povídala, no ni?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 15:27
- Nahlásit
PetraK
A navíc paní, když se podíváte, kdy a jak se aujez u nas projevila, tak se zase doctete, ze je to velmi casto diky jemenovitym lidem...a jemen uskodi tak jak tak ....a ockovat proti jemenovitosti ho nejde
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 16:05
- Nahlásit
zbrnd
Jinak ano, nebyt te legislativy, byt by nemusela.
já zas myslím, že je dobře, že je. není to hezká nemoc pro žádnýho tvora.
Kolikrát více je přejetých psů v Praze než těch, co se infikují Aujezskýho nemocí?
tož to taky nevím, jaký je poměr, ale nedivím se, že v místech s vysokým výskytem černý zvěře a zvlášť u loveckých psů se o to lidi zajímají.
třá zapásit, tak taky nejde vyvarovat se možností zranění či úmrtí.
ale proč by měl zápasit?
neosloví s takovým dotazem kompetentní místo ..
protože začasto odpověď z kompetentních míst trvá dlouho? A třeba by to někdo věděl Chodila sem roky, probírávalo se tu kdysi, kde co. Mi ten dotaz nepřijde nějak podivuhodnej.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 18:44
- Nahlásit
PetraK
já zas myslím, že je dobře, že je. není to hezká nemoc pro žádnýho tvora.
Tak spousta nemoci neni hezkych.
Na druhe strane nezname potencionalni negativni ucinky a dusledky.
Taky je otazka, co by se dělo, kdyby se vakcinace prostě nějakým způsobem omezila.
Taky je další otázka, co všechno způsobují ty vakcinace v globale.
Ti, co to vědí aspoň částečně to ovcím evidentně jen tak říci nechtějí má milá Píp
tož to taky nevím, jaký je poměr, ale nedivím se, že v místech s vysokým výskytem černý zvěře a zvlášť u loveckých psů se o to lidi zajímají.
Takovým se třá taky nedivím, spíše jsem se divil, že taková zkušená velkokynoložka a psochránkyně přijde zjišťovat fakta ohledně tohoto semka.
ale proč by měl zápasit?
Třá proto, že jsou lidi, co jsou přesvědčení, že pes jim tak prokazuje, že je k smrti miluje a oni jsou z toho celí vyexcitovaní a je to pro ně úžasná zábava mimo jiné asi i proto, že člověku je násilí přirozené jen většina z nás to není ochotna přiznat.
A proč by měl dohledávat vepříky?
protože začasto odpověď z kompetentních míst trvá dlouho?
Aha...tak pak už i rozumím, proč si třeba lidi přijdou semka nebo jinam na net pro právní radu, kterou se pak řídí .... to je fakt zodpovědný
Mi ten dotaz nepřijde nějak podivuhodnej.
Mi zas tak trochu jo
|
aren
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2016 12:07
- Nahlásit
Ono nejde jen o lovecké psy. Jestli správně rozumím, docela stačí když jste se psem na procházce v lese a on smlsne starý prasečí výkal. A kdo tohle ohlídá.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2016 13:34
- Nahlásit
aren
smlsne starý prasečí výkal
Bohu žel, je to trochu jako s karbofuranem, stačí, když si lízne.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2016 14:59 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
aren
Walda
Samozřejmě, taky stačí mít mikrooděrku a otřít se třeba v autobuse o něco, kde se předtím otřela se svou mikrooděrkou nějaká fetka a pak lze umřít na béčkovou žloutenku.
Stačí jít po ulici a zabije vás auto.
aren
Tím chci jen říct, že jde hlavně o to, kolik se takových případů reálně děje. Z toho pak nejspíš vychází i regulace plošné či individuální vakcinace.
Takže pokud bych chtěl opravdu získat nějaké snad i reálné informace o (ne)možnostech vakcinace, obrátil bych se třeba na:
http://www.sukl.cz/
případně na
http://eagri.cz/public/web/ukzuz/portal/
nebo možná ještě někam jinam, ale nejdříve bych zkusil to první.
Obracel bych se telefonicky, člověk většinou vyřídí/zjistí více rychleji.
Ovšem na druhou stranu my tady na czpsu máme odborníky na vše, takže možná je zbytečné se kamkoliv obracet.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2016 17:02 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
zbrnd
kolik se takových případů reálně děje
30% divočáků v ČR jsou přenašečí.
Co vím, jeden pes nakažený letos, jeden předloni.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2016 23:38
- Nahlásit
Walda
četl jsem, že méně, ale i kdyby více, stále to není podstatné pro to, kolik takových případů se děje a jak k nim dojde
ano tohle číslo by bylo asi důležité znát, protože přeci poikud to jsou jednotky nebo i kdyby byly desítky úmrtí, je to z hlediska
celku/společnosti/populace statisticky bezvýznamné a podle toho se s "tím" bude i nakládat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2016 08:21
- Nahlásit
znam lidi, co by takovou vakcinu uvitali, protoze 3x rocne trnou, kdyz jejich pes nekde neco olizne... holt zas "vyhoda" toho, ze clovek bydli hned u lesa.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2016 08:28
- Nahlásit
Walda
Tohle mi přijde trochu zvláštní. Kdyby to byla 1/3 divočáků a bylo to tak extrémně nakažlivý, tak psi používaní na dohledávky prasat by museli umírat ve velkém, ne?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2016 10:09
- Nahlásit
birma
a ještě je otázka, podle čeho jsou ty statistiky? někdo psa utratí nebo mu umře doma a dá se nějak dohledat reálný počet těch psů, co se nakazí a umřou?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2016 10:56 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Statistiku prasat mám z veterinární zprávy odtud
Statistiku nakažení psů mám ze sdělovacích prostředků, už nevím odkud, teď jsem to našel třeba tady , ale tady píšou o dvou psech předloni.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2016 11:42
- Nahlásit
Walda
tak to prave myslim, jestli vubec nejaky statistiky existuji nebo vime jen o tom, co se dostane do novin? jestli se tomu da verit, ze to je maximalne par kusu za rok (a to ani ne kazdej rok), nebo je to horsi ale jak to zjistit, ze
|