| Autor |
Zpráva |
allík
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 19:02
- Nahlásit
U nás v lese vysí ode dneška cedule, že je oblast postižená prašivinou a máme si hlídat pejsky. Jak se může pes tímto onemocněním nakazit? Vůbec nic o tomhle nevím, tak prosím o nějaké info, ať můžu klidněji spát. Díky.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 19:14
- Nahlásit
Google.cz ?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 19:57
- Nahlásit
To mě nezajímá
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:15
- Nahlásit
Lidi, já už se ztrácím Už nepoznám, co je opravdu dotaz, a co je jenom "jakodotaz"...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:18
- Nahlásit
allík
Prašivina neboli sarkoptový svrab. Měla jsem tu čest, když se mi jeden pes vyválel v prašivé lišce. 3 týdny karanténa, izolace od ostatních a tři týdny hrůzy, že to chytí zbytek smečky a štěňata.
Už nikdy víc..
Já bych se dané oblasti vyhnula širokým obloukem.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:22
- Nahlásit
corgi
Už nepoznám, co je opravdu dotaz, a co je jenom "jakodotaz"...
Já to myslela vážně, na googlu jsem nic kloudnýho nenašla.
impact
Takže se to přenáší přímým stykem s infikovaným zvířetem?
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:32
- Nahlásit
allík
už se to tu trošku řešilo:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_452_0.html
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:37
- Nahlásit
allík
jinač v tom lese by asi musel pes být v přímém kontaktu s infikovanou liškou nebo vlézt do nory, na slunci zákožka rychle hyne
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:43
- Nahlásit
Na googlu si nic kloudnyho nenašla? A co si hledala nebo snad sháníš geneticky kód toho organismu co to způsobuje? Stačí zadat " prašivina " a všechno najdeš,i na nějaký článek tady z psa tam byl odkaz
|
allík
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:46 - Změnil/a: allík
- Nahlásit
staropramen no jo, blbě hledám.. To je po tom týdnu v práci, už ani nevidím
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:47
- Nahlásit
To je hezká výmluva tady zda se vidíš všechno dobře..
|
allík
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:53
- Nahlásit
staropramen
tak jo, omlouvám se za založení nového tématu protože jsem nemehlo a neumím hledat na googlu. Myslím, že ho může admin smazat, neboť budoucím generacím asi ku prospěchu nebude...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 21:01
- Nahlásit
Ale bude:-D budou vědět kde to najít:-D
|
allík
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 21:03
- Nahlásit
Ale bude:-D Když myslíš... budou vědět kde to najít:-D třeba to budou stejný nemehla jako já
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 23:19
- Nahlásit
staropramen
myslím, že je tu sposta jiných, zbytečných a nesmyslných témat a hlavně odpovědí - proč se teda navážet do někoho s "normálním" dotazem, já tazatelku chápu, ano google je google, ale u nového tématu můžeš narazit na někoho, kdo ti podá informace přímo, od toho jsou přeci diskuze.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 23:39 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit
Já se do autorky nenavážím tak se do mě nenavážej ano? chtěla informace? Tak sem ji odkázal na rychlý zdroj .
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 23:49
- Nahlásit
Co my? kde ty chodíš na tyhle drby
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 23:54
- Nahlásit
No jo ty musíš být za každou cenu vtipnej vid:-D
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2010 08:25
- Nahlásit
allík
nebudu číst odkazy atd. , nevím, jestli to někde nepadlo. U králíků je ušní prašivina a proti té funguje Bio Kill, podle mě by měl fungovat i u psů.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2010 10:36
- Nahlásit
kachna_
U psa stejnou službu splní pipeta strongholt
|
bambolina
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2010 14:01
- Nahlásit
já si to zažila, u obou psů, to že na sluníčku zákožka rychle hyne je blbost, naopak, čim větší těplo, tím víc se rozmnožuje
léčí se to blbě a hodně zdlouhavě, různý takový léčívý oplachy a vodní lázně, ale nám stejně nejvíc zabraly injekce, už si bohužel nevzpomenu, jak se jmenovala, píchal nám to veterinář jednou za 7-10 dní asi 4krát, pak to začlo ustupovat, ale jak říkám, bylo to na dost dlouho, u jednoho psa asi 3 měsíce (od počátku do úplnýho vymizení) a u druhýho cca 2 měsíce, tam jsme to naštěstí chytli hned v počátku a začali jsme rovnou injekcema
|