Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Líná a nič mu neni?!?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 18:45
- Nahlásit

Dobrý! Mam rocne stena vymarskeho ohare a asi pred mesiacom sa mu na hlave objavili cierne tecky, ked som sa pozrela na kozu, zistila som, ze tam nema srst, tym to posobilo, ze tam ma cierne tecky a zacal hrozne linat. Neskrabe ho to, ani to nema cervene, ani zapalene, ani ziadne strupy. Proste len mu pada srst. Postupne sa to zacalo - asi po tyzdni - rozsirovat z hlavy na oblicej a krk. Bola som po 2 tyzdnoch u veterinara, on zobral vzorku a povedal, ze to neni bakterialneho povodu a mam ho kupat v specialnom sampone Nolvasan kazde 3 - 4 dni. Uz je to tyzden, ale stale lina a tecky ma uz i na nohach. Ale jinak je vesely, chuti ma jest a nic ho neskrabe. Asi pred 2 mesiacmi som zmenila pre neho krmivo (presla som z K9 na Eminent), moze to byt po tak dlhom case i tym, ze by mu v tom krmive chybali nejake vitaminy? Inak zerie od malicka Alavis. A po navsteve veterinara som mu zacala davat aj lososovy olej do jedla. Odcerveny je pred 2 mesiacmi. Troska teraz pripomina dalmatinca Dakujem za napady a rady!

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 18:50
- Nahlásit

michaelau

A jak vypadaj ty čený tečky? Jako fleky na kůži nebo jako beďary nebo ucpaný póry na xichtě? Proč mu dáváš od mala Alavis, on má potíže s kloubama už od malička?

staropramen
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 19:08
- Nahlásit

Alavis se dává i jako prevence..

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 19:53
- Nahlásit

Ano, Alavis davam ako prevenciu na doporucenie veterinara. V pravidelnych mesacnych intervaloch s pauzami. A tie cerne tecky vznikli ako dosledok vypadanej srsti a tym sa stmavili miesta. Ma striebornu barvu a kratku srst. Neviem ci sa to da z mojho popisu pochopit. Poslal by som aj fotku na ukazu, ale tu sa to asi neda..

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 19:56
- Nahlásit

michaelau

tu sa to da, holky u davídkový renaty ti poradí, jak na to, já jsem bohužel na todle tupá, tak ti neporadím Tak se jich zeptej..

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 19:58
- Nahlásit

Ok, diky za nasmerovanie..

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 20:01
- Nahlásit

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 20:04
- Nahlásit

Aha, tak este jeden pokus, uz viem ako tam dat fotku Tak toto je jeho hlava, ako teraz vyzera:

baruska
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 20:56
- Nahlásit

Takhle vypadala má fena minulý rok, léčila se ATB, prednisol, dělalo se plno seškrabů, odběr krve, plísn, atd. A NIC
Pak mi jedna vet. napsala že je to alergie na dravčíka ať fenu ošetřím spot onem Advocate a to konečně pomohlo.
Pak jsem ještě dvakrát vždy po šesti týdnech použila Advantix, vystříkala pelech Biokilem a bylo po problému.
Letos jsem opět musela ošetřit fenu Advocatem,stihlo se jí to udělat jen na hlavě ale už je dobrá,

baruska
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:02
- Nahlásit

Tak teď nevím jak vložit fotku

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:06
- Nahlásit

Baruska, dakujem za radu, idem na to hned pozriet podrobne. Konecne niekto, lebo kazdy len krutil hlavou a nikto nevie, ani veterinar...

A fotku som mala ulozenu na internete, klikla som na nu pravim tlacitkom a tam bolo ze "kopirovat URL adresu". Zkopirovala som to a to som potom vlozila, tu kopiu URL adresy, sem a dala ze "poslat spravu" Troska komplikovane. Musim mat niekde na nete tu foto. Napriklad ja som ju mala na facebooku

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:13
- Nahlásit

A myslíte, že keď mu to dam, mozem mu spat nasadit obojok ktory ma teraz - antiparazitny Scalibour. Alebo to uz bude moc?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:16
- Nahlásit

baruska
Tak teď nevím jak vložit fotku
zkus ještě kouknout sem
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_6532_0.html

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:25
- Nahlásit

michaelau
Šarpejové když línají vypadají naprosto stejně. Je to normální, přirozený proces. Vždycky říkám našemu Bíbulátku, že ho prožrali moli . Ale u jiných plemen jsem to nikdy neviděla

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:28
- Nahlásit

No prave u vymarakov to neni normalne. A hlavne teraz by nemal vobec linat. Veterinar povedal, aby isiel este na krvne testy, ale najskor som sa chcela poradit medzi ludmi, ci nemaju s tym skusenost, kym ho budu niekde v labaku tyrat ihlami...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:30
- Nahlásit

michaelau
tohle přesně měl pit co jsem měla loni na hotelu a vylezlo mu to potom, co plaval v pískovně, volala jsem majitelům, myslela jsem, že má na něco alergii a ti mi řekli, že je to v pohodě, že má demodex a jednou za čas se mu to objeví, tak to přeléčí a je klid.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:35
- Nahlásit

michaelau
A hlavne teraz by nemal vobec linat.
A proc by nemel? Celej rok je divnej, dlouha zima, tropy, lijavce, tropy - je zblbla cela priroda. Taky mi ted obe rtw opet linaji. Radost z toho nemam, ale co nadelam, holt cesu a cesu. Teda nerikam, ze ti ohar lina a ze to ma zpusebeno od toho, to je k tomu kategorickymu a hlavne teraz...
Ty krevni testy jsou dobrej napad. A jestli mu das Advocate, tak rozhodne nedavat pak Scalibr. Aby se ti fesak nepriotravil.

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 21:41
- Nahlásit

Kejtlin - ale ked mu veterinar bral vzorky z koze, nic take nenasiel.. a to sa da zoskabom z koze zistit, nie?

Fifi - zajtra zavolam veterinarovi a poviem mu moje nove zistenia a uvidim co nevrhne

Cesat a cesat je otrava, ale to by som prezila, len keby som mala potvrdene, ze to neni nic ine, "len" zblbnutie prirody. A ta teraz fakt blbne..

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:00
- Nahlásit

michaelau
nevím, já ho k veterináři nevezla, zavolala jsem majitelům, jestli už to někdy měl tak řekli že jo, narušilo se mu prostředí v kůži a srsti jak plav al a tím ho to oslabilo a vylezl mu demodex.

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:05
- Nahlásit

kejtlin

Aha.

baruska
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:12
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_9952_1.html

Tady jsem našla jen pár fotek z minulého roku, řešila jsem to přes diskuzi, fotka mi vložit nejde, jsem tele

baruska
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:22
- Nahlásit

http://taziza.rajce.idnes.cz/postup_lecby/

Podívej se sem jak vypadala moje psina - jinak to neumím

baruska
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:30
- Nahlásit

http://taziza.rajce.idnes.cz/pokracovani_lecby/

A ještě tyhle. Trápila jsem se tím hodně dlouho a to Advocate zabralo skoro hned, kdybych věděla dřív mohla jsem ušetřit psa dlouhodobého braní ATB a jiného trápení. Takhle než jsme na to přišly se to rozlezlo po celém těle, na začátku to měla taky jen na hlavě, mezi očima a na čele

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:31
- Nahlásit

michaelau
Já bych odčervila, klidně i tím spot onem - aspoň se zabijí dvě mouchy jednou radou - a okamžitě bych nasadila větší dávky vitamínů B (hlavně B2), E, zinek.

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:38
- Nahlásit

baruska

Vidim, ze si si tiez presla hladanim a skumanim toho, co to asi je... hrozne! Moj maraton zacal pred 2tyzdnami a zatial mu nic nepomohlo.

No presne takto to vyzera aj u mojho Freja Ale este nie tak velmi rozsirene.... (

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:39
- Nahlásit

baruska

Joj, ale psika mas krasnehooooo!

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:41
- Nahlásit

corgi

Ja to zkonzultujem s veterinarom a hned nasadim minimalne vitaminy (Tie vitaminy jem i ja, tak budeme spolu). a spot on hned potom, co mi potvrdi, ze je to dravcik. Lebo antiparazitny obojok ma... tak ako pisal Fifi - oby sa mi fesak nepriotravil..

baruska
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 23:01
- Nahlásit

Díky za pochvalu psiny, na některých fotkách to vypadá hrozně ale my se tím trápily 4 měsíce tak se to rozlezlo, zvlášť po nasazení ATB se to začalo rozšiřovat z hlavy na záda a pak na celé tělo. Ale vet. pořád tvrdil že to bude dobré a ATB je třeba podávet dlouhodobě, taky pořád dělal stěry pod mikroskop a tvrdil že nic nenašel - jeho diagnoza zněla zánět chlupových váčků Když se mi pes žačal drbat a vet. nasadil Prednisol měla jsem toho právě dost
Pak mi jedna MVDr. podle fotky feňule napsala že si myslí na alergii na dravčíka ať dám Advocate a zabralo to

baruska
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 23:06
- Nahlásit

Jo a nějaký vitamíny jsem dávala taky. Dnes dávám pravidelně Pangamin, lososový olej, nárazově Biotin, karoten, na posílení imunity echinaceu a ostropestřec

Eny
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 08:13
- Nahlásit

baruska
je to mě zajímá, na posílení imunity echinaceu a ostropestřec to dáváš čisté a nebo v nějakém přípravku? prosím prosím o jméno

jinak mě na srst a celkové posílení organismu skvěle zabírá přípravek Sangrim Champion PL (alespoň doufám, že se to tak píše) teď zrovně mi feňule po něm během cca 14 dnů nádherně nasrstila a to bylo po tom dlouhém línání fakt "hnusná"

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání