| Autor |
Zpráva |
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Říj 2009 09:24
- Nahlásit
Tady jsou ty fotky
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 20:13
- Nahlásit
Tinta 76
Díky moc za vložené fotky.
Neměl jste někdo stejný problém ?. Na těch fotkách to asi není vydět, ale vyrážka jsou červené pupínky, pak se vytvoří strup který odpadne a zbyde po něm holé místo. N té hlavě to začalo, teď to má feňule všude, něco zarůstá, něco ne a do toho se dělají pořád další pupínky. Zítra jdem k vet. na kontrolu,chci mu říct ať jí aspoň vezme tu krev, jinak už fakt nevím. Ale co vím jistě - není to nakažlivé, mám doma ještě fenu labouše a ta je holka naštěstí dobrá
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 20:16
- Nahlásit
baruska
Co to je za tosenku, to je z Tosacentrum?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Říj 2009 20:23
- Nahlásit
baruska
Však podle popisu bych řekla, že je to to samý, co má náš Rex. Podle fotek těžko soudit, máme úplně jinou srst, takže to může vypadat jinak. Ale díky týhle diskusi jsem došla k výsledku, že s tim pudem k vetovi (měli jsme to naplánováno na tenhle víkend, ale bohužel se tam dostanem až příští tejden). Strupy se mu krom břicha a hrudníku (prostě spodní části těla) začly dělat i na hřbetě a krku. Nesvědí ho to. Ale srst celkově vůbec nevypadá dobře (a to je čtrnáct dní zpátky vykoupanej), je taková zašlá, nepůsobí čistě. Jo a nakažlivý to určitě neni, páč čubina nic takovýho nemá. Pokud s tim teda nesouvisí to rozlízaný stehno, který si přivodila předevčírem ...
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 20:41
- Nahlásit
Mucholabka
Ta není z Tosa centrum, jen její otec Aki, ona je Japansun
Tinta76
Jí to na začátku také nesvědilo, pak už jo, potvora se škrábala v noci abych nevěděla, teď mám podezření že se škrábe dál i přesto že bere Prednisol
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 21:04
- Nahlásit
baruska
Aha, dík. Koukala jsem na tu tmavou barvu.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 23 Říj 2009 21:52
- Nahlásit
Tak jsem poslala vzorek (seškrab) do laborky. Dneska přišly výsledky - staphylococcus intermedius.
Zatím jsem koupila šampon Lactaderm. Uvidíme, jak zabere, každopádně pudeme (zřejmě příští tejden) k vetovi, tak to tam proberem.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2009 07:44
- Nahlásit
! glukokortiokoidy (napr. prednisol) su pri stafylokokovych pyodermiach kontraindikovane !
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Říj 2009 23:22
- Nahlásit
http://www.moloss.cz/pyodermie.htm
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2009 23:49
- Nahlásit
Tento článek jsem už našla a četla ho, proto jsem navštívila jiného veta, na jeho doporučení Prednisol pomalu vysazujem
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2009 01:00
- Nahlásit
baruska
a koupeš pejsu tim šampónem vod veta? co to je vůbec za šampón?
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2009 12:52
- Nahlásit
Nevím, vet. si ho míchá sám, je to ale prý levnější verze a stejně dobrý. Ano, koupu zlepšení nevidím, už jsem spotřebovala tři. Teď mě kamarád poradil nějaké mýdlo z býčí žlučí, ale ještě jsem nezkoušela.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Říj 2009 13:06
- Nahlásit
baruska
No tak nám ten Lactaderm viditělně pománá, ale jsme teprv na začátku. Jenže chce to koupat minimálně ob den, což je děsná pakárna a páč pes blbě schne, musíme ho kupat večer po poslednim venčení
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2009 13:34
- Nahlásit
Zkusím se na něj taky podívat, nemáme co ztratit
|
jančahazova
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2013 13:41
- Nahlásit
Ahoj holky tak taky řeším takový problém ,,,,jsem ráda že jsem narazila na vaši debatu....můj pejsek má opupínkovanou hlavu a někdy se stane že se to změní až v otoky.používáme prednison5 ale jen čtvrtku deně a pomalu budem vysazovat (je škodlivý). Takže jsem uplně bezradná ...měsíčně dáme tisíce za vet . a niz z toho...mám trpasličího jezevčíka...ted mu dávám granule hills alergen z/d ale přijde mi to horší...nemůžeme ani dělat testy na alergii jelikož kortioidy ovlivnují výsledky.....máte radu na dobré krmivo? nevíme zda máme potravinovku nebo něco jiního ted se mu pupínky dělají už i na zádech a to se mu předtim nedělalo ....koupeme v šamponu Alermyl od firmy VIRBAC
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2013 13:45
- Nahlásit
jančahazova
A jakou má diagnózu? Dělal vet nějaká jiná vyšetření, než jen nasadit kortikoidy a Hills?
|