Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prodej štěňátek
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 00:14
- Nahlásit

většina lidí vybírá jen podle fotek
taky mám jednu známou, která si takhle pořizuje psy.Nejdříve měli dobrmana, psa nemohli nechat na volno, absolutně nezvládli poslušnost, pak umřel (otrava) a oni si pořídili kavalíra.Ani ten si moc volného pohybu neužil. Ten umřel na rakovinu a tak si v knížce vyhlídli barzoje.Jiné barzoje neznám, ale tohle je teda totálně tupé zvíře.Ani toto není na volno.Jen na zahradě,ale jinak ne.Psi se u nich mají výtečně.Mají vždycky první poslední, ale jsou rozmazlení.

Istra
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 09:46
- Nahlásit

evina
Jo, to prolistování atlasu, to je přesně ten problém. Měla jsem u nás řemeslníka na instalaci rolet do oken. Strávil tady skoro celý den. Uvažuje o koupi pejska, mají dům se zahradou. Tak jsme to spolu probírali. Zcela vážně uvažoval o knírači. Aby neměl pocit, že ho do něčeho tlačím, zajímala jsem se i o jeho jiné varianty. Někdy jsem šla do kolen. Strašně se mu prý líbí Rhódský ridgeback (je elegantní, krátkosrstý....)??????!!!!!!!!! Pán nikdy psa neměl a neví, že tento pes je jen pro nejzkušenější ze zkušených. Dále plemena lovecká, Viszla....Ovšem na lovecký výcvik nepomýšlí a chce často se psem chodit na vycházky do lesa!!!!!!!????????? To by psa asi dlouho neměli. Pak setr, to je stejný problém. Taky RW se mu líbil, ale cvičit nechce a zahrada je malá!!!!!!!!! No, nakonec jsme se shodli na tom kníračovi. Ovšem, chtěl by ho bez papírů, 5 tis. za psa se mu zdá hodně. Ale 1500,- za pytel žrádla, očkování za min. 700,-, čip za 500,-, pelech a další položky ho naprosto nevyvedly z míry, to je prý v pohodě, představoval si to mnohem horší. Ale 5 tis. za kamaráda na 15 let mu přišlo hodně??????!!!!!!! No, nakonec dostal pár kontaktů na chovatele s PP tak čekám jak to dopadne.
Tak tady vidíte, jak uvažují lidi, co se psem začínají. A jsme u "jadra pudla".

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 14:24
- Nahlásit

monika
Když nad tím tak přemýšlím, tak mě ani nenapadá , kdo by si měl v dnešní době pořizovat plemeno Barzoj.Má představa je rozlehlé zámecké panství, koně a lov.Takže v dnešní době by to plemeno možná nebylo, kdyby nebylo takových lidí, jako je tvá známá. A když se tam má pes ještě dobře, tak je vlastně všechno O.K. paní si dělá problémy jen sama sobě a rodině.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 14:43
- Nahlásit

Istra
To je logické, protože problém není cena psa s PP, ta totiž mnohdy není zas až tak odlišná od psa bez PP. Lidi (normální zájemce o psa bez výstavních a chovatelských ambic), chtějí prostě psa, o kterém mají rámcovou představu jak bude v dospělosti vypadat a jaké budou jeho hlavní povahové rysy. Ale průkaz původu je něco co k tomu psovi nepotřebují. A když to nepotřebují tak prostě zcela logicky nechtějí aby to bylo součást kupní ceny. Takže je to ryze ekonomický problém, ale není to problém vysoké ceny psa s PP.. Ani se jim nedivím, stejně ty papíry pak mají celý život strčený někde v šuplíku.
Je to, to samé jako když si kupuješ (balíček služeb, zboží), ale ty tu jednu součást z toho absolutně nechceš, takže hledáš někoho, kdo ti dá jen to co chceš.
A teď se dostaneme znovu do diskuse, když štěně nemá PP tak nemá jistotu co kupuje atd……..No a jsem znovu u preferencích při výběru.
Já už to začínám vidět tak, že prostě chyba je v předpisech FCI a potažmo klubech. Kdyby chovatel mohl prodat štěně bez PP, prostě to bylo jen a jen na jeho svobodné volbě ubylo by značně množitelů psů bez PP, protože by tu část trhu mohli vyplnit chovatelé psů s PP.
Nechci tu znovu otvírat diskusi na téma s PP nebo bez. Jen jsem vyjádřila svůj názor na problém ceny psa s PP.

Danuš
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 15:41
- Nahlásit

dorfa

Ještě k tomu sPP nebo bez taky něco přidám. Spousta lidí si myslí, že když má pes PP, tak něco musí. Že je někdo bude k něčemu nutit. A navíc si spousta lidí myslí, že pes s PP je vážně výrazně dražší. Kolegyně Martiny Z. si po dlouhém váhání koupila jorka bez PP za 8 tis. Martina jí říkala že mohla říct a že by měla knírače - odpověď byla - no jo, po těch tvých šampionech, to bych se nedoplatila. No a když se dozvěděla že za osmičku by měla kníra s papírama a ještě pytlem žrádla, tak se málem vyvrátila. Vůbec tomu nechtěla věřit.

Já si myslím, že velký problém je v tom, že lidé nejsou informovaní, jak o cenách, tak o tom, co obnáší mít psa s nebo bez PP. No a pak - nám chovatelům - to kazí spousta lidí, kteří to s chovem nemyslejí vážně a na chovu si léčí své mindráky. Jsou ochotní dělat různé podvody - včetně podvržených papírů. Ač jsem si myslela, že se toto kníračů netýká, bohužel jsem zjistila, že i u kníračů se toto děje.

Endy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 16:41
- Nahlásit

Někdy to je o ceně.Rodičům jsem kupovala štěně a bez PP bylo o polovinu levnější než s PP.Chtěli jsme to samé plemeno,o které přišli,tak jsme riskli bezpapíráka(z papírového chovu od chovatelky,která bezpapíráčky odchovala stejně,jako papíráčky).

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 18:20
- Nahlásit

Endy
Neřekla bych, že to byl risk.Riskli jste co, že to nebude čistokrevné štěně, že nebude zdravé atd.? Papíry taky nikdy nejsou 100% záruka. Štěně je vlastně risk vždy a od chovatele, který chová i s PP a není to jen množič všeho za každou cenu bych se asi nebála.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 18:31
- Nahlásit

Danuš
Ale někde ty lidi přece ty informace brát musí.A na všem je vždy trochu pravdy. To, že když si koupí psa s PP, že s ním bude muset objíždět výstavy, absolvovat svod, bonitaci atd., to ty informace musí od někoho získat. A mají je od lidí, který si koupila psa s PP a takovou zkušenost udělali. Chovatel je nutil k výstavám.Lidem to může být až nepříjemné, pak o tom vypráví někomu jinému a polopravda je na světě.
Je to těžké, protože když štěně zrovna není odpad a povede se tak zase chovatel se rád pochlubí a je rád, když se mu podaří majitele přesvědčit aby na nějakou výstavu jel.
Takže ne že to není zas tak úplná pravda. Jo ideálí by bylo, kdyby šampióny kupovali zase jen chovatelé a odpad šel jako mazlík do rodiny. Jenže realita je někde úplně jinde.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 19:03
- Nahlásit

Danuš
Dorfa
Jen bych upřesnila, že fleti do chovu nemusí mít loveckou zkoušku, ale jen OVVR (ověření vrozených vlastností retrieverů), což je vlastně taková sranda-zkouška, jednoduchoučká, zvládne to každý pes který ty vrozené vlohy má a kterého si pán totálně nezkazí. Naše tuzemská fletí populace mívá problémy s klidem po výstřelu, bývají někdy trochu nervóznější.

Istra
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 19:24
- Nahlásit

dorfa
To má všechno logiku, ovšem aby to pak neskončilo jako s tou slečnou někde tady na jiné diskusi. Koupila LR (tuším) ze známé chovatelské stanice z vrhu s PP za přibližně poloviční cenu bez PP. PP zůstal u chovatelky s tím, že pokud bude slečna chtít chovat, může PP odkoupit později za poplatek, který přibližně odpovídal polovině ceny psa s PP. Pravděpodobě pes nevypadal na nadějného. Po několika letech to začalo být slečně divné a začíná se po PP shánět. Take teď není jisté, zda chovatelka byla podvodnice nebo pouze chtěla prodat psa člověku, který na budoucího chovatele a vystavovatele nevypadal a pes taky ne, takře by ten PP skončil stejně v šuplíku a nechtěla cenu PP zahrnovat do celkové ceny. Já vím, že je to protiprávní, ale neznamená to totéž jako prodávat psy od PP rodičů bez PP, protože je vlastně většině lidí k ničemu? A je tady problém, který po letech může skončit u soudu. Já vím, že je kupní smlouva atd., ale napište do smlouvy, že prodáváte psa, který má nárok na PP, ale jaksi ho nedostane.

monika
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 19:35
- Nahlásit

dorfa
Barzoj asi není moc rozšířené plemeno, mají ho v bytě a pes opravdu nestrádá.Na víkendy jezdí na zahradu a tam se vyběhá.Všechny psy měli bez PP a kromě dobrmana, který zemřel na otravu měli a mají psi zdravotní problémy.Kavalír měl rakovinu střev a barzojka má problémy se srdcem. Těžko říct proč.Můj názor je, že tato plemena jsou přešlechtěna anebo je jich tak málo, že se nakrývá příbuznost.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 20:26
- Nahlásit

Istra
No jistě to je ale důsledek toho, že prodej štěňat bez PP je zakázán. Tuto diskusi jsem četla velmi dobře. Jsem přesvědčena, že kdyby to zakázáno nebylo, tak to šlo opravdu ošetřit kupní smlouvu. Ano mám tady štěně bez PP a konec. Slečna by se po papírech nepídila, a chovatelka by žádná pravidla neporušila. Takhle je to těžké, do smlouvy to dát nemůže.Ale tam byl problém ještě v tom, že štěně mělo vrozenou vadu víček, a to ta chovatelka určitě věděla. ZR není plemeno, kde by se kůže vyvíjela jako třeba u šarpejů, takže si myslím, že to věděla a to byl ten důvod, proč štěně a prodala bez papírů. Zatajit zdravotní problém u štěněte považuji za vysoce neetické chování chovatele, které je odsouzeníhodné. To byl normální podvod na kupujícího.
No je to velmi těžké to takto posuzovat, lidi jsou různí a z verbálního (psaného) projevu té slečny, jsem si nebyla moc jistá zda s ní vůbec nějaká domluva byla možná. Takže těžko někoho za něco soudit.Nic méně pravidla jsou v současné době daná a ta jednoznačně porušená byla.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 20:36
- Nahlásit

monika
To se dá velmi těžko posuzovat. Příbuzenská plemenitba není nic neobvyklého a nevidím v ní žádný problém. K velmi úzké příb.plemenitbě se přistupuje stejně jen velmi zřídka a nemyslím si, že by ta srdeční vada, byla jejím důsledkem. Ale těžko říct, docela se divím, že vůbec lze toto plemeno sehnat bez PP.

Istra
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 21:45
- Nahlásit

dorfa
Zatajit vadu je neetické, pravda, ale stejně ten pes měl nárok na PP. Jestli to správně chápu, tak nestandardní štěňata a ta, která mají vážnou vadu, mají nárok na PP.

Danuš
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 21:54
- Nahlásit

Istra

Jojo, chápeš to dobře. Všechna narozená štěňata dostávají průkaz původu. Ta, která jsou nestandardní, dostanou PP s razítkem nestandard. Vrozené vady se nezapisují, což otevírá prostor pro různé podvody a podvůdky. Např. kosmetické operace třeba již zmíněných víček nebo třeba nabarvení černého knírače, který má propepřenou část těla. Sice veterinář by měl zákrok zapsat do PP, jenže zkušenější majitel řekne, že se jedná o psa bez PP a je hotovo. Na druhou stranu se nedivím chovatelce, která vadu zatajila, ač já blbec všechno na sebe prásknu. Spousta nových majitelů by si raději pořídila jiné štěně než to se slevou, ale s vadou. Čím déle chovám, tím víc je mi z poměrů v chovu fyzicky nevolno.

Istra
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 21:54
- Nahlásit

Jejda lidi, zapomněla jsem se zeptat. Jaké množství vitamínu C je přiměřeně-přiměřeně pro psa cca 9kg? Dávám mu 250 mg celaskonu, ale začal nějak žrát trávu, to jsem ho asi překyselila, že? Zdáli se mi nějaký skleslí, tou jarní únavou.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:10
- Nahlásit

Istra
Nestandardní štěně (u knírače třeba vada skusu, nebo barva), je vada při které poradce chovu nedoporučí zápis štěněte do plemenné knihy resp. tzn., že štěně dostane papíry ale je v nich napsáno „nestandardní“. Jsou to nestandardní znaky, které většinou psa na životě nijak neohrožují ani neomezují.
Nevím zda vada víček (entropium, ectropium) jsou vady, které ZR vyřazují z chovu. Rozhodně je to zdravotní problém, který se musí řešit operativně, neboť hrozí, že neustálým drážděním rohovky přijde pes o zrak. Majitel měl být s tím problémem seznámen v každém případě. Nevím zda ten problém je u retrívrů dědičný, asi ano a proto chovatelka možná nechtěla aby se to vědělo, že s tím má v odchovech problém.
Nevím co pak myslíš vážnou vadou jestli, třeba zdravotní postižení (srdeční vada katarakta, nebo jak psala Danuš ledvinové postižení apod.), tak to vůbec nemá na papíry a případnou chovnost vliv možná zatím.Ale nemyslím, si že je příliš vhodné na nezdravých jedincích chovat už s ohledem na ně a s ohledem na to, že bohužel jak jsem zjistila je to hodně dědičně podmíněné

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:14
- Nahlásit

Istra
Proč láduješ psa vitamínem C? Někde jsem četla, že to je vitamín, který se psovi vůbec dávat nemusí. Je zcela schopen si ho vyrobit, nebo získat z potravy sám. Pro člověka je průměrná preventivní dávka 500mg. v období chřipky možno zvýšit na dvojnásobek, takže dávka 250mg na 9 kg. je asi opravdu moc a navíc asi úplně zbytečné.Pokud tedy zrovna nerozpouštíš psovi kameny v močáku.

Istra
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:19
- Nahlásit

dorfa
Tyto vady jsem zrovna na mysli neměla, protože ty se asi projeví až v dospělém věku (bohužel) a jejich dědičnost je prokázána. Seznam mechanizmu běžných genetických vad je znám, ale jsou vady, které se projevit nemusí vůbec a nebo až v kolikáté generaci. Ty oční víčka se asi u kníračů moc nevyskytují.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:19
- Nahlásit

Danuš
Koukám , že máš nějakou jarní depku. V chovu psů je pořád všecko stejný. Nic se nezměnilo, jen se to trochu omladilo. To co se dělalo dříve děje se i teď.Možná, že doba přispěla k tomu, že je toho špatného trochu víc.Je to tím, že dříve byla většina pouhých nadšenců s čistými úmysly a dnes se vše profesionalizuje a to si žádá velké ústupky z morálních zábran.

evina
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:22
- Nahlásit

No já myslím,že spousta lidí (budoucích majitelů)nemá vůbec informace o cenách psů.Moje tchýně před lety koupila am.kokra bez PP za cenu papíráka.Její blbost,že si nezjistila za kolik se prodávají(bohužel není sama)Co mě ale šokovalo když jsem si loni pořizovala štěndo...na to,že bude s PP mi řekla "no alespoň máš jistotu,že bude zdravý".Jaksi jsem jí nevysvětlila,že ani toto jistotu na zdraví nedává.
A popravdě musím říci,že PP mi dává pocit odpovědnosti ho předvést na svodu,bonitaci,výstavě.Ale je i fakt,že se bojím nucení ze strany chovatele do něčeho,do čeho bych nechtěla.S minulým psem jsem udělala jen zkoušku jedničku a také mi to chovatelka dávala při každém setkání "sežrat",že prý můj pes má navíc,než si jen doma válet šunky
Přidávám dnešní foto-také akční

Istra
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:23
- Nahlásit

dorfa
Zatím nerozpouštíme, ale já zase četla, že vit. C je důležitý na regeneraci kloubního a pojivového aparátu a v granulích a vařeném filé a kuřeti ho asi moc nebude. To nás ty chytrý knihy pěkně blbnou, co?

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:31
- Nahlásit

evina
No jo, ale tvoje minulá chovatelka byla ctižádostivý extremista. Jako když Z….vidím. A pak ty nejsi normální zájemce o štěně.Ty jsi věděla jasně co chceš.
Hezkej aportíček.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:32
- Nahlásit

Istra
Taky jsem se na to ptala veta.Jeden mi totiž doporučoval přidávat pár kapek do vody psa a to se mi moc nezdálo.Ten druhý mi řekl, že vitamín c vůbec dávat nemusím. Tak a teď babo raď.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:36
- Nahlásit

evina

Z té fotky to asi nejde moc posoudit, protože to není dobře vidět, ale přijde mi že jak pořád vytrháváš ty chlupy s černou špičkou, takže je takový flekatý (místa jen s podsadnou a místa s krycí srstí) (světlé a tmavé fleky). Jak se tím postupným protrimováváním docílí rovnoměrné pepření po celém těle ?

evina
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:39
- Nahlásit

Istra:já vůbec myslím,že veti nejsou jednotní v některých věcech.Např.chovatelka mi řekla přidávat kloubní výživu,ve výživářské poradně na netu zase,že je to zbytečné.Nakonec dávám a když byli problémy s nožkama,tak náš vet řekl,že je to moc dobře,že dávám.A takhle to bude možná i s vit.C.
dorfa:aportíček by hezký byl,kdyby nelítali třísky

evina
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:42
- Nahlásit

dorfa:jj máš pravdu,teď nevypadá dobře a zvlášť jsem si toho všimla u těch fotek...ale když ho teď nechám,tak mi tak za 2týdny hezky doroste-rovnoměrně.Já to určo taky nedělám asi úplně správně,teprve se učím.Navíc nemám moc zkušenost jak to přesně vypočítat na výstavu.Vzhledem k tomu,že se blíží,tak teď ho nechám a budu vyčesávat jen podsadu.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:48
- Nahlásit

evina
Pes, který rád překusuje činku tj. dřevo tak se tomu dá zabránit nebo lépe řečeno omezit tím, že jí ovážeš provázkem. To už mu tolik nechutná a nepřekusuje.Aspoň u mých překusovačů to zabralo.

meggie26
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:12
- Nahlásit

istra
dorfa

my vitamin C davame am akitam podporuje klby a kosti. Mali sme aj pripad v klube ze jednej majitelke stenda aa sa uzobil na vrchnej casti prednej nohy akoby vyron ale nebolo to ani ze pes sa uderil ani nic tak mamina jej poradila davat c vit a ustupuje to bolo to s priciny rychleho rastu stenda a klby nezvladali ale hafi ani nekryval nic takze ten c vit je na nieco dobry

Istra
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:41
- Nahlásit

meggie26
Přiznám se, že jsem špehovala na Vašich stránkách. Vaše knírače už jsem viděla tady, ale zaujala mě ta americká akita. Jako rodina nejsme na velké psy, ale protože o tomto plemeni vůbec nic nevím, neznám nikoho, kdo by toto plemeno vlastnil a ani chytré knihy toho moc neříkají, tak se ptám. Na obrázku vypadá velmi impozantně, elegantně a důstojně. Jaký je ten pes?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání