Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / gauč zpět páníčkům
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
argosek
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2009 16:20
- Nahlásit

corgi

Jenom podotýkám, že to, jak tam tu psici v prvním videu povalí na zem, to nedělá běžně - abyste si nemysleli, že je to druhej rododendrón...

mas pocit, ze pan rododenrdon je ke psum tvrdsi nez pan visperer? ale nic proti panu vispererovi - umi dobre. problem je jen v tom, ze kolem toho mele strasne picoviny - a jako obvykle - vzhedem k tomu, ze umeni clovek neokouka, ale ty doprovodne "rady" si zapamatuje, sledovat tento porad pro zabavu jiste jest pekne, ovsem ridit se tim, co tam clovek slysi a vidi, nemeli by s mozkem lidi.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2009 16:37
- Nahlásit

argosek
ze kolem toho mele strasne picoviny

úpa přesně stejně jako pan rododendron a tedle navíc nemá kolem sebe(aspon nejsou teda vidět) věrné poskoky,kteří melou pitchoviny ne strašné,anóbrž naprosto nejstrašnější ze všech,tagže s váma v zásadě souhlasim

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2009 21:42
- Nahlásit

argosek
tvrdsi nez pan visperer
No tak tvrdší asi nebude (ale nekouká jim do ksichtů a nevrčí na ně) - spíš to bude o tom, že ty picoviny, co kolem toho mele, jsou někdy i docela nepicoviny Jeho pravidla, jako že máš dát psovi denně "exercise, discipline, affection" v tomhle pořadí, nebo že pes potřebuje "rules, boundaries, limitations", nebo jeho zlatý pravidlo "no touch, no talk, no eye-contact", to je docela rozumný. Kéž by se tím řídilo aspoň nějaký procento těch lidí, co na to koukaj a zapamatujou si jenom tohle

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 07:52
- Nahlásit

corgi
při troše zdravýho rozumu je to celkem použitelný

Tohle by se dalo aplikovat na ledasco

Steph
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 08:37
- Nahlásit

Koukala jsem na Vispera, jeste jsem to nikdy nevidela, jednak nemam talir na balkone a druhak na tv moc nekoukam, ale asi zacnu - s civavou jsem se vazne pobavila.....mela presvedcivej zabijackej vyraz a dokazu pochopit, ze si s ni neporadili, pac mam v praci par kolegyn alá bison, jork, krysarik a zbytek pejskarek ma od nas bestie, takze kdyz se vsichni sejdme a dojde rec na psy, "bisonky" zacnou s hruzou v ocich vypravet jake drama prozivaji se psem a my tu lezem smichy pod stul, obzvlast storky s krysakem. Vzhledem k tomu, ze muj dedek byl taky agresor co se psu tyce, parkrat lezel jako ta bila fenka na zadech a muzu rict, ze neznam lepsi zpusob zklidneni, ted uz muzem projit kolem normalniho psa u nohy, kdyz je to podobnej dominator a na volno, radsi mu dam drepkinc a cekame nez projde. Ten nas pracovni krysak utocil na vsechny psy, ktery byli vetsi nez on - takze temer na vsechny, tak jsme si dali jedno odpoledne v parku, pes se choval strasne, panicka jeste hur, se psem to trvalo chvilku s ni to resim doted.

Co se tyce toho gauce - kdyz jsem doma, staci zavelet na misto a zmizi, kdyz nejsem doma je mi jedno, ze se tam vali. Mama resila problem s nasim synatorem, po dobu nepritomnosti zrochal vzdycky postel, at na ni davala co chtela, prehozy, deky.....vzdycky kdyz prisla bylo vsechno v jedny kouli a rozervany prosteradlo, jak si to stlal a skrabal. Nase baba jeho matka ma panickou hruzu z toho dratenyho rozkladaciho susaku na pradlo a on jak se ukazalo taky, takze ted kdyz mama nekam odchazi polozi susak na postel a je naprosty klid.

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 11:32
- Nahlásit

Steph
vzdycky kdyz prisla bylo vsechno v jedny kouli a rozervany prosteradlo, jak si to stlal a skrabal.
to je specialita naší kolie a když jsme byli na návštěvě u rodičů, tak to odnesla i matrace. Ještě že mí rodiče nejsou nasrávací

kachna_
jinak ale s tím vyhazováním čoklůch z gauče pozor. Aby ses jenoho krásnýho dne nevrátila z práce a nenašla za dveřma kufry s cedulkou "našli sme si jinou bytnou"

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 11:40
- Nahlásit

Steph
Nase baba jeho matka ma panickou hruzu z toho dratenyho rozkladaciho susaku na pradlo a on jak se ukazalo taky, takze ted kdyz mama nekam odchazi polozi susak na postel a je naprosty klid.
Kurňa, proč se ty moje svině ničeho nebojí? Je to normální? Smečka útulkáčů, správně by se měli bát každýho stínu a přitom houby houby zlatá rybko Jediný čeho se bojí jsem já a uznej, že já se furt v tom pelechu válet nemůžu

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 12:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata

mám to stejně, odvisí ode mě, jestli Ešus může na gauč nebo ne. někdy jo, někdy ne.

corgi
dík za zajímací odkaz na vídejko

Ovšem ta čibaba je normoš vražedná!! Ono je to takhle k smíchu, ale, když čibabu nazvětšuju třeba do velikosti Ešusa a představím si takhle "vychovanýho " psa v rukou týhle slečny, tak teda no potěš koště.

Ale musí to být soda, když pak takovýhle zvíře narazí, tak jako ta čibaba. Musí mít nervíky v hajzlu.

wami
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 13:11 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

PetraK
mám to stejně, odvisí ode mě, jestli Ešus může na gauč nebo ne. někdy jo, někdy ne.
takhle jsem to měla taky. Vyvinulo se z toho, že je sice vyhodím, když chci, a zakážu jim to, když potřebuju... ale pokud nic takového nezazní, tak se tam flákaj dle svých vlastních potřeb.

Ovšem má to jistou výhodu. Od doby, co mám gauč vedle postele, spěj radši na gauči, než na posteli. cha chááá

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 14:29
- Nahlásit

wami

Od doby, co mám gauč vedle postele, spěj radši na gauči, než na posteli

a to by mohlo být i řešení pro kachnu_

no Ešus je v tomhle zlatej. Čím dýl ho mám, tím víc vím, že to jakej je nejni až tak jen moje zásluha, že je toho spousta prostě v něm. Vzal prostě v klidu za svý, že když to povolím, může na gauč, nebo na chalupě na postel. a když ne, tak se taky nic neděje. Svalí se do svýho bydlíku, nebo na svou matraci na chalupě a nejde tam ani v noci, ani v naší nepřítomnosti.
Myslím, že svou roli v postelový záležitosti hraje i počet psích kusů v rodině. Viz třeba Biluška, při tom počtu být důsledný je asi kapek náročný

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 14:33
- Nahlásit

No mně by až tolik nevadilo, že lezou na gauč, kdyby si utírali tlapy, vadí mi, když brouzdaj dovnitř/ven za deště a mokrý a špinavý jako hnůj vlítnou na gauč.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 14:46
- Nahlásit

kachna_
za deště a mokrý a špinavý jako hnůj vlítnou na gauč

sou stejný jako chlapi

tak jim ty dvéře zavři a maj po couračce , to je taky řešení

wami
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 14:50
- Nahlásit

kachna_
vadí mi, když brouzdaj dovnitř/ven za deště a mokrý a špinavý jako hnůj vlítnou na gauč.
tak to by mě asi taky šlahlo... i když po vylítání stylu "blátokul" následuje velmi oblíbená akce sprcha, kterou teda nemusí ani jeden, ale musí tam všichni...

Dáška
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 15:01
- Nahlásit

Děcká ta čivava je hrubá tohleto mít doma s tímhle výrazem, tak to spláchnu do hajzlíku

Jinak my na gauč máme tak, že sprateček má totální zákaz, pač by si tam nosila oslintané kostičky a žužlačky a starší se ptá. Prostě dycky přijde a naléhavě čumí, když si jí nevšímám, tak kníkne. Pak velím buď hop nebo místo. Ale ani nevím, jak se to naučila, ona je holt zlatá sama o sobě. Do postele můžou, neboť nemáme postel, ale spíme skoro na zemi, to je jak v psím pelechu

Steph
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 15:49
- Nahlásit

Biluska
Jediný čeho se bojí jsem já a uznej, že já se furt v tom pelechu válet nemůžu uznavam, ikdyz predstava Tveho vycviku, valejic se v pelechu, rozdavajic co 3 vteriny povely je celkem komicka, mela bys to dat na jůtjůb jako dog shouter, treba bys trhla rekord sledovanosti

wami
rozmisteni nabytku mame dost podobny, dedek s malou na povel misto lezou do pelechu, ale baba je madam, takze preleze jen truhlu a baci sebou do perin.

AOZ
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 18:14
- Nahlásit

kachna_
koupit psovi vlastní křeslo nebo gauč

my to tak udělali a máme úspěch, v malém bytě byl Ozzy zvyklý válet se s náma v posteli mnoho let, ve větším máme obývák a gauč, vedle gauče má své křeslo a na gauč neleze, ani to nezkouší

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 20:31
- Nahlásit

PetraK
když čibabu nazvětšuju třeba do velikosti Ešusa a představím si takhle "vychovanýho " psa
Na to taky Vyspéro upozorňuje v každým díle, kde má co do činění s těmahle malejma hajzlíkama - že kdyby to byl rotík nebo bull, tak je dávno uspanej... Čivavě to holt projde, takovej kousanec od dobrmana by slečna z videa brala asi jinak

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 20:35
- Nahlásit

corgi
Na to taky Vyspéro upozorňuje v každým díle, kde má co do činění s těmahle malejma hajzlíkama - že kdyby to byl rotík nebo bull, tak je dávno uspanej... Čivavě to holt projde, takovej kousanec od dobrmana by slečna z videa brala asi jinak

no jo, to je to nebezpečí, že takovejhle člověk vychová z čehokoliv tůdle mrchu. Ať dostanou do ruky cokoliv.

Jen by podotkla, že....... název Vyspéro , by mohl být kapek, no kapek zavádějící

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 20:41
- Nahlásit

corgi

vidis a ja mam pocit, ze lidi si spis pamatuji, ze pes ma na prochazce chodit za nimi, do dver jako druhy, a kdyz si na povel nesedne, tak je dominantni.

eho pravidla, jako že máš dát psovi denně "exercise, discipline, affection" v tomhle pořadí,

problem je v tom, co k tomu excersize rekne.

nebo že pes potřebuje "rules, boundaries, limitations",

a co jeste potrebuje?

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 21:03
- Nahlásit

exercise, discipline, affection"
ules, boundaries, limitations"
Můžete mi to někdo, prosím, přeložit? Abysem věděla estli psy třá nešidím když jim nedávám boundaries?

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 22:07
- Nahlásit

Biluška
estli psy třá nešidím když jim nedávám boundaries?
Nebo esli jim to nejni blbý, když někdo neznalej přehodí pořadí a dá nejdřív affection a pak exercise

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 22:08
- Nahlásit

argosek
a co jeste potrebuje?
Nevim jak se řekne anglicky traverza.... Vyspéro asi taky ne....

Indy
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2009 09:29
- Nahlásit

K tomu, jak psovi zakázat postel/gauč: mám trochu pubertálně dominantního hajzlíka, kterej to začal zkoušet i na mě. Tak jsem začala potlačovat jeho a vyzdvihovat mojí dominanci (krmím jen z ruky a až po tom, kdy se najím já a taky si jako sním kus hajzlíkovo dávky; do dveří vcházím první, má pravidelnej režim, zavedli jsme klikr a učíme se spoustu dominantně/submisivních kravinek - plazení, otáčení na záda, poklonky, dej pac, couvání... No a za tejden už na gauč ani nepomyslel! A dokonce tam nechodí, ani když jsem pryč. Postel zkouší, ale stačí, když si na něj dám nohy, což je mu:
a) nepříjemný, protože jsem já nad ním (dominantní)
b) nepříjemný, protože ho vahou svých laních nožek málem udusím

Jo a když potřebuju, aby se nějakýmu místu v bytě vyhnul velkým obloukem, dám tam sprej proti blechám a klíšťatům - on ten zvuk nenávidí, čímž začal vlastně nenávidět celou tu flašku (i když už je dávno prázdná a mám tam vodu na kytky)

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání