| Autor |
Zpráva |
capar
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 17:50
- Nahlásit
Dobrý den, máme 1,5letého křížence RR a výmarského ohaře. Máme ho až od 4 měsíců, kdy do té doby nebyl zvyklý na žádné povely, dlouho se vše učil. Ted už byl poslušný, ale poslední dva měsíce, když vidí nebo spíš cítí fenku, tak mi uteče a musím se s ním třeba i deset minut honit, jelikož na žádný povely nereaguje a stále se snaží najít cestu jak na tu fenku. Chtěla bych se zeptat, jak tedka na něj. Přeci ho nemůžu mít neustále na vodítku, on se potřebuje venku pořádně vylítat. Myslíte, že kdybychom mu zajistili, že by si "užil", že by se pak zklidnil??Děkuji za odpovědi...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 18:03 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
capar
Kdybyste mu zajistili, aby si užil, tak by se zklidnil tak asi na 15minut a pak byste byli zase tam, kde předtím a navíc museli řešit štěňata, takže to není dobrá cesta.
Pokud na okolí hárá fenka a nemáte poslušnost naprosto vzornou, což nemáte, nezbývá než vodítko.
Nebo si můžete zajít na vylítání někam, kde žádné háravé fenky nejsou.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:13
- Nahlásit
capar
vylítat tam, kde Ti nezdrhne a jinak holt s puberťákem pilovat přivolání a poslušnost
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 23:21
- Nahlásit
také řešíme stejný problém, tak jestli ti pomůže alespon utecha, že rozhodně nejsi sama.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 10:38
- Nahlásit
Zany
V pubertě to musel řešit skoro každý
|
capar
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:27
- Nahlásit
mno, takže hlídat co se kde kolem hejbe, aby neměl choutky nebo holt u nohy...to bude rád ale co, když to jinak nejde...s nim ta puberta mlátí jako dost no...a z těch fenek je uplně mimo, fakt chlap no i mokrý sny má, z toho jsem jako vždycky vysmátá...jsem netušila, že i pesani tímhle procházej mno, takže hlídat a tréénovat...dobrá dobrá...přítele poslouchá trochu víc, já přes týden jezdím na kolej, tak musím holt víc s nim cvičit...díky za rady lidi
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 12:11
- Nahlásit
capar
No já měla útěkáře-fenaře, jakmile zavětřil stopu háravky, byl fuč. Mohli jsme dělat, co jsme chtěli ale marně. Vždycky jak nabral čáru, tak jsem řvala jak tarzan, on jen střihnul uchem jako "slyším Tě, ale je to silnější než já, tak čus za 2 hodiny" a zmizel. Pak se vracel v intervalu 2-6 hodin, z okna jsem viděla, že jde skleslej a že se bojí, protože ví, že bude vylágoš, ale za 2 měsíce to udělal zas. Mimochodem jsme ho obvykle hledali mnohem dýl, než se sám vrátil. Ten pes snad procházel skrz zeď a mizel na povel, protože jsme ho nikdy nikde ani nezahlídli, jen lidi říkali: "Jo teď tady byl a utíkal támhle...!"
|
capar
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 12:53
- Nahlásit
mno mě zatím teda takhle daleko nikdy nezdrhnul...až jednou, ale to ho u baráku překvapil nějakej nabručenej pitbulek, tak naš drahý vzal roha a mysleli jsme že je fuč...přítel ho šel nahánět, ale pesan teda do 15ti minut štěkal v baráku u dveří...díky bohu...ale právě se bojím, že když budem dál ve městě či za městem, že ho už nenajdu...a bohužel Teplice jsou plné podivných podniků, kde by takhle pěkného velkého svalnatého pejska uvítali do hambáče...fuj...toho se bojím asi nejvíc...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 13:12
- Nahlásit
V pubertě to musel řešit skoro každý
My uz nejsme v puberte , bohuzel.
Dnes mne uz tak vytocil, ze uz to vzdavam.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 09:28
- Nahlásit
Zdravím,
taky mám podobnou zkušenost(útěk za fenami) s našim samojedem. Vyřešili jsme to radikálně, kastrovali jsme ho. Ač je to teprv chvilka, co je po zákroku,už vidím výrazné pozitivní změny. Už vidím, jak mě ostatní účastníci fora označí za zrůdu, co zmrzačila psa, takže předem říkám, že se s nikym hádat nechci, jen se dělím o vlastí zkušenost.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 12:47
- Nahlásit
Psíček
Pane psíček, poraďte mi taky něco, dneska potřebuju fundovanou dobře myšlenou skorokynologickou radu Viz téma Jak ho motivovat...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 12:48
- Nahlásit
Psíček
Prosím prosím, pěkně koukám, uši dozadu, plazím se po zemi...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 13:01
- Nahlásit
Psíček
...i ocásek bych mezi nohy dala, ale žádný nemám
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 13:20
- Nahlásit
Psíček
no...vlastně...asi...jo
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 17:45
- Nahlásit
kaba- proč zrůdu...? Je to ineligentnější řešení, než "ho nechat užít"...
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 21:28
- Nahlásit
hally001
viz odpověď Psíčka, přesně takovou reakci jsem tady čekala
nicméně to s Vámi, milý Psíčku, vůbec nehodlám řešit, budu problémy se svým pesanem řešit tak, jak uznám za vhodné a Vy a ostatní ortodoxní zastánci názoru, že je kastrace je "proti přírodě" a že vše se dá zvládnou výchovou bla bla bla můžete klidně zezelenat vzteky
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 07:33
- Nahlásit
Psíčku, hučely jsme do Kaby týden před kastrací (viz Plyšák samojed) a marně. Lidi prostě nejsou schopní pochopit, že pokud nejsem schopná uhlídat fenu, případně ukočírovat touhy psa - samce, tak se prostě musím smířit s tím, že pes jako živočišný druh není pro mě vhodný a poohlídnout se po méně náročném mazlíčkovi.
Navíc již 9 den po operaci pozoruje blahodárné účinky kastrace, nespíná jí, že to prostě psa ještě bolí, tak na nějaké útěky ani nepomyslí.
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 09:49
- Nahlásit
??? bogajego... nechápu. Pokud nemám chovného psa, nechci chovat, tak proč nekastrovat? Valachů chodí po našich luzích a hájích snad víc než hřebců.. ale pejsek- nenene..
Nejvíc jsou na toto téma hákliví samci - sama mám doma psa a čubu, pes bez PP, s těžší DKK (a i na něj se pár lidí ptalo, zda bychom jim nenakryli čubu..to je podle mne spíš demence). Ty kulky bych mu raději fikla, neb se akorát v době hárání trápí. Sice ho i od cizích háravek uřvu, ale má to zapotřebí? Pes je však offiko přítele a ten by ztrátu jeho kulí bral jako svou osobní ztrátu.
Krom toho, u některých psů to může pomoci vyřešit pár věcí - viz. samci dominátoři. i když - starší pes už má některé věci navyklé, jen tam pak není ten hormon .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:00
- Nahlásit
Klarucha
proč nekastrovat?
Bogajego, snad musí být setsakramentsky silný důvod proč kastrovat, a ne proč ne.
Sama mám čtyři psy a dvě fenky. A tím myslím opravdové psy a opravdové fenky. A nevidím důvod jim cokoliv ufikávat.
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:22
- Nahlásit
aren
ty si je tak měj. Ale jsou lidé, kteří to holt vidí jinak. Pes je pes, své psy mám ráda a věnuji jim dost času. Přesto však - kdybych po feňuli jednou nechtěla štěndo (neb supr povaha na výcvik) resp. kdyby nebyla v "chovné" kvalitě, zvažovala bych i takovou variantu. Pes je zvíře - neboli, když ty kulky nemá, tak si neříká "jakto že oni mají a já ne, kdepak jsou.." ano, stehy přebolí, rána zaroste, ale ten pes nad tím pak moc nefilosofuje...to dělá spíš ten páníček, že?
A vůbec- takové to polidšťování psů podle mého jim více škodí než prospívá. Ale samozřejmě- věc názoru...
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:23
- Nahlásit
Klarucha
Valachů chodí po našich luzích a hájích snad víc než hřebců.. ale pejsek- nenene..
U koní, kteří jsou na práci (např. do lesa) je kastrace opravdu nutná, to zvíře váží skoro tunu, šlo by o život.
Taktéž chápu kastraci u např. slepeckých psů. Sice se mi to nelíbí...zotročení zvířete a jeho přeupravení ke službě člověku...ale respektuju že zde "účel světí prostředky".
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:30
- Nahlásit
Klarucha
takové to polidšťování psů
Co má společného nemrzačení s polidšťováním?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:32 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Klarucha
kdybych po feňuli jednou nechtěla štěndo (neb supr povaha na výcvik) resp. kdyby nebyla v "chovné" kvalitě, zvažovala bych i takovou variantu
Nezlob se, ale v tom nevidím "mám své psy ráda", v tom vidím jen hledisko užitkovosti a své pohodlnosti.
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:37
- Nahlásit
janakou zotročení psa člověkem :-D ...zajímavý pohled na problém. Psa živím, starám se o něj - nemusí lovit, nemusí si hledat místo k přespání atp. - člověk musí zajít do práce a makat - na druhou stranu očekávám od něj poslušnost, příp. nějaké služby (veškerá pracovní i nepracovní plenmena byla šlechtěna za nějakým účelem).
Kastrace je způsob jak zabránit početí, jak vyřešit jisté problémy. Někde je to i v rámci kontroly chovu. Myslím, že mnohem víc zodpovědnosti projeví ten, kdo nezvládlého psa vykastruje, neb sníží pravděpodobnost útěku a následujícího přejetí, pokousání, odcizení, nebo i případných nechtěných štěňat u kohosi.
No škoda že je tak krásně, jdu pořádně zotročit psíky vycházkou a věčným oprašováním poslušnosti
Přeji zdar všem opravdu svobodným psům. Revolution is only solution !
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:43
- Nahlásit
Klarucha
Psa živím, starám se o něj - nemusí lovit, nemusí si hledat místo k přespání atp. - člověk musí zajít do práce a makat - na druhou stranu očekávám od něj poslušnost, příp. nějaké služby
To je ale přesná definice otroctví
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:44
- Nahlásit
aren
Bogajego, snad musí být setsakramentsky silný důvod proč kastrovat,
no dyk tady je! Vhodná volba plemene a neschopnost naučit psa Pocem se ti divim..co je na tom nejasnýho??
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 11:05
- Nahlásit
davidkova renata
no jo, pani.
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 11:07
- Nahlásit
Klarucha
Pes je zvíře - neboli, když ty kulky nemá, tak si neříká "jakto že oni mají a já ne, kdepak jsou.." ano, stehy přebolí, rána zaroste, ale ten pes nad tím pak moc nefilosofuje...to dělá spíš ten páníček, že?
No to sice nefilosofuje (i když co my víme o myšlení zvířat), ale nadosmrti má rozhozený hormonální systém, ono totiž v těle vše souvisí se vším (o tom medicína lidská i veterinární zatím taky ví velký kulový).
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 11:10
- Nahlásit
Klarucha
Myslím, že mnohem víc zodpovědnosti projeví ten, kdo nezvládlého psa vykastruje, neb sníží pravděpodobnost útěku a následujícího přejetí, pokousání, odcizení, nebo i případných nechtěných štěňat u kohosi.
Mnohem víc než kdo? Než ten, kdo na psa už úplně se*e?
Ještě zodpovědnější je ale psa zvládnout.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 11:12
- Nahlásit
janakou
Přesně tak
|