| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 19:00
- Nahlásit
aren
Ještě zodpovědnější je ale psa zvládnout
Úpa nejzvodpovědnější v tomhle kontextu se mi jeví psa si rači vůůbec nepořizovat
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 10:07
- Nahlásit
Psíček jezeni psu? kdyby se bralo vse dusledne, tak by to chtelo byt veganem, ze? A ne, nejsem vegan. Jsou ruzne kulturni okruhy - nekde se psi jedi, nekde maji za mazlicky prasata, jinde slepice. Ja jsem v Evrope, psy nejim. Lidi, co zerou napr. umirajici prejete psy neodsuzuji. Lepe nez je nechat trpet.
Jen nemam rada tyhle kecy. Psi jsou, porizuji si je ruzni lide. Nekteri se alespon snazi, jini to uvazi na retez, mnozi zas vyjdou ven se psem dvakrat denne pred barak a sup domu.
Komplikace - urcite byt mohou. Ale z tech kastrovanych psu, co znam jimi nikdo netrpi. Komplikovanme muze byt prakticky cokoliv, ze?
A proc budu jednou "mnozit" na sve fene? Protoze vim, ze i ona jednou umre a chci mit po ni nastupce? Protoze si myslim, ze povaha je dulezity znak u plemene? "Chovna kvalita" je muj osobni pomocny pojem, znamena to, ze pokud se u ni objevi napr. DKK, tak si to stendo holt poridim jinde. Netusim co mas za psy, ale tohle by ti dojit mohlo.
Takze uzijte slunecneho, avsak hnusne realneho sveta, kde ziji povetsinu ti osklivi lide, neblizici se ani zdaleka vasemu idealnimu typu. Kdyz to budete vsem takto pekne prezentovat, jiste vam daji zapravdu, zaplaci nad svymi hrichy a daji se na spravnou cestu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 16:33
- Nahlásit
Kdyz to budete vsem takto pekne prezentovat, jiste vam daji zapravdu, zaplaci nad svymi hrichy a daji se na spravnou cestu.
případně mazlíky plošně vykastrujou
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 18:42 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Tak vida, už jsme u pojídání umírajících přejetých psů
Doufám, že se aspoň počká, až doumírají.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 18:45
- Nahlásit
Psíček
to je ale stejně zajímavý, že v tomhle se shodnem naprosto a v jinejch imo hodne podobnejch vecech to vidime uplne ale uplne jinak.
Podobné názory na něco mít můžeme, ale já nevedu proti lidem po internetu nenávistné podpásové kampaně
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 19:30
- Nahlásit
Psíček
aren
jeden pomaranc sa zalubil raz
do darinky mandarinky
vedel o tom
uz cely strom
ze uz je na stadbu cas!
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 12:55
- Nahlásit
aren no, co vim, tak k tem lidem byli noseni prave proto, aby mohli umrit rychleji, a ne cekat na prirozene neprirozenou smrt... je to vesnicka praxe. Veterinar je tam daleko, a tohle je blizko a zadara. To je ale hnuuuusssnneeee, ze?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 13:05
- Nahlásit
Klarucha
To je ale hnuuuusssnneeee, ze?
depáák,to je mocinky bezva a super a humánní a sem fakt ráda,že takoví lidičky mezi námi ještě žijou Doufám a přeju jim,aby se jim jejich dobro vrátilo
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 16:33
- Nahlásit
Chtěla jsem se jen zeptat jak se díváte na kastraci fenky? Nemyslím z důvodu nechtěného nakrytí ale kvůli zánětlivým onemocněním dělohy apod. v pokročilejším věku, kterých kolem vidím poslední dobou spousty. Jen jsem o tom přemýšlela, nedávno mi umřela fenka a určitě si v budoucnu nějakou fenku zase pořídim. Kastrovaná nebyla. Chtěla bych jen vědět váš názor. Přece jen je to velký zásah do organismu, tak jen jestli se vám to zdá rozumné. Díky
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 17:30
- Nahlásit
davidkova renata netvrdim, ze je to mym idealem, ale porad je to mensi zlo, nez toho psa budto nekde nechat, pripadne cekat nejakou tu hodku na myslivce atp. Tohle uz je uuplne mimo tema, ale snazim se naznacit, ze ne vse co se vetsine ekluje musi byt nezbytne spatne... mnohym lidem se dnes hnusi pohled na zabijeni a maso, ale propeceny steak si mnozi z nich daji s gustem.
Elki rekla bych, ze pokud se na fenuli nechce chovat, tak je to dobre reseni. le co jsem cetla, tak pozitivni z hlediska rakoviny ml. listy je kastrace pred prvnim haranim. Ale snad se to nedoporucuje u fen hodne dominantnich - ci neco v tom smyslu. Jiste to nekdo objasni lepe.
|